Amerikan Ahdasvallat

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Yhdysvallat)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Amerikka.JPG

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.


The United States of America

Amerikan Ahdasvallat

Nazius.gif
lippu
Mäkkäri.png
vaakuna
2008 US labels.png
Valtiomuoto Teokraattinen ("Demokratia") imperiumi
Presidentti
Varapresidentti
Joe Biden
Kamala Harris
Pääkaupunki Washington W.C.
Muita kaupunkeja Gay Francisco
Sugar Lake City
Los Angeles
Rotten Apple
Pinta-ala
 – josta sisävesiä
50 km² (sijalla 3)
5,938 %
Väkiluku (1700)
 – väestötiheys
 – väestönkasvu
223 000 000 000 (sijalla 13 (Heti Suomen jälkeen.))
4460/ / km²
0,5 % (1700)
Viralliset kielet bullshit
Pääuskonnot puritanismi, karismaattinen ITE-kristillisyys, sekondamendmentismi, porno, terrorismi, rasismi
Valuutta Rasva (25g rasvaa = 1 Yhdysvaltain dollari) (Ras eli $£¥€)
Elinkeinorakenne maatalous 6 %,
palvelut 8 %,
teollisuus 86 % BKT:sta
Itsenäisyys
- No more tea time
 
1776
- Kansallissankari
- Kansallisurheilulaji
John F. Kennedy
kilpa-ajo McDonaldsiin (rollaattoreilla)
Kansainvälinen
suuntanumero
+666
Motto Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we.
Kansallislaulu Donald Trump Jam
Coming to save the motherfucking day!


”Amerikkalaiset ovat lähettäneet amerikkalaisen kuuhun. Minusta niitä pitäisi lähettää sinne lisää.”

~Tuntemattoman lapsen suusta

”Inside every gook... there is an American... trying to get out!”

~Yhdysvaltain puolustusvoimien motto

Amerikan Ahdasvallat (engl. The United States of America eli USA) on monarkistinen liittovaltio maailman toisella puolen. Siihen kuuluu 40 48 49 52 51 50 isopientä osavaltiota. Hallinto sijaitsee Washington District of Columbia -nimisessä takapajulassa, joka toimii jokseenkin Berliinin tavoin, rajatessaan Virginiaa sekä Disney Marylandia. Älyllinen kyvykkyys maassa rajoittuu pääosin rannikoille, missä ihmisten nestetasapaino on jokseenkin kohdillaan.

Ahdasvallat eroavat muista länsimäistä siinä mielessä, että valtiolla on vain 2 puoluetta, republikaanit ja demokraatit. Voit kyllä äänestää muidenkin puolueiden porukkaa, mutta systeemi on viritetty niin hienosti, ettei heillä ole mahdollisuuksia. Vaikka kansa tykkääkin maansa olevan maailman paras, on hallinto tunnettu korruptiostaan ja salamyhkäisyydestään. Valtaa pitääkin salaperäinen joukko ihmisiä, jotka käyttävät sukkanukkenaan idiootti Donald Trumpia.

Supervaltiossa koetaan maailmanloppu joka neljäs vuosi, kun kansa duplikoituu joko vaaliuurnien tai väkivaltaisten mielenosoitusten äärillä (usein peräjälkeen). Kansainvälisessä tapahtumassa maailmanrauhaa alasajamaan valitaan uusi idiootti, jota pääsevät haukkumaan puolikkaan kansan lisäksi eurooppalaiset. Vaaleissa voidaan valita sama mies myös toiselle kaudelle, mutta tätä vaihtoehtoa tuskin kovin moni toivoo ensi kerralla.

Maantiede[muokkaa]

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
...Amerikkalaisten moraalikäsitykset ovat kuin hurrikaanin jäljiltä? Aavikoiden ruskeita taaperoita voidaan tappaa mielin määrin öljyn tähden, mutta auta armias jos mainitset sanan "abortti".

Ahdasvaltojen maantiede on hyvin värikäs, sillä se ulottuu aina Havaijin lämmöstä Alaskan persjäisiin tuntureihin. Ahdasvalloilla on joku määrä (ehkä 50?) osavaltioita, jotka kaikki eroavat hieman toisistaan lajiston sekä ympäristön suhteen. Monimuotoisuus on suurta, minkä voi jokainen amerikanmatkailija silmin todistaa, sillä amerikkalaiset itse eivät tunnetusti perusta matkaamisesta, sillä kaikkialla muualla on perseestä. Näin ainakin kertoi Texasin peltopoika Hikipedialle.

Surffaajille ja muille aalloista nauttiville suositellaan erityisesti Kaliforniaa ja laskettelusta innostuneille Alaskaa. Kansas on vallanmainio hauleista sekä muista projektiileista kiinnostuneille.

Ahdasvaltain osavaltioiden määrä vaihtelee hyvin usein. Yhdestä high schoolista toiseen mentäessä luku on voinut muuttua jopa kahdella ellei kolmella. Tätä tapahtuu myös oppilaiden välillä, mutta "mitä useampi näkökanta, sen rikkaampi maa". Näin Ahdasvaltain opetusministeriö puolusti kansalaistensa kengännumeron tasoista ÄÖ:tä.

Oman supervallan maantieto ei ole kovin hallussa, mutta ei hätää: ei ole mikään muukaan. Nähkääs, Ahdasvaltain puolustusvoimien maantietoutta on kritisoitu siitä, että he eivät tiedä missä oman maan rajat menevät. Lyhyesti kiteytettynä Afganistanin valtaaminen ja pillunpäreiksi silpominen ei ole puolustusvoimien tehtävä.

Politiikka[muokkaa]

Ulkopolitiikka[muokkaa]

”Vapauden hinta mitataan öljyssä”

~George W. Bush
Eräs Ahdasvaltain ulkopoliittisista ratkaisuista.

Ahdasvallat on tunnettu vapautuspolitiikastaan. Vapaus on Ahdasvaltojen perustuslaissa säädetty oikeus, joka koskee kaikkia amerikkalaisia ja tarpeen tullen myös muiden maiden kansalaisia. Jotkut salaliittoteoreetikot ovat vihjanneet, että vapautuspolitiikka olisi perustelua muiden valtioiden öljyvarastojen haltuunotolle, mutta höpöhöpö se on pelkkää palturia.

Amerikkalaiset järjestävät jännityksen täytteisiä elämysmatkoja, vapautusretkiä, uusiin kohteisiin vähintään kerran vuosikymmenessä. Bisneksen uusia aluevaltauksia onkin Syyria, jossa tähtilipun urheat soturit asentavat paraikaa demokratiaa aavikon armottomuuksiin. Viime aikoina amerikkalaisten elämysmatkailu on kohdistunut pääosin Lähi-Itään, mutta on paljon puhetta siitä, että seuraava retki tehtäisiin Pohjois-Koreaan.

Keinoja on monia ja sen ovat amerikan pojat näyttäneet. Vetypommeista lapsia surmaaviin kaasuihin, Ahdasvaltojen kaappien kätköistä löytyy ratkaisu kuin ratkaisu mihinkä tahansa pulmaan. Mustat vinosilmät uhkailevat bambukepeillä? Napalmia niskaan! Valkoiset vinosilmät uhkailevat miekoilla? Nukleaarinen holokausti! Ahdasvaltojen huipputeknikot ovat tunnettuja suurista innovaatioistaan, jotka ovat levinneet muaallekin maailmaan, muun muassa Pakistaniin sekä Iraniin.

  • Suhteet EU:hun: Luodaan "ystävälliset" suhteet, kunnes YK:n silmien katsoessa muualle aloitetaan ydinsota.
  • Suhteet YK:hon: Hyvä suhde (hallitus 100% USA:n omia edustajia tai USA:n alaisuudessa toimiva nukkehallitus).
  • Suhteet Pohjois-Koreaan: Hieman jäissä...

Sisäpolitiikka[muokkaa]

Onko ne osia valtiosta vai osittaisia valtioita?

Ahdasvaltain harjoittama sisäpolitiikka on byrokratian lisäksi osavaltiosuunnittelua. Suunnittelulla on tarkoitus saada osavaltioiden rajat tikkusuoriksi. Pääministeri Juha Sipilä on harkinnut samankaltaisia investointeja Suomessa, joiden toteuttamiseksi kuitenkin pitäisi luopua valtion kustantamasta terveydenhuollosta. "Ilman sitä pärjätään Amerikassakin, joten miksi ei pistetä samantien kokeiluun", tokaisi Sipilä työehtosopimuksia rustatessaan ja lomapyyntöjä poltellessaan. Sipilä ihailee myös Ahdasvaltain asepolitiikkaa ja kaavailee samankaltaisia mahdollisuuksia myös Suomen kotitalouksille. Sipilä on ite ehdottanut kitkatyöttömyyden hoitamista aseiden avulla, tosin tarkempia yksityiskohtia tämän toteuttamisesta jäämme odottamaan.

Talous[muokkaa]

Ahdasvaltain talous kärsi jo ensimmäisten eurooppalaisten saapuessa mantereelle, sillä purjeveneiden vuokrien maksu jäi puolitiehen. Vaihdanta ja tuoteosaaminen on myös hivenen pohjamudissa, luultavasti johtuen kansan lukutaidottomuudesta. Afrikka pelasi suurta roolia Ahdasvaltain talouskasvussa. Devalvoituaan valuuttansa, orjat, Afrikan vienti Ahdasvaltioihin oli erittäin tilintekevää. Vallankumouksensa jälkeen Ahdasvaltojen valuutaksi vaihtui ihmisten tilalle dollari. Amerikkalaiset eivät tunne pankkikortteja. Siksi he maksavatkin kaikki ostokset käteisellä.

Alla Ahdasvaltan talousbudjetti:

USABudget.PNG

Kulttuuri[muokkaa]

Ylenpalttinen historiaan kiinnittyminen ei luonnehdi amerikkalaista kulttuuria.

”Kuinka on näin että siellä Ameriikassa on koko aika vähitnää yli 30 astetta RAAA!??!”

~Suomalainen perheenisä esittää kysymyksiä

”Isä ne on fahrenhaitteja”

~Tytär vastaa isälle
Setä Samuli on Ahdasvaltain puolustusvoimien tsemppari, joka mielellään seuraa maanpuolustusoperaatioita Afganistanissa.

Amerikkalaiset ovat suoraan sanoen omituista kansaa. Hygienian alhainen osaamistaso on saanut aikaan sen, että sisällä kävellään kengät jalassa. Joukossa tyhmyys tosiaan tiivistyy, onhan amerikkalaisia jopa 300 miljoonaa. Jos sinulla sattuu kotonasi eteinen olemaan, oudoksutaan sinua erittäin paljon, ellei oteta mukaan maailman 6 700 000 000 ihmistä.

Mittayksiköt[muokkaa]

Amerikassa käytetään pituuksien laskemiseen mitä merkittävimpiä yksiköitä. Älyn alhaisuus on johtanut siihen, että sormia ei osata käyttää. Siksipä amerikkalaiset tykkäävät laskea jaloilla.

Tunnollisesti tuumatessaan jalasta pienempää, saivat amerikkalaiset tuumauksensa tuloksena tuuman, epäkäytännöllisen tulkintatavan pituuksista, joihin sentit käyvät vallan mainiosti.

Amerikkalaisilla on myös käytössään milet (mailit) ja yardit (jaardit), näiden suomentamiseen ei kauaa käytetty, kun tajuttiin kuinka helvetin hyödyttömiä ne olivat, eivätkä niitä edes amerikkalaiset osaa käyttää. Nykyään käytössä oleva yksikkö on periaate kaikki on suurta.

Meillä on desilitrat sun muut, mutta amerikkalaisilla onkin (yllätys, yllätys) jotain muuta. Ne on jotain vitun galloneita ja unsseja ja ansseja emme me niihin nyt lähde sen enempää paneutumaan...

Juhlat[muokkaa]

Amerikassa järjestetään kaikenlaisia pirskeitä kaikenlaisten asioiden kunniaksi. Amerikkalaisilla on osittain samoja juhlia, kuin eurooppalaisilla, mutta kaikki samat juhlat onkin vedetty överiksi.

Joulu on amerikkalaisille selvästi tärkein juhla, johon panostetaan niin paljon kuin ikinä voidaan. Kristityn juhlan vietto näkyy parhaiten, kun naapureita hakataan paikallisessa tavaratalossa viimeisten joululahjojen saamiseksi.

Halloween on täysin yli vedetty Ahdasvalloissa. Se myös tuo esiin Ahdasvaltojen kulttuuria ylipainoisesta näkökulmasta. Lapset pukeutuvat joko lakanoiksi tai pelleiksi ilmaisen sokerin toivossa.

Pääsiäinen on tylsin juhla amerikkalaisten keskuudessa. Silloin kirkkoherrat piilottelevat munia (pääosin housuihinsa) ja toivovat lasten löytävän ne, jotta he pääsevät nauttimaan niistä. Jotkut saattavat myös pukeutua pääsiäispupuiksi, jotka usein joutuvat yliajon tai kiväärin uhreiksi.

Kiitospäivä eli Thanksgiving Day on amerikkalaisten täysin oma juhla. Silloin juhlitaan Jumalaa, kun auttoi tuliasein varustautuneita maahantunkeutujia tappamaan ja sortamaan kiviä käyttävää alkuperäiskansaa. Kiitospäivänä syödään erityisen hyvin, lähestulkoon yhtä paljon kuin kaikkina muina päivinä.

Ulkoiset linkit[muokkaa]

Amerikan Ahdasvallat Hikinewseissä