Wikipedian käyttäjät F-L

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä artikkelisarja on kouluesimerkki siitä, miltä hyvät sivut voivat näyttää.
kaikki oleellinen
Ei oo mitään hauskaa!
Wikipediasta

Sisältö
Wikipedian käytännöistä
Wikipedian käytäntöjä
Wikipedian päätöksenteko
Asiantuntija-arvioita artikkeleista
(in English)
MC Vittumeitsi

Historia
Toinen muokkaussota
Suuri ylläpitäjien joukkopako
Porchesian holokausti

Sisarprojektit ja äpärälapset
Wikimedia Foundation Inc.

Ihmiset
Wikipedian käyttäjät:
A-E, F-L, M-S, T-Ö, CCB, puheita
Wikipedian ylläpitäjät
Wikipedian entiset ylläpitäjät
Wikipedian n00bit
Jimmy Wales
Wikisosiologia
Wikipsykologia

Vandalismi
Ilmenemismuodot (kaikki)
Levykevandaali
Sukkanukkeilu
Ohjeistus sock puppetien käyttöön
Wikipedian evakot


Finlandia

Finlandia
Ensimmäinen muokkaus 10. joulukuuta 2004 (anonyyminä)
4. helmikuuta 2005
Muokkausmäärä
Ikä
Kotimaa Suomi
Muokkausnäkökanta eli mitä ideologiaa kannattaa poistoäänestyksissä todennäköisesti inklusionismi
Kotipaikka
Kokonaisarvio friikki
Sukupuoli mies
Kielitaitoisuus oikeasti vain suomi, lisäksi mukamas englanti, ruotsi, viro ja saksa
Sitaatti Kirjoitettu omin sanoin, mutta siitä huolimatta tekstistä tuli lähteen kaltainen.
Arvio hulluudesta asteikolla 1-10 5, uppo-outo, ei kuitenkaan hullu sanan varsinaisessa merkityksessä
Asiallisuus? (Asiallinen, puoliasiallinen, jokseenkin vandaalimielinen?) aluksi puoliasiallinen, muuttui vandaaliksi
Luottokortin numero Elisa-vandaalien selvityksen alla

Tapaus Finlandia oli sangen mielenkiintoinen. Hän kopioi Wikipedia-artikkelinsa suoraan painetuista tietokirjoista ja yritti puolustella tekoaan keskustelusivullaan melko olemattomin perustein. Finlandia vihasi minitynkiä yli kaiken. Hän yritti korjailla minitynkiä, mutta ei vaan osannut ja tuli kirjoittaneeksi niihin ilmeisesti tiedostamattaan helvetin idioottimaisia typeryyksiä.

Finlandia on jättänyt Wikipedian saatuaan joulukuussa 2005 kolmen kuukauden bannin. Hänen käyttäjäsivullaan on keltainen ruutu, siinä lukee: "Tämä käyttäjä on jäänyt wiki-lomalle määräämättömän pitkäksi ajaksi." Kukaan ei todella tiedä, mitä Finlandialle tapahtui. Ehkä hän päätti elämänsä kuristautumalla rautakettinkiin ja hyppäämällä alas Tammerkosken sillalta yhtenä kauniina iltana jouluaaton jälkeen 29. joulukuuta 2005. Tämä teoria on kuitenkin tyrmättävissä, sillä vielä vuoden 2006 puolella Finlandia käytti Wikipediaa sock puppeteillaan Scandia ja Waldemar. Eräs hiljattain tehty tutkimus osoittaa, että Finlandia oli todennäköisesti Tbone-byrokraatin sock puppet, jonka hän korvasi Mr. Showmanilla.

Finlandia oli yksinkertainen, mutta miellyttävä sielu, joka kuunteli Dingoa. (Fanituksen kohde olisi sekin siis vaihtunut Tbonen huvittelutunnuksenvaihdon myötä Lordiksi.)

Vuoden 2006 loppupuolella, kun Finlandia-kohu ei ollut enää ajankohtainen, Finlandia on kokenut eräänlaisen maineenpalautuksen ja hänen työpanostaan Wikipediassa on ryhdytty pitämään tärkeänä, sillä hän loi pohjan monelle artikkelille ja laajensi Wikipediaa merkittävästi. Vuonna 2007 Finlandia sai papukaijamerkin, noin puolitoista vuotta viimeisen muokkauksensa jälkeen. Eräät tutkimukset osoittavat, että Finlandia suunnittelisi ylläpitäjyyteen johtavaa comebackia tai attentaattia.

Froghman

Gopase+f

Hänestäpä pitäisikin kirjoittaa. Kommenttipyyntö 2010, 2012 ja 2013, ainakin. Ensimmäisen on tehnyt Datsun-peelo siksi, että Gopase+f oli näennäisesti asiasta keskustelemisen sijaan rehellisesti tehtaillut pelkästään käyttäjien toiminnan arvosteluun keskittyviä viestejä, kun taas kaksi jälkimmäistä ovat sen puolen Wikipedian vihat niskaansa saaneen asennevammaisen kanssa samaan tapaan keskustelemisesta. Tämä viittaisi siihen, että Gopase+f on tolkun ihminen – mutta emme tiedä. Pitäisipä jonkun tosiaan tutkia. Joku muukin kuin vain ensimmäisen kiven heittänyt Deesatanen tässä ainakin pöpi on.

Gopase+f katosi tuntemattomista syistä Wikipediasta kesäkuun 2018 ja huhtikuun 2019 väliseksi ajaksi.

Hanna V

Hevos/fantasiatyttö Hanna V tuo suomenkielisen Wikipedian kirjailijuuteen feminiinisen erikoislaadun. Tämä ei ole mikään virkistävä tuulahdus, vaan myös omalla tavallaan jotain todella surullista. Hanna pitää yli-informoitua omistamiensa kirjojen listaa, josta voi tarkistaa teosten Narnia – Opas fantasiamaailmaan ja Siittolanmäki 60 vuotta – Hevosalan tutkimus ja koulutus Ypäjällä ISBN-numerot. Näistä aiheista Hanna on myös kirjoittanut. Hannaa kiehtoo esim. CEM (Contagious Equine Metritis), Suomessa liki tuntematon hevosten tauti, jossa tamman emätin ja kohdunsuu ärtyvät ja vuotavat. Evira ottaa säännöllisesti näytteitä orien terskoista ja spermasta ja toteaa 0–2 CEM-tapausta vuodessa[1]. Kiitos tästä.

Ylivoimaisesti surullisempi on kuitenkin Hanna V:n Narnia-fanitus. Ilmeisesti tietosanakirjaan kuuluu selostus Eustace Ruikun hahmon kehityksestä, vaikkei se ole edes keskeisiä hahmoja vastenmielisessä ja häiriintyneessä kirjasarjassa, joka tarkoitettiin fundamentalistikristityksi propagandaksi, mutta jonka kirjalliset ansiot vetoavat sekulaareihin wikipedisteihin.

Hannu

Hannu ei ole kielimiehiä, mutta yrittää silti luoda käännösartikkeleja suomenkieliseen Wikipediaan. Mahdollista vain tällä sivustolla.

Hartz

Hartzin tekemä kaavio, joka oli Wikipedian artikkelissa yli vuoden.

Hartz oli kerran Wikipedian peruskäyttäjä. Hän ylläpiti hobittiaan ja nuoli ylläpitoa.

Hartzilla on eräänlainen viha–rakkaus-suhde Levykevandaaliin. Tänäänkenen mukaan? hän kehotti vandaalia hankkimaan elämän. Hartz perusti Kuluttajisto-nimisen wikin vuonna 2003 ja muokkasi siellä pitkään nimimerkillä Juxo. Hän on käyttänyt myös erikielisissä Wikipedioissa ja Wikisanakirjoissa nimimerkkejä Juxo tai Juxho ennen kuin siirtyi Wikikirjastossa Hupu23ditor-nimelle. Hupu on lyhenne hullusta puutarhurista. Nimimerkin Hartz käyttöönotto otti paikan keväällä 2005.

Eräs huolestuttava seikka on se, että Hartz kuuntelee Frank Zappaa ja on epäilyttävän kiinnostunut huumeista ja varsinkin hamppukasvin viljelystä. Hartz puhuu likipitäen täydellistä englantia ja on opiskellut tietotekniikkaa, mutta jätti kesken. Hän muutti toistaiseksi tuntemattomasta syystä Tampereelta Helsinkiin.

Hartzin henkilöllisyys on Elisa-vandaalien tiedossa, mutta sitä ei tulla Hikipediassa julkaisemaan, jottei sivustoa huomenna KRP sulkisi. Elisa-vandaalien Wikipedia-oppaassa Hartzin henkilötiedot ja luottokortin numero on kuitenkin julkaistu.

Hartz on ylläpitäjä Wikisanakirjassa. Sellaiseksi hän nousi 2006 ja on 2020 sitä edelleen.[2]

Uutinen: Hartz on idiootti

Juu. Hän laukoi ilmeisen tosissaan tällaista Kahvihuoneen keskustelussa asiantuntijoiden suhtautumisesta Wikipediaan:

Ensiksi kannattaa karistaa kaikki asiantuntijauskoisuus itsestä ja ymmärtää, että kuka tahansa voi tulla minkä tahansa alan asiantuntijaksi. Niin sanotuilla asiantuntijoilla ei ole mitään erityiskykyjä, eivätkä he kykene mihinkään yli-inhimillisiin suorituksiin, joihin me tavalliset pulliaiset emme pystyisi. Eli toisin sanoen, tarvitaan vain omaa kiinnostusta ja perehtymistä aiheisiin eri lähteitä lukemalla ja pohtimalla aiheeseen liittyviä asioita. Kuka tahansa osaa etsiä lähteitä ja lukea mitä lähteissään sanotaan. Eli otat lähteet eteesi ja raportoit Wikipediaan mitä lähteessä sanotaan. Helppoa! Tällöin olet käytännössä yhtä pätevä kuin niin sanotut asiantuntijat.

Hartz (keskustelu) 18. joulukuuta 2013 kello 17.09 (EET)[3]

Asiantuntijoilla ei ole mitään erityiskykyjä. Perehtyminen tunnettavaan asiaan ei tuo mitään kyvykkyyttä siinä. OK! Tähän on maailma menossa. Ei normaaliaivoinen ihminen voi kirjoittaa tuollaista saatanan paskaa. Jopa wikipedistit tuolla kahvihuoneessa kumoavat Hartzin limaoksennuksen loivasti, pehmeästi. Jokin aivosähkön häiriö on pakko olla tällä Hartzilla. Itse asiassa tuoreimpien tietojemme mukaan koko hermosto on arveltavasti valmistusvirheinen ja vioittunut. Mokoman helvetin liimanhönkijän mielestä myös tieteellisen menetelmän määritelmä johtaa kaikkien tutkijoiden yksimielisyyteen ja sitten kun tuo toinen tuolla väittelee vastaan, niin lopuksipa Hartz kirjoittaa loukkaavan summauksen. Halventaen keskustelukumppaninsa Jmk:n älyä hän siinä koettaa keskusteluinnon jo laannuttua saada viimeisen sanan, kun toinen ei huomaa enää kommentoida. Vaikka Hartzilla itsellään tuskin viidenkymmenen tuo ÄO. Emme ensin aikoneet purkaa auki ollenkaan näitä vanhoja nolouksia, mutta jos kirjoitat vakavasta & Wikipedian uskottavuutta koskevasta aiheesta keskusteltaessa jotain noin monumentaalisen tyhmää, niin mielellämmehän me revitellään tällä tapaa.

 • Juuri saamamme tiedon mukaan Hartz tempaisi taas. Paras kohta: ”Tämä on jo toinen äänestys käyttäjän ylläpitäjäoikeuksien poistamisesta lyhyen aikavälin sisällä. Kukin ja Pxos vetäköön tästä johtopäätöksensä.” Ensimmäisen äänestyksen (hienoa luettavaa) perusti Theodor Herzl, ja huikeat 9,5 % kannatti irtisanomista. Toisin sanoen juuri lainattu teksti on viheliäisen luonteen harhaisuudenylläpitoprosessista lähtevää käninää.[4]
 • 16.3.2014: Äänestyksen lähdettyä luisumaan selkeästi niin sanoaksemme päin Pxosta julistautui Hartz poistuneeksi Wikipediasta. Käyttäjäsivulleen kirjoittamassaan viestissä hän kertoi suomenkielisen Wikipedian rappiotilasta, jonka suhteen on niin pessimistinen, että kehottaa uusia käyttäjiä olemaan haaskaamatta aikaansa projektiin[5]. Hartzille rappio tarkoittaa ensisijaisesti Pxosta; noin puolet tekstistä on omistettu Pxoksen Hartz-vainojen kuvailuun. Käyttäjä Ochs palautti käyttäjäsivun vanhaan asuunsa oletettavasti ei henkilökohtaisia hyökkäyksiä -käytännön vuoksi. Hän ei ehkä tullut ajatelleeksi, miten pahasti Hartz ampui omaan jalkaan täysin vaarattomassa joutsenlaulussaan, josta pahaa verta voi virrata ainoastaan hänen omiin suoniinsa. Muotoilut ovat vitun paskoja – ”pettymyksekseni hanke muuttui tyhmäksi apinatouhuksi, kuten kaikki ihmisten yhteinen puuhastelu sosiaalisilla aivoilla” – ja kirjoitus päättyy profetiaan siitä, miten ”[e]hkä [Pxos] osaa tehdä muokkaajakadosta ja muokkausmääräkadoistakin nätit tilastot, joiden kauneutta kaikki voivat sitten ihailla”. Jonkinmoinen Mooses Hartz siis ajattelee nyt olevansa ja kuvittelee harhaisessa mielessään exoduksessa häntä jonkun seuraavan, vaikka Herzlkään ei voi Wikipediasta luopua. Hartzin poistuminen on eeppinen antikliimaksi, joka osa-alueella epäonnistuva kännissä päreensä polttaneen kompuroiva ulosmarssi, jossa laskiämpäri juuttuu saappaaseen eteisessä. On aina liikuttavaa, miten tällaiset Hartzin kaltaiset kokevat olevansa velvoitettuja jättämään jälkeensä tuollaiseen likaiseen lumeen pakkasen kitistämällä vehkeellä virtsatun Heiligenstadtin testamentin. Koska tietysti kaikkia kiinnostaa niin hitosti, että joku ei-kukaan lähtee jostain täysin auktoriteetittomasta amatööripuljusta. Tekstissä on ala-arvoista myös puhdas jankkaus ja on mukava, jos Hartz todella ei enää koskaan yritä kirjoittaa mitään. Arvosana 4.
 • Jo muinoin vandaalimieliseksi epäillyn ylläpitäjä Höyhensin sähköposteitse esittämästä pyynnöstä Hartz saapui lopettamisensa jälkeen ottamaan osaa Pxosin-Hartzin kommenttipyyntöön. Saatuaan vuorokauden eston spekuloituaan Pxoksella olevan autistinen kehityshäiriö ("Nyt sen tajusin ja se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta! (...) Kaikki palat loksahtavat kohdalleen, jos tämä on selitys kaikelle käytökselle ja toiminnalle, jota olen seurannut ja jonka uhriksi olen joutunut. (...) Tämä on nähdäkseni ainoa selitys") sanoi Hartz, että ”tämä on jo ihan farssia” koska varmana ei estäjillä ole potilasasiakirjoja todistamaan, että Pxos on neurologisesti normaali (joo joo, tämä on ihan suoraa referaattia[2]). Diagnostiikan asiantuntijuudesta saatu esto oli jo vuosikymmenen Wikipediassa toimineen Hartzin ihka ensimmäinen, mutta ei jäisi viimeiseksi.[6] Vaikka kovasti haluaisimme, enää emme osaa kommentoida juuri mitenkään. Lukekaa nyt vain nuo jutut itse. Kommenttipyyntö sisältää protestilaulun ja nar(r)ttyyrinäytelmän.
 • 4.4.2014: Suuressa henkisessä turskaudessaan Höyhens pyytää Hartzia kaikesta huolimatta jäämään. ”Hartz harkitsee itse, voiko hän Pxos:n läsnäolosta huolimatta jatkaa wikipedistinä. Jatkaminen olisi varsin suotavaa ajatellen käyttäjä Hartzin kokonaispanosta.”[7]
 • 4.7.2014: Hartz ottaa ajaakseen mieleltään sairaiden asian kertoakseen muiden Wikipedian käyttäjien mielenterveydestä ja sen vaikutuksista artikkeleihin.[3]
 • Loppuvuonna 2014 Hartz saa liiallisesta Wikipediaan liittymättömästä jutustelusta ensin äreitä huomautuksia ja lopulta eston.[8][9] Lopulta vuodenvaihteessa käydään kommenttipyyntö Hartzin "kummista välihuudoista".
 • ”Taitaa olla havaittavan vihamielisyyden vuoksi oikea tapa toimia lopullisesti jättää tämä nettitietosanakirja.”
        — Hartz 24. marraskuuta 2014

Vuosina 2017–2019 Hartz on tehnyt provoavia aloituksia ympäri Kahvihuonetta ja artikkelien keskustelusivuja ja saanut tästä runsaasti huomautuksia. Hän on mm. kaivannut artikkeliin tietoa prostituoitujen moraalista ("prostituoidut myös usein käyttävät huumeita tai kykenevät monipuoliseen rikollisuuteen"), pohdiskellut, voisiko feminismin suosion länsimaissa selittää vahvemman miehisen kilpailijakulttuurin puute ("Kysymys on ihan legitiimi sillä katsokaa mitä kävi minoalaisille"), valittanut, ettei artikkelissa feminismi käsitellä feminismin yhteyksiä miesvihaan, psykologisiin ongelmiin ja lesbouteen, puolustanut pitkästi eugeniikkaa, kertonut oikeistolaisten ja vassarien psykologiset erot, ihmetellyt havaitsemaansa ulostamisen nautinnollisuutta, jossa ei vaikuttaisi olevan evoluution kannalta järkeä, ehdottanut "naisten valjastamista avustavien töiden ja siivoustehtäviin täällä Wikipediassa", spekuloinut musta rotu ei tykkää uida jotain jotain, kysynyt, ovatko perussuomalaiset aikakone ja pitänyt "Naisten oikeudet Saudi-Arabiassa" -artikkelia epäneutraalina, koska sen kieli vihjaa naisten oikeuksien olevan hyvä asia. Hän on valittanut myös siitä, että naisen sukupuolielinten silpomista käsittelevässä artikkelissa on liikaa tuomitsevaa länsimaista moraalia. Hartz on työstänyt artikkelin lesbo vuonna 2018 oman agendansa mukaiseksi, seassa esimerkiksi vuonna 1974 julkaistulla kristillisen yhdysvaltalaislehden artikkelilla lähteistetty tieto ”Lesbolaisuuden syitä ei ole selvitty, koska selvinä syinä on pidetty epäviehättävyyttä ja dominoivuutta, jotka johtavat siihen että nainen ei onnistu saamaan miestä”. Tällaistahan ei Wikipediassa vakiintuneelta käyttäjältä sovi vain kumota suoraan; parin vuoden päästä artikkeli on edelleen tilassa, jossa sen alussa olevan ongelmamallineen mukaan

»Esitetty useita yksittäisiä tutkimuksia totena kertomatta kuka tekee ja asettamatta niitä kontekstiinsa, pitkät pätkät uutta tutkimusta kilpirauhasen toiminnasta, useita kummallisia, yleistäviä väitteitä ("Lesbot kiintyvät nopeasti ja muuttavat nopeasti yhteen tuntematta toisiaan lähes lainkaan"), pitää kertoa kuka, missä ja milloin on väittänyt tällaista[10]»

Varsinkin osio ”Lesboista tutkittua” on nyt näyttänyt vuosia todella asialliselta Hartzin jäljiltä valikoituine tutkimuksineen ja ikivanhoine psykoanalyyttisine pseudotieteineen. Ylläpitäjät ovat palautelleet Hartzin hölpötystä takaisin artikkeliin, sillä eihän ilmeistä propaganda-ainesta sovi poistaa keskustelematta, jos sille on annettu jokin naistenlehtiviite joka saattaa käsitellä jotain artikkelin väitteiden aiheen kaltaista. Selvästi Wikipedia on nyt jumissa tämän artikkelin kanssa. Hartzin nykyisellä käyttäjäsivulla kerrotaan, että Mary Wollstonecraft oli naisfilosofi ja naisasianainen ja näyttikin mieheltä”, koska useimmista änkyröistä poiketen hänen mielestään feminismiä ei tarvittu 1700-luvullakaan.

Hikiaineisto2.png Hikiaineistossa on lähdeteksti Hartzin puheita.

Näin käy, kun ajattelet olevasi minkä tahansa aiheen asiantuntija etsimällä lähteitä Wikipediaan.

Hautala

Hautalalla on vaarallisia mielipiteitä. Henkilö oikeassa elämässä ylipainoinen tuo lätkii ahkerasti Wikipediaan tallennetuille kuville punareunaisia bokseja, joiden ainoa tarkoitus on väittää niiden tekijänoikeustietoja virheellisiksi, ja sen jälkeen kuvat poistetaan. Hautala ei havittele ylläpitäjyyttä ja hyvä niin. Silloin esimerkiksi koko artikkelien nykyinen luokitusjärjestelmä poistettaisiin kokonaan.

Hautala on käyttäjäsivullaan kertonut avoimesti omasta laihdutuskuuristaan. Se onnistui aika hyvin. Tässäpä kaikki punnitukset.

Hautala pitää matematiikasta ja arvioi Wikipedian merkityksen maailmalle korkeaksi:

»Mielestäni Wikipedia on jalo projekti. Se voi syrjäyttää Googlen tiedon haussa Internetistä.[11]»

Olisikin hienoa, jos kukaan ei enää kävisi julkisuuden henkilöiden, järjestöjen, yhtyeiden jne. kotisivuilla, vaan pelkästään näistä kertovissa Wikipedia-artikkeleissa. Ja kuvitelkaapa, jos kirjastojen ja yliopistojen avoimet tietokannat kuihtuisivat pois – onhan Wikiaineiston sivuissa kirjaviitteet, joita voi epäuskoisuuden vaatiessa ryhtyä tarkistamaan!

Hautala on avoimen periaatteellisvandaalimielinen, mutta pääasiassa asiallinen käyttäjä. Täällä hän muokkaa toisen käyttäjäsivua ilman lupaa, ja täällä hän ilmoittaa harjoittavansa Wikipediassa vandalismia omalla käyttäjätunnuksellaan vuosittain. Onkin esitetty, että hän vandalisoisi Wikipediaa useammin salaa avointen välityspalvelimien takaa tai kirjaston koneella.

Hautala on arviolta 20–25-vuotias (jo vuonna 2006 tai jotain) ja lienee ollut jossain vaiheessa jopa koko Wikipedian ahkerin kielioppivirheiden korjaaja. Hautala kuuntelee ainoastaan Queenia eikä voisi ajatellakaan käyttävänsä muita käyttöjärjestelmiä kuin Windows Vistaa, joka tosin ei ollut tuon ajattelun mahdottomuuden aikana vielä ilmestynytkään. Niin ikään hän pelaa vain Maniac Mansionia. Käyttäjänä Hautala on melkein yhtä vanha kuin suomenkielinen Wikipedia!

Helovirta

HenriHa

HenriHa rekisteröityi Wikipediaan maaliskuussa 2013. Hänen eniten muokkaamansa sivu on hänen oma käyttäjäsivunsa, ja hän onkin tehnyt siihen jo lähes 500 muokkausta. Käyttäjäsivullaan hän väittää, että on perehtynyt maantieteeseen, karttoihin, matematiikkaan, lääketieteeseen, historiaan, tähtitieteeseen, psykologiaan, kemiaan, fysiikkaan jne... Hänen mielestään Ulvila on maailman paras kaupunki, ja yrittää saada Ulvilasta kertovan artikkelin suositelluksi, vaikka kyseistä tekelettä ei hyväksytty edes lupaavaksi. Ulvilan lisäksi hän fanittaa Nokiaa ja Norjaa ja on myös ”Asteekki valtakunnan kannattaja”. HenriHalla on Norjan lämpötilatilastoille omistettu alasivu, jonka joka taulukossa lukee lopussa Lähde: määrittämätön. Hän käyttää aina Bing-selainta. Kiinnostavinta kirjallisuutta ovat hänen mielestään Pekka Töpöhäntä -kirjat.

HenriHa kertoo sairastavansa Aspergerin oireyhtymää, mikä saattaa selittää hänen käytöstään. Hänen ainoa harrastuksensa on tällä hetkellä Wikipedia. Hän ei erota toisistaan oikeaa ja vasenta.

Hr Snellman

Hikipediassakin toiminut Hr. Snellman on tehnyt myös tunnuksen Wikipediaan. Hän ei ole muokannut viimeksi kuin pitkällä 2000-luvun puolella, mutta tunnus on siellä yhä. Jos ei vilpitöntä ystäväämme tuntisi, voisi hänen toimiaan luulla jopa vandalistisiksi, sillä hän teki pari onnetonta muokkausta, jonka jälkeen hän läksi pois. Merkittäviä muokkauksia:

 • Laittoi mainoksen rullakengästä Heelys Wikipediaan. Artikkeli aiottiin poistaa, mutta Snellmannin vängättyä kauan muut käyttäjät muokkasivat sen uusiksi.
 • Laittoi kappaleen ”Teuvo, maanteiden kuningas” sanat Wikipediaan.
 • Meni laittamaan haluttuihin artikkeleihin Ugambikin. Tämän jälkeen valitti Snellman meni Ppntorin keskustelusivulla, miksi tämä poisti toiveen:

”Hmph! Tietääkseni meillä ei vielä ole artikkelia Ugambikista, miksei sitä voisi laittaa artikkelitoiveisiin?”

~--Herra Snellman 21. helmikuuta 2008 kello 15.51 (UTC)

”Hei, sivulla Malline:Artikkelitoiveet lukee "ota uusi toive Artikkelitoiveet-, Yli vuoden vanhat artikkelitoiveet tai Halutut sivut -luettelosta. Kerrotko vielä mikä Ugambik on? Google löysi vain Hikipedian tuubaa aiheesta.”

~—Ppntori (jutskaa / muokkaukset) 21. helmikuuta 2008 kello 15.58 (UTC)

”Huomaan. Ikävää, että löysit "tietoa" vain Hikipediasta. On siinä pari ensimmäistä lausetta tosin totta: "Ugambikin demokraattinen kansantasavalta on sisämaavaltio Keski-Afrikassa. Maa tunnettiin Belgian Koillis-Kongona ennen itsenäistymistään 1961." Siis tietääkseni Ugambik on köyhä pieni maa/maanosa, anteeksi, en muista täysin tarkalleen. Äh, anti olla. ”

~--Herra Snellman 21. helmikuuta 2008 kello 16.12 (UTC)

”Ja pyydän vielä anteeksi. Olen joskus hyvin hajamielinen.”

~--Herra Snellman 21. helmikuuta 2008 kello 16.19 (UTC)

(aiemmin VΛΛQ, sitä ennen 𝚅𝚊𝚊𝚚) rakastaa ankkoja tai hän on ankka, kumminkin hänen käyttäjäsivulla on ollut useita erilaisia ankkoja, valkoisesta ruskeaan ankkaan.[12][13] Pian hänen ankkaintoisuutensa katosi kuin tyhjään ja muuttui tylsään eliittikulttuuriin, kuten kirjallisuuteen, taiteeseen ja videopeleihin.

Vaaqin laatima mielipidekirjoitus käyttäjäsivullaan:[14]

»Jos Wikipediassa et saa jotain haluamaasi läpi, anna asian olla äläkä aloita sotaa. Kunnioita muita käyttäjiä, jotka ovat sinua kokeneempia wikipedistejä.»

Vaaq kuitenkin sortui muutaman päivän päästä loukkaamaan kokeneempia wikipedistejä, kun ei saanut omaa asiaansa läpi:

»No vittuako sinä sieltä huutelet aloittelevalle wikipedistille mitä täytyisi tehdä ja mitä ei. Minä en edes tiedä motocrossista yhtään mitään ja erityisesti siitä Hyvinkäällä. Mene lisäämään itse äläkä huutele, kiitos.»
(Vaaqin vastaus Laxille laatuarvioinnissa[15])

26. joulukuuta 2021 Stryn huomasi toisesta käyttäjästä tehdyn osoitepaljastuksen yhteydessä, että Hä oli luonut lukuisia[16] sukkanukkeja, joita oli käytetty mm. sotkemiseen ja äänestysten manipulointiin. Syitä tähän voi vain arvailla. Vyörykkä ei tätä suostunut uskomaan, ja vastusti Makele-90:n antamaa estoa, sillä "Hä on asiallinen, melkein 4 000 muokkausta tehnyt wikipedisti, jonka asiallinen panos Wikipedialle painaa vaa'assa huomattavasti enemmän kuin muutama pitkästymisen tms. vuoksi tehty lievä pelleily."[17]

Hän Joka Uneksii

Alkuvuonna 2019 rekisteröitynyt monomaani Hän Joka Uneksii aloitti maaliskuun 2021 puolivälissä artikkelissa Messias ketään kiinnostamattoman ja lähteettömän ristiretken[18] todistaakseen, että Vanha testamentti ei profetoinut Jeesuksen olevan Messias.

”[--] koska esimerkiksi Helsingin Sanomissa oli Naisten klinikasta kertovassa artikkelissa profeetalliset sanat, että eilen klinikalla on “syntynyt poikalapsi”, niin sen täytyy ehdottomasti tarkoittaa sitä, että messias on syntynyt eilen, koska syntymä on viime viikon horoskoopissa ennustettu ja että messias on poika, kuten Helsingin Sanomat kertoo. Ja mikä vielä merkittävämpää, Messias tulisi pelastamaan meidät Helvettiin vajoamiselta, uppoamiselta, painumiselta ja joutumiselta, sillä Helsinkihän on englanniksi “hell” ja “sink” (mm. vajota, upota, painua)!”

~Hän Joka Uneksii 16. maaliskuuta 2021

HJU:ta yrittivät seuraavaksi ohjata oikeaan suuntaan useat käyttäjät, mutta mitä sitä turhia sääntöjä tai käytäntöjä noudattamaan.

”Miksi sinä ja "Lax" pidätte minua tyhmänä?”

~Hän Joka Uneksii Vyörykälle (linkki ei alkup.)

Zache ja Stryn antoivat seuraavina päivinä HJU:lle vuorokauden ja kolmen vuorokauden estot tämän jatkettua saman aihepiirin ja asiaan puuttuneiden käyttäjien nimien pyörittelyä keskustelusivullaan.

Käyttäjäsivullaan Hän Joka Uneksii kertoo olevansa erään Kari Heimosen ”intiaaninimi”. Heimonen pitää blogia nimeltä Massapsykologia - Mind Control ja pakinoitsee sielläkin lupaamalla rahaa aidosta heprealaisen Raamatun sisältämästä Jeesus-profetiasta! Eipä löytynyt vaikka kymppitonniin korotettiin! Vaikka on kehittänyt idée fixen kriittisen lukutaidon saavutuksestaan yhdessä yksinkertaisessa uskonnonhistoriallisessa perusasiassa, kuvittelee Hän Joka Uneksii abrahamilaisten uskontojen syntyaikana olleen jonkin ”rasismin” kaltaisen ilmiön olemassa tällaisissa kiehtovasti Päivän Byrokraatin konservatiivista tuotemerkkifetisismiä libidinaalisen radikaaliin uskontokritiikkiin yhdistelevissä huudatuksissaan:

»Hyvät hyssykät – muka Black Lives Matter? Oletteko noin tyhmiä? Vaahtoatte kurkku suorana Geisha-patukoiden, ”taantumuksellisen” fetsin, Eskimo-jäätelöpuikon tai Musta-Pekka kerman sisältämistä rasistisista tai naista halventavista (nainen on miehen viihdyttäjä) mielikuvista, mutta ette osaa edes kysyä itseltänne, mistä tämä orjuuttaminen, alistaminen, eriarvoistaminen sekä ihmisarvon halventaminen pohjimmiltaan sikiävät? Ketkä tuhosivat Amerikan alkuperäisasukkaat tai rahtasivat miljoonittain ”neekereitä” muiden Afrikan mantereen omien ”neekereiden” avustamina sokeri- ja puuvillaplantaaseille meren yli mustasta Afrikasta Uudelle mantereelle? Etkö muka tiedä, että kaiken takana olivat isämme - pääasiassa VALKOISET KRISTITYT, JUMALAN MIEHET! — — Eivätkä pelkästään kristityt ole syyllistyneet summitaiseen tappamiseen ja rasismiin vaan yhtä lailla asialla ovat olleet muhamettilaiset juutalaisen valitun kansan seuraressa riemuiten tapahtumia sivusta, ylävitosia heitellen ja tanssahdellen, kuten ne viisi israelilaista 11.9.2001 New Jerseyssä Liberty State Parkin kattotasanteella näköyhteyden päässä kaksoistorneista (4 km), jolloin WTC;n pilvenpiirtäjät paloivat Hudson-joen vastarannalla kuin soihdut! Kukaan ei kuitenkaan halua rukous huulillaan kieltää kristittyä kirkkoa, tai juutalaisten tai muhamettilaisten oikeutta harrastaa muita ihmisiä alistavaa ja halventavaa, kaikkinaisen rasismin siittävää uskoaan! Kirkkoja, moskeijoita tai synagogia ei revitäkään kaikkialta maan tasalle, vaikka ne ovat vielä kammottavimpia muistomerkkejä rasismista kuin konsanaan kuningas Leopoldin patsaat tai Mount Rushmore-vuoren kallioseinämään veistetyt kivikasvot! Vai pitäisikö makeanhimoisille myytävän suklaan olla tästä lähtien pelkästään valkosuklaata? Tumma suklaahan synnyttää todella vaarallisia ja väärän signaalin antavia mielikuvia! Ja nuohoojien ammattikunta on tietenkin kiellettävä välittömästi!»
(”Pyhää Patukkaa ja Puikkoa”[19])

Blogissa on kovaa ajoa myös mm. aiheista Sanna Marinin lapsuuden sisäisestä tyhjyydestä johtuvasta uusavuttomuudesta kertoo hänen valituksensa: ”Emme voi valitettavasti luottaa, että yritykset huolehtivat ihmisistä ja ympäristöstä”, lapsuudessa pahoinpidellyn ministeri Ohisalon retostelut ja pilluhallituksen geneettisesti epämuodostunut tyrkky ei lausunnoissaan uskaltanut syyttää vanhempien geenejä tai toisaalta piiloväkivaltaa lastensa harjoittamasta koulukiusaamisesta!

Hörpötti

”Viimeinen virhe, on se että: mennä koskaan mihinkään - ja kertoa olevansa Assi/As-dille/Assburgeri. Silloin saat, takuun varmasti kaikki maailman vihat & inhot niskaasi. Mm. Hikipeedinen kausi, oli eräs erittäin oiva opetus tästä.
Aion vetäytyä "ip-pommittajaksi satunnaisin tietoiskuin". Ei ole enää, mitään motiivia - tehdä tänne yhtään mitään - tunnarin suojattomin turvin. Ins'hAllah, kuten muslimit sanovat. Jahdatkaa jotain muuta, kiitos!”

~Hörpötti keskustelusivullaan 20. lokakuuta 2021

Hörpötti on rinnakkaistunnuksensa Ari-69 perusteella vuonna 1969 syntynyt Ari-niminen henkilö. Hänen kiinnostuskohteitaan ovat muun muassa jääkiekko ja ilmailu, joista hän on kirjoittanut niin Wiki- kuin Hikipediaankin (jälkimmäisessä aikanaan mittavasta tuotannosta ks. säilykevarastossa esim. Maksakirroosi, Rantapallo, Hissi, John Deere). Hikipediassa menestys on ollut heikonpuoleista, sillä hänen tunnuksensa TaIkaNappi estettiin pysyvästi lokakuussa 2020. Myös Wikipediassa Hörpötti/Ari-69 on harkinnut poistumista estradilta, ja jälkimmäinen tunnus onkin ilmeisesti jo siirretty eläkkeelle, mutta edellinen siellä edelleen (joulukuun loppu 2021) porskuttaa.

Ihmisoikeus ja lääketiede

Ihmisoikeus ja lääketiede on usein lähteettömien lääkeartikkelien luoja, jonka kielitaito on usein liian huono wikipedistienkin mielestä. Tässä raukka yrittää lobata taas erästä teostaan "lupaavaksi artikkeliksi", mutta ei ole kovin vakuuttava. Ihmisoikeus ja lääketiede on myös kertonut yökasteluistaan ja ehdottanut perustettavaksi luetteloa koulukiusaajista. Kun siitä ei innostuttu, hän toteaa ”Teen sen sitten toiselle foorumille vaikka TOR verkon kautta syyntakeettomankin nimen saa taa julkaista sanoo EIT; ja ehkä teen sen tännekin ette mua estä rikotte ihmisoikeuksia PS. Pitääkin tilata pari asiakirjaaa oikeudesta”.[4][5]

Htm

Htm on 1950–1960-luvulla syntynyt insinööri, joka aloitti muokkaamisen vuonna 2007. Häntä on ehdotettu ylläpitäjäksi ja äänestyksessä esimerkiksi Otrfan vastusti ylläpitäjyyttä lauseella ”Nukke haluaa olla oikea poika”.[20]

Toiminut Välityslautakunnassa.

Iivarius

Boromir kuolee aina.

Iivarius (aktiivisena 2008–) on utsjokelainen kirjastovirkailija, joka kannattaa wikirakkautta.[21] Hän on kaikenhalaaja, joka haluaa pitää tyypit mukana, tekivät nämä mitä venäläisiä perseensuristimia tahansa. Häntä on äänestetty ylläpitäjäksi vuosina 2014[22] ja 2019[23], mutta ei vielä valittu, vaikka jälkimmäisellä kerralla häntä kannatti jo yli puolet äänestäjistä. Iivariuksen mielestä artikkeli on luotettava, jos se on suureksi osaksi tehty kolmessa muokkauksessa (eli sen on tehnyt yksi henkilö).

Iivarius on eräs niistä wikipedisteistä, jotka ovat tehneet mahdolliseksi Theodor Herzlin päivänselvän, Wikipediaa paskahalvauttavan identiteetinkiertotunnuksen jatkuvan läsnäolon. Hän on myös tyhmyyttään maanitellut pelättyä veteraanitrollia Crimson Cherry Blossomia ylläpitäjäksi tämän viimeisenä aktiivisuusvuonna 2011. Toukokuussa 2020 eräs käyttäjä Nenoniel, jonka liki kymmenvuotisesta häiriköinnistä kerrotaan oleellinen täällä, lähetti eräälle ylläpitäjälle tappouhkauksia ja sai ikuisen eston, jota Iivarius heti valitteli:

Toisaalta käyttäjä on myös osannut selittää käytöstään varsin järkevästi Wikipedian ulkopuolisella kanavalla, eli minulle Facebookissa. – – yhteisön ei ole välttämättä myöskään tarkoituksenmukaista järjestelmällisesti karkottaa hyviäkin muokkauksia tekeviä hahmoja.

Syksymmällä Iivarius oli yleisessä wiki-ihmisrakkaudessaan huolissaan siitä, että jotkut rekisteröitymättömät kertavittuilijat saisivat savustettua jälleen yhden käyttäjän Wikipediasta aiheuttamasta konflikteja muun yhteisön kanssa, eikä kyseinen käyttäjä enää tekisi artikkeleita – tsaarinaikaisista hurmossanakirjoista kopioimalla.

Toisaalta Iivariusta on jouduttu yhä uudestaan huomauttamaan suutahtamisista, kuten Kotivalolle tästä aiheesta:

Jos Kotivalo ottaisi silmän käteensä ja katsoisi noita viimeisimpiä artikkeleja, hän huomaisi, ettei julkisuushakuisuus ole sana, jolla Viherahoa voi kuvata. Pikemminkin julkisuuteen täydellisesti kyllästynyt. Mutta mitäpä Himatuikuilta voi odottaa.

~Iivarius[24]

Poliittisesti taantumukselliset käyttäjät laukaisevat henkilökohtaisia hyökkäyksiä Iivariukselta erityisen herkästi.[25] Hänet on myös estetty monet kerrat kantansa esittämisestä häiriköimällä, ja tästä tehtiin vuonna 2011 kommenttipyyntökin.

Kaikesta tästä huolimatta (tai ehkä juuri siksi) Iivarius valittiin syksyllä 2020 Välityslautakunnan jäseneksi.

Kesäkuussa 2021 Iivarius pohti, onko teknisesti tasan sata artikkelimuokkausta tehnyt käyttäjä äänioikeutettu.[26]

Ikari

Ikari[27] on vähän kuin Sumafi, paitsi että vähemmän tunnettu ja muokannut viimeksi vuonna 2010. Tästä ilmenevät Ikarin selkeimmät tunnuspiirteet.

Ilmaisin

”Huomasin, että Hikipediassa on paljon tätä Kahvihuonetta selkeämpi ja kätevämpi keskustelupaikka, Kasvihuone. Saisiko vastaavan mahdollisesti myös Wikipediaan?”

~ilaiho

”Mitä hyvää tuossa on? Ylimääräisiä klikkailuja vain.”

~ML

”Siitä näkee heti, missä ketjussa on uusia viestejä. Lisäksi viestien arkistointiin ei ole tarvetta.”

~ilaiho

”Miksi kahvihuone pitäisi rampauttaa rumaksi ja käyttökelvottomaksi?”

~kompak[28]

Ilmaisin (ent. Iirolaiho, Ilaiho) on täälläkin: Käyttäjä:Iirolaiho, ja hyviä myös ovat hänen Hikipedia-muokkauksensa. Hän on myös vastuussa Wikipedian suurimmasta, jatkuvasti uusia versoja kasvattavasta Hikipedia-mainoksesta. Wikipediaan Iiro saapui keväällä 2005 ilmeisesti teini-iässä, ja sen jälkeen hänestä on käyty muistaaksemme kolme ylläpitäjyysäänestystä, jotka eivät tuohon rooliin häntä tuominneet. Seuloja ja palauttaja hän kyllä on. Laiho on melkoinen inklusionisti, mutta ei tykkää huonoista artikkeleista[6][7]. Tällaiset raskauttavat roskitukset Hasdrubal tms. nosti perusteeksi vastustaa Laihon ylläpitäjyyttä, sillä kunnon wikipedisti antaa huonon mutta vilpittömästi luodun sisällön olla pediassaan. Joku muu sen korjaa kuitenkin joskus. Onhan siinä nopeasti se ”korjattava”-malline sentään. – Tässä taas MikkoM:n nillityksiä jostain ehdotuksista, joiden heittäminen ilmaan estää ylläpitäjyyden. Huonompi tuuri!

Seuraava on poiminta Hikipedian IRC-kanavalta (#Hikipedia, Quakenet), 9.3.2009:

<@Luoma> Hmm
<kopebe> hmm
<kopebe> koitan löytää ilaihon verkosta
<kopebe> hankalalta tuntuu
<@Luoma> Wikipeedikko, oletan?
<kopebe> En ole varma
<@Luoma> Ai itsestäsi?
<kopebe> opiskelee meidän koulussa ja menettää hermonsa kymmeniä kertoja päivässä
<kopebe> ei vaan ilaihosta
<kopebe> katoaa kesken koulupäivien ja tuntuu ihan koulumurhaajalta
<kopebe> mut sit se pitää näitä blogeja ja tekee näit muokkauksia wikipediaan ni jää vähän ihmetyttää et mihi ilaiho katoaa koulupäivän ajaksi
<@Luoma> Ahaa.
<@Luoma> Sinä et siis ole Wikipedian käyttäjä vai?
<kopebe> kiteytettynä koitan löytää sen täältä verkosta
<kopebe> enpä ole
<kopebe> mäpäs katoilen täältä
<kopebe> jatkan etsimistä
* kopebe (~kall[email protected]) has left #Hikipedia

Inzulac

Katso myös Wikipedian käyttäjät A-E#Asterix*

”Ei se ihmekään, että Upsalat ruotsitetaan, kun kerran Suomessakin suomenkieliset nimet ovat lainsuojattomia! Heija Svärje vaan sinullekin ja Suomi kyykkyyn!!”

~Inzulac 5. elokuuta 2006[29]

Karjalais-savolainen Inzulac on yksi Wikipedian pelätyimmistä muokkaajista. Tämä käyttäjä on erityisen kiinnostunut maantieteestä ja omituisen kiinnostunut paikannimistä. Hän onkin käynyt lukuisia muokkaussotia mm. deletionisteja kuten Joonasällää ja Ämmällää vastaan. Joonasl pelkuruudessaan on turvautunut ylläpitäjän keinoihin, mutta Inzulac on viisaana välttänyt nämä ansat. Inzulac on imperialistinen fennomaani. Hän haluaisi kitkeä ruotsin kielen kaikkialta Suomen valtakunnan alueelta, mukaan lukien Ahvenanmaan autonominen maakunta. Hänen kielipoliittisen asenteensa ideologisia esikuvia lienevätkin olleet Nikolait II ja Bobrikov. Hän on inklujen sankari ja valmis kuolemaan marttyyrinä, jos tarve vaatii. Jostain syystä Inzulac kuitenkin muutti suomenkielisen tunnuksensa "Nimistömaakari" ruotsinkieliseksi "Inzulaciksi."

Inzulac on ajoittain jättänyt Wikipedian ja lähtenyt kehittämään omaa fennomaanisesti oikeaoppista Haaparanta-wikiään, johon hän on myös käyttäjäsivullaan rekrynnyt uutta verta.

Älä missään nimessä asetu Inzulacin tielle tai saat tuntea hänen vihansa! Tarpeen mukaan Inzulac vie taistelun Wikipedian ulkopuolelle, esimerkiksi kaivamalla jostain kännykkänumerosi ja soittelemalla siihen aamuyöstä[8] tai vaikka soittelemalla ovikelloasi, jos jonkin ruotsalaisen pikkupaikkakunnan nimeksi ei laiteta 1700-luvun kirkonkirjoista löytyvää "suomenkielistä" nimeä. Inzulac on koonnut myös mustan listan eniten inhoamistaan käyttäjistä[9]. Sille kuuluvat itseoikeutetusti käyttäjät Mikko Paananen, ML, Joonals ja Silenzio, jotka ammutaan välittömästi kun korruptoitunut ruotsinmielinen ylläpito on syrjäytetty ja Inzulac valittu Wikipedian diktaattoriksi.

Inzulac päätti jättää Wikipedian "ikuisiksi ajoiksi" 1. heinäkuuta 2007 suivaantuneena "deletistisiin svekomaaneihin". Hän kuitenkin pyörsi lopettamispäätöksensä myöhemmin.[10][11][12]

Inzulacilla on toki useita sukkanukkeja, joilla hän voi muokata silloinkin, kun päättää lopettaa. Näihin kuuluvat mm. käyttäjät Armanjakki, Mattuusi, Rockall ja kymmenet muut.

Hikipediaan tämä henkilö on tullut vaatimaan tätä osiota poistettavaksi.

Iossed

Iossed on yksi Wikipedian teinikäyttäjistä, hyvin mahdollisesti Jetmanin sockpuppet. Hän on kirjoittanut suurimman osan Simpsonien jaksoista, minkä takia hän joutui puolustelemaan niiden säilyttämistä niiden poistoäänestyksessä. Samaisessa äänestyksessä ML haukkui kyseisiä artikkeleita roskiksi ja Iossed veti tästä herneet nenäänsä. Outoa on, että Iossed on tapellut myös kanssa SM:n, joka on ML:n vastakohta.

Iossed on tunnustanut asuvansa Tampereella. Hänen käyttäjäsivustaan ei silti kukaan ota selvää, sillä sen sisältö muuttuu radikaalisti koko ajan. Iossed järjesti myös äänestyksen Wikipedian parhaimmasta artikkelista, mutta äänestys ei kiinnostanut yhtään ketään.

16. joulukuuta 2006 Iossed pyysi Gurumasalta estoa. Gurumasa suostui mutta poisti eston jo parin minuutin jälkeen.

Ipr1

”Voin kyllä jättää korjaukset tekemättäkin ja antaa paskan olla jos siitä tulee ylimääräistä vaivaa.”

~Ipr1 raivostuu IP:lle ja ylläpitäjälle keskustelusivullaan kriitikin jälkeen.[30]

”Hölmöä jos suomenkielisessä WP:ssä asiaa käsitellä muutaman tietämättömän häirikön takia.”

~Ipr1 negailee Kotivalolle hänen kyseenalaistettuaan Ipr1:n lempiaiheen ”Kolikkopelien kulta-aika” merkittävyyden[31]

Käyttäjänimi Ipr1 kuvastaa hyvin käyttäjää (2016–): Ip = IP-osoite, r = rasisti ja 1 kuvaa hänen ajatusmaailmaansa siitä, että hän on ykkönen Wikipedian muokkaajistossa. Hänen oman ajatusmaailmansa mukaan:

 • Ipr1 on A-luokan edustaja
 • muut rekisteröityneet käyttäjät ovat tyylistä riippuen B-, C-, D- tai E-luokan edustajia
 • IP-muokkaajat ovat Ö-luokan edustajia

Ipr1 hylkääkin IP-osoitteiden muokkauksia ja on vakaasti sitä mieltä, että niitä hylkäyksiä ei tarvitse perustella sanallakaan.

Ykkönen voi viitata myös siihen, että Ipr1 on Vip-Business-käyttäjä, jota ei saa häiritä. Häirinnäksi hän kokee muun muassa keskustelusivulleen tulevat viestit, joissa häntä kritisoidaan jostain asiasta, missä hän on omasta mielestään oikeassa, tai neuvotaan, että Yhdysvallat kirjoitetaan isolla. Häneen kohdistuva kritiikki on turhaa, sattumanvaraista ja mielivaltaista häirintää, ja sen takia hän ei jaksa puuttua asioihin joista hänelle huomautetaan, kun hänellä on tärkeämpääkin tekemistä.[32]

Ipr1:llä on Herzl-lause.[33] Nykyhetkisellä käyttäjäsivullaan Ipr1 ottaa kohottavasti kantaa avoimen Suomen ja ulkomaanpolitiikasta Wikipediaan kirjoittamalla elinvoimaisena pysyvän suomen kielen puolesta.

Ylläpitäjäksi Ipr1 ei päässyt, vaan kannatus jäi 57 prosenttiin. Ehkäpä vielä joskus kuitenkin.

J Hazard

J Hazard
Juho Halme (arvaus)
Ensimmäinen muokkaus 15. helmikuuta 2008
Muokkausmäärä 12 959
(12. heinäkuuta 2014)
Ikä 42 tai 43
(12. heinäkuuta 2014)[34]
Kotimaa Kanada (ei ollut kummelitus)
Muokkausnäkökanta eli mitä ideologiaa kannattaa poistoäänestyksissä indifferentti[34]
Kotipaikka Järvenpää[34]
Kokonaisarvio laiskempi ja (kanadalaisena) kohteliaampi Theodor Herzl; katsotaankin Wikipediassa sormien välistä
Sukupuoli mies[34]
Kielitaitoisuus joo ei semmost ole
Sitaatti
Arvio hulluudesta asteikolla 1-10 5- (kuten aineensa)
Asiallisuus? (Asiallinen, puoliasiallinen, jokseenkin vandaalimielinen?) asiallinen
Luottokortin numero ei tiedossa

J Hazard muutti kolmikymppisenä Kanadaan ja unohti Wikipediaan-tuloikäänsä mennessä – alle vuosikymmenessä – suomen kielestä suunnilleen kaiken. Hän on itsekin huomannut suomen taitonsa ”vuosien varrella rapistuneen jonkin verran, eli jos on jotain valittamista kieliasusta niin korjatkaa vaan kun kerran osaatte paremmin”.[34] J Hazardilla onkin otsaa vammastaan huolimatta kirjoittaa historiallisista aiheista ja jopa käyttää kalliin kokemuksensa yhteisön hyväksi: englannintaitoisia tarvitaan aina .

J Hazardin keskusteluarkistoja ei ole wiki-ikään nähden paljoa ts. hän ei ole joutunut riitoihin, mutta lähes täysin jokainen väliotsikko on huomautus erilaisista mokista. Tarkemmin sanottuna huomautusosioita on 24 – nyt heinäkuussa 2014 viimeisin on lokakuulta 2011 – osioiden kokonaismäärän ollessa 29; muut ovat palkintoja (2 kpl), pyyntöjä osallistua johonkin (2 kpl) sekä Zachen (kuinka sopivaa) myöntämät seulojanoikeudet (1 kpl). 12 959 muokkauksessa ehtii rapata (ja neljässä vuodessa oppia, jotkut siis), mutta J Hazardin muokkausmäärä pitää suhteuttaa siihen, että suurin osa muokkauksista on pieniä projektinomaisia, (lähes) identtisiä massamuokkauksia.

J Hokkanen

J Hokkasella on vuonna 2020 eniten muokkauksia Suomen Wikipediassa. Tutkikaa ja kirjoittakaa.

James Chudrie

James Chudrie on elokuussa 2018 aloittanut, hyvässä tahdossa ja uskossa muokkaava käyttäjä, joka on ehtinyt kahdessa vuodessa tehdä yli 800 uutta artikkelia ja voittaa Wikipedian pikakirjoituskilpailuissa useita palkintoja.[35] Ja tällainen hän on:

»Tiedoksi kaikille, että minä ja Jnovikov teimme ne altterit (Jnovikovin altteri oli The Chinese Dragon) koska halusimme mostaa Fiwikiä tässä tilastossa 20 parhaan Wikipedian joukkoon. Laskimme, että jos teemme kummatkin parikymmentä sivua päivässä niin Fiwikin artikkelikeskiarvo nousee Kowikin ohi. Ajattelimme ensin luoda sivuja päätunnuksillamme mutta sitten huomasimme ettei kukaan muu Wikipedian seuloja luo tynkiä muutaman minuutin välein. Päätimme siis luoda uudet tunnukset jotka merkitsimme käytännön mukaisesti altteritunnuksiksi. Teimme niistä artikkeleista lyhyitä jotta ehtisimme tehdä niitä mahdollisimman paljon. Muutaman päivän päästä kävi niin että loin yli 15 lähteetöntä tynkä-artikkelia Puolan kylistä enkä huomannut että olin kirjautunut sisään tunnuksella James Chudrie. Tunnusten yhteys siis käytännössä paljastui joten kerroin että Pinstripe55 on yhtä kuin James Chudrie. Pahoittelemme jos Pinstripe55 ja The Chinese Dragon aiheuttivat Wikipedialle jotain vaivaa.»
(--James Chudrie (ディベート) 20. maaliskuuta 2020 kello 16.42 (EET)[36])

»Abc10 käyttää edelleen vääränlaista lainausmerkkiä. Hänelle on jo huomautettu asiasta joten ei kai tässä muukaan auta kuin korjata lainausmerkit aina kun hän tuottaa niitä lisää. [...] Väärät lainausmerkit on minun mielestäni ainoa virhe, jonka Abc10 artikkeleissaan tekee.»
(--James Chudrie (ディベート) 22. syyskuuta 2020 kello 19.02 (EEST)[37])

Jani Koskiin

Jani Koskiin on useiden Euroopan vähemmistökielten - baski, katalaani, iiri, kymri, gaeli jne. - oma Inzulac. Ollut näihin liittyvien muokkaussotien vuoksi estettynä useita kertoja, viimeisimpänä (huhtikuu 2021) kuusi kuukautta marraskuusta 2020 alkaen.

Johannes Zweig

»Kirosanat eivät kuulu missään nimessä Wikipediaan. Niitä sisältävät artikkelit ja vastaavat merkinnät löytävät paikkansa roskakorista.»
(--Johannes Zweig 11. tammikuuta 2006 kello 04:01:05 (UTC))

»Niiiin, huomaat varmaan kunhan pyyhit vaahdon suupielistäsi että minä en ole kyseistä mallinnetta ensinnäkään luonut. Mutta asiasta sen verran, etten näe yhden miehen ristiretkelläsi suomiwikin siveellistämisen puolesta kovin ruusuista tulevaisuutta. Apropoo, mitä mieltä artikkeleista vittu, perkele ja saatana
(--Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 11. tammikuuta 2006 kello 04:29:12 (UTC))

»Tässäpä varsinainen tyylinäyte.»
(--Johannes Zweig 11. tammikuuta 2006 kello 04:35:28 (UTC)[38])

Johannes Zweig oli 35-vuotias mies joka piti kielistä. Hän rakasti myös olutta ja tunsi tuon tähden hengenheimolaisuutta Tbonen kanssa.

Johannes Zweig vihasi Neuvostoliittoa. Muut käyttäjät vieroksuivat häntä hänen konservatiivisten mielipiteidensä vuoksi. Zweig uhosi lähtevänsä Wikipediasta iäksi, mikäli parjaaminen ei loppuisi. Hän toteutti kaamean uhkauksensa 26. helmikuuta 2006. Moni jäi suremaan hänen peräänsä.

Joku Janne

Voisiko joku tehdä myös Wikipedian käyttäjätunnuksesta Joku Janne artikkelin [Hikipediaan]? Haluaisin nähdä, miltä vaikutan ulkopuolisten mielestä. Kiitos. Terveisin Wikipedian käyttäjätunnus Joku Janne.[39]


Joku Janne on huomionkipeä penikka.

Juhko

1 warning300.png
Varoitus: Juhko on todella tautinen ihminen ja sijoittuu useampaan kohtaan Hikipedian listalla ihmisistä tautiluokituksen mukaan. Altistuttuasi ota yhteys lääkäriin.

Juhkon läsnäolo wikissä kuin wikissä on suppomaisen miellyttävää vaikkei lääkitsekään ketään. Vuonna 2009 hän rekisteröityi Hikipedian käyttäjien sivuwiki Beepediaan nimellä Haukionkala. Napoleon lausui:

Vielä sellainen asia, että jos tämä käyttäjä on Wikipedian Juhko - mitä pidän hyvin mahdollisena ottaen huomioon kaikista muokkauksista paistavan viheliäisen mielenlaadun ja äärimmäisen mielikuvituksettomuuden - eivät "vainoharhaiset" puheet ole kovinkaan kaukaa haettuja. Hikipediaan Juhko on suoltanut massavandalismina vielä vähän täällä nähtyä surkeampaa, usein henkilöön käyvää jätettä toistuvasti ja maksimaalisella vitutusefektillä. Hänellä on jokin oma projekti näissä asioissa. (Mene, tiedä mielipuolista...) Ilmeiseltä näyttää, että käyttäjän tarkoituksena on kylvää tänne epäsopua - ihan kuin sitä ei muka olisi jo kotitarpeiksi.

Bonaparte 2. lokakuuta 2009 kello 13.03 (IST)[40]

Beepedian yliylläpitäjä B14:n aivoituksesta Haukionkala oli jonkin aikaa ylläpitäjänä, mutta pian muuttui massavandaaliksi ja vallankaappauksen yrittäjäksi.[41] Nyt hän alkoi selittää terroriaan ainoana keinonaan saada pyyhittyä Hikipedian ja Beepedian artikkelien maininnat itsestään pois. Kohtapuoliin tavattiin Hikipediassakin ”VIITTAUKSET POIS” -massavandalismia, jolla Juhko koetti saada kiristettyä pois maininnat aiemmasta massavandalismistaan.

Toinen mahdollisuus on se, että teet minusta byrokraatin tänne ja Hikipediaan, minä teen niistä kummastakin [Hikipedian byrokraateista Luomasta ja Pullamössöstä] selvää, ja poistan samalla viittaukset. Käykös???

~Juhko toiveikkaana

Wikipediassa vallitsee valikoiva mielenkiinnon puute ja halveksunta muita wikiprojekteja kohtaan. Kirjoittamattoman ja tunnustamattoman käytännön nojalla mikä tahansa peräreikävandalismi missä tahansa muussa wikissä ei anna minkäänlaista osviittaa yleisestä soveltuvuudesta Wikipedian alempiin hallintotehtäviin. Siksi Juhko katsottiin suomenkielisessä Wikipediassa asialliseksi[42], vaikka hänen vandalismistaan tiedettiin sielläkin.

Palleroreaktio on hellyyttä ja suojelunhalua aiheuttava reaktio aivoissa. Sen aiheuttavat useimmiten pienet vauvat, sekä söpöt eläimet, kuten koiranpennut. Se on tarkoitettu jälkeläisten suojeluun. Palleroreaktiota esiintyy myös eläimillä.

~Juhko keksii oman aiheen artikkelille[43]

Hikipedistit ovat sen verran meitä alempitasoisia, ettei sillä miten heitä kohtaan käyttäydytään [Wikipediassa], ole väliä.

~Juhko käytäntöjen implisiittisistä pykälistä[13]

Juhkon käyttäjäsivua ei enää ole – mutta ainakin jos aikalaisarviota on uskominen, se sisälsi tällaisia helmiä: ”Pidän kauhuelokuvista, vaikka ne eivät minua juurikaan pelota” (heti käyttäjäsivun alussa), ”Kannatan myös immediatismia, koska inhoan sitä, kun tyypit eivät osaa” ja ”Minulla on paljon kavereita, ja meillä on tapana puuhata kaikkea typerää, enimmäkseen tietokoneella”. Hänellä on myös oma natsitussivu.

Pienten tempausten pohjustamana Juhko paljasti jo aiemmin latenttina havaittavissa olleen vandaalimielisyytensä marraskuussa 2009. Hän alkoi poistaa käytännön vastaisesti keskustelusivultaan keskusteluja, joita piti turhina (ja joihin oli silti osallistunut). Kun Otrfan kaksi kertaa tämän kumottuaan ja varoitettuaan ja Juhkon silti jatkettua muokkaussotaa antoi tälle kahden tunnin eston, rekisteröi Juhko uuden tunnuksen ja täytti jo ennen estonsa päättymistä keskustelusivunsa toistuvalla tekstillä ”OTRFAN ON PENISPASTA”. Nyt Juhkon tie jo vei henkilökohtaisten hyökkäysten tehtailuun, muiden käyttäjien "häiriintyneiksi" arvioimien sähköpostien kirjoitteluun ja muuhun vastaavaan käänteismunuaisuuteen, johon Hiki- ja Beepediassa oli jo totuttukin. Juhkon vandaalikynnyksen alhaisuus, jonka tämä hysteerinen välikohtaus demonstroi, asettaa uuteenkenen mukaan? valoon hänen aikaisemmat väitteensä koskien hänen vandaalitaustaansa Hiki- ja Beepediassa. Juhko johti asiat tilanteeseen, jossa yhteisön käsitykset ratkaisusta erosivat niin paljon hänen omistaan, että johtivat hänet pyytämään ikiestoa saamatta sitä siten tai vandalismilla uhkaamallakaan. Hänen viimeisessä keskustelusivuarkistossaan on näiden tapahtumien jäljiltä hillitöntä luettavaa.

Kulloisenkin eston rauetessa itselleen uuden rupuillut Juhko sai kesällä 2010 lopulta neljän vuoden eston. Nyt hän siirtyi harrastamaan sukkanukkevandalismia; myöhempi totuuskomissio arvioi, että Juhko siitti seuraavan parin vuoden aikana satoja sukkia.[44] Katisk (ent. Iisak Lehtinen) (2010–2012) oli erityinen Juhkon sukkanukke, joka teki Wikipediaan lyhyessä ajassa neljä suositelluksi äänestettyä artikkelia, joista kaikki liittyivät päihteisiin tai päihteenä käytettäviin lääkeaineisiin ([14][15][16][17]). Erityisen perusteellisesti Katisk kertoi käsikauppalääkkeiden väärinkäyttömahdollisuuksista, ja lisäsi kirjoitustyön lomassa myös esimerkiksi lähteettömän, kahdeksan vuotta myöhemmin poistetun väitteen, jonka mukaan hauskanpito pahoinvointilääkkeellä onnistuu parhaiten jättiläismäisellä annoksella.[45][46] Kun tunnetaan Juhkon Hikipedia-vandalismin tyyliseikat kautta vuosien, myös yksinomaisesti huumeista Wikipediaan kirjoittanut trolli Asian tuntiij (1 731 muokkausta vuonna 2011) voidaan suurella varmuudella profiloida Juhkoksi.[47] Wikipedian suositeltujen päihteilyartikkelien informaatio on näin ollen peräisin samalta välittäjältä kuin lausunto ”Amfetamiini on kemiallinen fenetyyliamiinin johdannainen eli sitä voi valmistaa suklaasta. Näin ollen suklaan myöntämistä nuorille tulisi välttää”[48].

Katiskin jäätyä helmikuussa 2012 kiinni[49][50] paitsi juhkoudestaan, myös samanaikaisesta ahkerasta häiriköinnistä muilla tunnuksilla Katiskista/Juhkosta tehtiin kommenttipyyntö. Kommenttipyynnössä Juhko yritti kiristää Wikipediaa massavandalismilla minulla ei ole muuta vaihtoehtoa -tyyliin, ilmeisesti omasta näkökulmastaan vain rakentavana ratkaisujen etsijänä, eli täsmälleen samalla tavalla kuin aiemmin hikipedistien keskuudessa:

Tilanteen luonne on, että olisin halukas muokkaamaan järkevästi, mutta koska tämä ei ole ollut mahdollista, olen turhautuneisuudessani pelleillyt huvikseni. Anteeksipyyntöä alkuperäisestä virheellisestä estosta ei tullut, eikä näytä olevan tulossa, mutta heti jos tulee, esitän minäkin anteeksipyyntöni joka ikisestä sotkusta.

~Juhko 5. helmikuuta 2012 kello 20.57 (EET)[51]

Sitten on toki olemassa eräs vaihtoehto, jolla yhtäaikaisesti hävitettäisiin "riski" sivullisten estämiseen, saataisiin kaksin verroin lisää hyödyllisiä muokkauksia ja varmistettaisiin, etten sorru enää pelleilyyn: poistakaa molempien tunnusten estot! :)

~Juhko 6. helmikuuta 2012 kello 00.38 (EET)[52]

Ensimmäisessä lainatussa kommentissa Juhko toivoo siis anteeksipyyntöä kaksi vuotta aiemmin annetusta kahden tunnin mittaisesta estosta.[53]

Juhkolla on ollut ainakin yksi pienimuotoinen uusi wikiura vuonna 2016, lähinnä huume- ja lapsipornoaiheisen trollauksen ja vänkäämisen merkeissä. Hänen aikaisempi sukkanukkensa valottaa kunnollisen käyttäjyyden lopettamiseen johtaneita tuntemuksia:

[I]han mitään kiertelemättä muokkaan Wikipedian eduksi tietosanakirjana, parin viime viiko ajan vain lievästi pakkomielteisesti ja en missään määrin yhteisön etua ajatellen. Tämän kommentin osoitan pyynnön avaajalle sanomana se, että tunnuksen esto ei paranna tai huononna Wikipedian kehittymistä vapaana tietosanakirjana. Korostettakoon vielä kiinnostuksettomuuttani koko roskaan.

~Painoväri 8. heinäkuuta 2010 kello 19.19 (EEST)[54]

Juhkon vandalisoitumisessa jää tarkkailija aprikoimaan sen väkivaltaisuutta. Vuonna 2010 Juhko muuttui nopeasti Wikipediassakin henkilöksi, joka kimmastuu, kun hänen hännälleen on astuttu, ja tiputtaa flyygeleitä jalan omistaja paran niskaan. Omq:n tapauksessa eston tuoneen häiriköivän muokkaustyylin ja proppujen polttamisen lopetuspäätökseen asti sai aikaan oma ideologia: hän ei voinut hyväksyä sitä, että kuvataiteen tohtori Teemu Mäki oli luokassa "Suomalaiset professorit", sillä Mäki oli tappanut kissan, ja tästä Omq oli valmis taistelemaan niin kauan kuin arveli mahdollisuuksia voittoon olevan.

Juhkolla agenda on hämärä tai puuttuu. Hän on erikoinen luonne, joka saattoi pimahtaa jopa wikipedistien väärinsuunnatun suvaitsevaisuuden, sosiaalipsykologisen wikipedismin ja täten tutkimuksemme piirin tuolle puolen. Yksittäisen Sammakkomiehen, joka tunnetusti on Juhkon kaveri, väitteen mukaan Juhkon wikimania päättyi vieroitushoitoon. Iivarius ja ML arvioivat ihan suoraan, että Juhkolla on ”persoonallisuushäiriö”[55], viitaten ainakin havaitsemaansa dissosiatiivisen persoonallisuuden klassiseen oireeseen, yhtälailla runsaiden asiallisten ja vandaalimuokkausten rinnakkaiseloon siinä missä normaali yksilö pitäytyy maailmankatsomuksensa mukaisesti enimmäkseen jommassa kummassa[56]. Toisessa ääripäässä Höyhens piti samaa problematiikkaa soveltuvaisena koettelemaan Wikipedian päätöksentekometodien toimivuutta, ja tästä johtaen epäili Juhkon olevan empiiristä koetta suorittava ”vanhan kaartin kaverin” sukkanukkeparvi[57]. Tämä olisi ilmeisesti luotetulta veteraaniwikipedistiltä odotettavaa toimintaa. Juhkon kohtalo jää johtavaa selitystä vaille. Jätettäköön viimeinen sana hänelle itselleen:

Minun käytöksestäni ei todellakaan kannata välittää, sillä käyttäydyn aina hiukan trollailevasti.

~Juhko Linnulle ja Lapselle[58]

JukkaWallin

Pääartikkeli: Jukka Wallin

Itse olen käynnyt useissa euroopan maissa kuten myös, etelä-afrikassa saakka(1989 ja 1990) ja olen ylpeä valkoihostani. Toisaalta olen sen verran jutellut heikäläisten kanssa että rasistisempaaa porukkaa kuin mustat ovat saa hakea aika kaukaa.

~D100a[59]

D100a tunnetaan myös muodot Deesatanen ja Datsun(i) – kivalla kaverilla on monta hellittelynimeä, ja näköjään yksi oikeakin: loppuvuodesta 2013 hän kun on toiminut nimellä JukkaWallin. Tämä käyttäjä ilmestyi Wikipediaan kesällä 2008 ja on siitä saakka saanut erityistä huomiota, niin ylläpitäjiltä kuin muilta käyttäjiltä. Häntä on yritetty saada kiinni sukkanukkeilusta ja vaikka mistä konnuudesta suomenkielisen Wikipedian eri käytäntöjen rikkomisesta. Mutta Deesatanen menee vain eteenpäin kunnes hänet pysäytetään, eikä häntä koskaan pysäytetä. Julkaisi omalla käyttäjäsivustollaan kuvan muka tai ehkä omasta naamataulustaan luullen, että Wikipedia on Facebook. Kait kohta tulee merkintä että Wikipedia ei ole Facebook. D100a on toiminut Välityslautakunnan varajäsenenä ensimmäisen kerran vuonna 2015, jolloinka hän sai huikeat kaksi ääntä.[60] Seuraavan vuoden äänestys ei tuonut samanlaista menestystä kuin edellisissä, Wallinin saadessa vain yhden äänen.[61] Kovan työn jälkeen kuitenkin ääniennätys meni viimein rikki vuoden 2017 äänestyksessä, jolloin Jukka Wallin sai kolme ääntä.[62]

Kerran Datsun lisäsi artikkeliin tiedon, että suurin osa sodan aikaan saksalaisten miesystäviensä mukaan lähteneistä suomalaisnaisista oli avioituneita äitejä, ja kysyttäessä antoi lähteeksi että: ”Hmm Kalle Päätalo mainitsee jossakin kirjasssa kuinka sedän vaimo lähti saksalaisen matkaan "Isokummusta"..”[63] Aulis Eskolan mielestä hän on hupainen[18].

Vastauksena saamalleen huomiolle D100a on jo varhain ollut sitä mieltä, etteivät ylläpitäjät ymmärrä Wikipedian käytännöistä mitään:

Koeta hyvä D100a suhtautua asiallisesta sinua neuvoviin, tai sinulle Wikipedian menettelytavoista kertoviin kollegoihin. Parissa viime keskustelussa käyttämälläsi tyylillä poltat sillat takanasi nopeaan tahtiin. (...) Wikipedian käytäntöjä selvittävät käyttäjät eivät selvitä sinulle omaa kantaansa vaan Wikipedian käytäntöjä. Jos käytännöt eivät ole mielestäsi järkeviä, niistä on turha haukkua keskustelusivulla sinua ohjaavia käyttäjiä. (...) Älä oleta, että muut käyttäjät ovat vittumaisuuttaan keksineet asioita sinun pääsi menoksi. Sekin hetki voi koittaa tällä menolla, mutta vielä ei olla siinä pisteessä. Keskity siihen mitä sinulle kukin kertoo, älä siihen mitä mieltä kuvittelet heidän olevan.

~Riisipuuro 12. maaliskuuta 2009

on vaikea suhtautua positiivisesti sellaisiin ylläpitäjiin jotka tulevat paikalle kuin korppikotkat ja alkavat keksiä omia tulkintoja sellaisista asioista joista eivät ymmärrä mitään.Kissa keskustelu on hyvä esimerkki siitä että ylläpitäjien täytyisi olla hieman vanhempia kuin keskimänäinen muokkaaja. Peräkylän finninaamainen lukiolainen ylläpitäjänä tulee vain vaikeuksia kuten Klassikomiehen tapauksessa on käynyt. Moni niistä jotka antavat äänestyksessä äänensä puolesta eivät välttämättä ymmärrä asiasta yhtään mitään...Kveria pitää mielyttäää

~D100a 13. maaliskuuta 2009[64]

D100aalle tyypillistä käyttäytymistä on esimerkiksi ojentaa ylläpitäjää sääntörikkomukseksi luulemastaan yhteenvetokentän tyhjäksi jättämisestä ja jäädä jankkaamaan sekavia. Kun ylläpitäjä sitten vääntää Isolle D:lle rautalangasta, että käytännöt yksiselitteisesti eivät velvoita kirjoittamaan muokatessa yhteenvetoon niin mitään, jos sitä ei katso tarpeelliseksi, niin seuraavana päivänä D100a keksii, ettei artikkeleissa tarvitse siinä tapauksessa olla lähteitäkään ja jää sitten jankkaamaan tästäkin väärinkäsityksestään. Tämä siitä huolimatta, että D100a oli jo itse hankkinut maineen lähdepyyntöjen holtittomasta lisäilystä. Mutta nyt D100a haluaa jostain syystä välttämättä yksin lobata "hyväksi sivuksi" jonkin lähteettömän artikkelin, vaikkei se ole edes hänen kirjoittamansa, ja pitää lähteitä vaativia käyttäjiä "junnuina":

Niin asia on todellisuudessa "muutamat "junnut" ovat ottaneet liian tiukan linjan "hyvän artikkelin" kriteeriksi vaikka todellisuudessa asian pitäisi olla päinvastoin Hyvän artikkelia ei pidä laittaa mihinkkään "veratisarvoiuntiin" tai muuhunkaan vaan se pitäisi saada äänestyksessä sen statutksen ja samalla korjausehdotuksia.. (...) Henkilöiden iaät on helppo haarukoida kun tarpeeksi "pelisilmää" eli tulet tiettyyn ikään..Enkä ole muuta kirjoittanut kuin totuuden

~D100a 10. tammikuuta 2010[65]

Osoitepaljastukset:

On fi-Wikipedialle aikast murheellista, että D100a vaikuttaa edelleen (9/2020), vaikka hänellä onkin mukahyväntahtoisessa meiningissään vaikkapa Crimson Cherry Blossomia – tuota jo 2011 feidannutta, tai sitten, kuten ei yhtään yllättävää olisi, miehemme sisällä eivät ole vain löytäneet hänen tämänhetkistä sukkanukkeaan – itsetuhoisempi taktiikka, kuuluisien ylläpitäjien mukilointi, eikä edes niiden tyhmimpien tai urheilijoista kirjoittelevien haittatekijöiden, vaan Samulilista kommenttipyyntö (Dee puolustaa siinä Ulrikan neutraaliutta. Ulrikan!), jatkuvia perustelemattomia syytöksiä Otrfanin toimintaa kohtaan, parikin kommenttipyyntöä Otrfanista (Reppanan epätoivoinen alustus on hulvatonta luettavaa! Kommenttipyyntö on hyvä esimerkki siitä, mihin wikissä käytetään aikaa, voimavaroja ja tavuja. Samaan aikaan esim. William McKinleystä ei kerrota paskaakaan. Tyypistä, joka lopullisesti romahdutti Espanjan imperiumin. Mutta käyttäkää toki aikaa jonkun kirjoitus- ja ajatustaidottoman vajukkipersun itseryvetykseen.), onneton yritys poistaa Pxoksen ylläpito-oikeudet, ja mitä vielä.

Tämä Wikipedia on niittänyt mainetta aina Uuden Suomen [arvovaltaisia & kunnioitettuja, Hikipedia huom.] blogeja myöten, ja näköjään pahaolo mielestäni kulminoituu yhtä ylläpitäjää kohtaan.. Minusta yhteisön tulsi mennä itseensä ja miettiä onko hyvä jatkaa nykyisellään vai ottaa reilu askel kohrti uutta mahdollisuutta.

~D100a Otrfanin ylläpitäjyyden poistoäänestyksessä

Uuden Suomen blogeissa Datsuni julkaisee itsekin nimellä ja kuvallaan[19]. Brr. Kuulunut näemmä Perussuomalaisiinkin, kirjoittaa somalien sopeutumattomuudesta osaamatta luoda yhtään virkettä ilman nolontasoista kielivirhettä. Nykyään yhden totaalisen tuntemattoman Suomidemokraatit ry -nimisen kansallismielisen pokémonin johtaja ja mahdollisesti ainoa jäsen. Niiden (virkkeiden) joukossa on kyllä hienoja:

Sharia kuulostaa ensimmäisellä kerralla kiinnostavalta, tosin tämän tyyppinen oikeudenkäytäntö polkee länsimaisia ihmisoikeusarvoja.

~Jukka Wallin: ”Sharia länsimaissa-Oikeusyhteiskunnan kuolema..”, Uusi Suomi 4.6.2012 (luettu 15.2.2014)

Wikipediassakin hän on väläytellyt dialektista viisauttaan joissakin kommenteissa:

Välttämättä Apardheid ei ollut aukoton järjestelmä eikä saisi kertoa vain yhden "totuuden" mukaisesti vaan totuuden.

~D100a 14. lokakuuta 2009[59]

Datsuni kompastui kesällä 2015 nipin napin uutiskynnystä ylittäessään, kun toi vahingossa julki sympatiansa uusnatsien tavoiteohjelmaa kohtaan. Hän on myöhempinä vuosinaan myös esittänyt, että entisten pornonäyttelijöiden ei pitäisi valittaa seksuaalisesta ahdistelusta.

Kirjoitusten kermaa

Tämä kirjoitus poistettiin US:stä, ja kuvankaappaus on Wallinin viestistä Hommaforumille. (selvitys) Wallin tietää.png

Kahkonen

Kahkonen on Ilaihon ohella yksi harvoista aktiivisista wikipedisteistä, jotka käyttävät Wikipediaa keskustelufoorumina. Toiminut Välityslautakunnassa. Höyhens on ehdottanut häntä ylläpitäjäksi, mutta hän ei suostunut[20][21].

Kauluriseppä

»Tuotaa... ööh... oikeastaan innostuin vähän liikaa. Ehkä erikoisin muokkauksista oli se, kun loin sivun Käyttäjä:Mantere»
(--Kauluriseppä (keskustelu) 27. tammikuuta 2014 kello 17.02 (EET))

Kauluriseppä on kahdeksanvuotiaaksi tunnustautunut ja ainakin uskottavasti sellaisen tapaan toimiva nero. Hän ilmaantui 2014 alussa Wikipediaan ja alkoi tehdä muille käyttäjille korjattavaa lähteistämättömien lintuaiheisten muokkausten muodossa. Trollausta ja ”selvää rajojen koittelua” (Zache) on esiintynyt vasta toisena vaiheena vilpittömässä tarkoituksessa tehtyjen haittamuokkausten ollessa – taas ainakin uskottavasti aidonlaisesti – ensimmäinen. Ajauduttuaan riitoihin konsensuksen kanssa Kaulurisepän häiriköinti on enemmän huvittunutta kuin vihaista. Kaulurisepästä kasvaa vielä jotain ellei hän juo pian itseään kuutamolle.

Kekmon

Kekmon on vuonna 2015 Wikipediaan rantautunut aika avoin alt-right-syöpäläinen, joka on saavuttanut Wikipedian passiivisen luottamuksen teknisellä pätevyydellään ja elämöimättömyydellään. Hän kertoo perehtyneensä filosofiaan, politiikkaan ja historiaan.[66] Kekmon teki ensimmäiset muokkauksensa Fedora-nimistä käyttöjärjestelmää käsittelevään artikkeliin.[67] Hän on kunnostautunut taistolaisliikkeestä kertovan artikkelin laajennuksella ilmiselvästi (tekoluokkaa ”taistolaisten rikokset” ei ole olemassakaan) omissa poliittisissa tarkoituksissaan, mutta ainakin käyttäen lähteenä Anna Kontulan gradua, jonka on lukenut kokonaan viitsimättä kuitenkaan yhdistää tarkemmin tiedonpalojaan lähdesivuihin sen sisällä. ”Ensimmäinen asia jonka haluaisin sinun tekevän on Kontulan gradun lähteistäminen mahdollisimman tarkasti (sivunumeroineen)”, hän komentelee tämän jälkeen muita.[68] Ylläpitäjä ja Wikimedia Suomen työntekijävastaava Olimar, joka on junaillut Wikipedia-yhteistyötä suomalaisten koulujen kanssa,[69] innostui Kekmonin taistolaismuokkauksista.[70]

Kesäkuuhun 2018 mennessä Kekmonin kuukausia tai vuosia lojuneisiin kontribuutioihin kuuluu muun muassa:

 • Poisti äärioikeiston ilmirasistista kulttiromaania Le Camp des saints käsittelevästä artikkelista maininnan ”Teosta on kuvailtu ’tyrmäävän rasistiseksi äärioikeiston kulttikirjaksi’” perustelunaan ”Ville Similän mielipide kirjasta on irrelevantti.”[71] Teknisesti tämä on totta, mutta artikkelin ainoana lähteenä on Helsingin Sanomain ulkomaantoimittaja Ville Similän artikkeli, ja vaikka muotoilu on nähtävästi hänen, jutun lainaukset ovat ranskalaiselta professorilta Cécile Alduylta: ”Romaani on rasistinen sanan varsinaisessa merkityksessä. – – Se kehystää kaiken kuolemaan asti käytäväksi rotujen väliseksi taisteluksi.”[72]
 • Kertoi Perussuomalaisia koskevassa artikkelissa, että kyselyn mukaan vain 2 % toimittajista kannattaa heitä – mikä pitää paikkansa – mutta ”[v]uoden 2011 eduskuntavaaleissa Perussuomalaisia kannatti hieman yli 19% koko väestöstä”.[73] Kekmonin käyttämän lähteen mukaan 19,1 % oli kuitenkin persujen osuus äänistä vaaleissa, joissa väestön äänestysprosentti oli 70,5 %.[74] Teki saman myös Vihreille, mutta toisinpäin.[75]
 • Muokkasi taktisesti olemattomien "tarkennusten" varjolla tietoa Donald Trumpin kerskunnasta (kun tapaan kauniin naisen, ensimmäisenä suutelen tai kouraisen pillusta, ja koska olen tähti, tästä ei tule seurauksia) ja esitti sen flaksin käymisenä kuuluisuuden avulla. Kekmonin jäljiltä artikkelissa lukee, että kourimisnauhasta "nostatettiin" vaalikohu.[76]

Kekmon ei ole muuten koskenut musiikkiaiheisiin, mutta kerätäkseen kaikki stereotypiapisteet hän on huoltanut artikkelia Taylor Swiftistä,[77] jota amerikkalaiset valkoiset supremasistit pitävät malliarjattarena, jonka hitit piiloviestivät natsiagendaa.[78]

Khaosaming

”Profiilisi käyttäjänä on luisumassa alamäkeä. Etkö näe itse jääräpäisyytesi seurauksia?”

~Khao- ”Enää neljäkymmentä päivää, sitten Ninive hävitetään!” -saming Klassikkomiehelle[79]

Khaosaming on puhdassydäminen nuorukainen – jaa, no se on tietysti suhteellinen käsite – joka uskoo hyvän voittoon. Hikipedian ilkimyksiäkin hävettäisi horjuttaa hänen uskoaan omnipotenttiin wiki-yhteisöön. Hän on soturi, joka on valmis taistelemaan klaaninsa puolesta ja rientää välittömästi hätiin, jos jotain heimon jäsentä solvataan. Hikipedian käyttäytymistieteiden tutkiva jaosto seuraa suurella mielenkiinnolla hänen nykyistä kamppailuaan käyttäjäsivujen puhdashenkisyyden puolesta. Palaamme asiaan.

Emme ole tuhlanneet leiviskäämme, ja niinpä voimme jo nyt rymäyttää varpaillenne tärkeän tiedonannon. Tukevoituneet toverit ovat kuin ovatkin aikeissa kiskoa persuuksensa ylös sohviensa nurkista, tosin ontuen ja epävireisesti korahdellen mutta kuitenkin "siskot, veikot barrikaadeille", Khaosamingin avuksi. Jostain vintiltä pitäisi sinisen paidankin löytyä. Toverikuri palautetaan kunniaan ja rautainen taistelurintama kaikenkarvaista mädännäisyytä ja moraalittomuuta kuten imperialismia, USA:ta ja Klassikkomiestä vastaan rakennetaan yhdessä uuden uljaan nuorison kanssa. Khaosamingin ja Ulrikan viitoittamaa tietä VOITTOON TOVERIT!

Kielimiliisi

Yhdentekevistä pikkuseikoista käytyjen väittelyiden tavaramerkki. [22][23][24][25][26]

Kippari10 / Oluttynnyri / Fregatti

Ei pidä sekoittaa Phiitolan sukkanukkeen.

”Joku kertoo sinulle puhelimessa kirjan nimen ja se on sitten lähde? Ja se nimikin tuli siis kuultua väärin?”

~Otrfan Oluttynnyrin keskustelusivulla 26. lokakuuta 2018

Kippari10, joka sittemmin vaihtoi käyttäjätunnuksille Oluttynnyri ja Fregatti (kotisivu), on yksi niistä Wikipedian käyttäjistä, jotka nyt vittu vaan olisi pitänyt bännätä heti kättelyssä, kun tämä joulukuussa 2006 ilmestyi lähteetöntä/huonosti lähteistettyä materiaaliaan suoltamaan.

Käyttäjän pääasiallinen mielenkiinnon kohde eli merenkulku on vuosien mittaan pysynyt pitkälti samana. Ensimmäisistä laivojen osia ja aseistusta käsittelevistä artikkeleista päästiin Clive Cusslerin "James Bond mutta amerikkalaisena merentutkijana" -romaaneja käsitteleviin sepustuksiin, joissa koko sisältö on ulkomuistista raapusteltu juonikuvaus. Erityisesti Abc10 (sukkanukkeineen) menetti ilmeisesti hermonsa viimeksi mainittuihin.

Käyttäjä on tuonut tunnetuksi myös rikoskirjailija Seppo Jokisen tuotantoa, jossa esimerkiksi fryygialaismyssyä käyttävä entinen yrittäjä piinaa Tamperetta giljotiinimurhilla. Varsinkin artikkeli Jokisen sankari Sakari Koskisesta[80] on hyvin perusteellinen. Kipparin juoniselostukset eivät ole tyypillistä mekaanista horinaa, vaan tyyppi elää rakastamissaan tarinoissa mukana ihan täysillä:

»Koskinen saa todella ikävän jutun tutkittavaksi, ja siitä kehittyykin siihen asti koukkuisin; asiaa ei helpota että hän on eronnut Raijasta ja yrittää uutta suhdetta erään erityisesti maitotuotteista pitävän naisen kanssa.[81]»

»Koskisen paineita lisää vielä sekin että hän joutuu - ja omasta syystään kun katseli liian pitkään sormien läpi - pitämään sekä Pekille että Kaatiolle julman saarnan siitä että työpaikkakiusaamiselle on nollatoleranssi; Kaatio myöntää nolona mutta Pekki urputtaa vastaan: Vee-Peen kiusaaminen oli hänen työpäiviensä ainoa ilo - nyt sekin viedään ... Koskinen likipitäen räjähtää ja urputus loppuu![82]»

»Ulla kertoo kuinka hänen muusikkomiehensä – jonka kanssa välit olivat jo jäätasolla muutenkin – löysi uuden nuoremman naisen ja ero tuli, joskin myöntää että eteenpäin mennään vaikka asuntovelkaa on ensi kerran vuosiin. – – Kirjassa Rahtari Lundelinin ja hänen uuden avovaimonsa välille tulee perheriita ja nainen sokaisee Lundelinin lyömällä tätä viululla kasvoihin; tämä osaltaan sotkee Koskisen ja Ullan välejä, joskin kirjan Vakain tuumin lopussa Ulla tekee selväksi kuka on hänen miehensä – ja kuka ei: vaikka hän hoitaakin sokeutuvan entisen miehensä eläkeasioita mitään osaamattoman tyttärensä puolesta, niin sitä päivää ei tule että hän palaisi miehen luo muuten koska tämä heitti hänet ulos nuoremman naisen takia![83]»

Hämmästyttävää kyllä tässä tapauksessa vaikuttaa todennäköiseltä, että juonitiivistelmät internetiin kirjoittanut harrastelija on vahingossa kämäistä dekkaristia itseään parempi proosastylisti ja ihmiskuvaaja. Hankkisi tekemistä ennemmin vaikka jostain kulttuuritoimituksesta Wikipedian sijasta.

Huhtikuun 2020 jälkeen ei käyttäjästä ole enää kuultu. Tiettävästi heinäkuussa 2020 Kippari10 siirtyi internetin ulkopuolella "suureen höyrylaivaan taivaalla".[84]

Klassikkomies

Klassikkomies
Klassikkomies.jpg
Klassikkomies karvalakissaan.
Ensimmäinen muokkaus 25. lokakuuta 2007
Muokkausmäärä
Ikä
Kotimaa Suomi
Muokkausnäkökanta eli mitä ideologiaa kannattaa poistoäänestyksissä vähän vaihtelee
Kotipaikka Varmaankin alun perin (à l’origine) karvaisesta... no joo, tämä oli halpa.
Kokonaisarvio
Sukupuoli mies (toivottavasti)
Kielitaitoisuus
Sitaatti koottuna täällä
Arvio hulluudesta asteikolla 1-10 3–8
Asiallisuus? (Asiallinen, puoliasiallinen, jokseenkin vandaalimielinen?) alussa erittäin asiallinen, ajan myötä alkoi ilmetä vandaalin piirteitä
Luottokortin numero Agonyn selvityksen alla

Klassikkomies on aikaansaanut mm. yhden Wikipedian pisimmistä ja tarpeettomimmista keskusteluista, jonka aiheena oli "saako Klassikkomies käyttää romanialaisnaisen hymyilevää tussua (L'Origine du Monde) kotisivunsa pärstäkuvana?" Erityisesti Watti kampanjoi kuvaa vastaan. Kuva poistettiin lopulta Välityslautakunnan päätöksen mukaisesti ja käyttäjäsivulle lisättiin kirjoitusvirheellä varustettu mukalakitieteellinen höpinä[27]. Klassikkomies on myös aiheuttanut kiistan siitä, sopiiko vitun kuva vittu-kirosanaa käsittelevälle sivulle, mistä kuvan on Klassikkomiehen ankarista protesteista huolimatta poistanut parikymmentä käyttäjää,[85] sekä siitä, mikä on nimillä Lymphogranuloma venereum, lokeronivusajos ja neekerisankkeri tunnetun seksitaudin päänimitys. Hauskaa luettavaa on pissis-artikkelin keskustelusivu, jossa Klassikkomies kampanjoi aiheen merkittävyyden puolesta (ihan järkevää) samoin kuin sen, että artikkelin tekstin keskellä sanotaan Suomen ulkoasiainministeriön kertoneen pissis-sanan juontavan juurensa julkisella paikalla virtsaamiseen, koska se kieltämättä on niin sanonut (vähän vähemmän järkevää). Kaiken moisen seurauksena Klassikkomies on katkera marttyyri, jonka lempifraaseja ovat täällä ei saa sanoa että, ”ylläpitäjillä kyllä on erioikeus syyttää siitä että” ja ”Hikipediassa sentään pitävät minua todella mukavana jätkänä, mutta täällä se on varmaan käytännöissä salakielellä kielletty, eli ei teidän tartte”. Muusta kuin kaunasta eivät voi toivottavasti johtua tällaiset aivan älyttömät Klassikkomiehen aloittamat ja jatkamat kiistat.

Paatuneen vandaalinkin myrkyllinen sydän värisee liikutuksesta, kun hänelle suodaan kunnia seurata, millaisiin konnuuksiin Klassikkomies yltää. Wikipedia on kaaoksessa. Ainutkaan artikkelin tynkä ei enää pulpahda valoa hamuavalle. Sen sijaan, että wikihörhöt ahertaisivat kohti oikean ja jalon tiedon aamunkoittoa, he pölpöttävät tussusta. Klassikkomies onkin arvostettu henkilö vandaalien keskuudessa. Hän on vandalisoinut Wikipediaa enemmän kuin viralliset vandaalit yhteensä. Tämän kunniaksi hänet on palkittu. Agony–Klassikkomies-kommenttipyyntö ja -oikeudenkäynti vain on ikävästi rajoittanut hänen toimintavapauttaan Wikipediassa.[86][87] Wikihengen periaatteiden vastaisestikenen mukaan? Klassikkomies ei ole vapaa muokkaamaan niitä artikkeleita, joita haluaa, vaan hänen on välteltävä muiden muokkaamia artikkeleita sekä keskusteluja, joissa pohditaan, miten sivuja voisi parantaa. Täältä voi seurata, miten hyvin Klassikkomies on onnistunut pysymään hänelle varatulla muokkausalueella.

Klassikkomies päätti jättää Wikipedian lopullisesti 26. marraskuuta 2008 saatuaan kuukauden bannin mukana vihdoinkin rauhaa, mutta palasi melko pian takaisin. Vuoden 2012 jälkeen ei ole käyttäjästä kuulunut.

Korina

”Yleisesti, wikipedian asenne nykyisin on kaikkea muuta paitsi neutraali ufo- humanoidi- ja parapsykologisille ilmiöille ja tämä muutos on ollut helppo havaita sinä aikana, kun itse olen ollut mukana wikipediassa esimerkiksi tällaisina muutoksina artikkeleihin.”

~artikkelin Roswellin tapaus keskustelusivulla 14. maaliskuuta 2021

Aika huru-ukkohan se.

Korkki74

Korkki74 on muusikko, jolla on pakonomainen tarve valittaa joka ikisessä merkittävyyskeskustelussa tai poistoäänestyksessä siitä, että Linn Nygård tai Sister Twister säilytettiin, mutta hänen oma yhtyeensä poistettiin epämerkittävänä.

Kotivalo

Kotivalo on kulttuuri-ihminen eikä onnistukaan ymmärtämään MediaWiki-järjestelmän teknisistä asioista kuin vähäksi aikaa, välähdyksittäin[28]. Sen sijaan Kotivalolla on suuria suunnitelmia Wikipediaa varten.

»Eikö voisi luoda oman lasten wikipedian?»
(Urjanhai)

»Minustakin on alkanut tuntua, että Wikipedian parhaana pidetty idea – että kuka tahansa saa muokata – on itse asiassa homman huonoin idea. Lukiossa ja varmaan jo yläkoulussakin opetetaan lähteiden käyttöä ja merkintää, mutta täällä pidetään tärkeänä että Salkkarihahmoista ja muusta saa ja pitää kirjoittaa lähteetöntä, teeveetä katsomalla syntynyttä mutua sillä perusteella, että homma toimii nuorisomme ”sisäänheittäjänä” vakavammalle editoinnille. Tuskin toimii. Nyt ylläpitäjien ja muidenkin tuoreita muutoksia vahtivien ajasta ilmeisesti suuri osa menee lasten kaitsemiseen. Tänne pitäisi saada 18 vuoden ikäraja tai jonkinlainen pääsykoe, vähän kuin ajokortti tai Mensan sisäänpääsytesti, jonka läpäissyt voisi olla ylpeä saavutuksestaan päästyään yhteisön jäseneksi. Ensimmäinen askel voisi olla estää kirjautumattomien käyttäjien muokkaukset.»
(Kotivalo)

»Höpsistä. Täällä on ollut monta fiksua alaikäistä (joskus hyvinkin nuoria) ja toisaalta myös useampi innokas kirjoitustaidoton aikuinen, joten soisin ikärajaehdotusten loppuvan.»
(Silvonen)

»Toi ratkeaisi sillä, että pistettäisiin se pääsykoe kaikille uusille iästä riippumatta.»
(Velma)

»Juuri näin. Wikipääsykokeesta voisi alun alkaen kehittää nuivan eksklusiivisuuden sijasta iloisen, jopa hieman hauskankin ”initiaatioriitin” Wikipedian maailmaan. Se nopeuttaisi uuden tolkullisen käyttäjän sisäänpääsyä yhteisöön ja vahvistaisi hänen motivaatiotaan alusta asti ”virallisesti hyväksyttynä” tietosanakirjan toimittajana (toisin kuin nyt, kun pari ekaa vuotta kuluu yrittäessä saada tolkkua vakiokäyttäjien usein tylyiltä kuittailuilta vaikuttavista neuvoista). Testi olisi vain niin vaikea, että melkein kuka tahansa peruskoulun puolenvälin paikkeilla haahuileva neropatti tai kirjoitustaipumuksensa naftaliinista esiin ottanut eläkeläinen voisi siitä selviytyä. Huumorilla höystettyjä suomen kielen taitoa ja yleistietoa mittaavia monivalintakysymyksiä, perusgooglausta hieman vaikeampia verkkohakutehtäviä, jokin kirjastossa käyntiä vaativa tehtävä ja siinä se melkein olisikin. Tehtävien tarkistus hoidettaisiin botitse saman tien, ja käyttäjä pääsisi tositoimiin heti. Tietenkin hän saisi vaikka sähköpostissa hienon pdf-diplomin tms.»
(Kotivalo)

»Oikeesti tämä nyt taisi olla vain tuollainen yön hetkenä murjaistu huonohko vitsi.»
(Urjanhai)

»Minun ehdotukseni karsintakokeesta sen sijaan ei ole vitsi, vaan toivoisin sille asiallista käsittelyä.»
(Kotivalo[88])

Valitettavasti kukaan Wikipediassa ei kuuntele Kotivalon idealistisia suunnitelmia, jotka vaikuttaisivat kelle tahansa normaalille ihmisille tuottavan edes jollain tapaa nykyistä paremman Internet-tietosanakirjan, joten hankkeesta ei ole tulossa mitään.

Jos Kotivalon väittää vandalisoineen Wikipediaa, kun "todellisuudessa" kyseessä oli vain "vahinko", ilmestyy hän välittömästi uhkaamaan raastuvalla tai jopa Kaikkivaltiaalla.

Kouluhai

Kouluhai
Ensimmäinen muokkaus 4. maaliskuuta 2006
Muokkausmäärä
Ikä 15
Kotimaa Suomi
Muokkausnäkökanta eli mitä ideologiaa kannattaa poistoäänestyksissä inklusionismi
Kotipaikka
Kokonaisarvio huolestuttavan hyperaktiivinen
Sukupuoli mies
Kielitaitoisuus Englanti ja ruotsi joita se on oppinu koulussa. Paskat se ranskasta mitään tiedä.
Sitaatti Olen vastaisuudessa huolellisempi.[89]
Arvio hulluudesta asteikolla 1-10 4
Asiallisuus? (Asiallinen, puoliasiallinen, jokseenkin vandaalimielinen?) 7
Luottokortin numero ehkä sitten aikuisena

Kouluhai saapui Wikipedian valoon maaliskuussa 2006. Kuten nimestäkin moni voi päätellä, Kouluhai on koululainen. Käyttäjäsivulla hän hehkuttaa olevansa kunnon koululainen, mikä on takuuvarma merkki siitä, että hän kaipaa jännitystä elämäänsä. Sitä hän hakee neverheard-artikkeleista: Kouluhai on Wikipediassa äärimmäisen inklusionistinen henkilö eikä äänestä koskaan poiston puolesta. Hän on ehkäpä ainoa wikipedisti, joka käyttää säännöllisesti elitistien keskuudessa inhottua xD-hymiötä.

Kouluhai on muuten Alfred Denganin sockpuppet. Myös Totuus, Tieto10 ja Macro-C ovat Kouluhain sockpuppeteja. Kouluhai on lisännyt käyttäjäsivulleen monta papukaijamerkkiä Alfred Denganin nimissä, vain kohottaakseen omanarvontuntoaan muun yhteisön silmissä. Yhdennäköisyys Alfred Denganin kanssa on ilmeinen. Kerran Tbone jopa varmisti asian osoitepaljastintyökalulla, mutta Kouluhai oli niin ovela että naamioi hänen ja Alfred Denganin yhteiskäyttöosoitteen yläasteen proxyksi. Ihan ku joku nyt koulun koneelta Wikipediaa muokkais. Muutama kuukausi takaperin Kouluhai yritti tyrkyttää itseään ylläpitäjäksi ja hävisi äänestyksen. Kokeneemmat vastustajat vetosivat röyhkeästi hänen kokemattomuuteensa! Äänestyksessään Kouluhai hehkutti sockpuppetiltaan Alfred Denganilta saamaansa papukaijamerkkiä, ihan ku se nyt ois johonkin vaikuttanut. Nämä kaksi seikkaa yhdistettynä siihen tosiasiaan että Kouluhai asuu Helsingissä ja hänen teini-ikäisyyteensä paljastavat, että hän on Levykevandaalin parempi minä lähes 100 % varmuudella!!!

Kouluhai on syntynyt kesäkuussa 1991 ja kävi riparin kesällä 2006. Yllättäen myös Alfred Dengan, Totuus, Tieto10 ja Macro-C taisivat olla lomalla samaan aikaan. Yllättäen sekä Kouluhain että Alfred Denganin muokkaustahti hyytyi huhti-toukokuussa 2007, jonka jälkeen muokkauksia on tullut vain muutama Alfred Denganin nimissä.

Kaikista pahinta on, että Kouluhai ei itse edes tiedosta olevansa sama henkilö näiden käyttäjien kanssa. Joskus Kouluhailla oli käyttäjäsivultaan linkkejä joihinkin vieraskirjoihin, muokkaustesteihin sun muihin. Kouluhai on yli-innokas ja kärsii mahdollisesti ADHD:stä. Hän hosuu toisinaan liikaa ja tekee aivan järjettömiä muokkauksia, kuten tämän. Hän vihaa minitynkiä, mutta kirjoittelee niitä huoletta itsekin. Kouluhai on kenties Wikipedian innokkain minitynkien laajentaja. Hän on täysin maaninen. Kouluhai pitää tenniksestä ja seuraa Idolsia. Hän pitää myös lääketieteestä ja on käyttäjäsivustaan päätellen todellinen hikipinko. Taideteollisen korkeakoulun trollauksen professori Erä-Peelo Perskarvan mukaan on 46,2-prosenttisen varmaa, että jo aiemmin mainittujen henkilöiden lisäksi Kouluhain ylläpitäjyyden puolesta äänestäneet Jetman, Latka, Iossed ja Green Bonsai ovat hänen sock puppetejaan.

Mielipiteet Kouluhaista vaihtelevat laidasta laitaan. Kompak ja ML vihaavat Kouluhaita. Zxc on sanonut:

Osoittaa kiitettävää ahkeruutta, mutta ei vitussa. Ylläpitäjyys kielletyksi alle 20-vuotiailta.

~Zxc[90]

Toisaalla hän sanoi, että saman ikäisestä Jetmanista pitäisi tehdä byrokraatti. Kompak puolestaan:

Käyttäjän vahtimiseen tarvitaan jo nyt useita muita käyttäjiä. Lisää oikeuksia olisi lisää työtä muille ja käyttäjä voisi saada todellista vahinkoa aikaan.

~Kompak Kouluhaista

Kouluhain allekirjoitus oli kerran tällainen:

--Kouluhai ۞ 12. heinäkuuta 2006 kello 11.22 (UTC)

Kompak kutsui tätä allekirjoitusta ”ihan saatanan rumaksi”[91]. Kun Kompakille huomautettiin töykeydestä, hän pyörsi puheensa ja myönsi, että se onkin ”onneton paskatekele”[92].

Tbonella on pahoin jakautuneen persoonallisuutensa takia kaksi eri näkemystä Kouluhaista. Tbonen toisen puolen mielestä Kouluhai on ihan ok jätkä, toisen mielestä kaamea sähläri.

Kouluhai tekee toisinaan turhia palautuksia ja lähettää aiheettomia vandalismivaroituksia. Yksi esimerkki on tämä. Pitkällinen väittely päättyi PEA1945:n ironiseen kommenttiin, jonka eräs kohta oli:

Muuten minä kuusikymppinen tumpelo lopetan väittelyni 15-vuotiaan neropatin kanssa.

~PEA1945

Lopussa PEA1945 vittuili Kouluhaille tämän oikeinkirjoitustaidoista:

Lisäksi vielä käyttämäsi sanonta VäännäMpä-> miten on oikeinkirjoitustaitosi laita?

~PEA1945n vittuilua Kouluhaille lokakuussa 2006

Kouluhai kertoo asuvansa Roihuvuoressa, mikä on hämäystä siinä tapauksessa, että hän on Levykevandaali ja asuu tämän kanssa samassa asunnossa Iso-Roobertinkadulla, tiedostaen sen tai ei. Alfred Dengan väittää asuvansa Tammisalossa, mutta tämä ei voi pitää paikkaansa, kuten tässä perusteellisesti todistettu on.

Kulttuurinavigaattori

»Tuo, että viitteet kirjoitetaan tietolähteet malliin sukunimi, etunimi tuntuu minusta jotenkin skientistiseltä
(Kulttuurinavigaattori[93])

Kulttuurinavigaattori on sydämen sivistynyt humanisti, joka kaikenkarvaisten tärkeilijöiden ja pilkunnussijoiden hillittömässä ristipaineessa yrittää nostaa suomenkielisen Wikipedian tasoa ja tehdä siitä oikeasti myös kulttuurin ja taiteen foorumin. Kunnon tyyppi, jonka toimintatavoista moni itseään ihaileva wikipedisti saisi ottaa oppia, sillä tärkeintä on rakkaus taiteeseen ja horjumaton KULTTUURITAHTO!

»Käyttäjä sana on mielestäni huono, epämääräinen ja liian monimielinen. Mitä "käyttäjä" tarkoittaa? Minulle se tuo mieleen ikivanhan Rexona-mainoksen jonka mukaan yhdeksän kymmenestä filmitähdestä "käyttää"... Eikö olisi tarkempaa puhua Wikipedian kirjoittajista, muokkaajista ja lukijoista?»
(Kulttuurinavigaattori Wikipedian kahvihuoneessa otsikolla ”Olisiko "käyttäjä" sanasta luovuttava?”[94])

Kulttuurinavigaattori on ilmeisesti päässyt twiittaamaan ja blogaamaan Suomen Wikimedialle (tai sitten joku on vain huolinut hänen public domain -identiteettinsä). Hän kirjoittelee esimerkiksi Ajatuksiaan kirjamessuilta Wikimedian kojun edestä (ainoa vakava kilpailija vieläkin raivostuttavammaksi osallistujaksi kuin Aito Avioliitto, joka tunki messuille luvatta).

Sitä, mitä tarkoittaa termi hoosee (-> hc -> hardcore -> "merkityksellinen(/sempi)", "vakava(/mpi)"), ei Kulttuurinavigaattori tiedä, mutta olettaa sen olevan henkilökohtainen hyökkäys.[95]

Kvarkki, myös 91.153.134.53, 91.153.132.174, 91.153.143.39, 91.153.132.174 ym.

”Ehkä ainoa keino taistella jäätelöauton meteliä vastaan, on se sama, jota yksi lähiasukas käytti: Paiskoi parvekkeelta tiilikivillä jäätelöautoa. (Ei osunut. Joku olisi voinut kuolla siinä.) Onneksi jäätelöauton toiminta loppuu, sillä on vaan ajan kysymys kunnes joku kuolee tässä sodassa.”

~Kvarkki[96]

Työttömyyskorvaukseensa tyytymätön mielenvikainen agitaattori[29], jonka mielestä kaikkiin Kotijäätelöstä kertoviin artikkeleihin pitää saada lisätä muutaman tuhannen tavun essee meluhaitoista.

Kärrmes

Muutamat käyttäjät, jotka sortuvat henkilökohtaisuuksiin ynnä muihin artikkelin kehittämisen ulkopuolisiin asioihin, voisivat mielestäni jatkaa kikkelimiekkailuaan vaikka Suomi 24:ssä. Surulliseksi on keskustelun taso Wikipediassa valahtanut.

~Sblöbön kommentti Otrfanin ja Sumafin sanaharkasta 26. lokakuuta 2017[97]

Kärrmes, aiemmalta käyttäjänimeltään Sblöbö (jolla pääsee suhteellisen korkealle "Wikipedian hullunkurisimmat käyttäjänimet" -listauksessa), rekisteröityi Wikipediaan kesäkuussa 2007. Toukokuussa 2020, lähes 13 vuoden Wikipedia-rupeaman päätteeksi Sblöbö ilmoitti lopettavansa Wikipedian muokkaamisen lopullisesti. Tapausta edelsi Sblöbön ja Iivariuksen välinen rähinä muun muassa merkittävyyskeskusteluista, ja Sblöbön lopettamispäätöksen julkistaneista viesteistä (1, 2) on pääteltävissä, että tämä tuskin on ainoa käyttäjä, jota kohtaan Sblöböllä oli antipatioita (ja ilmeisesti myös päinvastoin). Lopettamispäätöksensä hän pyörsi tammikuussa 2021 ja pyysi saman tien käyttäjänimen vaihtoa.

Sblöbön suurimpana saavutuksena pidetään hänen vuonna 2007 luomaansa artikkelia Tabula Rasa -progeyhtyeen esikoisalbumista. Sblöbön virke ”Albumi sai kaupallisesti hyvän vastaanoton, tosin muutamat kriitikot arvostelivat Mikko Alatalon voimakkaasti kantaaottavia sanoituksia”[98] viittaa todennäköisesti ainoastaan huumoriohjelma Studio Julmahuvin Z-Salamapartioon (Ne Mikko Alatalon voimakkaasti kantaa ottavat tekstit, ne on joillekin liikaa). Vaikka eräs IP-osoite lisäsi myöhemmin lähteeksi Julmahuvi-sketsin,[99] lisäys kumottiin huomaamatta alkuperäisen väitteen vandaalimielisyyttä, ja vuonna 2020 kriitikkomaininta on artikkelissa edelleen.[100]

Lab-oratory

Lab-oratory (tunnetaan myös nimellä Labu; ei tosin itse pidä tästä nimityksestä) oli Wikipedian vaikuttaneimpia muokkaajia. Lukiossa opiskelevalla shakkiriippuvaisella suurin ongelma oli se, että hän ei kestänyt mitenkään, jos joidenkin mielestä epämerkittävä artikkeli poistettiin. Hän äänesti kaikissa poistoäänestyksissä vastaan, mutta ei muulloin uskaltanut koskaan olla erimielinen. (Paitsi Kompakin ylläpitäjyyden poistoäänestyksessä!) Labun mielestä esimerkiksi naapurissa asuvasta ilotytöstäkin kertova artikkeli on merkittävä. Labun merkittävyyskäsityksestä kertoo hyvin hänen luomansa artikkelit, esimerkkinä Muna vai kana. Hänen mielestään deletionismi on vandalismia.

Labu katosi teille tietämättömille jälkeen lokakuussa 2008 aloitetun Joonasl:ää koskevan kommenttipyyntökeskustelun, jonka ensiksimainittu myös itse aloitti. Ei kestänyt tavattoman kauaa, kun Labu palasi kuvioihin, mutta uudella käyttäjätunnuksella. Hän kyllästyi ajan myötä uudella käyttäjätunnuksella muokkaamiseen ja viimeinen niitti oli se, kun häntä huomautettiin Konesota-artikkeliin merkitsemästään roskamerkinnästä. Labu olisi niin kovasti halunut poistaa sen – ai nyt niin päin, mitä helvettiä Labu? – mutta yhteisö oli häntä vastaan. Sen jälkeen Labusta ei ole tehty tarkkoja havaintoja...

Ei mua mikään vaivaa.

Lambda

Ks. Wikipedian käyttäjät A-E#Λ

Laurikainen

Laurikainen on Wikipedian käyttäjänä niin toivoton, että Pxos ei edes jaksa estää häntä sen takia:

[--] Mitä sekavissa lähteissäsi oikeasti sanotaan? Yritä ymmärtää lähteet ja kirjoita niiden mukaan. Joku muu saa hoitaa asiat sinun kanssasi. En jaksa edes estoa antaa. Sen jälkeen kun Wikipediaa rupesivat kaikki muokkaamaan (v. 2001), tietosanakirjat lakkasivat olemasta tietosanakirjoja. --Pxos (keskustelu) 20. heinäkuuta 2020 kello 00.04 (EEST)

Minä en oikeasti kestä katsella tällaista. Ei näin voi jatkua. Tekeleesi on nyt ylläpidon toimesta siirretty alasivuksesi osoitteeseen Käyttäjä:Laurikainen/Tasavallan presidentin kabinetti, jossa voit sitä viritellä ja väkertää paremmaksi. Se ei tuollaisenaan helvetti vieköön kelpaa tietosanakirjan artikkeliksi. --Pxos (keskustelu) 20. heinäkuuta 2020 kello 00.30 (EEST)

Paitsi tietenkin silloin kuin jaksaakin:

[O]len estänyt Laurikaista muokkaamasta suomenkielisen Wikipedian artikkeliavaruutta vuoden 2020 loppuun saakka. Eipä sen kummempaa. Wikipedialle tekisi hyvää, jos kaikki Laurikaisen muokkaukset poistettaisiin, koska todennäköisesti niistä ei juuri ole mihinkään ja niiden tieto on virheellistä taikka mitä sattuu. Koska tämä on kuitenkin Wikipedia, niin jätän ongelmat Wikipedian lukijoille. --Pxos (keskustelu) 4. marraskuuta 2020 kello 16.03 (EET)

Lauriv

Äh, alkaa näköjään itsellä ote lipsumaan ja tarkkaavaisuus herpaantumaan.. :( Taidan olla wikiloman tarpeessa kun kaikki on mennyt itsellä päin mäntyä täällä viime aikoina

~Lauriv[30]

Lauriv (ent. Yooshimen fin) käyttäjäsivulta vm. 2013 saamme tietää, että tämä loppuvuonna 2012 aloittanut äänekoskelainen käyttäjä käyttää palauttajan- ja seulojanoikeudet ansainnutta aktiivisuuttaan puhtaaseen pahaan: hänen keskeisenä projektinaan on saada Wikipediaan kattavat tiedot Morning Musume- ja AKB48-nimisten kuuluisien japanilaisbändien albumeista. Vähemmän luovana hankkeena on tietysti jotain lentokoneisiin liittyvää. Lauriv on varastanut Santtu37:n käyttäjäsivulleen rakentamat lootat (eivät ole yleisiä mallineita), jotta voisi kertoa savuttomuudestaan ja mieltymyksestään Pepsi Maxiin. Lisäksi hän ”käyttää aivan liikaa Wikipediaa”, ”on Wikipedia-hullu” ja ”saattaa joskus innostua vähän liikaa, ja joskus jättää wiilentymisen väliin”. Maalaisjärki ei aina pelitä, ja sen kyllä huomaa arkistointitaidoista[31].

Jaha, epäselvää....

~Lauriv ihan selvästä jutusta[32]

Lauriv ei kohtaamiensa hankaluuksien takia ehkä pääsisi ylläpitäjäksi muutenkaan, mutta asiaan voi vaikuttaa myös se, että hänellä on joitakin terveitä antibyrokraattisia taipumuksia, jotka kuitenkin saa nopeasti lepytettyä. Kerran Lauriv muokkasi jonkun artikkelinsa Laxin haluamaan muotoon tämän painostuksesta, mutta yhteenvedossa syytti tätä pilkun paneksimisesta. Kun Lax huomautti tästä epäasiattomuudesta kuin kunnon wikiherhiläinen ikään, vastasi Y.f.:

Näin siinä käy, kun päästää Wikipedian natsihallituksen vauhtiin. Voit vaikka antaa banaanin, minulle se on AIVAN SAMA.

~Lauriv

Omenoita täällä olisi. Tule hakemaan, niin rauhoitut.

~Lax

Omenapiirakka vaniljakastikkeella kyllä maistuisi. Okei, joskus minullakin itsehillintä pettää. Yritän rauhoittua...

~Lauriv

([33]) Tässä tapauksessa sovinnon sai aikaan klassisen wikipedistisen huumorikäsityksen mukainen kevennys.

Life well spent.

Lenitha

»Sieltähän tuo lähde löytyy jos käyttää vähän hyvää tahtoa.»
(Lenitha[101])

Lenitha aloitti Wikipedian muokkaamisen marraskuussa 2007. Hän vastustaa sekä uusia ylläpitäjiä että vanhojen poistoa. Onhan tuossakin omanlainen logiikkansa. Näkemyksensä suomiwikistä hän on tiivistänyt vuonna 2020 KeskoKertojalle antamassaan kommentissa:

»Valitettavasti suomenkielisessä Wikipediassa on tapana että uusia tulokkaita aletaan ahdistella mahdollisimman nopeasti, mahdollisimman kylmästi ja epäystävällisesti, jotta nämä joko alistuisivat hiljaisuuteen tai poistuisivat saman tien. Tarkoituksena on tuhota tulokkaan elinvoima, into ja kiinnostus heti alkuunsa. Hyvää jatkoa elämällesi.»
(Lenitha[102])

Lenithan keskustelukäyttäytymisen perusteella on suoranainen ihme, että hän sai ensimmäisen estonsa vasta joulukuussa 2020. Historialliseen estoon johtanutta keskustelua:

Hei! Tarkkailulistaltani huomasin tämän muokkauksen, jossa olit siirtänyt viitteen pisteen perään, kun se aiemmin oli ennen pistettä. Viite ennen pistettä merkitsee käytännön mukaan sitä, että lähteen vaikutusalue on vain yksi edeltävä virke. Koska et liene tarkistanut toimimattoman lähteen vaikutusaluetta, kumosin muokkauksesi. Muokkauksiasi tarkastellessani huomasin valelähteistystä ainakin täältä. En löydä tästä lähteestä mainintaa siitä, että kurkkua tai maksapihviä voisi käyttää seksileluna. Täällä ei mainita että eturauhanen olisi erogeenisesti herkkä saati sisäelin. Väitteiden oikeellisuudet eivät ole kyseenalaisina, mutta lähdekäytäntö on Wikipedian keskeisimpiä periaatteita, ja sitä täytyy noudattaa. --Paranaja (keskustelumuokkaukset) 19. joulukuuta 2020 kello 01.07 (EET)

Ottamatta kantaa millä perusteella seksilelut on valittu, niin kommentoin eturauhaskohtaa. Eturauhaseen liittyvässä ähteessä kyllä mainitaan, että monen mielestä eturauhasen stimulointi osana seksiä on hyvin nautinnollista jonka voi minusta summata konteksissaan erogeeniseksi elimeksi. Tietty varmaan joku muukin lähde asialle etsittäessä löytyisi. Sitä, että eturauhanen on miehen sisäelin ei minusta tarvitse lähteistää, koska ne on aika lailla yleissivistystä ja löytyvät wikilinkitetystä eturauhasartikkelista. --Zache (keskustelu) 19. joulukuuta 2020 kello 01.34 (EET)
"Koska et liene tarkistanut toimimattoman lähteen vaikutusaluetta" sanookin ne tärkeimmät kommentistasi. Lenitha (keskustelu) 19. joulukuuta 2020 kello 14.31 (EET)
Ei todellakaan sano. Lue kommentti uudestaan ja ymmärrä se. Jos pelleily jatkuu, tulee esto. Tuonkin kommentin sijoitit ihan väärään paikkaan. Lisäksi lähdeosio on Lähteet, ei Viitteet. --Paranaja (keskustelumuokkaukset) 19. joulukuuta 2020 kello 14.57 (EET)
Onko nyt ylläpitäjällä vaikeaa? Lenitha (keskustelu) 19. joulukuuta 2020 kello 16.32 (EET)
Et ole tarkistanut lähdettä, joten vastauksesi on hevonpaskaa. Jos sisäistit kritiikkini sisällön, tajusit, että tuo oli pieni rikos verrattuna siihen, mistä minä kritiikin oikeasti kirjoitin. En olisi aloittanut tätä keskustelua tuon pistejutun takia, mutta valelähteistys on niin vakavaa, että siihen täytyy puuttua. Ylläpitäjän on erittäin helppo painaa punaista nappia, jos jatkat häiriköntiä keskusteluissa tai artikkeleissa. --Paranaja (keskustelumuokkaukset) 19. joulukuuta 2020 kello 19.40 (EET)
Odotan innolla seuraavaa ylläpito-oikeuksien poistoäänestystä, kuten Pxos ja Lax.--Lenitha (keskustelu) 19. joulukuuta 2020 kello 20.19 (EET)
@Lenitha Huomauttaisin, että Paranaja ei varmaankaan ole vaaravyöhykkeellä ylläpito-oikeuksiensa suhteen sen takia, että et suostu kommunikoimaan hänen kanssaan muokkausten ongelmista. Olen hiukan eri mieltä kuinka iso rikkomus tässä on tapahtunut muokkauksissasi. Siitä kuitenkin ennemmin tai myöhemmin tulee esto jos yrität ohittaa ylläpitäjän sanomiset hyökkäämällä hänen etkä asian kimppuun. --Zache (keskustelu) 19. joulukuuta 2020 kello 20.34 (EET)
Mikään ei silti estä minua odottamasta innolla. Tuskin edes suomenkielisen Wikipedian ylläpitäjä.--Lenitha (keskustelu) 19. joulukuuta 2020 kello 20.43 (EET)
Odottaahan toki saat ja estettynäkin voit katsella miten muut äänestävät. --Otrfan (keskustelu) 19. joulukuuta 2020 kello 20.47 (EET)
Voi kiitos.--Lenitha (keskustelu) 19. joulukuuta 2020 kello 20.54 (EET)

Htm protestoi Paranajan antamaa estoa huomauttaen, että käyttäjä on ollut sivustolla jo 12 vuotta ilman, että siitä olisi löydetty mitään vikaa, miksi siis nytkään? Samaan syssyyn Iivarius myös spekuloi Lenithaa itsensä Ulrikan (✝ 2011) uudeksi tunnukseksi. Ajatus on kieltämättä yhdistävien tekijöiden – kvasisuomenruotsalaisuus, feminiininen nimi, kulttuuri- ja kielikiinnostukset, yleinen hirviömäisyys – valossa jännittävä, mutta tämän perusteella epätodennäköinen.

Les

Les on Saksan liittotasavallassa asuva opiskelija, joka osaa saksaa. Tämä ei ole yleistä Wikipedian käyttäjien keskuudessa. Silti tai juuri siksi hänellä on saksalainen historiankäsitys, minkä vuoksi Saksan valtion kaikki toimet 1933–1945 pitää selittää natsismista johtuviksi.

Natsittelu onkin Lesin tavaramerkki: hän lisää jokaiseen Saksaa tarkoittavaan linkkiin natsi-Saksa, jotta kaikki Saksan valtion toimet ymmärrettäisiin vain natsismista johtuvaksi eikä saksalaisesta kansanluonteesta, preussilaisesta välttämättömyydestä, reaalipolitiikasta tai ilmaston muutoksesta.

Natsittelusta tietosanakirjassa huolimatta Les väittää kannattavansa laatua: "Wikipediassa toiminnan kohteina ovat erityisesti selkeiden asiavirheiden korjaaminen sekä pyrkimys Wikipedian kehittämiseen Nupedian hyvät puolet omaksuvaksi vakavasti otettavaksi lähteeksi."

Wikipedia onkin lupaavasti kehittymässä selkotajuiseksi. Sen kieli muistuttaa jo oleellisilta osiltaan sotatieteen perusteossarjan, Korkeajännitys-sarjakuvien tyyliä.

Lintu ja Lapsi

”Naisen orgasmi taitaa olla pelkkä myytti kun en minä ainakaan ole koskaan saanut vaikka ikää on kertynyt jo 49 vuotta”

~Lintu ja Lapsi[103]

”Mutta miten miespuolienn tiedemaailma voisi asiaa oikeasti tietää. Naisilta itseltään ei tietenkän kysytä”

~Lintu ja Lapsi[104]

Lintu ja Lapsi (nimennyt itsensä oletettavasti Katri Helenan kappaleen mukaan) on yksi Wikipedian Suurista Huomiokäyttäjistä. Häirikköstrategiselta kannalta Linnun ja Lapsen ilmaantuminen Wikipediaan on vöörst keis -skenaario. Aiemmin näet selkeitä häirikkötunnuksia oli Wikipediassa vain yksi, jonka vakkarikäyttäjien vartiokööri saattoi ahdistaa nurkkaan milloin tahansa, mutta L&L:n tulon myötä tämä on käynyt paljon vaikeammaksi, ellei jopa mahdottomaksi. Yhdessä Crimson Cherry Blossomin kanssa L&L muodostaa parivaljakon, jonka edessä kalpenee kovinkin wikipedisti. Nämä kaksi vaikeasti jälkeenjäänyttä trollia ja vandaalia näet puolustavat kiihkeästi toisiaan hädän hetkellä.[105]

Linnun ja Lapsen taidot kirjoittaa suomen kieltä ovat karmaisevuudessaan hälyttävät (vaikka tietysti Theodor Herzlin rinnalla hän vaikuttaa aika selväpuheiselta). Joka perkeleen keskusteluviestiin L&L:n pitää tunkea, milloin ei suoranaisia yhdys sana virheitä, niin ainakin puuttuvia päättövälimerkkejä, ylimääräisiä kysymys- tai huutomerkkejä ja isojen ja pienten kirjainten outoihin sijanteihin hyppimistä. Poimintoja: ”aa ok no en jatkossa sensuroi mutta jos olisin laatinut wiki pedian säännöt niin sensuroisin ettei lapset näkisi mutta ok”, ”Tuo Oli Jo Henkilö Kohtainen Hyökkäys !!!”.

Tämän tekstin kirjoittamisaikainen Linnun ja Lapsen omasivun versio alkaa kiitoksella talvisodasta. Hieman alempaa löytyy seuraava teksti:

»Terveppä terve vaan! Me olemme Lintu ja Lapsi, ja me yritämme tätä tietosanakirjaa luoda. Meille ilmoitathan, jos tyrimme yrittäessämme auttaa. Kuulumisiin!»

Käyttäjäsivu jatkuu maininnoilla siitä, että Lintu ja Lapsi on naispuolinen Wikipedian käyttäjä vm. -60, että hän toimii opettajan virassa ja että hänellä on lapsia ja "keuhko- -syöpä", joista kumpiakaan ei ole hankittu tupakoimalla, sillä Lintu ja Lapsi on absolutisti. Sitten vuorossa on sekava luettelo L&L:n idoleista, valistusta siitä, miten Mongolialla ja "muilla kehitysmailla" ei potki kovin hyvin, äärimmäisen sekavaa ja häiriintynyttä tekstiä wikirakkaudesta, Dan Brownista ja Friedrich Nietzschestä, puolittainen julistautuminen satanistiksi ja lopuksi toivomus yleisestä äänioikeudesta, joka Suomessa on vallinnut jo vuodesta 1906.

Lääkäri

Käyttäjä Lääkäri on mahdollisesti Wikipedian ulkopuolisessa maailmassa Ihmisoikeuden ja lääketieteen mentori. Työssään Lääkäri tuottaa sairauskertomustekstejä liuskoittain joka päivä,[106] ja hänen panoksensa Wikipedialle lähtien lääkärin määritelmällä alkavasta käyttäjäsivusta kyllä muistuttaakin, jo kieleltään, jotakin viikon univajeessa yökittyä sanelua. Lääkäri painottaa, ettei ole akateeminen kirjoittaja (paitsi silloin, kun mistä tiedätte vaikka olisikin, ks. edempänä), vaan rehellinen, 80 tuntia viikossa työskentelevä henkilö, joka on yksinkertaisella missiolla jakaa luotettavaa tietoa kutsumusalastaan. Käyttäjän kaltaisesta vihjeettömästä mahdollisesta trollista tulee kuitenkin mieleen lähinnä pelottava kysymys, onko nyt päässyt niin elävässä elämässä kiinni olevalle yksilölle kuin Ruukinmatruunalle lupa kirjoittaa kansalaisille hoitomääräyksiä.

Wikipediassa Lääkäri on ajautunut pienimuotoiseen kaikki yhtä vastaan -tyyppisesti selkeän konsensuksen erimielisyysasetelmaan. Lääkärin mukaan ICD-tautiluokituksesta tulee saada lisätä suomiwikiin tietoja englanniksi, sillä kotimaankielen ”sanat eivät riitä” ja kääntämisen yrityskin vaatisi ”monta ammattilaista ja virallisen tahon” (aktiiviwikipedistien vahingonteoista annettu valitus kokonaisuudessaan). Tämän käyttäjämuotokuvan kirjoittajalla meni kyseisen tekstin laadukkaaseen suomentamiseen noin kaksi minuuttia, ja hänellä on matkaa vielä perkele lakkiaisiinsakin. Lääkäri on perin huojentunut siitä, että oikea lääkäri sai varata Wikipediassa ammatin nimen itselleen. Kun nyt jutut ovat oikeissa käsissä, niin wikipedistienkin tulisi ymmärtää, että huoli tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin kopioimisista ja mitä näitä nyt on on perin turhaa: ”Olen lyhennellyt osan lähteitä ja minulla on myös lainailulupa, jota tosin en tässä mainitse, jottei henkilöllisyyteni paljastuisi. Voihan olla että kyse on omistakin teksteistäni.”[107] Joku Variel-niminen höyrypää on kyllä käynyt jakamassa Lääkärin käyttäjänimensä edessä tunteman vakavuuden:

»On eettisesti väärin ja harhauttavaa käyttää Lääkäri -tunnusta. Onhan Wikipediassa muitakin käyttäjänimiä, jotka luokitellaan hyvän tavan vastaisiksi. Kyseisellä käyttäjänimellä huijari voi saada paljon pahaa aikaiseksi. On kyse ihmisten terveydestä, joten VAIHDAPA KÄYTTÄJÄNIMEÄ.»
(--Variel 22. maaliskuuta 2009 kello 13.25 (EET))

Serious business. Lääkäri kertoo käyttäjäsivullaan ensin tekevänsä erityisesti potilastyötä ja sen perään olevansa, ilmeisesti siinä potilastyössä, ”Wikipedian kiitollinen käyttäjä”. Wikipedia-kirjoittajana Lääkäri sen sijaan ei, hän jatkaa, ole kyennyt sisäistämään muotoseikkoja ja ”ammattilaisten” aluetta, jolla ilmeisesti tarkoittaa sellaisia asioita kuten lähteistysperiaatteita ja tietosanakirja-artikkelin rakenteen kulmakiviä,[108] kuten aiheen määritelmä ja verbien käyttö virkkeissä. Yhdistelmä on todella huolestuttava, eikä tällä kertaa edes ensisijaisesti Wikipedian kannalta. Käyttäjä pyytää anteeksi wikiuunouttaan ja toteaa yksiselitteisesti/-kantaan, että vasta eläkevuosista saattaa riittää aikaa käytäntöjen opetteluun.

»Filosofisena anarkistina Lääkäri ei ole tottunut kuvia kumartamaan. Lisäksi potilastyössä Lääkäri joutuu päivittäin potilaan parhaaksi innovoimaan käypä hoito ja evidence based medisiinan puoitteissa valvova viranomainen niskan takana hengittämässä.»
(Lääkärin käyttäjäsivu)

Lopussa (käyttissivun) on kuitenkin väliotsikoitu kiitos projektin olemassaolosta. Aktiivinen laillinen lääkäri kirjoittaa: ”Lääkärin työn kannalta Wikipedia on netin arvokkainta sisältöä.” Joko alkaa homeopatia houkutella?

»Artikkelia voinee nyt pitää alkuperäiartikkelina. "Free Copyright" esim 24.1.2008 FiWikipedia psykiatrikollegio. Lähteiden suhteen viittaan englanninkieliseen Wikipediaan Bipolar disorder. Suomessa emme ikinä voi päästä näin pitkälle, kateellisina vain katselemme, itkemme suomen kielen rajoittuneisuutta ja kadehdimme englannin kielen rikkautta sekä sen postmodernia moniselitteisyyttä.»
(Lääkäri artikkelin alussa[109])

Katso myös

Lintu ja Lapsi (vas.) ja Crimson Cherry Blossom. CCB: ”This isn't even my final form!”

Viitteet

 1. http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/elainten+terveys+ja+elaintaudit/elaintaudit/hevoset/cem+eli+tarttuva+kohtutulehdus/
 2. https://fi.wiktionary.org/wiki/Toiminnot:Loki?type=rights&user=&page=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4%3AHartz&wpdate=&tagfilter=&wpfilters%5B%5D=newusers
 3. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Kahvihuone_%28uutiset%29&diff=13735146&oldid=13735137
 4. Toisin kuin useissa muissa tapauksissa, ei em. systeemin ed. lauseen ilmaiseman tosiseikan ignorointi ole vakautusmekanismi, vaan kuten häpeältä säästymättömyydestä voimme päätellä todella vain havainnointikyvyttömyyttä, jonka aiheuttaa heikkolahjaisuus.
 5. Siis ehkä. ”Tähän hankkeeseen ei kannata osallistua, ei ainakaan enää. – – Toivottavasti saatte värvättyä uusia muokkajia, vaikka eräs käyttäjä heitä parhaillaan karkottaa minkä ehtii [eli vain sinun ei enää kannata osallistua, vai oliko edellä vain yritys antaa ironinen onnentoivotus toivottomana pitämääsi yritykseen, ilmaisuvammainen?].”
 6. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Toiminnot:Loki/block&page=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4%3AHartz&limit=500
 7. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/Hartz_ja_Pxos&diff=13966278&oldid=13966224
 8. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Hartz/arkisto2#Artikkeleiden_keskustelusivut
 9. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Hartz/arkisto2#Esto
 10. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Lesbo&oldid=19069851
 11. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:Hautala#Muuta_sekalaista&oldid=3129185
 12. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:%F0%9D%9A%85%F0%9D%9A%8A%F0%9D%9A%8A%F0%9D%9A%9A&oldid=19306434
 13. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:%F0%9D%9A%85%F0%9D%9A%8A%F0%9D%9A%8A%F0%9D%9A%9A&oldid=19401822
 14. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:%F0%9D%9A%85%F0%9D%9A%8A%F0%9D%9A%8A%F0%9D%9A%9A&direction=prev&oldid=19438908
 15. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu:Hyvink%C3%A4%C3%A4&oldid=19468078#Laatuarviointi
 16. ainakin 12
 17. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:H%C3%A4#Useita_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4tunnuksia
 18. Sanavalinta on täysin tarkoituksellinen.
 19. https://archive.is/qwWBG
 20. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Yll%C3%A4pit%C3%A4j%C3%A4t/Htm
 21. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:Iivarius&oldid=19132148
 22. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Yll%C3%A4pit%C3%A4j%C3%A4t/Iivarius
 23. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Yll%C3%A4pit%C3%A4j%C3%A4t/Iivarius_2
 24. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Palautettavat_sivut/Pasi_Viheraho_3&diff=prev&oldid=17486469
 25. Ja silti jostain syystä Iivarius itse deadnamettelee transkansaa!
 26. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Ylläpitäjät/Pahkiqaz_2#Kommentit
 27. Nimi muuten on japania ja tarkoittaa osapuilleen "vihaa" tai "raivoa".
 28. http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kahvihuone_%28tekniikka%29/Arkisto3#Parempi_Kahvihuone
 29. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_käyttäjästä:Tve4/arkisto4&oldid=17047254#Kilpilahti
 30. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Ipr1&oldid=19209540#Yhteenvedoista
 31. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu:Kolikkopelien_kulta-aika&oldid=16484046
 32. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_käyttäjästä:Ipr1&oldid=19209540#Yhdysvallat_on_erisnimi
 33. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Kolikkopelien_kulta-aika&diff=next&oldid=16787486
 34. 34,0 34,1 34,2 34,3 34,4 http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:J_Hazard&oldid=10894934
 35. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:James_Chudrie&oldid=19139027
 36. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:James_Chudrie&oldid=19137088#Altterit
 37. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Abc10&oldid=19182741#Lainausmerkit
 38. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:Neofelis_Nebulosa/Arkisto_2006&oldid=2237477#Kiroilu_pois
 39. https://hikipedia.org/index.php?title=Keskustelu:Wikipedian_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4t&oldid=237047
 40. http://beepedia.wiki-site.com/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Haukionkala&diff=next&oldid=25737 (ko. keskustelu Hikipediaan Beepediasta tuotuna)
 41. (tällä sivulla kaikki oleelliset linkit tähän sekoiluun)
 42. Wikipedian ylläpitäjä Otrfanille tosin pointsit tästä.
 43. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Hoivaamisvietti&oldid=6973856
  muualta ei sanaa löydy
 44. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/Juhkon_esto#Kommenttipyynt%C3%B6
 45. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Syklitsiini&diff=10622185&oldid=10622172
 46. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Syklitsiini&diff=18732810&oldid=18416121
 47. Juhko on myös kirjoittanut Hikipediaan suurimman osan Asian tuntiij'ta koskevasta osiosta vuonna 2015, jolloin hän viimeksi muokkasi täällä lyhyen tuokion asiallisesti, ennen kuin vandalisoitui jälleen kerran.
 48. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Huonot_vitsit_ja_muu_h%C3%B6p%C3%B6h%C3%B6p%C3%B6/Huonot_vitsit_ja_muu_h%C3%B6p%C3%B6h%C3%B6p%C3%B6_armeijan_leiviss%C3%A4#Huumeiden_funktionaaliset_ryhm.C3.A4t_ja_perusasteet
 49. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kahvihuone_(sekalaista)/Arkisto_39#Katisk
 50. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/Juhkon_esto&diff=11246856&oldid=11246786
 51. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/Juhkon_esto#Keskustelu_ratkaisuehdotuksesta_2
 52. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/Juhkon_esto#Juhko_%E2%80%93_Katisk_logiikka
 53. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/Juhkon_esto&diff=11236925&oldid=11236897
 54. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Osoitepaljastuspyynn%C3%B6t/2010/Painov%C3%A4ri&diff=8742719&oldid=8742702
 55. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/Juhkon_esto&diff=11251237&oldid=11251146
 56. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/Juhkon_esto&diff=next&oldid=11246075
 57. Mahdollisesti triksterihahmon ottanut apinajumaluus.
 58. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Lintu_ja_Lapsi&diff=prev&oldid=7403026
 59. 59,0 59,1 https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia%3AEhdokkaat_hyviksi_artikkeleiksi%2FNeekeri_2&action=historysubmit&diff=7454945&oldid=7454931
 60. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:V%C3%A4lityslautakunta/%C3%84%C3%A4nestys_2015#%C3%84%C3%A4net_(Jukka_Wallin)
 61. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:V%C3%A4lityslautakunta/%C3%84%C3%A4nestys_2016#%C3%84%C3%A4net_(Jukka_Wallin)
 62. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:V%C3%A4lityslautakunta/%C3%84%C3%A4nestys_2016#%C3%84%C3%A4net_(Jukka_Wallin)
 63. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Jukka_Wallin/_Arkisto_3#Lapin_sota_ja_naiset_saksalaisten_mukana
 64. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Jukka_Wallin/Arkisto2#Suhtautumistavasta
 65. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Jukka_Wallin/_Arkisto_4#H%C3%A4irik%C3%B6inti_jatkuu
 66. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:Kekmon&oldid=16420794
 67. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Toiminnot:Muokkaukset/Kekmon&dir=prev&limit=20&target=Kekmon
 68. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu:Taistolaisuus&oldid=17086122#L%C3%A4hteist%C3%A4minen_ja_artikkelin_parannus
 69. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:Olimar&oldid=17297117
 70. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Kekmon&diff=15669882&oldid=15386007
 71. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Le_Camp_des_saints&diff=next&oldid=16875423
 72. ”Tyrmäävän rasistinen” kulttiteos inspiroi Trumpin neuvonantaja Steve Bannonia – tällainen on äärioikeiston suosikkiromaani. HS 8.3.2017
 73. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Perussuomalaiset&diff=prev&oldid=15341651
 74. http://tilastokeskus.fi/til/evaa/2011/evaa_2011_2011-04-29_tie_001_fi.html (Web Archive)
 75. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Vihreä_liitto&diff=prev&oldid=15341637
 76. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Donald_Trump&diff=prev&oldid=17097094
 77. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Taylor_Swift&diff=prev&oldid=15401670
 78. Can't Shake It Off: How Taylor Swift Became a Nazi Idol. Broadly./Vice/mikälie 23.5.2016 (Archive.is)
 79. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Klassikkomies/Arkisto1#Maailman_alkuper.C3.A4
 80. (Web Archive)
 81. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Piripolkka&oldid=17680956
 82. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Ly%C3%B6dyn_laki&oldid=18862666
 83. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Sakari_Koskinen&oldid=18797064
 84. https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/igv40m/rscotland_huomasi_ett%C3%A4_kolmasosan/ (arkisto) "Käytin muuten yllä imperfektiä, koska heinäkuussa lähti viimeiselle junamatkalle, "toivottavasti höyryvedolla ja ilman vastaantulevia Dr13:tia", niin kuin joku [vaunut.org-sivustolla] toivoi."
 85. Wikipedian seksuaalisuusartikkeleissa puuhailee ainakin kaksi ääripäätä, ylä- ja alapää. Khaosaming korvasi emätintä itseään koskevasta artikkelista kuvituksen "asiallisemmilla" kukkien kuvilla; Klassikkomiehelle taas on ollut hyvin tärkeää saada kirosana-artikkeliin tämä valokuva naisen sukuelimestä ja Pissismin vaaleanpunaisella kirjalla lähteistetty väite "teini-ikäisistä esimerkiksi pissikset käyttävät sitä runsaasti".[1]
 86. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4_Klassikkomies
 87. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kommenttipyynt%C3%B6/K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4_Klassikkomiehen_toiminta_kokonaisuutena
 88. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Kahvihuone_%28sekalaista%29&oldid=13866900#Lasten_wikipedia
 89. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_käyttäjästä:Kouluhai/Arkisto#Kuvista
 90. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Yll%C3%A4pit%C3%A4j%C3%A4t/Kouluhai&diff=1503588&oldid=1503585
 91. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Kouluhai/Arkisto3#Allekirjoituksestasi
 92. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Kompak/Arkisto1#Kommenttisi_Kouluhain_allekirjoituksesta
 93. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu:Banksy&oldid=8580000#Viel%C3%A4_viitteist%C3%A4
 94. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kahvihuone_%28k%C3%A4yt%C3%A4nn%C3%B6t%29/Arkisto_73#Olisiko_.22k.C3.A4ytt.C3.A4j.C3.A4.22_sanasta_luovuttava.3F
 95. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu:Valemedia&diff=19174632&oldid=19174481
 96. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Kvarkki&diff=13272764&oldid=13272762
 97. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu:Ari_Lahdenm%C3%A4ki&diff=16856630&oldid=16856327
 98. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Tabula_Rasa_(albumi)&oldid=3689661
 99. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Tabula_Rasa_(albumi)&diff=8489428&oldid=8140153
 100. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Tabula_Rasa_(albumi)&oldid=19136740
 101. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Silakka&diff=prev&oldid=19431511
 102. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:KeskoKertoja&diff=prev&oldid=19429004
 103. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu:Orgasmi&oldid=7299967
 104. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Lintu_ja_Lapsi#Roskan_puhumisesta
 105. Ja kujertelevat keskenään keskustelusivun kulmauksessa luppoaikoina.
 106. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:L%C3%A4%C3%A4k%C3%A4ri&oldid=12077120#Arvostan_asiantuntijoita
 107. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:L%C3%A4%C3%A4k%C3%A4ri&oldid=12077120#Tekstin_kopioiminen_l.C3.A4hteist.C3.A4
 108. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:L%C3%A4%C3%A4k%C3%A4ri&oldid=12077120#Artikkelien_rakenteesta
 109. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaksisuuntainen_mielialah%C3%A4iri%C3%B6&curid=8136&diff=4169512&oldid=4165209&rcid=4270519