Wikipedian käyttäjät T-Ö

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä artikkelisarja on kouluesimerkki siitä, miltä hyvät sivut voivat näyttää.
kaikki oleellinen
Ei oo mitään hauskaa!
Wikipediasta

Sisältö
Wikipedian käytännöistä
Wikipedian käytäntöjä
Wikipedian päätöksenteko
Asiantuntija-arvioita artikkeleista
(in English)
MC Vittumeitsi

Historia
Toinen muokkaussota
Suuri ylläpitäjien joukkopako
Porchesian holokausti

Sisarprojektit ja äpärälapset
Wikimedia Foundation Inc.

Ihmiset
Wikipedian käyttäjät:
A-E, F-L, M-S, T-Ö, CCB, puheita
Wikipedian ylläpitäjät
Wikipedian entiset ylläpitäjät
Wikipedian n00bit
Jimmy Wales
Wikisosiologia
Wikipsykologia

Vandalismi
Ilmenemismuodot (kaikki)
Levykevandaali
Sukkanukkeilu
Ohjeistus sock puppetien käyttöön
Wikipedian evakot


Taubblindheit (ent. Johney)

Taubblindheit
Ensimmäinen muokkaus 8. elokuuta 2007
Muokkausmäärä 20 442, viimeisin 4. lokakuuta 2009
(tarkistettu 14. tammikuuta 2014)
Ikä syntyi 1993
Kotimaa Suomi
Muokkausnäkökanta eli mitä ideologiaa kannattaa poistoäänestyksissä deletionismi
Kotipaikka
Kokonaisarvio huolestuttavan hyperaktiivinen
Sukupuoli die Taubblindheit
Kielitaitoisuus venäjän kieli
Sitaatti "Miten vaikkapa se, että äärideletionisti vastustaa artikkelin poistoa, vaikuttaa hänen muokkausnäkökantaansa mitenkään? Onhan Miihkalikin vastustanut monesti artikkelin poistoa, vaikka hän käyttäjäsivullaan sanoo olevansa äärideletionisti."
Arvio hulluudesta asteikolla 1-10 5
Asiallisuus? (Asiallinen, puoliasiallinen, jokseenkin vandaalimielinen?) 8
Luottokortin numero Elisa-vandaalien selvityksen alla

Taubblindheit (saks. kuurosokeus; ent. Johney) on yksi Wikipedian käyttäjistä. Hän teki ensimmäisen muokkauksensa elokuussa 2007. Hän ilmoittaa pitävänsä klassisesta musasta ja asuvansa Oulunsalossa, joka tunnetaan erityisesti suuresta määrästä lestadiolaisia. Taubblindheit kärsii ainakin oman kertomansa perusteella Aspergerin syndroomasta, mutta on hyvin todennäköistä, että hän on todennut sen Internet-käyttäjille tyypilliseen tapaan itsediagnoosilla ja jollain netissä täytettävällä "Asperger-testillä".

Taubblindheitin "elämään" kuuluu hänen Wikipedia-juttujensa perusteella tasan kaksi asiaa: kokiksen juominen ja Wikipedian muokkaaminen. Hän saattaa tuijottaa yhteensoittoon tietokoneen näyttöä jopa 18 tuntia päivässä. Hän kerran tunnustikin, että elämässä hänellä ei olekkaan muutakuin Wikipedia. Hän on syntynyt vuonna 1993, eikä ilmeisesti teinixvuosinaankaan käynyt koulua, koska ehti hyvin tuijottaa Wikipediaa aamusta iltaan[4]. Wikipediassa hänen tärkein tavoitteensa on mitä ilmeisimmin mahdollisimman suuren muokkausmäärän saavuttaminen, minkä takia hän ei teekään juuri muita muokkauksia kuin turhien linkkien (esim. vuosilukuihin) lisäämisiä ja tyhjien rivien, jotka eivät edes näy muussa kuin lähdekoodissa, poistamisia. Jostain käsittämättömästä syystä häntä kuitenkin pidetään Wikipediassa tärkeänä yhteisön jäsenenä. Hänellä on ollut Pörri-niminen kissa, joka delasi joku pari vuotta sitten.

Taubblindheitia ehdotettiin ylläpitäjäksi hänen oltuaan pari kuukautta tavallinen käyttäjä. Tuomiokseen häntä ei valitukaan tehtävään. Nykyään hän sitten ilmoittaakin, että ylläpitäjän hommat eivät enää kiinnostakaan.

Vaihdoin kuvan alkuperäiseen. Ja jos tuosta kuvasta tulee ongelmaa, poistan artikkelista välittömästi kaikki kuvat.

~Taubblindheit kissa-artikkelin keskustelusivulla

Ja sekö on ylläpitäjälle sopivaa toimintaa, että alkaa muokkaussodan kohteena olleen artikkelin (kissa) keskustelusivulla raivoissaan uhkailemaan vandalismilla? Harkitsen edelleen asiaa.

~Taubblindheit ylläpitäjyysehdottajille

Taubblindheitia ehdotettiin ylläpitäjäksi vielä uudemman kerran seuraavana keväänä, mutta tällöinkin hän koki tappion.

Taubblindheitin mielestä osittain vandaalimieliset, mutta osittain asialliset käyttäjät ovat pahempia kuin selvät vandaalit:

Eikö tälle Troublemasterin IP:lle voitaisi jo tehdä jotain? Tällaiset käyttäjät, jotka tekevät sekä asiallisia että vandaalimuokkauksia, ovat kaikkein hankalimpia, koska kukaan ei älyä tarkistaa heidän kaikkia muokkauksiaan, joten tällaisten vandaaleiden sotkut voivat jäädä artikkeleihin pitkäksi aikaa, kun taas "normaaleiden" vandaaleiden muokkaukset havaitaan viimeistään muutamien minuuttien kuluttua. Tällaiset Troublemasterin kaltaiset vandaalit voisi tämän takia laittaa pitemmälle estolle kuin "normaalit" vandaalit.

~Johney 1. heinäkuuta 2008


Teleskooppi

Huomautus: käyttäjää ei tule sekoittaa Hikipedian ylläpitäjään.

Joulukuussa 2016 Wikipediaan uusimman käyttäjänsä luonut hankovandaali välttyi bänneiltä yli vuoden ajan huolimatta siitä, että tästä tehtiin kaksi estopyyntöä ja tämä harjoitti hiekkalaatikolla hankovandalismia. Käyttäjäsivullaan hän kertoi olevansa perehtynyt rautatieliikenteeseen, Super Marioon ja RuneScapeen, jotka olivat hankovandaalille tyypilliset kiinnostuksen kohteet. RuneScape voidaan katsoa myös viittaavan hänen aikaisempaan tunnukseensa Runenörtti. Lisäksi hän sivulla kertoi omistavansa tyttöystävän Yana, josta oli linkki hankovandaalin omaan PaskaWikiin. Sivulla luki myös: "Edo-ohjausvaunu on paska vaunu" ja muita tyypillisiä tarinoita: "Apilakatu Klövergatan Kaurakatu Havregatan Hamppukatu Hampgatan". Tällä käyttäjällään hankovandaali ehti kasata 974 muokkauksen rupeaman ja olemaan välillä jopa seulojana, kunnes Zachella vihdoin välähti 21. tammikuuta 2018.

Theodor Herzl

Theodor Herzl
Ensimmäinen muokkaus 20. marraskuuta 2006
Muokkausmäärä ensimmäisestä lähtien liikaa
Ikä kuusi (henkinen)
Kotimaa Suomi/Israel/Quebec
Muokkausnäkökanta eli mitä ideologiaa kannattaa poistoäänestyksissä sionismi/kanadanranskalainen sesessionismi/vittuilismi/ääri-inklusionismi kaikkien omien jätösten kohdalla
Kotipaikka
Kokonaisarvio vaihtelevat poliittisesti motivoituneesta monomaanikosta hyvillä näyttelijänlahjoilla varustettuun trolliin[1]
Sukupuoli mies lienee
Kielitaitoisuus ei havaittavaa
Sitaatti "Sinä senkin vanha paskapää vikun kusipää. Hitlerin inkarnaatio. Onko wikipedia sinun kolmas valtakuntasi. Hei Paananen Heil Hitler niinkö? Sinä kusipää natsi jos näen sinut jossain tulla niin saat pahempaa kohtaloa mitä Gestapo, kGB, PoL pOT sTalin, Hitler, Mao eivät koskaan edes ole nähtynyt.KYSYN KAIKILTA MIKSI PAANANEN SAA TERRORISOIDA MUITA POISTELA ARTIKKELEITÄ JA VIISASTELLA KOSKA HÄN ON YLLÄPITÄJÄ. Sinä vanha kusipää. Isäsikin oli samanlainen paskaaivo kun poika. Pikku ja Iso paskiainen" ([5])
Arvio hulluudesta asteikolla 1-10 itse myönnetty sionismi räjäyttäisi asteikon, ellei käyttäjä olisi rikkonut sitä jo aiemmin
Asiallisuus? (Asiallinen, puoliasiallinen, jokseenkin vandaalimielinen?) 2
Luottokortin numero Elisa-vandaalien selvityksen alla

Käyttäjä tunnettiin aiemmin nimimerkillä Charles de Gaulle, mikä kertoo kaiken olennaisen hänen henkisestä tilastaan. Theodor Herzlin ilmeisenä päämääränä on Wikipedian romahduttaminen käsittämättömän roskan suoltamisella. Tämä käyttäjä tuottaa järkyttävät määrät kieliopillista ongelmajätettä aiheesta kuin aiheesta ja haluaa välttämättä loppusijoittaa sen Wikipediaan. Herzl on kykenemätön tai haluton käyttämään minkäänlaisia sivulauserakenteita ilman että ne repivät koko virkkeen ja kaikkien lukijoiden mielet täydellisesti hajalle. Hänen muokkausmenetelmänsä on ilmeisen kvantitatiivinen: kvaliteetti jää lapsipuolen asemaan ja jätetään heitteille metsän susien kasvatettavaksi. Näin Herzlin mielestä rakennetaan wiki-imperiumia.

»Ranskan pääministeri Maurci Rouvier varoitti sodan uhasta ellei Ranskan osallistuu kokoukseen. Samoin Ranskan Saksan suurläehttiläs Pierre Bihourdin joka oli kuulut kansleri Von Bülowilta yksiselitteelisesti. 28. syyskuuta Saksa ja Ranska sopivat ehdotuksesta Marokon sulttaanille jossa Marokon asioista käsitelevä konfensin ohjelma. Konfenssin aiheeksi tulee muun muassa talousuudistuksista ja palkkatulohen ja verojen säätelyä.»
(Artikkelista ”Ensimmäinen Marokon kriisi”[2])

Herzlillä on oma elämänfilosofia. Hän on maalannut itsestään käyttäjäsivullaan seuraavan räikeän totuudenvastaisen kuvan, jossa nimeää itsensä toisinajattelijaksi siinä missä totuudenmukainen arvio laskettaisiin itseä vastaan suunnatuksi henkilökohtaiseksi hyökkäykseksi:

»Theodor Herzlia pitedään wikipedian "toisinajattelijana". Theodor Herzl teki ensimmäisen muokkauksen 20. marraskuuta vuonna 2006 nyt hän on kuitenkin ruvennut saamaan kritiikkiä koska yrittää saada vain wikipedian kehittymään. Herzlin artikkeleitä on poisteltu wikipediasta ilman mitään syytä. Tietyt käyttäjät on aloittanut tämän ja keksivät kaikenlaisia tekosyitä. Tälläiseksi se wikipedia tulevaisuuden nettitietosanakirja on menossa yhä huonomaksi. Jos halua viellä pelastaa sen niin liity Herzlin linjalle eli "Tieto on tärkein ei miten se on kirjoittu"[3]»

Otaksuttavasti tälle päättäväiselle analfabeetille suomen kielen opetteleminen olisi niin vaikeaa, että on helpompi vaatia muita vain sietämään hänen yrityksiään pelastaa Wikipedia hukuttamalla artikkeli toisensa jälkeen päättömään, hännättömään ja viestittömään syntaksipaskaan, jossa kukaan normaaleilla synapseilla varustettu ei pysty kahlaamaan menettämättä elämänhaluaan.

Herzl on vaihtanut poliittista linjaansa aina silloin tällöin. Hän on ehtinyt olla quebeciläisesessionisti ja kielinationalisti (kielessä, jolla ei perkele soikoon osaa muodostaa edes yhtä toimivaa virkettä). Hän on sittemmin ryhtynyt juutalaiseksi ja fanittaa tällä hetkellä Israelin valtiota – sinänsä luonteva valinta säännöistä piittaamattomalle, ylimieliselle ja tuhoa ympärilleen kylvävälle käyttäjälle. Seuraava villitys lienee joko bolivarismi tai osuustoiminta-aate. Jos Herzl todella on juutalainen, kuten tällä hetkellä väittää, on ympärileikkauksen yhteydessä heitetty pois ihan väärä pala.

Ilmoittautuessaan sionistiksi Herzl tekee tietoisen valinnan, jolla leimaa kaikki wikivihollisensa (joita riittää) antisemiiteiksi. Hän myös samaistaa itsensä Israelin valtioon: pieneen ja päättäväiseen sankariin vihamielisessä ympäristössä. Hän kutsuu muita liittymään "Herzlin linjalle", jotta Wikipedia pelastuisi. Onko se juutalaisten messias nyt vihdoin ja viimein saapunut? Herzl myös tarjoutuu konsultiksi Lähi-idän kriisiin liittyvien artikkelien suhteen. Hän mainostaa Israelia tukevan sionistin näkemyksensä olevan "puolueton". Herzl kannattaa Kadima-puoluetta, ja hänen kielelliset taitonsa vastaavat hyvin puolueen perustajan samanaikaisia kykyjä.

Kuinka vastataan täysin asiattomalla vittuilulla täysin asialliseen kysymykseen ja kuinka käyttää mielipiteenvapauttansa tökerösti ja typerästi väärin.

Hikiaineistoon on koottu Theodor Herzlin valittuja puheita.

Ashoka

”Ne eivät ole täynnä en ole mikään ahkera muokkaaja.”

~Ashoka syytökseen, että hänen tuottamansa tekstit ovat täynnä virheitä[4]

Elämä liikkuu, ei se voi seisahtua. Theodor Herzliä ei koskaan estetty pysyvästi, mutta elokuussa 2009 hän lopetti (”kyllästynyt wikipedian byrokraatisuuteen, ylläpitäjien ylivaltaan ja vainoharhaisuuteen ja halveksuntaan sekä holhoukseen että itsevaltiuteen”). Seuraavan vuoden maaliskuussa Wikipediaan ilmestyi Ashoka. Käyttäjä on kiinnostunut kulttuurista ja historiasta, joista kirjoittaessaan samoin kuin buddhalaistaja-hallitsijaan viittaavalla käyttäjänimellään tahtoo kotimaansa (Intian) omien sanojensa mukaan yli 1000 vuotta vanhan perinnön saavan arvoisensa kohtelun ja kunnioituksen[5]. Voisi myös hienotunteisesti sanoa, että vaikkei hän todellakaan varsinaisesti osaa kirjoittaa, näyttää Ashoka harjoitelleen suomea hieman (noin puoli vuotta) kauemmin kuin Herzl. Näillä kahdella muuten todettiin eräs yhteinen IP-osoitekin. Ashoka kiistää yhteyden.

Ashokan lähteettömyysperiaatteesta, tyhjistä yhteenvedoista, taipumuksesta vastata kritiikkiin känkkäränkällä[6], henkilökohtaisilla hyökkäyksillä ja toimintatapojen muuttumattomuudella yms. kehittävästä tehtiin kommenttipyyntö. Jo sen alussa todetaan, että normaali ihminen ei voi nähdä identiteetissä epäselvyyttä. (Tätä vahvistaa, että Ashokan puolustajana oli joskus Herzl-IP:stä puhuttaessa 101090ABC.) Sen sijaan käyttäjän toimien ongelmallisuuteen ei saatu kommenttipyynnössä mitään yhteistä ratkaisua. Se johtui lähinnä käsittämättömistä ääliöistä kuten Iivariuksesta ja ylläpitäjä Zachesta. He yliarvioivat typerästi sekä Ashokan vilpittömän halun/kyvyn olla jatkossa huolellisempi että myös tämän paskiaisen perään katsomiseen keneltäkään tuhlattavaksi sopivan elämänajan ja kärsivällisyyden määrän:

Näh, ei pitenevät estot ole ollut hirveän toimiva ratkaisu. Sitä paitsi pehmeinä keinoina niin Ashoka halutessaan pystyisi itsekin vaikuttamaan paljon muokkaamiseensa. Esimerkiksi oikoluvun asentaminen selaimeen ei ole mikään järin iso homma, asetuksista saa päälle pakollisen kommenttien jättämisen sekä nyt myös pakollisen esikatselun jos niiden käyttäminen automaattisesti muuten on vaikeaa. Ja teoriassa me saadaan noi jäkillmäiset Ashoka-tunnukselle pakollisiksi jos niin halutaan tehdä, mutta käytännössä Ashokan pitäisi itse haluta käyttää niitä jotta tuon tyyppisistä työkaluista olisi jotain apua ja sinänsä voitaisiin kyllä pistää lyhyitä estoja silloin kun tapahtuu selkeitä virheitä joista ollaan toistuvasti huomautettu. Lyhyillä estoilla tarkoitan tässä max vuorokauden estoja joiden ei ole tarkoituskaan estää käyttäjää muokkaamasta vaan muistuttaa huolellisuuden tärkeydestä ja ne ei varmaan ensimmäisellä tai toisellakaan kerralla sen suuremmin vaikuta mutta kun sellaisen on riittävän monta kertaa saanut niin kyllä ajatus esimerkiksi esikatselun tärkeydestä tai faktojen tarkistuksesta menee perille.

Zache Ashokan kommenttipyynnössä[7]

Zachen kanssa samoilla linjoilla. Muistutuksena vuorokauden estot saavat jo ihan oikeasti harkitsemaan asiaa, ja jos viidellä vuorokauden estolla saavutetaan haluttu lopputulos tai ainakin edistystä, niin se on huippuhyvä. Vastaavasti viidestä pitenevästä estosta tulisi todennäköisesti jo viikkojen estoa, joka pikemminkin laskisi innokkuutta palata. Voin katsella muokkausten perään tässä seuraavina viikkoina. Ja lisäyksenä, että kokemattomalle wikipedistille monien muokkausten tarve on ihan vakio, esimerkiksi allekirjoituksen opetteleminen minulla kesti melkein kymmenen yritystä, koska sitä ei oltu selitetty kovin hyvin. Ja vieläkin tulee välillä typoja allekirjoittaessa kommenttia.

Iivarius Ashokan kommenttipyynnössä[8]

Ashoka on myös harjoittanut siirtovandalismia ja kaiken kaikkiaan ollut ansiokas Wikipedian mössöönnyttämisessä. Tänään, 15. tammikuuta 2014, Ashoka on saanut yhdeksän estoa – pisimmillään kuukauden mittaisen, kerran – ja laajentanut artikkelia viimeksi – tänään. Lisäsi sotkua.

»Käyttäjä Pxosille Käyttäjä Ashokalta Viesti. Pyydän anteeksi että haukuin sinua Al Assadiksi eli maailman tähän asti verisemmän diktaattorin vertailu sinuun oli virhe et ole tappanut ketään tai käyttänyt väkivaltaa kansaasi vastaan. Nyt pyydän että vapautat minun kaikista mitä ylläpito voi tehdä.»
(Ashoka[9])

 • Toinen Pxos–Ashoka-debatti, aivan mahtava
 • Uudempi loistelias keskustelu. "Ei pidä ottaa minun kommentteja niin vakavasti että niistä saisi sellaisen näkemyksen etten piittaisi mistään."
 • Heinäkuussa 2015 Ashoka viimein myönsi olevansa Herzl, minkä oli aiemmin ehdottomasti kiistänyt. Samana päivänä hän muutti kuitenkin mieltään ja sanoi kyseessä olleen pilan. Edelleen samana päivänä Ashoka teki vielä yhden käännöksen ja selitti Herzlin kotinsa fyysiseksi tai psyykkiseksi jakajaksi: ”Herzl kuuluu talouteeni tai itse asiassa kuului silloin kun hän muokkasi täällä Wikipediassa samalla IP osoitteella.” Tämä voi olla eksperimentaatiota CCB:ltä baitatuilla wiki-identiteettistrategioilla. Samassa yhteydessä Ashoka toisteli, ettei voi paljastaa Herzlin oikeaa nimeä tai omaansa, mitä kukaan ei tietystikään ollut vaatinut.[6]

Vuonna 2015 Theodor Herzl- ja Ashoka-tunnuksien yhteenlaskettu muokkausmäärä oli 18. korkein suomenkielisessä Wikipediassa.[10] Kaiken kaikkiaan on surullinen osoitus Wikipedian vääjäämättömästä alamäestä, että tälle trollille ei ole vieläkään annettu ikiaikaista estoa.

--Ashoka Historia tulee vapauttamaan minut" (La historia me absolverá) (keskustelu)

~Ashokan allekirjoitus v. 2014

IP-osoitteet

Syyskuusta 2015 lähtien Ashoka on ollut oman ilmoituksensa mukaisesti "passiivisessa tilassa". Tämä koskee siis käyttäjätunnusta, itse henkilö on jatkanut samaa toimintaansa tuttuun tapaan. Vuosina 2017–2019 Wikipediassa vaikutti 84.248.90.122, jonka henkilöllisyydestä ei ole vaikea erehtyä. Jo keskustelusivu kertoo kaiken. Lokakuussa 2019 tämä IP-osoite ilmoitti palaavansa Wikipediaan, "kun Ylläpitäjä-instituutioon on saatu puhdistus, läpinäkyvyys ja demokratia". Pitkään pysyikin poissa. Viimeisimpiin kuuluva inkarnaatio 84.248.82.78 on kahden vuoden (joulukuussa 2021) aikana ehtinyt saada jo neljä estoa (pituuksiltaan 3, 6, 12 ja 12 kuukautta), syynä näennäislähteistys englanninkielisestä Wikipediasta kopioiduilla viitteillä sekä eston kierto.

Joulukuussa 2021 ilmeinen Herzlin/Ashokan IP-osoite kävi lisäämässä ylläpitäjien ilmoitustaululle "avoimen vetoomuksen kaikille Wikipedian Ylläpitäjien yhteisölle", jossa hän kritisoi ylläpitäjien toimintaa mitään tarkempia tietoja antamatta, allekirjoituksella "Käyttäjä joka on päättänyt olla rekisteröitymättä ennen kuin ylläpitäjien toiminta uudistetaan demokraattisemmaksi Wikipedian sisältäpäin." Zache (jonka toiminnassa kieltämättä on ongelmia) kiteytti osuvasti:

»Sanoisin, että näin ylläpidon näkökulmasta meidän kannattaa jatkaa keskustelua siinä vaiheessa kun kykenet sanallistamaan ongelman tekstiksi ja siihen saakka pitää aloitusta lähinnä trollauksena.»

Theresa

Toistakymmentä muokkausta tehnyt Theresa on vandaalitunnuksena estetty ikuisesti. Käyttämätön tunnus on sittemmin siirretty teknisistä syistä toiselle nimelle. Eräs häiritsevimpiä pikkutekijöitä, jonka lausumista yksi Wikipediasta kai poistettu on täällä.

Thi

Thi
Adult Quote-tan.png
Thi luennoi.
Ensimmäinen muokkaus 4. maaliskuuta 2006 ja tällainen
Muokkausmäärä niin paljon, että on päässyt ennätyslistalla viidenneksi (12/2013)
Ikä teinix
Kotimaa Suomi
Muokkausnäkökanta eli mitä ideologiaa kannattaa poistoäänestyksissä Kallistuu deletionismiin[7] – paitsi jos kyse on ateismista kertovista kirjoista, ks. The Cambridge Companion to Atheism. Kun taas kyse on tieteen kritiikistä, Thi kyseenalaistaa tarpeen ylipäätään luetteloida aiheeseen liittyvää englanninkielistä kirjallisuutta suomenkielisellä sivustolla.
Kotipaikka
Kokonaisarvio itse luokittelee itsensä ”minitynkiä kehityskelpoisina pitäviin käyttäjiin”, mikä on totta, sekä ”filosofiaan perehtyneisiin käyttäjiin” ja ”uskontoihin perehtyneisiin käyttäjiin”, mikä on törkeän hauskaa
Sukupuoli
Kielitaitoisuus
Sitaatti ”Niiniluoto käyttää käsitettä maailmankatsomus ja Tuomela käsitettä maailmankäsitys. Itse olen pannut kiistan puoliksi käyttämällä sanaa todellisuuskäsitys.” ([8])
”artikkelissa tulee yleisesti mainita että wittgensteiniläisyys on muutamien teologien muotiajattelua, ja että sitä pidetään hölynpölynä” ([9])
Arvio hulluudesta asteikolla 1-10 hörhö
Asiallisuus? (Asiallinen, puoliasiallinen, jokseenkin vandaalimielinen?)
Luottokortin numero Elisa- ja Saunalahti-vandaalien selvityksen alla

»Nyt esimerkiksi älykkään suunnittelun kannattajat on luokiteltu kaikki homojen vastustajiksi.»
(Hasdrubal räpyttelee silmiään Thin touhujen jälkeisessä savuavan hävityksen tilassa[11])

Thi näki kauas menneisyyden saavuttamattomuuteen painuneessa vaiheessaan ideologian valon ja vuonna 2006 Wikipedian ja loi käyttäjäsivunsa verrattain myöhään. Hänen elämänkatsomuksensa pohjautuu tieteelliseen maailmankuvaan ja siinä kristillinen etiikka on kaiken maailman pahan alku ja juuri. Thi kärsii oletettavasti paranoiasta, jonka pakottavan voiman on kääntänyt Wikipedian hyödyksi: hän valvoo tehokkaasti, ettei kukaan ole lisännyt artikkeleihin kristillistä propagandaa. Thi ei ole kuitenkaan vain antikristitty, vaan myös sekularisti. Kuvatessaan kirkon asemaa yhteiskunnassa hän on ajattelijana konspiratoristisimmillaan; täällä voi lukea aiheesta enemmän.

Thi ihailee Vapaa-ajattelijain liiton entistä puheenjohtajaa Kari Saarta, mutta kertoo, ettei ”ole vapaa-ajattelijajärjestön jäsen, enkä kannata sen nykyisiä toimintatapoja ja kampanjoita”[12]. Vulgaaria pornosaatiosakkia enemmän (Coralie Trinh) Thin valistuneeseen mieleen onkin Suomen Ateistiyhdistyksen elinikäinen puheenjohtaja, Vantaan aikuisopiston tietotekniikan opettaja Erkki Hartikainen, josta kerrotaan omassa Hikipedia-artikkelissaan.

 • ”Hartikainen on ateismin ykkösasiantuntija Suomessa. Olen ollut henkilökohtaisesti läsnä kun hän on itse sanonut näin.”
Kaikkien vastoinkäymisten jälkeenkin Thi seisoo tuossa eikä muuta voi.[13]

Ympäri Wikipedian Thi muuttelee maailmankuvia todellisuuskäsityksiksi ja teologeja jumaluusoppineiksi.[14] Thi kannattaa englanninkielisen Wikipedian mallin mukaista vapaampaa artikkelien luokitusjärjestelmää.[15] Hän myös lisäilee artikkeleihin täysin hyödyttömiä tietoja lukemiensa kirjojen painosmerkinnöistä ja kuormittaa Aiheesta muualla -osioita tunkemalla niihin jokaikisen teinixin rustaaman kirja-arvostelun, jonka sattuu jostain scifihörhöfoorumilta löytämään. Koska filosofian historia alkaa jo Sam Harrisin Uskon lopusta (2004), Thi on kansansivistäjänä ottanut vastuulleen, että uusateismin perintö elää Wikipedian jokaisen artikkelin kirjallisuutta-osiossa. Joonasln sanoin ”täytyy kyllä sanoa, että Ilkka Niiniluoto on kirjoittanut kaikkien aikojen laaja-alaisimman kirjan, jos se käsittelee yhtä aikaa kulttuuria, ontologiaa, tietoteoriaa, luovuutta, tekoälyä, semiotiikkaa ja kieli- sekä taidefilosofiaa.”[16]

Thi on viitannut Niiniluodon ja kumppanien kirjoihin tiettävästi kertaakaan vääristelemättä. Hän onkin totalitaarisena strategianaan päättänyt olla lähteettömän tiedon vastustaja. Thi on poistanut Wikipediasta paljon epäoleellista, huonolaatuista ja/tai puutteellisesti lähteistettyä tietoa silloin, kun se on käsitellyt hänen näkökulmastaan mielipide- ja makuasioita – kuten esimerkiksi postmodernismin kohdalla kyseisen suuntauksen vaiheet filosofian historiassa. Tässä esimerkki eräästä artikkelityhjennyksestä, jonka kaltaisia Thi on toteuttanut paljon. Sosiologian ja tiede-, aate- ja oppihistorian professorit lähtivät, Erkki Hartikainen tuli.

Tammikuun 2007 postmoderni- ja postmodernismi-artikkeleiden yhdistämistyö tarjoaa esimerkin myös Thin reaktioista kritiikkiin. Hän muutti artikkeleista ensiksi mainitun uudelleenohjaukseksi toiseen, mutta yhdistämisen sijaan karsi jäljellejäävääkin. Työn jäljiltä artikkeli ei antanut aiheestaan yhtään minkäänlaista tietoa, paitsi siihen kohdistetun kritiikin osalta. Sen kyllä Thin versiosta opimme, että postmoderni tarkoittaa modernin jälkeistä, tulee latinan jälkeis-etuliitteestä ja julistaa itse modernin ajan päättyneen. Kun ML kysyi varovaisesti omavaltaiselle operaatiolle edes jonkinlaisia perusteita, Thi vastasi näin:

»Postmodernismi on niin puppua, että siitä ei voi tehdä kunnollista artikkelia poistamatta epäselvyyksiä. ”Katsotaanpa, mitä Wikipedian jumaluusoppineet sanovat postmodernismista: – – Jos asia ei tullut tästä selväksi, lohduttautukaa sillä, että ei tullut minullekaan. Sen verran sain siitä selvää, että en ole postmodernisti.” Kahta puppuartikkelia aiheesta ei tarvita.»
(--Thi 20. tammikuuta 2007 kello 01.20 (UTC)[17], ajatusviivat alkuperäisessä)

Thin näkemyksen mukainen lähteistetty ja neutraali artikkeli sen sijaan on tynkä, josta puolet muodostaa Thille mieluisan asiantuntijan/niiniluodon sitaatti, joka pituudessaan lähenee tekijänoikeusrikkomusta. Kurinalaisuuttaan Thi suosii suomenkielisessä wikissä toimiessaan nimen omaan suomenkielisiä kirjalähteitä, sanoohan sen jo järkikin.[18] Se tarkoittaa, että Thin käsitykset jakava ”Ilkka Pyysiäinen on suunnilleen johtava uskontotieteilijä Suomessa” niistä kaikista kolmesta, ja siksi kaikin puolin tärkeämpi kuin kansainväliset nimet.[19] Vailla ironiaa voimme sanoa, että Thin strategia on ihailtavan pragmaattinen. Se toimii hienosti tarkoitetulla tavalla.

Thin ylläpitäjyyttä kannatti 69,5 % äänestyksessä – 75 prosentilla olisi päässyt ylläpitäjäksi. MikkoM äänestää puolesta ja aivan oikein toteaa:

»Eikö olekin ihmeellistä kuinka vastustusäänissä on lähinnä tavallisia käyttäjiä. Taas tavallisten käyttäjien cabal torpedoi väärämielisten ylläpitäjien äänestyksiä.»
(—MikkoM (♫) 21. elokuuta 2008 kello 21.47 (EEST))

Vastustan-osiossa onkin kaikenlaisia neverheardeja, pahantahtoisen ei-ylläpitäjiä toisen luokan wikipedistejä ja Lab-oratory, mielipuoli Inzulac, kusipää Ulrika sekä se tyyppi, joka on kaikkien kerrostalonaapuriensakin kanssa riidoissa. Suomenkielinen Wikipedia todella tarvitsee heidät tajuamaan, että Thille ei kannata valtaa antaa.

Tikkakit

Tikkakit on konspiratorisella mielenlaadulla varustettu, erityisesti linnuista kiinnostunut käyttäjä, joka myöntää käyttäjäsivullaan avoimesti olevansa epäsiisti.

Käyttäjän konspiratorinen ajattelutapa tuli esille lokakuussa 2007, kun hän otti Kahvihuoneessa esille teoriansa, jonka mukaan katolinen kirkko, joka on rinnastettavissa Ku Klux Klaniin, hallitsee Wikipediaa. Perusteluna epäilyilleen Tikkakit esitti laskelmansa katoliseen kirkkoon liittyvien aiheiden suhteettomasta edustuksesta suositeltujen artikkelien joukossa. Hän syytti vain vaivoin peitellysti näiden artikkelien syntyyn ja suositeltavuuteen myötävaikuttaneita käyttäjiä lahjusten ottamisesta kaikkivoivalta ja pahalta Vatikaanilta. Jotta tilastoista saataisiin vielä hätkähdyttävämmät, Tikkakit esitti oman ja hyvin yksilöllisen tulkintansa historiasta. Tämän tulkinnan mukaan Rooman valtakunta on sama asia kuin katolinen kirkko ja paavi yhtä kuin keisari. Tämä jättää huomiotta joitakin pikkuseikkoja, kuten Rooman jaon ja tuhon, Bysantin, Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan, investituurariidan ja muuta hyödytöntä pikkutriviaa.

Tikkakit myönsi sittemmin provosoineensa, mutta varovasti. Hänen mukaansa muiden Wikipedia-projektien "paavivapaus" on itseisarvo. Tällainen näkökanta viittaa normaalisti protestanttiseen herätyskristillisyyteen, mutta vanhasta käyttäjäsivustaan päätellen Tikkakit uskoo Lentävään spagettihirviöön.

Toivo ja Toivo

Tomas Tomatfarm

Tomas Tomatfarm loi toukokuussa 2023 luokan "Pakkoruotsin kannattajat" ja lisäsi sinne Paavo Lipposen, Kimmo Sasin ja Krista Kiurun. Vähemmän yllättäen vuosien 2006–2007 pakkoruotsikiistoja ei kaivata takaisin Wikipediaan, ja luokkaa onkin yksimielisesti esitetty poistettavaksi.

Tomisti

Tomisti on latinan harrastaja ja keskiaikaintoilija. Hän on ylläpitäjä Aslakin suosikki, ja Aslak olisi valmis tekemään hänestä ylläpitäjän, ellei hän olisi pelkkä ”hiljainen puurtaja”.

Siis: Onko Tomistin ja Aslakin välillä jotain säpinää? Paljon mahdollista, koska Tomistin nimi on Tomi (toisin sanoen hän on miespuolinen) ja Aslak on kertonut olevansa ei-mies (so. nainen).

Tomistin vastakohta on käyttäjä Thi, josta juttua tuossa ihan lähellä yllä.

Tomisti on toiminut Välityslautakunnassa.

Toteemipaalu

”Paska fix tuli tehtyä.”

~Zuissii 23. kesäkuuta 2017[20]

Toteemipaalu (aiemmin Salkkariprofessori ja Zuissii) on aika nolo tapaus, sillä hän oli mennyt pilaamaan historiansa niin pahasti, että vaihtoi käyttäjätunnuksen nimen lokakuussa 2020, ettei häntä tunnistettaisi.[21] Hän on esimerkiksi tehnyt huumorimuokkauksia, häiriköinyt ja sotkenut. Hänellä saattaa olla jotain suhteita Patuun, sillä molempien muokkaukset ovat lähes tulkoon ihan samaa aihepiiriä (yrityksiä ja salkkareita) ja lisäksi Patu on kutsunut hänet muokkaamaan perustamaansa Saunapediaa vuonna 2017, jossa Patu muokkaa vielä tänäkin päivänä.[22]

Trumppi-fani

”Laittakaa artikkelin nimeksi Turun terroripuukotus, niin kaikki voivat olla tyytyväisiä. Silloin nimestä ilmenisivät sekä tekotapa että oletettu motiivi, jos ne nyt molemmat sinne halutaan.”

~--Risukarhi (keskustelu) 12. helmikuuta 2018 kello 18.41 (EET)

”Löytyykö tuota nimitystä mistään lähteestä?”

~--Lax (keskustelu) 12. helmikuuta 2018 kello 18.44 (EET)

”Rikospaikka-dokumentti, MTV3, Seiska, Turun Sanomat.”

~--Trumppi-fani (keskustelu) 12. helmikuuta 2018 kello 18.52 (EET)

”Tarkempaa sijaintia vai heittelitkö vain mieleesi tulleita sanoja?”

~--Lax (keskustelu) 12. helmikuuta 2018 kello 19.25 (EET)

”Miksi ylläpitäjä on noin törkeä? Googlella löytää kyllä jos tahtoo.”

~--Trumppi-fani (keskustelu) 12. helmikuuta 2018 kello 19.30 (EET)

”Jos kukaan ei tahdo, niin sitten tuo terroriehdotus voidaan unohtaa.”

~--Lax (keskustelu) 12. helmikuuta 2018 kello 19.34 (EET)

”MTV Seiska Rikospaikka Turun Sanomat”

~--Trumppi-fani (keskustelu) 12. helmikuuta 2018 kello 19.36 (EET)

”Sää osasit! Tuo Turun Sanomien joukkopuutos olis hyvä...”

~--Lax (keskustelu) 12. helmikuuta 2018 kello 19.42 (EET)

”Jos et osaa lukea, niin siellä mainitaan myös terroripuukotus.”

~--Trumppi-fani (keskustelu) 12. helmikuuta 2018 kello 19.44 (EET)

”Entä jos mä osaan lukea? Silloinko siellä ei mainita terroripuukotusta?”

~--Lax (keskustelu) 12. helmikuuta 2018 kello 19.49 (EET)

”Miten tuo jatkuva vinoilusi edesauttaa konsensukseen pääsemistä?”

~--Trumppi-fani (keskustelu) 12. helmikuuta 2018 kello 19.54 (EET)

Tungsten

Tungsten
Ensimmäinen muokkaus 26. toukokuuta 2005
Muokkausmäärä 2 443 Lähde?
Ikä 15–25, arvioitiin 2006–2008
Kotimaa Suomi
Muokkausnäkökanta eli mitä ideologiaa kannattaa poistoäänestyksissä
Kotipaikka
Kokonaisarvio ydinvoiman kannattaja
Sukupuoli mies
Kielitaitoisuus ainakin suomi
Sitaatti "ei ydinonnettomuudessa voi kuolla"[23]
Arvio hulluudesta asteikolla 1-10 8
Asiallisuus? (Asiallinen, puoliasiallinen, jokseenkin vandaalimielinen?) 9 (paitsi jos kyse on ydinvoimasta, jolloin 0)
Luottokortin numero

Tungsten eli fanien kesken leikkisästi Tunkkis on Wikipedian käyttäjistä ristiriitaisimpia. Toisaalta hän on todella yliasiallinen käyttäjä, joka kirjoittaa aina yhteenvetokentän, muokkaa fysiikkaan liittyviä artikkeleja kohtalaisen asiallisesti ja merkitsee lähteet. Mutta kun tulee puhe ydinvoimasta, Tungsten muuttuu lyödystä konttorirotasta raivokkaaksi taistelijaksi, joka puolustaa ydinvoimaa kynsin ja hampain.

Tungsten aloitti Wikiuransa vuonna 2005 muokkaamalla Three Mile Islandin ydinvoimaonnettomuudesta (kuinkas muuten) siten, että hän puolusteli ydinvoimaa väittämällä onnettomuuksia tapahtuvan vain äärimmäisen harvinaisissa tilanteissa, joiden yhtäaikainen sattuminen on – ei vain epätodennäköistä vaan – mahdotonta, mutta jotka kaikki täyttyivät Three mile Islandissa samaan aikaan. Seuraavan kesän aikana hän laajensi Ydinvoima-artikkelin suositelluksi sivuksi ja loi pahamaineisen Säteilymyytit-sivun, alias Säteilyyn liittyvät virhekäsitykset. Artikkelissa Tungsten ruoti FAQinomaisesti säteilyyn liittyviä "virhekäsityksiä", tyyliin:

Ydinvoima on paha asia: Väärin! Se on tosi kiva.

~Säteilymyytit

Samulilin, ML:n ja Jniemenmaan tiiviin rintaman painostuksesta artikkelin muoto muutettiin toisenlaiseksi. Myös sen nimi vaihdettiin. Se ei kuitenkaan poistanut sitä tosiseikkaa että artikkeli olisi sopinut enemmän Ydinvoimanuorten lehteen kuin tietosanakirjaan. Artikkelista myös järjestettiin poistoäänestys, jossa enemmistö kuitenkin kannatti säilyttämistä. Samulili piti koko äänestystä turhana, koska se oli Paska äänestys.[24] Tungstenilla sen sijaan oli otsaa sanoa itse tekemästään artikkelista:

Artikkeli tarjoaa minusta hyvän mahdollisuuden koota tosiasiatietoa näihin aiheisiin liittyen johdonmukaisella ja toisiaan tukevalla tavalla.

~Tungsten

Seuraavana jouluna aiheesta tehtiin uusi poistoäänestys, jossa artikkeli lyötiin niin perinpohjaisesti, ettei se tulisi enää koskaan nousemaan.[10]

Sen jälkeen Tungstenin aktiivisuus on laskenut merkittävästi, ja hän on keskittynyt vandalisoimaan ydinvoima-artikkeleja ja korjailemaan virhekirjoituksia tyhjänpäiväisissä artikkeleissa. Viime aikoina hän on jättänyt nekin puuhat ja lähinnä kannattaa artikkeleja suositelluiksi sivuiksi. Tungstenilla on kaksi papukaijamerkkiä ja hän pitää Tanja "Sukunimi vaihtuu" Karpelaa yksilönvapauden ja sananvapauden häikäilemättömänä sabotoijana.

Tuohirulla

Kokeneen urkkijan kolmas silmä on haistanut, että Tuohirulla reippailee Ylisissä ja Alisissa AUTUUKSISSA erään maankuulun Shamaanilaitoksen peljättävien NOITIEN kouliessa hänestä kansakunnalle MAHTAVAA TIETÄJÄÄ. Heterojen välisestä anaaliseksistä Tuohirulla selvänäkee näin:

Mutu pohjalta voisi arvella, että yleistä on, ainakin täällä missä minä asun[25]

Ulrika

Ulrika[26]
Ensimmäinen muokkaus 23. helmikuuta 2006
Muokkausmäärä 75 035, joista viimeisin 30. lokakuuta 2011
(tarkistettu 4.9.2020; ks. wikiaave)
Ikä
Kotimaa Suomi
Muokkausnäkökanta eli mitä ideologiaa kannattaa poistoäänestyksissä piikittely, omien kielioppisääntöjen keksiminen, Joonasl:ää vastaan sotiminen yms.
Kotipaikka
Kokonaisarvio
Sukupuoli nainen
Kielitaitoisuus suomi, ruotsi, kolmannen kotimaisen taito olematon
Sitaatti "Jos lähteessä sanotaan yleisimmin, on asian vääristelyä muuttaa se muotoon yleisemmmin. Vaikka kuinka vääntäiset, se on asian vääristelyä."
Arvio hulluudesta asteikolla 1-10 kaheli
Asiallisuus? (Asiallinen, puoliasiallinen, jokseenkin vandaalimielinen?)
Luottokortin numero Elisa-vandaalit paljastavat sen uudenvuodenpäivänä 2036

”Automaatti noteeraa vain huonoa ilmapiiriä levittävät käyttäjät.”

~Ulrika keskustelusivullaan silloin tällöin päivittämästään vihalist”automaatista”

”Omat kommenttisi ovat myös laskematta.”

~Otrfan

”Antakaa nyt hemmetissä Ulrikan olla rauhassa. Otrfanin kommentti on jo piilokettuilua.”

~Crimson Cherry Blossom

Ulrika on Wikipedian shakespeariaaninen tumma nainen. Hän löysi tiensä Wikipediaan mielisairaiden & oikeustoimikelvottomien perimäntuhlaajien kokoontumisajoista eräänä helmikuisena päivänä 2006. Kaiken järjen mukaan hänen on oltava keski-ikäinen tai ikääntyvä naishenkilö ja siksi hän erottuu muista Wikipedian käyttäjistä, jotka lienevät useimmiten hiukan päälle parikymppisiä miespuolisia nörttejä (ja varttuneemmat vielä varmemmin miehiä). Ulrika on ilmoittanut asuvansa joko Vihdissä tai Lohjalla – kukapa niitä toisistaan erottaa! Hän joutuu usein muokkaussotiin ja erilaisiin kiistoihin, mikä valitettavasti on täysin hänen omaa syytään: Ulrika on erityisen herkkä ottamaan nokkiinsa ja taitava puuttumaan asioihin, jotka eivät hänelle kuulu ja joista hänellä ei ole minkäänlaista tietämystä. Hän on Wikipedian useiten estetty rekisteröity käyttäjä (ainakin tunnetuista). Jostain teknologisesta tai konspiratorisesta syystä ei Ulrika kuitenkaan ole tällä listalla, vaikka hänellä on 25 estoa (luettu 26.12.2013).

Ulrika viettää suurimman osan ajastaan kirjoittaen kirjallisuudesta, korjaillen kielioppivirheitä (lue: pilkkua nussien) ja Joonasl:ää ja monesti muitakin vastaan sotien. Hän on elitisti ja huomauttelee toisille kirjoitusvirheistä heidän keskustelusivuillaan. Ulrika voisi olla ammatiltaan äidinkielenopettaja, kirjastotäti, kirjankääntäjä tai sihteeri. Insinööriopiskelijoiden kanssa mesotessaan hän vaikuttaakin samalla tavalla toopelta kuin jos joku Linkola lähettelisi kulttuuris-ekologisia ajatuksiaan Sub Chattiin. Linkolan oikeinkirjoitus tosin on moitteetonta – Ulrika puolestaan elättelee varsin epätavallisia käsityksiä suomen kieliopista ja on keksinyt myös lukuisia omia kielioppisääntöjä, joita hän sitten esittää tietämättömille wikipedisteille absoluuttisina totuuksina.

Ulrikan mielipiteet ylläpitäjistä saattavat tuntua julmilta:

 1. Ulrika ei usko, että Jetman on oikeasti 15-vuotias (vuonna 2006), vaan arvelee tämän olevan huomattavasti nuorempi.
 2. Ulrika luulee, että Joonasl vainoaa häntä. Ulrika on kohdistanut häneen syytöksiä niin misogyniasta, natsismista kuin huumeidenkäytöstäkin. Huumemyönteisyydestään huolimatta Joonasl:llä on myös takapiruinaan lääketieteen asiantuntijoita. Joonasl yrittää hämärtää kannabiksen huumeluonteen. Ihan klassikko.
 3. Ulrikan mielestä MikkoM pitää Joonasl:n puolia. Toisaalta MikkoM on hänen mielestään hyvä ihminen, kun poisti Ulrikalta viikon bannin.
 4. Ulrika epäilee Samulilia sukkanukeksi, sillä tämä bannasi Ulrikan kerran henkilökohtaisesta hyökkäyksestä Joonasl:ää vastaan.
 5. Ulrika ei erota Tve4:ää (entinen Teve) ja Teveteniä toisistaan.
 6. Ulrika ei kykene muodostamaan virkettä, jossa Otrfan esiintyy, käyttämättä ilmaisua ”Otrfanin tivoliseurue”.
 7. Ulrikan mielestä on perusteltua epäillä, että Aulis Eskolalla on suuri sukkanukkearmeija.
 8. Ulrika pitää tosiasiana ylläpitäjien salaista sopimusta, joka sallii heille eriluvalla useat Wikipedia-identiteetit.[27]

Tämä sivusto on välillä niin häiriköiden käsissä, että tulee tehtyä mokia. – – Olen monta kertaa miettinyt, millaisia nämä pojat ovat siviilissä. Huhhuh, sääli vaimoparkoja, kenellä sellainen on.

~Ulrika[28]

Ulrika haluaa, että ekskommunikaatiosta eli kirkon yhteydestä erottamisesta ei kirjoitettaisi neutraalin näkökulman mukaan ja ilman maantieteellistä vääristymää, vaan suomalaisten enemmistön luterilaisen näkökulman mukaan. Hän ojentaa Joonasl:ää vihjaten, että ortodoksit eivät ole oikeasti suomalaisia:

»Ymmärrän, että jos olet tottunut ortodoksiseen jargoniin, muun hyväksyminen voi olla vaikeaa, jopa mahdotonta, mutta kannattaa ottaa huomioon, että ortodoksinäkemys ei välttämättä ole ainoa mahdollinen, siksi on hyvä tuoda esiin ihan tavallista suomalaista luterilaista näkemystä, joka suomalaisen lukijan kannalta voi olla olennaista. – – Olisi Wikipedian henkisen ilmapiirin kannalta hyväksi, ettet tätäkään artikkelia dominoisi omilla näkemyksilläsi vaan pystyisit antamaan muokkausmahdollisuuden muillekin. Ymmärrän että se on vaikeaa, mutta vähemmän riitoja tulisi, jos et räpläisi jokaista muokkaustani. Et todellisuudessa häviä mitään, vaikka välillä antaisit hengitystilaa muillekin. Tuntuu että erityisen vaikeaa sinulle on tilan suominen varsinkin juuri minulle. Kokeile kuitenkin, rentoudu, tulokset voisivat olla ihmeen myönteisiä. – – Vaihtoehtona voisi tietysti olla, että artikkelissa käsiteltäisiin vain ortodoksista ja roomalaiskatolista kirkkoa, joissa ekskommunikaatio on käytössä ja erityisesti vielä täsmällisesti tuolla nimellä. Muut kirkkokunnat pyrkivät ilmeisesti paremmin pitämään kaikki, kaidalta polulta sortuneetkin, kirkon yhteydessä, tuomitsematta. Ehkä suhtautuminen naispappeuteenkin kuvastaa tätä pehmeämpää, humaanimpaa asennetta. – – Voiko ortodoksi kirjoittaa neutraalisti? Arvaan että sinun mielestäsi voi, mutta muokkaushistoriasi aiheen piirissä todistaa toista. – – 80 prosenttia suomalaisista on luterilaisia. Vaikka mielestäsi sillä ei ole mitään väliä, joku toinen voi olla toista mieltä. Siksi muokkauksesi ovat käsittämättömiä. Ystävällisesti»
(--Ulrika 22. kesäkuuta 2009 kello 10.00 (EEST)[29])

Höyhensin sanoin ”Ulrika on ilmaissut, että Wikipediassa on kolmikko Aulis Eskola, Höyhens ja Samulili, jotka toimivat ikäänkuin Käyttäjän Joonasl taustakuorona, jolla on tapana ottaa käyttäjä hampaisiinsa. Lisäksi Ulrika on syyttänyt Aulis Eskolaa toistuvasta ahdistelusta.”[30] Ulrika on dropannut sivuhuomiona myös esimerkiksi epäilyksen, että Klassikkomies voi hyvinkin olla Joonasl:n sukkanukke, koska molemmat ovat hänen mielestään konfliktihakuisia – koska konfliktit ovat herroilla eri henkilöiden kanssa, Joonasl:llä on ”kehittyneempi versio k-miehen käytöksestä”.[31] Ulrikan riidat, joissa yleensä mukana on ollut myös Joonasl, ovat edenneet yhä uudelleen setvittäviksi yhä ylemmille oikeusasteille:

Ja niin edelleen. Wikipedian hovirunoilija Khaosamingin mielestä muutaman venäläisklassikon mittaisen riitelyn intohimo ja omistautuminen todistavat, että kaikista ihmisistä juuri nämä ovat parhaita tekemään tietosanakirjaa:

Olen ennenkin lausunut, että kyseiset kaksi käyttäjää, joita sitoo eräänlainen wikirakkaus, ovat toisiaan täydentäviä, vaikka samalla täysiä vastakohtia. Ilman tulta ja vettä ei olisi wikielämää. Projekti kaipaa Ulrikan ja Joonasl:n kaltaisia persoonallisuuksia, ja tiedän heidän kumpaisenkin olevan sen puolesta täydestä sydämestään.

~Khaosaming, maaliskuussa 2009[32]

U&Jl-kyyhkyläisten rajunhellä paini sai väistämättä ennen pitkää Välityslautakunnan tekemään lähteistetyn antologian Ulrikan monista henkilökohtaisista hyökkäyksistä. Välityslautakunta on Wikipedian korkein oikeus, jonka jäsenet nauttivat demokratian kalkuloimaa yleistä arvostusta ja antavatkin jokseenkin harkittuja päätöksiä ja jolle pitää valittaa vasta viime tilanteessa. Siksi Ulrika on myöhemmin aloittanut ennenaikaisia ja turhia välityspyyntöjä ylläpitäjien yksittäisistä ärähdyksistä: ”Välityslautakunta ottakoon kantaa tähän pitkäaikaiseen kiusaamiseen, jolle ei tunnu vuosienkaan jälkeen näkyvän loppua, vaan provosoinnilla ja kaikenlaisella kiusanteolla sitä jatketaan aina vain.” ”Tässä tyypillinen nälvivä ja provosoiva vastaus[11], jollaisia saan toistuvasti asiallisiin kommentteihini. Otetaan siis huomioon, että kyse on henkilöstä joka provosoi jatkuvasti.”

Hyvä lukija, mikäli olet vankkumattoman asiallinen henkilö, suosittelemme nyt siirtymään Hikiaineistoon koottuihin Ulrikan puheisiin. Ne ovat hyviä, ja lääkärimafia esiintyy niissä.Niille, jotka jatkoivat lukemista: me Elisa-vandaalit kirjoitamme tähän me-muotoisesti ja tiedämme Ulrikan henkilöllisyyden, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen, työpaikan, luottokortin numeron jne., mutta emme tuo niitä julki ennen uudenvuodenpäivää 2036.

Persläpi

Kuvitusta Wikipedian Peräaukko-artikkelista, jonka kehittämiseen Ulrika on aktiivisesti osallistunut.

Erikoisena piirteenä on, että Ulrika on osallistunut aktiivisesti (7. tammikuuta 2008 kello 16.56 and ever since) "Peräaukko"-sivun aukottoman kieliasun luomiseen. Asiantuntevasta ja asiallisesta Peräaukko-artikkelin laajennuksesta hän on myös saanut kiitosta. Itse Ulrika on väheksynyt omaa osaamistansa, mutta on todistettu Ulrikan karttaneen asiatonta ja tehneen vain sitä varsin asiallista ”peräaukon” muokkaamista, jossa varmasti kymmentuntinen jatkuva päivittäinen Wikipedian kielihuolto on ollut ratkaisevaa onnistumiselle. Ulrika on myös osoittanut huolestumisensa neekerisankkeri-nimisen sukupuolitaudin leviämisestä antaen Wikipediassa koko tietotaitonsa ennennäkemättömällä kiihkolla kyseisen sivun nopeaan valmistumiseen. Hoitamattomana neekerisankkeri voi nimittäin johtaa sukuelinten ja peräaukon epämuodostumiin, joten rasismista ei tod. näk. ole kuitenkaan kysymys Ulrikan kohdalla. Muutakaan viitettä ei ole ilmaantunut Ulrikan suhteesta/suhteista etnisiin vähemmistöihin.

Triviaa

 • Ulrika kammoaa vandaaleita, joita hän kutsuu vanhanomaisesti häiriköiksi.
 • Haaparantawikissä Ulrikaa kritisoitiin siitä, että hän pitää itseään koko Wikipedian johtavana suomen kieliopin valvojana. Piakkoin tuntemattomaksi jääneen tapahtumaketjun jälkeen Haaparantawiki autioitui ja lopetettiin. Koko vakiokäyttäjistö oli kadonnut, ja paikalla oli vain raapimisjälkiä ja suolenpätkiä.
 • Ulrika on laajentanut narsistisen persoonallisuushäiriön lupaavaksi artikkeliksi.[33]
 • Ulrika toivoo Alexius Miestentuntemasta ylläpitäjää, mutta tämän toiveen toteutuminen olisi luonnollisesti suuri katastrofi koko projektille. Alexiuksella ja Ulrikalla oli hyvän aikaa kestänyt wikiystävyyssuhde, jossa toinen ilmeisesti toimi toisen mentorina, mutta kukaan ei tiedä kumpi. Suhde päättyi Alexiuksen saatua tarpeekseen Wikipedian käyttäjäkunnan mielettömyydestä, todettua jokaisen käyttäjistön jäsenen kaatuvan vielä omaan mahdottomuutensa ja kadottua Barcelonan yöhön 11. toukokuuta 2009. Tuossa vaiheessa Ulrikasta oli jo kehkeytynyt niin kyyninen wikipedisti, ettei hän paljoakaan korvaansa lotkauttanut toverinsa jäähyväispuheille, vaan sen sijaan löysi tappelemisen aihetta kyseisen seremoniankin aikana.[12]
 • Ulrika on vainoharhainen ja väitti joskus kahvihuoneessa, että joku olisi lisännyt hänen tarkkailulistalleen pornosivuja, mikä nyt ei tietystikään voi pitää paikkaansa.
 • Ulrika saattaa olla äidinkielen opettaja, sosialidemokratti, esteetikko ja toisen aallon rouvasfeministi, mutta lähinnä esteettisempien navigaatiomallineiden tekemiseksi hän tarvitsee miehistä apua. Toisin sanoen tietokonetaidot eivät ole aivan johtajatasoa ja herrain apu Alexius Manfeltilta nörttipojilta on aina tervetullutta.

Ei Internet ole mitenkään salaisuutta salaisempi. Sitä opetetaan jopa kouluissa. Kannattaa joskus sellaisessa käydä.

~ylläpitäjä Otrfan Ulrikalle tämän omalla tyylillä[34]

 • 9. kesäkuuta 2009 puolenpäivän tienoilla avattiin Wikipediassa Ulrikaa koskeva kommenttipyyntö. Kommenttipyyntö on julkinen, joten myös sinä olisit voinut käydä ottamassa kantaa ja kertomassa oman näkemyksesi Ulrikasta, hänen toiminnastaan Wikipediassa, Wikipedian käytännöistä, niiden soveltamisesta tilanteeseen, muiden käyttäjien osuudesta asiaan ja sen sellaisesta.
 • Ulrikan suosikkiartikkeli on "Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajien muotokuvat". Joku ilmeisesti hänen vastatoimiensa kohteeksi joutunut laittoi sen poistoäänestykseen.
 • Ulrika on ovela. Ellei hän pidä jostain artikkelista, sen kirjoittajasta tai luokittajasta, hän ryhtyy vaivihkaan tyhjentämään artikkeleita luokistaan. Kun luokasta on tyhjennetty kymmeniä nimiä, jätetään jäljelle kahdesta kolmeen naurettavinta. Luokka merkitään roskaksi ja poistetaan.
 • Ulrikan kissalta puuttuu toinen takajalka, ja tämän hän on tunnustanut ihan suoraankin.
  • Se on myös havaittavissa hänen käyttäjäsivullaan olleesta kuvasta.
 • Ulrika ilmoittaa käyttäjäsivullaan[35] lempivirtensä olevan "170, ensimmäisen säkeistön jälkimmäinen puolisko":

Se vanha vainooja,
kavala, kauhea,
on kiivas, kiukkuinen
ja julma, hirmuinen.
Vain Herra hänet voittaa.[36]

Salaliittoteorioita

Auru Aro epäilee että Ulrika on sosialidemokraatti tai vihreä. Hänhän on kaupungista ja käy töissä, mikä on toki vahva peruste epäilykselle. Tästä johtuen Auru Aro on ottanut Ulrikan arkkivihollisekseen ja epäilee tätä salaliitosta Jniemenmaan tai tämän pahan kaksoisolennon JNiemenmaan kanssa. Auru Aro on myös kehittänyt monimutkaisen salaliittoteorian siitä, kuinka Ulrika vainoaa kaikkea keskustalaisuutta, kuten keskustalaisia tietokonepelitapahtumia ja A. A.:n megamallinehäkkyröitä ja omalaatuisia luokituksia.

Ilmeisesti, järkeilee A. A., Ulrika ilmiantoi Maria Guzenina-Richardsonille, että joku, lähinnä puoluepoliittisista syistä, oli turmellut tätä koskevaa sivua Wikipediassa. Väittämällä Tanja Karpelan pyrkineen ensiksi SDP:hen ennen kuin tästä tuli keskustalainen kansanedustaja ja ministeri, minkä Tanja Saarela totesi valheeksi, Maria Guzenina-Richardson teki toisen lööpin itsestään tekemällä poliisille esitutkintapyynnön kyseisestä Wikipedian sivusta 1. marraskuuta 2006. Ulrika yleensä seuraa Uudenmaan ja Hämeen vaalipiirin sosialidemokraattisten naiskansanedustajien sivuja poistaen sieltä tietoja ja soveltaakseen käytännössä kehittelemiään kielioppiteorioita. Kun sitten sivuilla ei ole enää tekstiä kuin minityngän verran, alkaa esteetikkona Ulrika huolestua sivujen tuottamasta vaikutelmasta jopa niin, että aloittaa keskustelun siitä, mitä Tarja Filatov ajattelisi Wikipedia-artikkelistaan. Toinen Ulrikan kansallinen suojelukohde on Minna Lintonen.

Ulrika on kieltänyt olevansa saatana. Koska saatana tuskin paljastaisi läsnäoloaan, on Ulrikan kiellon todistusvoimaisuus kyseenalainen.

Urjanhai

Luoja varjelkoon meitä roomalaiskatolisilta piispoilta, joista on kuva.

~Urjanhai[37]

Väitin ylempänä oman kielitajuni perusteella, että kalju ei tarkoita hiustyyliä vain hiuksettomuutta joka ei riipu hiustenleikkuusta erotuksena hiuksettomuudesta joka johtuu pelkästään hiustenleikkuusta ja olen edelllenkin samaa mieltä, vaikka jostain olikin kaivettu joku sanakirja, jossa väitettiin muuta. Jos ehtisin niin tutkisin tätä käsitteenmäärittelyä lähteistä tarkemmin. Eli en nimittäisi päänsä klaniksi ajellutta kaljuksi, vaikka en toisaalta keksi tälle ilmiölle suoraan muutakaan nimeä.

~Urjanhai tärkeiden kysymysten äärellä[38]

Urjanhai rekisteröityi Wikipediaan vuonna 2008, sitä kaksi vuotta IP-osoitteilla muokattuaan. Alkuvuonna 2020 hän yhä jaksaa siellä uurastaa. Urjanhai tykkää kartoista ja Suomen järvistä ja perustelee järvikaverinsa IA:n keskusteluarkistossa jokaisen karun ja teollisuuden täyttämän saarennäppylän sisällyttämistä jatkossakin luokkaan ”Suomen luonto” ehdotetun ”Suomen maantieteen” sijaan näillä liikuttavilla sanoilla:

»Lukekaa Saint Exuperyn Pikku prinssi ja J. G. Granön Puhdas maantiede; Granön mukaan ihminen eroaa maisematekijänä eläimistä lähinnä vaatetuksensa suuremman värikkyyden takia, ja Pikku prinssissä maantieteilijä ei kelpuuttanut kukkaa kartalle, kun se ei ollut pysyvä; ja Granö taitaa myös kirjoittaa, että maantieteilijälle luontoa ovat myös kylät ja kaupungit; kaikki on siis kiinni metodista. Tällä perusteella Hästholmen ja vaikka Lauttasaari ovat epäilemättä luontoa. Tai niin kuin Ismo Alanko laulaa: "myös tämä uljas, urbaani unelma on osa hurjaa luontoa". Ei siis mitään ristiriitaa, saaret ovat luonnonmuodostumia, vaikka niillä olisi talojakin, ja luonnonmuodostumat ovat luontoa.»

Vesteri

Wikipedian suuri nollamuokkaaja, jolle on huomautettu asiasta noin kuusisataa kertaa. Erityisen ihastunut muuttelemaan &ndash-koodeja ”–”-viivoiksi, millä ei ole artikkeliin muuten kuin muokkaustilassa mitään vaikutusta. Teki tätä vielä ainakin vuoden 2010 kesäkuussa siitä huolimatta, että säännöt hyväksyvät molemmat muodot ja kieltävät siksi moisen toiminnan. Ja siitä, että ensimmäisen kerran asiasta huomautettiin yksitoista kuukautta aiemmin ja siinä välissä käytiin monta pitkää – eh – nollakeskustelua. Juttu on selvä: Vesteri on täysi mielipuoli.

VilleRa

Hänen kaltaisiaan lienee enemmän; olkoon hän esimerkkitapauksena täällä. Tämä auringonjumalatunnus teki nopeasti laskettuna tuhannesta tuhanteenviiteensataan muokkausta ja haipui sitten. Tyypin (onnistuneena) wikielämäntehtävänä oli tehdä joka ikisestä Nirvana-yhtyeen kappaleesta artikkeli. Ne ovat Wikipedialle tarpeeksi merkittäviä, eivät kiinnosta tarpeeksi korjauksia tekeviä vakiokäyttäjiä, ja VilleRa suolsi niihin seuraavan tapaista tekstiä:

Samana vuonna yhtye soitti yhden sen parhaimmista ja onnistuimmista keikoista Readingissä Reading Festivaaleilla. MTV Video Music Awardseissa samaisena vuonna ei yhtye ei soittanut hitti kappaletta Smells Like Teen Spiritiä vaan sen sijasta Lithiumin ja Rape Men jota yhtye ei ollut julkaissut vielä.

~ote VilleRan tuottamasta sisällöstä[39]

Ihan oikeasti, miksei tällaisia estetä alkuunsa?

Vilkkuu/Vilu

Minä en käytä huumeita tai muita päihteitä ja se ei pidä paikkaansa että käyttäisin huumeita eli se väite että olisin huumeiden käyttäjä tai käyttäisin huumeita tai muita päihteitä on täyttä potaskaa eli valhetta.

~Vilkkuu[40]

Vilkkuu on nuori käyttäjä. Hän aloitti syksyllä 2007 yläasteen, ja Wikipedian muokkaamisen heinäkuussa 2006, jolloin hän vaihteli tunnustaan pari kertaa Vilk(k)u(u)n ja Vilun välillä. Hänen kirjoittamansa artikkelit olivat hassunhauskoja[13][14] ja poikivat vielä hassumpia kommentteja.[15]

Vilkkuu pyrki ylläpitäjäksi saman vuoden lokakuussa. Sinnikkään ala-astelaisen ylläpitäjä-äänestyksessä annettiin lisää hassunhauskoja kommentteja[16]. (Sivumennen sanoen Vilkkuun saavuttua Hikipediaan on tuotanto pysynyt tasokkaana. Kolme ylintä eivät ole Vilkkuun.)

Oikeinkirjoitus, välilyöntien käyttö pisteiden ja pilkkujen jälkeen, yhteenvetokentän käyttö tai äänestyksen luominen ei onnistu. Ehkä muutaman vuoden päästä kun ikää karttuu.

~Mikko Paananen

Tämän on pakko olla joku vitsi (tai trolli). Ei kukaan voi ottaa tosissaan ylläpitäjyysehdokkuutta, kun käyttäjän "parhaat" muokkaukset ovat surkeita minitynkiä ja käyttäjä ei osaa edes kirjoittaa kunnolla suomen kieltä saatika käyttää edes Wikipedian perustoimintoja. Käyttäjä on selvästi vielä aivan lapsi ja Wikipedian ei soisi olevan mikään lastentarha tai ainakaan näitä lapsia ei tulisi laittaa vastuutehtäviin.

~Kompak

huutaminen, kiroileminen ja marttyyriksi heittäytyminen ei taida ainakaan olla kovin rakentavaa ja ylläpitäjälle sopivaa käytöstä.

~HannaV

Vastauksena tähän:

tiedoksi:Martyyri on uskonsa puolesta kuollut henkilö.Ja kun minä elän minä en voi olla marttyyri

~Vilkkuu

Yleisesti ottaen muut käyttäjät eivät olleet ihan varmoja oliko Vilkkuu ehkä tosissaan oleva käyttäjä, vaiko heikkolaatuinen trolli. Samaan aikaan sama käyttäjä pyrki ylläpitäjäksi myös Wikipedian äpärälapsen Wikikirjaston riveihin nimimerkillä Vilu. Wikipedian ylläpitäjä-äänestyksessä tuokin paljastui ja rahvaan laumat ryntäsivät sinnekin lynkkaamaan Vilu-parkaa.

Käyttäjä on aktiivisesti mukana Wikikirjaston kehittämisessä, mutta minusta olisi vaadittavissa, että ylläpitäjät osaisivat kirjoittaa Suomen kirjakieltä.

~Mzlla

Aika kului, Vilkkuu/Vilu kasvoi ja ikää tuli lisää. Tammikuussa 2007 Vilu valittiin jo ylläpitäjäksi Wikikirjastoon. Lähinnä kai sen takia ettei kukaan Wikipedian vakiokäyttäjistä jaksanut tai huomannut vastustaa. Toukokuussa Vilu pyrki ylläpitäjäksi myös Wikisitaatteihin. Tbone antoi eriävän mielipiteensä, mutta Nysalor hylkäsi hänen äänensä liian vähäisen muokkausmäärän vuoksi! – Jos tämä jotain todistaa, niin ainakin sen että jokainen voi päästä ylläpitäjäksi kun jaksaa tarpeeksi kauan yrittää. Jos ei Wikipediaan, niin niihin säälittäviin pikkusisariin ainakin.

Vilkkuu/Vilu on antanut myös vandaalimielisille käyttäjille paljon lisähupia[17][18]. Vilkkuun sitaatteja Wikimedian projekteista on koottu tänne. Hikipediassakin hän on joutunut useasti Sankarittaren ja Peelonkin kiusauksen kiusoitella uhriksi, esimerkiksi täällä ja täällä.

Jouluna 2007 Vilu ilmoitti lopettavansa Wikipedian käytön kokonaan.

Vinksu

Oletettavasti keski-ikäinen tamperelainen Vinksu on epäsosiaalinen luonne. Hän vihaa Levykevandaalia yli kaiken ja ilmoittaa vastustavansa käyttäjiä, jotka käyttävät Wikipediaa keskustelufoorumina. Tämän Vinksun aatteen toteutuminen käytännössä merkitsisi mm. Kahkosen ja Iirolaihon Wikipedia-uran tyssäämistä. Vinksu on hyvin rationaalinen ihminen, jollei oteta mukaan sitä, että hän on väittänyt olevansa sekä deletionisti että eventualisti, mikä kyseenalaistaa hänen vakavastiotettavuutensa.

Vyörykkä

”Moi! Onko sinulla jotain tietoa, että tämä hyväksymäsi muokkaus on paikkansa pitävä? Itse en moista tietoa mistään löytänyt ja olin jo melkein kumoamassa tuota lisäystä.”

~Lax 30. huhtikuuta 2020

”Ålet oikeassa, kannattaa varmaan kumota. Itsekin mietin, hyväksynkö vai en, mutta päädyin hyväksymään, koska en myöskään mistään löytänyt tietoa, ettei olisi. Ja oletin tietekin hyvää tahtoa.”

~Vyörykkä 30. huhtikuuta 2020[41]

Vyörykkä on joulukuussa 2019 aloittanut kirkasotsainen ensyklopedisti. Hän pitää tiedon levittämisestä, vaikka sitten avoimesta wikiprojektista toiseen kehää kiertävistä lähteistä.[42] Vuoden urallaan muokkausten seulojaksi ja palauttajaksi ylennetty Vyörykkä on kääntänyt paljon kasviartikkeleja kasvitieteen termit päin honkia ja merkitykset ylösalaisin; ylläpitäjä Parantaja asiantuntija on kuvannut Vyörykän tuotantoa "paskapotiksi, jonne hyvät muokkaukset lässähtävät ruskean mönjän sekaan, jälkimmäisen ottaessa vallan".[43] Artikkeli on voinut olla jopa eri aiheesta kuin sen nimi.[44] ’En itse asiassa ole erityisen perehtynyt kasveihin; varsinaiset kiinnostuksenkohteeni ovat kielitiede ja suomalainen kansanrunous. Kun aloitin wikipedistiurani, tarkoitukseni oli harjoitella kasviartikkelien parissa, mutta se jotenkin "jäi päälle"’, Vyörykkä pahoittelee.[43] Jotakuta asiantuntevaa on turhaan yritetty rukoilla Wikipediaan käymään läpi Vyörykän floorafubaroinnit.[45] Vyörykällä on monenlaista informaatiota kohtaan suvaitsevainen käsitys tietosanakirjan (arjalaisesta) hengestä: 1, 2, 3, 4. Vyörykkä on esitellyt omat käsittämättömät ohjeet millä tarkastaa artikkeliaiheen merkittävyyden ilmastoaktivistin merkittävyyskeskustelussa. Vyörykkä kertoi, että hän arvioi artikkelin luoneen käyttäjän puolueettomuuden, jonka perusteella aihe sitten muuttuu joko merkittäväksi tai epämerkittäväksi. Vyörykän ohjenuora ei saanut positiivista vastaanottoa ja Parantaja asiantuntija piti sitä jopa "vaarallisena" ja epäluotettavana.[46] Tällä ahkeralla runsaan jonkin aikaansaamiselta näyttämisellä ja korjauksia tekevien IP-osoitteiden väijymisellä huominen saattaa vielä kuulua Vyörykälle.

Keskustelu joka johti Vyörykän ylläpitoäänestykseen:

”Onko sinulla kavereita, jotka haluavat kiusata vai mistä on kysymys?”

~Höyhens Vyörykälle 5. joulukuuta 2020.

”ei, ei ole kavereita, jotka haluaisivat kiusata.”

~Vyörykkä Höyhensille 5. joulukuuta 2020.[47]
Vyörykkä havainnoi asioita Wikipedian ylläpitäjien ilmoitustaululla.

Seuraavana vuonna virkaintoisen Vyörykän edesottamukset ovat jatkuneet. Vyörykän vaikuttavan vandalismintorjunnan ja sen aiheuttamien "sekoilujen" seurauksena hänen arveltiin olevan venäläinen pitkäaikaishuligaani tammikuussa 2021.[48][49] Häntä on arvosteltu marginaalisia nettisivustoja käsittelevien lähteettömien pikkusivujen massatuotannosta, minkä Vyörykkä sovitti lisäämällä itselleen {{Käyttäjä Innostuu}}-mallineen ja jättämällä Ylläpitäjien ilmoitustaululle pyynnön korjata hänen madnessinsa jäljet.[50]

»Uusin pahempi tuo Etheldreda Nakimuli-Mpungu. Artikkelin luoja tuli toki korjaamaan jo hyväksymääsi artikkelia myöhemmin. Joskus tuntuu, että hyväksyt tai hylkäät muutoksia sekunneissa.»
(--MAQuire (keskustelu) 24. huhtikuuta 2021 kello 00.22 (EEST))

»Tästä on ollut puhetta aikaisemminkin. Sovin paremmin torjumaan vandalismia kuin tekemään ensiarviointeja tai kirjoittamaan artikkeleita, koska keskittymiskykyni on niin heikko, että vaikka ymmärtäisin ongelmat, ne jäävät usein huomaamatta. Lisäksi saatan tosiaan olla liian hätäinen.»
(Vyörykkä (keskustelu) 24. huhtikuuta 2021 kello 00.30 (EEST)[50])

Wikipedian Ylläpitäjien ilmoitustaulusta puheen ollen: Vyörykkä vasikoi vandaaleita siellä uutterasti. Kuitenkin esittäessään estoa eräälle IP-osoitteelle, jolta Nenoniel oli ties monennenko kerran uhkaillut käyttäjiä väkivallalla, Vyörykkä tiedotti olevansa ”hänen puolellaan”, sillä jostain syystä Vyörykkä on siinä käsityksessä, että Nenonielille huhutut ADHD ja/tai Aspergerin oireyhtymä tekevät ”syyntakeettomaksi”. Siinä sitten vain ihminen löytää toistuvissa ”hallitsemattomissa purkauksissa” itsensä wikivihollisten keskustelusivuilta tappouhkailemassa neuroepätyypillisyytensä viemänä. Käyttäjä 01miki10 siihen ”On minullakin asperger, mutta en siltikään tee aina silloin tällöin huumorimuokkauksia tai tappouhkauksia”, jolloin Vyörykkä veti jälleen esiin 01miki10:n toiminnan Hikipediassa ja sen, että Hikipedian kymmenen vuotta vanhassa Asperger-artikkelissa, jonka kanssa 01miki10:llä ei ole mitään tekemistä, luki tuolloin jotain rumaa Asperger-ihmisistä (kiitos siivousvinkistä, Vyörykkä, ei näitä 2000-vuosikymmeneltä saakka seisoneita sivuja tyhjästä huomaa).[51] Vyörykkä luottaa mitä hämärimpiin lähteisiin ja jopa omaan kasvitieteelliseen kielitaitoonsa, mutta ei vieläkään 01miki10:in, jonka hikipedismin on aiemmin arvioinut wikipedikolle raskauttavammaksi piirteeksi kuin natsismin.

Aprillipäivän ”kaksivarpaisuusgatessa” Vyörykkä haki jollekin omituiselle tekstinpätkälle lähdettä ja pahensi asiaa lisäämällä viitteen evoluution kieltävälle sivustolle, mitä kommentoi myöhemmin ”Oho.”[52] Kaikesta huolimatta tai sen takia ankarimmat Vyörykkä-kriitikotkin ovat uudelleen kannattamassa ylläpitäjäksi sisälukutaidotonta tunaria, joka reagoi kaikkeen niin sairaaan nopeesti ja värikkäästi eikä ole vieläkään edes vieroittunut kasveistaan:

»Voi sen muotoilla toisinkin: osaat tehdä päätöksiä nopeasti (myös paineen alla?). Tämä on ylläpitäjyydessä oikein käytettynä hyödyllinen taito, joka itseltäni puuttuu tyystin. Sinusta ei ainakaan tulisi samanlaista turhaa ylläpitäjää kuin minusta, eli sellaista, joka ei mokaa, koska ei tee mitään. Vaikka hätiköit joskus, olisi sinun ylläpitäjyydestäsi Wikipedialle huomattavasti enemmän hyötyä kuin haittaa. Sanani pätee, vaikka hellittäisit tahtiasi hieman; sinun ei suinkaan ole pakko ahertaa pitkiä päiviä. Hieman kyseenalaista on kuitenkin tällaisten käännösartikkeleiden luominen. Olisi paljon parempi etsiä uusia lähteitä netistä kuin väkisin tehdä samanlaista kuin toisessa wikissä. Haitallista väkinäisyyttä on noiden tarkastamattomien kirjalähteiden käyttö (vieläpä käytännön vastaisella merkintätavalla), mutta on ainakin hyvä, että ilmoitat, mitkä lähteet ovat tarkastamattomia. Vyörykkä, lupaa olla tekemättä tuollaisia käännösartikkeleita, niin voin hyvällä omallatunnolla äänestää sinua ylläpitäjäksi. Äänestäisin muutenkin puolesta, mutta tämä asia olisi ainoa, joka kunnolla jäisi kalvamaan.»
(--Paranaja (keskustelu • muokkaukset) 20. toukokuuta 2021 kello 20.58 (EEST))

»@Paranaja: Kiitoksia! Tuo kyky tehdä päätöksiä nopeasti on kyllä viimeisiä ominaisuuksia, joita liittäisin itseeni ainakin Wikipedian ulkopuolisessa elämässä, mutta voi olla, että siinäkin olen kehittynyt muutaman Wikipediassa vietetyn kuukauden aikana. Todennäköisesti aktiivisuuteni laskee kesällä (koronasta riippuen), mutta kohonnee jälleen syksyllä. Tuon karpaloheiden ja tarkastamattomien kirjalähteiden kanssa kävi itse asiassa pikku moka, johon syynä oli jälleen kerran hätäisyyteni: katsoin ennen kääntämistä enwikistä, että artikkelissa näyttäisi olevan käytetty pelkästään internetissä saatavilla olevia lähteitä. Kun olin kääntänyt puoleenväliin asti, huomasin ettei näin ollutkaan, mutta en halunnut enää heittää työtä hukkaan ja siksi lopputuloksesta tuli väkinäinen.»
(Vyörykkä (keskustelu) 21. toukokuuta 2021 kello 13.47 (EEST)[53])

Vyörykän mielestä julkisuuden henkilöihin kohdistuvia kunnianloukkauksia ei tarvitse piilottaa.[54][55]

Vähemmän Viksu Veksi

Täysin nimensä mukainen.

Watti

»Luulisi sun jo, saatana, tietävän, että uusimmat keskustelukommentit [19] kirjoitetaan keskustelusivun loppuun eikä keskustelusivun keskelle. Ja itse asiaan totean, että yksittäiset kommenttiheitot (tässä tapauksessa siis Naomin) eivät yleensä kuulu artikkeleihin vaan artikkeleissa pitää pyrkiä hahmottamaan laajempia kokonaisuuksia. Joten kun kysyt, "Minne kritiikki?", vastaan, että sä voit työntää kritiikin perseeseesi. Ja syvälle.
(Lax menettää malttinsa Watin keskustelusivulla 30. huhtikuuta 2018[56])

Watti on luonnonläheinen (luontorakas) ihminen ja uusiutuvan energian kannattaja. Watti on ollut yhteensä kaksikymmentäkuusi kertaa estettynä. Watista on tehty kaiken kaikkiaan neljä kommenttipyyntöä.[57] Watin muokkaukset ajavat hänen poliittisia näkemyksiään; Watti on esimerkiksi kertonut artikkelissa Britannian luikerrelleen ja keplotelleen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen valvonnasta.[58] Hän on myös "Uusliberalismi maittain" -propaganda-artikkelin luoja. Hän on syyttänyt arkistointibottia oman (botin oman) poliittisen näkemyksen tavoittelemisesta botin arkistoidessa vanhoja keskusteluita ja sanoi, että "KESKUSTELUSIVUANI ON MUOKATTU KÄYTTÄJÄLTÄ LUPAA KYSYMÄTTÄ".[59] Watti on myös sanonut kokevansa botin toiminnan häirintänä.[60]

Watti näyttää olleen primus motor vuoden 2008 massiiviseksi paisuneessa kollektiivisessa selvityksessä siitä, onko Klassikkomiehen käyttäjäsivulla oleva Gustave Courbet'n naisen sukuelimiä esittävä maalaus L’Origine du monde Wikipedian sääntöjen mukainen. Useille ylläpitäjille osoitetussa avoimessa kirjeessään Watti syytti kyseistä maalausta "seksuaaliseksi hyökkäykseksi" ja "naisia alistavaksi" ja sanoi Klassikkomiehen käyttäneen "seksuaalista häirintää ja alistusta neuvottelutekniikkana".[61][62] Kysymyksiin siitä, miten kuvaa oli käytetty tai ahdisteluun syyllistytty erityisesti häntä kohtaan, Watti antoi seuraavan vastauksen:

»Koska uskon, että henkilö toimii hyvässä tarkoituksessa, kerroin rohkeasti ylläpitäjille, että koin käyttäjän kotisivun kaikkia naisia loukkaavaksi. Se ei varmastikaan ole kenenkään tarkoitus. Finnish leadership culture is based on motivation, trust and respect. Siksi ehdotan että kaikki pyrkisimme vaalimaan tätä arvostettua suomalaisen johtamistavan ja lähimmäisen rakkauden perinnettä.»
(Watti (linkit alkuperäisessä) 10. huhtikuuta 2008[63])

Pitkän viestiketjun jälkeen käyttäjästä saatiin lopulta irti tällainen selitys:

»Mielestäni tämä henkilökohtainen hyökkäys ei rajoitu minuun vaan kohdistuu kaikkiin lukijoihin. Kun käyttäjä arvosteli kotisivuani, näin hänen kotisivullaan vain kuvan alastomasta ja puolustuskyvyttömästä henkilöstä. Se, onnistuiko kuva manipuloimaan minua tai oliko kuvassa mies vai nainen, on mielestäni epäolennaista. Koska :en:Wikipedia:No personal attacks käytännön mukaan sexual insulting or attack against another contributor is not acceptable, mielestäni klassikkomiehen kotisivu on käytäntöjen vastainen. Yhdistettynä kotisivuni arvosteluun, kuva hyökkäsi mielestäni minua vastaan. Tämänkaltainen seksuaalinen hyökkäys on mielestäni hyvän neuvottelutavan ja Wikipedian käytäntöjen vastaista.»
(Watti (linkit alkuperäisessä) 16. huhtikuuta 2008[64])

Tästä hahmosta riittäisi kirjoitettavaa. Apurahojen odottamisessa saattaa kuitenkin vielä kestää, sillä viime rahoitetusta projektista on niin vähän aikaa. Suosittelemme Watin keskustelusivujen lukemista ja uimista niiden kautta lukuisiin ihmeellisiin kommenttipyyntöihin, joita hän on tehnyt ja aiheuttanut.

WikiLove

Wikki2

Quadriplegia on keskivanhan polven ylläpitäjä, muokkausmäärän jättiläinen ja peelo, joka on toistuvasti byrokraattiutta koskevien kuiskutusten kohteena, mutta niin vain on tähän mennessä Ruotsin akatemia joka kerta päättänyt ohittaa hänet. Wikki2 on lapsukainen, joka ansaitsee tulla mainituksi ns. servattuaan Quadriplegian:

»Kiitos yrityksestäsi parantaa Wikipedian sisältöä! Valitettavasti lisäyksesi ei ollut riittävän merkittävästä aiheesta, joten se jouduttiin kumoamaan, poistamaan tai merkitsemään roskaksi. Muokkausoppaasta ja tyylioppaasta löytyy hyödyllisiä neuvoja muokkaukseen, ja esimerkkiä voit katsoa muista aihealueen artikkeleista. Joka tapauksessa tervetuloa Wikipediaan!»
(Harriv 1. helmikuuta 2010 kello 13.21 (EET))

»Tervetuloa?? Olen ollut täällä jo yli 2 vuotta»
(Kommentin jätti Wikki2 (keskustelu – muokkaukset))

»Useinkaan ylläpitäjillä ei ole aikaa tai viitseliäisyyttä kirjoittaa viestiä omin sanoin. Siksi käytetään mallineita, joihin sisältyvät tervetulotoivotukset voivat toki närkästyttää jo pitempään muokanneita.»
(--Quadriplegia 1. helmikuuta 2010 kello 15.16 (EET))

»Jaa, harmi sinänsä kun tuut tänne aina kirjottelee ihan turhaan.»
(--Wikki2 5. helmikuuta 2010 kello 08.54 (EET))

WPK (+ oletettavasti PekKos)

”rv, eston kiertoa (WPK)”

~liian moni henkilö muokkausyhteenvedossaan lueteltavaksi

...hohhoijaa, mitäs tästä koliikkivauvasta sanoisi. Parhaiten WPK:n tunnusmerkit selvinnevät täältä; oletettavaa on, että myös vuoden 2011 jankkaava IP on WPK. Myös hepun estoloki on varsin kuvaava. WPK ei ole itse asiassa muokannut Wikipediaa käyttäjällä (alkuperäisellään ainakaan) vuoden 2010 jälkeen, mutta pelkästään hänen IP:illä tapahtuva eston kiertonsa saa yhä (alkuvuosi 2020) jotkut näkemään punaista IP-muokkauksia tarkastellessaan silloinkin, kun WPK ei edes ole kyseisten muokkausten takana.

Xyzäö

Tunnetaan nykyisin nimellä Putsari.

Zxc

Zxc on röyhkeä jätkä. Hän on kiinnostunut luonnontieteistä ja varmaankin ateisti.

Zxc saapui Wikipediaan kai helmikuussa 2006 ja eräiden väitteiden mukaan ilmoitti heti kärkeen käyttäjäsivullaan olevansa mielisairas. Väitettä tukee ja sen tekee mahdottomaksi todistaa (niin kauan kuin Hikipedian toimittajilla ei ole ylläpitotunnusta hallussaan) käyttäjäsivun poisto Zxc:n pyynnöstä lokakuussa 2006. Zxc on niitä harvoja aktiivimuokkaajia, jotka vastustavat ylläpitäjiä, varsinkin Joonasl:ää ja Samulilia. Hän haluaa, että kaikista ennen vuotta 2006 valituista ylläpitäjistä äänestetään uudelleen ja että kukaan alle 10000 muokkausta tehnyt tai alle 20-vuotias ei voisi ylläpitäjän paikalle päästä. Hän on niinikään inklusionisti ja haluaa, että Wikipediassa säilytettäisiin sellaiset artikkelit kuin kalsarikänni, putkiaivo ja pummi.

Zxc asunee Tampereella ja on huolestuttavan kiinnostunut alkoholista ja muista päihteistä. Hän on tallentanut Wikimedia Commonsiin kuvan sammuneesta miehestä Tampereella.

Katso myös

Viitteet

 1. Eräiden muokkausaikain- ja juutalaisten autonomisen alueen lipunvahtauskulttien mukaan Napoleonin sukkanukke. (esim.) Molemmat myös tykkää historiasta.
 2. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Ensimmäinen_Marokon_kriisi&oldid=7242454
 3. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:Theodor_Herzl&oldid=7250288
 4. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Ashoka&diff=13672215&oldid=13672209
 5. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:Ashoka&oldid=13792714
 6. Kun Otrfan varoitti Ashokaa eston mahdollisuudesta tämän korvattua Kalevi Sorsan kuvan sinisorsan kuvalla ja vaihdettua Paavo Lipposen toiseksi nimeksi Mooses, totesi Ashoka olevansa Otrfanin diktatuurin vankina[1].
 7. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4_Ashoka&diff=9600021&oldid=9598856
 8. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4_Ashoka&diff=9602408&oldid=9600027
 9. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Pxos&diff=13824168&oldid=13823474
 10. http://web.archive.org/web/20150916003420/https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Luettelo_Wikipedian_k%C3%A4ytt%C3%A4jist%C3%A4_muokkausm%C3%A4%C3%A4r%C3%A4n_mukaan
 11. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Thi/Arkisto1#Oudot_luokat
 12. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Thi/Arkisto5#...ja_viel.C3.A4
 13. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu:Erkki_Hartikainen&diff=2604771&oldid=2604760
 14. ”Maailmankuva-sana on siitä kummallinen, että sen pitää erikseen selittää tarkoittavan käsitystä todellisuudesta. Sanalla todellisuuskäsitys ei ole tätä ongelmaa, sillä jokainen ymmärtää sen tarkoittavan käsitystä todellisuudesta. Tällä hetkellä Wikipediassa Maailma-sanan linkki johtaa uudelleenohjauksena artikkeliin Maapallo. Maailmankuva-käsitteessä heijastuu keskiaikainen maakeskinen käsitys todellisuudesta. Maailmankuva-sanan luulisi tarkoittavan "kuvaa maailmasta". Minun tajunnassani ei ole varsinaisesti kuvia, vaan käsityksiä. Kuvia löytyy esimerkiksi taidemuseoista. Maailmankuva onkin enemmän humanististen alojen juttu.” [2]
 15. ”Ateistit-luokka poistettiin selvin äänin. Miksi pidät Agnostikot-luokkaa jotenkin erityisempänä?” kysyy Anchjo. Thin vastaus: ”Miksi En-wikissä ollaan viisaampia?” ([3])
 16. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Thi/Arkisto3#H.C3.A4mm.C3.A4stytt.C3.A4v.C3.A4_Niiniluodon_kirja
 17. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_käyttäjästä:Thi/Arkisto2#Postmoderni
 18. Toisaalta Thi fanittaa englanninkielistä Wikipediaa niin kybällä, että on vaatinut hakusana ”alkusynnyn” (suomenkielisessä tieteenhistoriassa vakiintunut termi) muuttamista ”itsestään sikiämiseksi” (käännös en-wikin käyttämästä termistä), ja lopulta saanut tahtonsa läpi. Vrt. Google-hakutulosten laatu ja määrä: alkusynty, itsestään sikiäminen.

  »Sehän on tosiasia, että elottomassa luonnossa ei synny itsestään elämää. Vain elämästä voi syntyä elämää. Tosiasiat tukevat tosiasioita. Elämä on luotu. Evolutionistiset riivaajat eivät pidä siitä, että tosiasiat tulevat julki. Tästä on selvänä osoituksena se, että Jisis, Peltimikko ja Abval sitkeästi kumoavat tekemäni parannukset ilman mitään perustetta.»
  (Markuskala 29. huhtikuuta 2009 kello 11.04 (EEST))

 19. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Thi/Arkisto2#Tieteen_ja_uskonnon_v.C3.A4linen_suhde
 20. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Toteemipaalu/Arkisto2&oldid=19252505#Huumoria
 21. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4tunnuksen_vaihto/pyynn%C3%B6t&oldid=19252485#Zuissii_%E2%86%92_Toteemipaalu
 22. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Toteemipaalu/Arkisto2&oldid=19252505#Saunapedia
 23. Poistoäänestyksessä parikin käyttäjää sanoo artikkelissa lukeneen näin.
 24. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Poistettavat_sivut/S%C3%A4teilymyytit&diff=225925&oldid=225923
 25. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu:Anaaliseksi&diff=242410&oldid=242408
 26. Erään lähteen mukaan oikeasti Ulrika Finne, toisen väitteen mukaan Ulrika Juselius.
 27. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Kahvihuone_(k%C3%A4yt%C3%A4nn%C3%B6t)&diff=prev&oldid=7366192
 28. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Ulrika&diff=prev&oldid=7574456#Unohtuiko_lahja.3F
 29. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu:Ekskommunikaatio&oldid=6990535
 30. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4_Ulrika_2&oldid=16289634#Kommenttipyynt%C3%B6
 31. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4_Joonasl_2&diff=6360045&oldid=6359132
 32. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4_Joonasl_2&diff=6362737&oldid=6362725
 33. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:Ulrika&oldid=11151549
 34. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_Wikipediasta:Palauttajat&diff=prev&oldid=8937732
 35. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:Ulrika&oldid=11151549
 36. https://fi.wikipedia.org/wiki/Jumala_ompi_linnamme
 37. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_käyttäjästä:Höyhens&diff=prev&oldid=13849683
 38. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu:Kalju
 39. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Nirvana_%28yhtye%29&diff=prev&oldid=1819861
 40. http://fi.wikibooks.org/wiki/Keskustelu_käyttäjästä:Vilu/Arkisto#asdf
 41. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_käyttäjästä:Vyörykkä&oldid=19055237#Hyväksyttävyydestä
 42. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_käyttäjästä:Vyörykkä&oldid=19055237#Norppa-sanan_etymologia
 43. 43,0 43,1 https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_käyttäjästä:Vyörykkä&oldid=19055237#Käännösartikkelisi_kasveista
 44. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_käyttäjästä:Vyörykkä&oldid=19055237#Artikkelisi_Aluskasvillisuus_on_käännetty_erimerkityksisen_käsitteen_artikkelista
 45. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_käyttäjästä:Vyörykkä&diff=18924228&oldid=18910999
 46. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu:Ellen_Ojala&oldid=19252358
 47. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Ylläpitäjien_ilmoitustaulu&oldid=19390373#Vyörykkä
 48. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Ylläpitäjien_ilmoitustaulu/Arkisto_58#Vyörykkä_ja_keskusteluhäiriköinti_venäjäksi
 49. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Osoitepaljastuspyynnöt/2021&oldid=19504691
 50. 50,0 50,1 https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_käyttäjästä:Vyörykkä&oldid=19791510#"Artikkelit"_pienistä_wikipedioista
 51. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Ylläpitäjien_ilmoitustaulu/Arkisto_59#Estopyyntö_IP-osoitteelle_86.115.159.238
 52. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_käyttäjästä:Vyörykkä&oldid=19791510#”Kaksivarpaisuus”_ja_lähteenä_käytetty_huuhaasivu
 53. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_käyttäjästä:Vyörykkä/Arkisto_2#Ylläpitäjyys
 54. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Ylläpitäjien_ilmoitustaulu&diff=prev&oldid=20369413
 55. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Ylläpitäjien_ilmoitustaulu&diff=prev&oldid=19729266
 56. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4%3AWatti&type=revision&diff=17274994&oldid=17271482
 57. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?sort=relevance&search=Kommenttipyynt%C3%B6+Watti&title=Toiminnot%3AHaku&profile=advanced&fulltext=1&advancedSearch-current=%7B%7D&ns4=1
 58. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Watti/Arkisto7#Propagandakone_taas_k%C3%A4ynniss%C3%A4
 59. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Watti/Arkisto7#Keskustelusivun_selke%C3%A4_k%C3%A4ytt%C3%B6_ja_vanhat_kommentit
 60. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Watti/Arkisto7#Botti
 61. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:H%C3%B6yhens/arkisto4#H%C3%A4irint%C3%A4%C3%A4
 62. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Muu-karhu/Arkisto3#H%C3%A4irint%C3%A4%C3%A4
 63. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/K%C3%A4ytt%C3%A4jien_Watti_ja_Klassikkomies_v%C3%A4linen_kiista#Tarkemmin_seksuaalisesta_hy%C3%B6kk%C3%A4yksest%C3%A4
 64. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/K%C3%A4ytt%C3%A4jien_Watti_ja_Klassikkomies_v%C3%A4linen_kiista&diff=4644157&oldid=4644059