Wikipedian käyttäjät/Crimson Cherry Blossom

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suositeltu1.png

Star.svg
Tämä artikkeli on jostain käsittämättömästä syystä suositeltu sivu.


Crimson Cherry BlossomCrimson Cherry Blossom.PNG
taiteilijan (käyttäjä Luoma) näkemys[1]
Ensimmäinen muokkaus 3. heinäkuuta 2008[2]
Muokkausmäärä 20 677 muokkausta[3], joista viimeisin 21. joulukuuta 2011[4] (tarkistettu 22. syyskuuta 2020)
Ikä kertoo syntyneensä 1987 ja 1989
Kotimaa Suomi
Muokkausnäkökanta eli mitä ideologiaa kannattaa poistoäänestyksissä ailahteleva idiotia, häiriköinti ja silmään pissiminen
Kotipaikka Pirkanmaa[5]
Kokonaisarvio pahin tonttu sitten Toljanterin
Sukupuoli supermiehuus
Kielitaitoisuus suomi, englanti
Sitaatti ”vielä vandalismia” (totesi vandalisoidessaan kaksi vuotta vanhaa[6] kommenttia)
Arvio hulluudesta asteikolla 1-10 11
Asiallisuus? (Asiallinen, puoliasiallinen, jokseenkin vandaalimielinen?) 3
Luottokortin numero Elisa-vandaalien selvityksen alla
1 warning300.png
Varoitus: Crimson Cherry Blossom on todella tautinen ihminen ja sijoittuu useampaan kohtaan Hikipedian listalla ihmisistä tautiluokituksen mukaan. Kartettava tavattaessa.

Wikirakkaudella annettavien lahjojen arvo ei laske koskaan.

~Crimson Cherry Blossom[7]

Ei tehdä tästä lähtien mitään sitten. Olen trolli, häirikkö, vandaali ja kusipää.

~Crimson Cherry Blossom[8]

Mäne nussiin sikoja

~Crimson Cherry Blossom[9]

Star.svg
Tämä artikkelisarja on kouluesimerkki siitä, miltä hyvät sivut voivat näyttää.
kaikki oleellinen
Ei oo mitään hauskaa!
Wikipediasta

Sisältö
Wikipedian käytännöistä
Wikipedian käytäntöjä
Wikipedian päätöksenteko
Asiantuntija-arvioita artikkeleista
(in English)
MC Vittumeitsi

Historia
Toinen muokkaussota
Suuri ylläpitäjien joukkopako
Porchesian holokausti

Sisarprojektit ja äpärälapset
Wikimedia Foundation Inc.

Ihmiset
Wikipedian käyttäjät:
A-E, F-L, M-S, T-Ö, CCB, puheita
Wikipedian ylläpitäjät
Wikipedian entiset ylläpitäjät
Wikipedian n00bit
Jimmy Wales
Wikisosiologia
Wikipsykologia

Vandalismi
Ilmenemismuodot (kaikki)
Levykevandaali
Sukkanukkeilu
Ohjeistus sock puppetien käyttöön
Wikipedian evakot

Crimson Cherry Blossom[10] (ent. JP-89, ent. JP-89&MP-87, ent. MP-87&JP-89, ent. Crimson CherryBlossom, unohtamatta pitkäikäistä sukkanukkea, Helovirtaa, josta enemmän tietoa alempana) on syvää myötähäpeää herättävä ihmisparka sekä valaisiin perehtynyt[11] tunnus, joka väittää olevansa kahden henkilön käytössä. Käyttäjä on tompelo trolli, joka ei pysty noudattamaan käytäntöjä ja on erittäin pitkävihainen. Jakelee kaikille (palkintoja) ja on IHAN outo.

Wikipedian käytännöt ovat vähän hakusessa toisinaan tällä Crimson Cherry Blossomilla: hän kannattaa muiden wikirakkauden kannattamista, mutta käyttää itse henkilökohtaisia hyökkäyksiä. Kun hänen (heidän?) käyttäjänimessään olivat vielä nuo lyhenteet, hän totesi ensin veljensä kuolleen ja poisti MP-87:n kuvaukset sivultaan[12]. Sitten hän sanoi jossain keskustelussa velipuolensa kuolleen ja seuraavassa isänsä. Kaiken lisäksi hän väittää että MP-87 on sokea[13], vaan miten se voi muka muokata jos se ei edes näe mitään? Outoa.

Hetkonen – siinä viimeisessä Rocky-elokuvassa mainittiin ja näytettiin pätkiä Alin ja Rocky Marcianon välisestä "ottelusta" (näytelty tai jotain), joka käytiin hänen ottelukiellon aikana. Ehdottomasti saatava artikkeliin, mistähän löytyisi lähteitä? Muistaakseni kirjani pitkissä lukukohdissa luki jotain siitä mutta en pysty itse lukemaan sitä kun on niin pienellä fntilla. Avovaimoni lukee kirjaa minulle iltaisin, pyydän häntä etsimään sen luvusta Armeijaselkkaus.

~Crimson Cherry Blossom kehittää Wikipediaa[14]

Englanninkielisessä Wikipediassa hänellä oli käyttäjätunnus, joka ilmoitti rehellisesti MP:n kuolleen sydänkohtaukseen eikä puhu mitään sokeudestaan[12]. Crimson Cherry Blossom toimii myös jossain Hopeanuoli-wikissä (rauha niiden sieluille siellä) ja sittemmin myös täällä, täällä! Voi jumalauta täällä on tuo outo peikko! Juoskaa!

Pian Hikipediaan tulonsa[15] jälkeen Crimson Cherry Blossom huomasi Hikipedian käyttäjistön olevan erittäin kirjavaa porukkaa:

CCB:n naapurin koira, jonka CCB:n ”äidin mieheksi”, Mauri Helovirraksi, ilmoitettu henkilö (ks. ”Sukulaistunnuksia”) latasi Wikipediaan. Synnytti hirveän wikienvälisen kiistan[16][17][18][19][20][21]. Tämä kuva symboloi ikuista kamppailua Hikipedian ja Wikipedian välillä.[22]
Mauri Yrjänä Helovirran oma koira.

Teilläpäin käyttäjiin kuuluu sairaita ihmisiä: juoppoja, raiskareita, pedofiileja, narkkareita, koulukiusaajia...Roskajoukkoa. Teidänlaisilla ei ole paikkaa tässä yhteiskunnassa.

~Crimson Cherry Blossom[23]

Puolitoista tuntia kommenttinsa jälkeen hän oli Wikipediassa asettelemassa ylläpitäjyysäänestystä tunnetulle Hikipedian ylläpitäjälle, juopolle, raiskarille, pedofiilille, narkkarille ja koulukiusaajalle Verstaan Suurmestarille.[24] Hyviä kavereita ovat nämä kaksi keskenään.[25][26]

Hikipedisti Pullamössön sittemmin mentyä utelemaan, äänestäisikö Crimson Cherry Blosom kunnallisvaaleissakin pedofiilia, vastattiin:

No niin, menepäs nyt takaisin sinne sikolättipaskamonttuusi. Ilmeisesti loit tunnuksen tänne kunnon ihmisten sivustolle vain keljuillaksesi minulle noilla säälittävillä viesteilläsi. Suosittelen sinua nyt vakavasti lopettamaan, koska en enää vastaa sinunkaltaisillesi häiriköille (joita tämän tunnuksen takana olevat superveljet vihaavat koko sydämensä kyllyydestä). Pahat ihmiset häviävät - joka kerta.

~Crimson Cherry Blossom (linkit alkuperäisessä)[27]

Niin ja näistä palkinnoista: Jos joku ei anna vastaanottoa Crimson Cherry Blossomin palkinnolle, pistää tämä helvetinmoisen vonkausshow'n pystyyn käyttäjän keskustelusivulla. Tässä esimerkki eräästä:

”Kiitos hakemukseni käsittelystä. :)”

~Crimson Cherry Blossom

”—Crimson CherryBlossom™ ”

~Crimson Cherry Blossom

”Hyvää äitienpäivää. :)”

~Crimson Cherry Blossom

”Kukkia sinulle!”

~Crimson Cherry Blossom

”Haluaisitko siirtää käyttäjäsivullesi? :)”

~Crimson Cherry Blossom

”Haluaisin vastauksen kysymykseeni, kiitos?”

~Crimson Cherry Blossom

”Pyydän, että kohteliaasti vastaisit kysymykseeni.”

~Crimson Cherry Blossom

”Hei! Pyydän, ei sinun tarvitse siirtää tätä käyttäjäsivullesi, saahan sitä keskustelusivullakin olla ihasteltavaa! Ei kestä kiittää. :) Ystäv. Terv.”

~Crimson Cherry Blossom (toisen käyttäjän huomautettua asiasta)[28]

Blossomin oma selitys tälle ihmeelliselle käytökselle, kun toiset eivät olekaan kovin haltioissaan siitä, että joku trolli on pistänyt linnunkuvan keskustelusivulle, on tällainen melodramaattinen sepustus delfiineistä:

Kerron sinulle erään tapahtuneen tarinan joka on tosi. Lue, voit oppia jotain. Olimme perheen kanssa pitkällä lomalla kesällä -99 etelä-Louisianassa Yhdysvalloissa. Meidän hotelli oli aivan meren rannan lähellä ja kävin usein uimassa. Sitten äitini, joka heräsi aina aikaisin, sanoi, että rannalla on joka aamu joku parrakas eläintutkija, joka houkutteli paikalle pullokuonodelfiinejä ja turistit ihmiset saivat sitten antaa niille kaloja. Minä rohkenin sitten mennä myös isän saattelemana. Kun tutkija antoi minulle kalan, jonka annoin sitten delfiinille suuhun, se oli kuin taikaa. Tärisin jännityksestä mutta muutaman kerran jälkeen menimme paikalle joka aamu. Mutta torstaiaamu 15. henäkuuta painui mieleeni kovemmin kuin mikään muu niistä ihanista aamuista. Silloin nimittäin yksi delfiineistä, halusi antaa minulle kalan, ikäänkuin "lahjaksi". Isäni nappasi kameran ja sai ikuistettua mahtavan kuvan minusta ja delfiinistä vedessä. Ikimuistoinen tapahtumasta tuli siksi, koska en tajunnut, että se halusi antaa sen minulle. Joten otin sen siltä pois ja nakkasin merelle; luulin, että se noutaisi sen. Delfiini ui merelle, muttei enää palannut takaisin. Sitten tutkija puhui jotain ja lähdettyämme isä kertoi hänen sanoneen, että se delfiini halusi antaa lahjan. Jälkeenpäin tajusin, että loukkasin sen mieltä TODELLA PAHASTI, koska torjuin sen, tiedostamatta mutta kuitenkin. Ja tiedätkö mitä? Kadun sitä tekoa tänäkin päivänä.

~Crimson Cherry Blossom[29]

Blossom sanoi myöhemmin muuallakin, että tapahtuman ”johdosta minusta kasvoi ihminen, joka yrittää olla hyvä kaikille[30].[31] Hänet itsensäkin on palkittu. Palkinnonsaannin yhteydessä Crimson Cherry Blossomilla on tapana todeta että:

Ihanko totta?!! Oletko tuota mieltä?!! Sydämelliset kiitokset!!! Laitetaan heti kaappiin!!![32]

Blossomille on myönnetty 23 palkintoa[33], joista parikolme on vandaalilta, yksi häneltä itseltään (Helovirralta, ks. ”Sukulaistunnuksia”), 101090ABC-nimiseltä käyttäjältä siksi, että Crimson Cherry Blossom on ”Wikipedian positiivisimmin asennoitunut käyttäjä”, ja kolme em. tyhmältä Verstaan Suurmestarilta – yksi ”loistavasta työstä Wikipedialle”, yksi ”ylläpitäjyyteni ajamisesta” ja yksi ”osoituksena siitä, että Wikipedian ei tarvitse olla pelkästään toisiaan halveksivien käyttäjien menomesta”. Loput palkinnot hän on ansainnut dramaattisella käytöksellään.[11]

Ja vielä Wikipediaan kuulumaton yhteisöllinen toiminta, sellaiseksikin älytön. Tuon hillittömän kilpailun mainostaminen oli ”sanan levittämistä”.[34][35] Wikipedia ei ole leikkikenttä, ja Crimson Cherry Blossom ottikin opikseen ja jätti moisen taakseen wikinuoruutensa myötä. Myöhemmin hän onkin kasvattanut Wikipedian hyvimpien ihmisten tilien sijasta tietosanakirja-artikkeleita. Vaikka veljeksistä toinen on täysin sokea ja toinen pahasti näkövammainen[13], he ovat muokanneet paljon TV-sarjoista, elokuvista ja näyttelijöistä kertovia artikkeleja[36], laajentaneet muun muassa Hopeanuoli-artikkelia kvantitatiivisesti oikein ansiokkaasti[37][38] ja uhonneet, että asiantuntemus riittäisi sarjan kohdalla kaksi kertaa pitempäänkin tekstiin[39].

Crimson Cherry Blossom on harrastanut myös lopullisia lopettamisia, joilta on aina palannut käyttämään Wikipediaa[40]:

»Käyttäjä on lopettanut toiminnan Wikipediassa. Kerron teille, mitä Crimson CherryBlossom tarkoittaa. Se on juurikin tuo kukka, joka käyttäjäsivulla ja keskustelusivulla näkyy; purppuranpunainen kirsikankukka. Se on kaunein kukka koko maailmassa. Nyt Wikipedian oma kirsikankukkanen kuihtuu, eikä enää jatka kasvuaan. Kiitos Wikipediasta. Kiitos...Ja näkemiin.»
(—Crimson CherryBlossom 1. maaliskuuta 2009 kello 19.22 (EET)[41])

Tätä hän kävi itse myöhemmin tylyttämässä häiriköinti-IP:llään:

»oli jo aikakin häippästä»
(Kommentin jätti 87.93.43.166[41])

Mitäs vielä... Ai niin, hän on eräiden mielipidemittausten mukaan Wikipedian vihatuin käyttäjä. Ylläpitäjät suhtautuvat häneen kuten vammaiseen lapseen yleensä suhtaudutaan[42], mutta muu käyttäjistö ei näytä ymmärtävän, että poika (pojat?) on (ovat?) vain... erilainen (erilaisia?). Ylläpitäjistöstä vain lähinnä Otrfan on ilmaissut rehellisesti silmittömän halveksuntansa Blossomia kohtaan. Kuuluisalla ”paskat pois” -kommentillaan, jonka antoi poistaessaan Crimson Cherry Blossomin antaman palkinnon[43], Otrfanin väitetään murtaneen tämän kirsikankukkapunaisen sydämen sisuskiven ja siitä hetkestä eteenpäin on sanottu Crimson Cherry Blossomin sielun janonneen kostoa radiofanille. Arkkivihollisia olivat vastedes nämä kaksi – kuin Kuu ja Aurinko, Yin ja Yan, Jänis ja Kilpikonna... Tai no joka tapauksessa eivät tykkänneet toisistaan. Ks. esim. tämä hieno keskustelu (ja ”Asenteesi”-osio sen alla). Välit olivat tulehtuneet pitkään, kunnes 10. toukokuuta 2009, juuri hetkeä ennen puolta yötä, teki Blossom aloitteen Otrfanin suuntaan. Aloite sisälsi kliseisen käsi kädessä -kuvan ja sekavaa soperrusta säröilevistä väleistä.[44] 13 minuuttia myöhemmin ilmestyi kuitenkin seuraavanlainen viesti:

Tämä oli ihan vitun huono idea. Anteeksi.

~Crimson Cherry Blossom[45]

Myös mm. ML ja Samulili kuuluvat Crimson Cherry Blossomin irrationaalisen vihan kohteeksi joutuneeseen joukkoon. ML:ää hän on syytellyt, tietty ilman minkäänlaisia todisteita, keskustelusivunsa vandaloimisesta sukkanukeilla (luonnollisesti hän itse käytti syytöksissään henkilökohtaisia hyökkäyksiä niin paljon kuin mahdollista), kun taas Samulilia hän on tyytynyt vain kutsumaan ”huonoksi käyttäjäksi”[46] (käytäntöjen kirjoittamattomien CCB-pykälien mukaan kyseessä ei ole henkilökohtainen hyökkäys). Sen sijaan esimerkiksi ylläpitäjät Harriv ja Ville Siliämaa ovat ryhtyneet tanssittamaan koko paikkaa Crimson Cherry Blossomin pellenpillin mukaan, esimerkiksi käytäntöjä on muutettu Blossomin sinnikkään muokkaussotimisen jälkeen (ks. ”Saavutukset”). Kankea ja absurdi kokonaisuus on siis saanut myös rajatilapersoonallisen Rasputinin, Wikipediassa nimittäin. Vielä tulee olemaan monen monta hienoa ja jännittävää tarinaa kerrottavana. Kolmen lopettamisensa jälkeenkin porskuttaa yksin ylhäisessä münchhausenuudessaan Crimson Cherry Blossom™!


Lainauksia

 • ”Miksi aurinkolaseja pitävät Yhdysvaltain salaisen palvelun agentit, useat urheiluvalmentajat, filmi-ja rocktähdet (etenkin eri gaaloissa) ja joissain haastatteluissa myös useat urheilijat? Olen aina ihmetellyt tätä. Minusta ainakin näyttää kettumaiselta, kun ei voi nähdä ihmistä kokonaan.”
uusi osio Neuvonnassa[47]
 • ”Käyttäjä Markuskala on myös inhimillinen ihminen, jolla on tunteet.”
sedittelystä[48]
 • ”Ulrika saa pitää sivullaan kommenttiluetteloa. Tietosanakirjaa tekemään siitä, perkele. Se joka vielä jatkaa (Ulrikaa lukuunottamatta), saa papukaijamerkin ahkerasta häiriköinnistä.”
leikkii auktoriteettia[49]
 • ”CCB on paska käyttäjä, kuten hyvin tiedätte.”
muiden udeltua aiheettomista roskamerkinnöistä[50]
 • ”Pitäisiköhän käyttäjäsivulle laittaa käyttäjälaatikko "huono käyttäjä?"”
edellisen jatkoksi[51]
 • ”Ei CCB mikään marttyyri ole, CCB:han juuri sanoi itseään paskaksi...”
edellisen herättämistä syytöksistä[52]
 • ”Ei tietenkään [keskustelu] johda [mihinkään], kun et uskalla vastata rehellisesti suoraan kysymykseen kuin aikuinen mies ja ylläpitäjä. Sen sijaan näytät sujuvasti jutustelevan jonkun tuntemattoman ja sairaan IP-vandaalin kanssa (ties vaikka olisi joku raiskari tai jotain pahempaa) lipevistä aiheista. "Hyvää illanjatkoa" taitaa myöskin olla sarkasmia, mutta mepä uskallamme sanoa suoraan ja arkailematta: huonoa illanjatkoa sinulle.”
Otrfanille, joka ei suostunut kertomaan, mitä mieltä on CCB:stä[53]
 • ”Valehtelet, tuo ei ole mun käsialaani, minä olen muslimi mutta vaimoni ei edes ole!”
kiistää jonkun uhkailu-/haistattelukirjeen aitouden[54]
 • ”Henkilökohtainen hyökkäys on henkilökohtainen hyökkäys, oli se sitten suomeksi tai hepreaksi. Poistettu sana "suckers" lauseesta "So long, suckers" käyttäjäsivullasi ja keskustelusivuarkistossasi.”
ko. fraasia Wikipediasta-häipymisilmoituksessaan käyttäneelle[55]
 • ”Mielestäni, kun osoitepaljastus näyttää kahden käyttäjän olevan eri, olisi anteeksipyyntö epäilijöiltä paikoillaan.”
nyt turpa kiinni jo[56]
 • ”Joe Frazier on kuollut. Kauan eläköön Joe Frazier!”
spämmää Verstaan Suurmestarin keskustelusivua jonkun nyrkkeilijän lähdettyä yhteistä happeamme tuhlaamasta[57]

Uusi otsikko käyttäjä Jisiksen keskustelusivulla: ”Miksi poistit keskustelun alun?”[58]

Näiden tapahtumien seurauksena CCB meni muokkauslakkoon (ks. ”Lomia ja lopetuksia”).
 • ”Mitä hittoa oikeesti teet? Kirjoitin sivulle Kyrpä näin: "Miksi tällainen ohjaus pitää olla? Hävytöntä!" Olin juuri lisäämässä vielä ehdotuksenkin, että joku tekisi sivusta ohjaussivun sivulle Kulli, koska se käsittelee sitä sanana mutta menit poistamaan sivun. Mitä toi tommonen on?”
CCB
 • ”Muokkaa ohjaussivua rohkeasti.”
Jisis
 • ”Miksi poistit sivun? Vastaa.”
CCB
 • ”Se on nyt palautettu, vaikka pidin kysymystä melko turhana.”
Jisis
 • ”Nii-i. Eikö ip saa aloittaa keskustelua? Vaikuttaa syrjinnältä. En viitsinyt itse muokata ohjausta koska se olisi kumminkin tulkittu vandalismiksi, niin kuin näköjään oli keskustelun aloituskin. Mä voin kuule sanoa että olen eräs rekisteröitynyt käyttäjä mutta välillä muokkaan kirjautumatta sisään.”
CCB
 • ”Oo sitte hiljaa. Aiheutit mulle pari kyyneltä ja päivä meni pilalle, että kiitos vaan ja hyvää päivänjatkoa. Kun seuraavan kerran kirjaudun sisään, laitan käyttäjäsivulleni ilmoituksen jossa kerron olevani muokkauslakossa niin kauan kunnes saan sulta anteeksipyynnön. Saatana teen mitä tahansa niin ikinä ei kelpaa mikään.”
CCB (toinen viesti edellisen perään)
 • ”Ja se olen minä. Kirjoitin vain puhekielellä.”
CCB, nyt tunnuksellaan
 • ”Anteeksi.”
Jisis

Hikipediasta

 • ”Valitettavasti kunnianloukkauksesi/mahdolliset uudet kunnianloukkaukset epäonnistuvat, sillä vain oikea käyttäjä, eli minä, voin tarpeen vaatiessa todistaa olevani sama esimerkiksi näin: kerron etukäteen tällä paskasivustolla, mitä teen Wikipediassa seuraavaksi, vaikka, että minkä sanan kirjoitan keskustelusivulleni allekirjoituksellani varustettuna, joka on purppurainen ja siinä on lopussa trademark-merkintä. Paska säkä teille terroristeille.”
Hikipediaan rekisteröitymisestään[59]
 • ”Ihan varmasti [pienempi koira] räksyttääkin tuollaisille saastaisille kyrpähuoraajille ja meidän oma koira, tanskandogi Mirkku, puraisee teidänlaisilta vitun hajalle ja kullit poikki. Kirjoitetaan muuten vielä tännekin; olemme käyneet poliisin luona ja käyttäjä Pullamössön henkilöllisyyttä selvitellään luvattoman kuvan käytöstä, eikä siihen mene pitkää aikaa. Että sitten näin.”
Blossom/Helovirta Hikipedian käyttäjille, tällä kertaa IP:llä 87.93.58.37[60]
 • ”Te olette kaikki sydämettömiä huoraajia.”
hikipedisteistä[61]
 • ”TEIST TULEE KOULUSURMAAJIA, ELLETTE JO OO!!!!!!!!!!! ME KUNDIEN KANSSA ALETAAN VALDALISOIDA USEILLA KONEILLA ETTE MAHA MITÄÄ!!!!!! PS: VERSTAAN SUURMESTARI JA HJASSAN JA AURU ARO RULETTAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
hikipedisteille[62]
 • ”Jokatapauksessa vastaukseni on ei, sillä en astu lähellekään sitä kusiämpäriä, koska se on niin mielisairas "sivusto". Tämä ei kuitenkaan liity Wikipedian toimintaan, joten jos tästä on vielä asiaa, niin lähetä vaikka sähköpostia. Kiitos kumminkin hyvästä tarjouksesta.”
2. lokakuuta 2009, Hikipediaan suuntautunutta vandalisointiretkeä ehdottaneelle Sammakkomiehelle Wikipediassa[63]
 • ”Minä ainakin suhtaudun Hikipediaan nykyään todella positiivisesti, eilen tuli jopa kirjoitettua ensimmäinen sivu! [4]
25. maaliskuuta 2011[64]

Häiriintyneiden vainoajien kootut muistiinpanot

CCB-harrastajien esseitä

CCB:n ja käyttäjä MasterBlasterin (ent. Hjassan) muokkausaikojen yhteneväisyyksiä

19. kesäkuuta 2009

Crimson Cherry Blossomin aikataulu (18.17-19.10, muokkaukset katkesivat, kun Hjassania huomautettiin asiasta irkissä):[65]

 1. 19. kesäkuuta 2009 kello 19.10 (historia) (ero) p Käyttäjä:Crimson Cherry Blossom ‎ (uusin)
 2. 19. kesäkuuta 2009 kello 19.09 (historia) (ero) Käyttäjä:Crimson Cherry Blossom ‎
 3. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.45 (historia) (ero) Wikipedia:Ehdokkaat suositelluiksi sivuiksi/Pudasjärvi 2 ‎ (→Keskustelu) (uusin)
 4. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.30 (historia) (ero) Keskustelu käyttäjästä:Hrrkrr31 ‎ (→Äänestys: uusi osio) (uusin)
 5. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.28 (historia) (ero) p Wikipedia:Ehdokkaat suositelluiksi sivuiksi/Pudasjärvi 2 ‎ (Hrrkrr31:n äänen vaihto (meni vahongossa väärään kohtaan)
 6. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.23 (historia) (ero) Wikipedia:Ehdokkaat suositelluiksi sivuiksi/Pudasjärvi 2 ‎ (→Vastustan: ei ihan vielä valmis suositelluksi mutta hyvältä näyttää)
 7. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.20 (historia) (ero) p Simon & Garfunkel ‎ (uusin)
 8. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.19 (historia) (ero) p Simon & Garfunkel ‎ (→Kokoelmalevyt)
 9. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.18 (historia) (ero) p Simon & Garfunkel ‎ (→Kokoelmalevyt)
 10. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.17 (historia) (ero) p Simon & Garfunkel ‎ (→Konserttitaltioinnit)

Hjassanin aikatalu (17.49-19.12):[66]

 1. 19. kesäkuuta 2009 kello 19.12 (historia) (ero) Apple‎ (uusin)
 2. 19. kesäkuuta 2009 kello 19.08 (historia) (ero) Black Screen Of Death‎ (Piu pau pou. Piu pau pou.) (uusin)
 3. 19. kesäkuuta 2009 kello 19.07 (historia) (ero) Blue Screen Of Death‎ (Selvärakenteinen luokkapuu) (uusin)
 4. 19. kesäkuuta 2009 kello 19.07 (historia) (ero) White Screen Of Death‎ (selvärakenteinen luokkapuu) (uusin)
 5. 19. kesäkuuta 2009 kello 19.06 (historia) (ero) Yellow Screen Of Death‎ (Tule jo) (uusin)
 6. 19. kesäkuuta 2009 kello 19.06 (historia) (ero) Warez‎ (Tule jo) (uusin)
 7. 19. kesäkuuta 2009 kello 19.06 (historia) (ero) F6‎ (Luokat kuntoon) (uusin)
 8. 19. kesäkuuta 2009 kello 19.05 (historia) (ero) Enter‎ (Luokat kuntoon) (uusin)
 9. 19. kesäkuuta 2009 kello 19.03 (historia) (ero) Hikikirjasto:Kuinka UNIX päivitetään‎ (Täälläkin oli ylimääräinen tietotekniikka) (uusin)
 10. 19. kesäkuuta 2009 kello 19.00 (historia) (ero) p Vapaa ohjelmisto‎ (Välejä pois) (uusin)
 11. 19. kesäkuuta 2009 kello 19.00 (historia) (ero) Skype‎ (Nyt pitäisi kai heittää yhteenvetoon jotain läppää ohjelmointitermein) (uusin)
 12. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.59 (historia) (ero) Vapaa ohjelmisto‎ (Siirrän painetta tietotekniikka-luokasta ohjelmisto-luokkaan)
 13. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.58 (historia) (ero) Green Screen Of Death‎ (Täällä on sitä samaa) (uusin)
 14. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.57 (historia) (ero) Emolevy‎ (Päällekkäisyyksiä täälläkin) (uusin)
 15. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.56 (historia) (ero) Page Down‎ (Kuuluu jo mallineen kautta "näppäimistö"-luokkaan) (uusin)
 16. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.53 (historia) (ero) Debian‎ (uusin)
 17. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.50 (historia) (ero) Commodore 64‎ (Sijaitsee jo luokassa tietokoneet) (uusin)
 18. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.32 (historia) (ero) U S-Market‎ (Uudelleenohjaus) (uusin)
 19. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.32 (historia) (ero) p Helsingin kaupunginosat‎ (→Jakomäki: Verbaalista helinää) (uusin)
 20. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.13 (historia) (ero) Työttömyys‎ (uusin)
 21. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.12 (historia) (ero) Opera‎ (uusin)
 22. 19. kesäkuuta 2009 kello 18.03 (historia) (ero) FreeBSD‎ (hotu) (uusin)
 23. 19. kesäkuuta 2009 kello 17.58 (historia) (ero) Tietokone‎ (Luokka:tietokoneet on suoraan tietotekniikan alapuolella) (uusin)
 24. 19. kesäkuuta 2009 kello 17.56 (historia) (ero) Luokka:Näppäimistö‎ (Näppäimistö lienee hardwarea) (uusin)
 25. 19. kesäkuuta 2009 kello 17.54 (historia) (ero) p Malline:Luokat-etusivu‎ (Uskonnollekin yksi alakohta lisää) (uusin)
 26. 19. kesäkuuta 2009 kello 17.51 (historia) (ero) Malline:Luokat-etusivu‎ (Luokka:tietotekniikka pääsee etusivulle kunniapaikalle. Asiaan ei liity lahjuksia.)
 27. 19. kesäkuuta 2009 kello 17.49 (historia) (ero) Luokka:Tietokonevirukset‎ (Tietokonevirukset on looginen alaluokka viruksille) (uusin)

Estot

 • 11. joulukuuta 2008: Agony antoi CCB:lle eston sukkanukkeilusta.[67] 3 päivän esto purettiin seuraavana päivänä ”solmun auettua ja oikean syyllisen löydyttyä”[67]. Kenellekään muulle ei koskaan selvinnyt, että mitä helvettiä tuolloin tapahtui.
 • 7. maaliskuuta 2009: Toistaiseksi tunnistamaton CCB:lle vittuillut IP ajoi CCB:n etsimään syyllistä suomenkielisen Wikipedian vakiokäyttäjien joukosta.[68] Ristiretken seurauksena oli kahden tunnin jäähy Crimson Cherry Blossomille[67].
 • 18. maaliskuuta 2009: Noudatti omaa näkemystään oikeinkirjoitussäännöistä. Toistuvista huomautuksista huolimatta keksi pamautella välilyönnit ja -viivat miten sattuu (ei siis noin)[69], mistä seurasi kolmen päivän esto[67]. Melko pian eston alkamisen jälkeen CCB alkoi ruikuttaa IP:llä päästään keksimiensä oikeinkirjoitussääntöjen olevan oikein[70] ja hetken päästä ”veljekset” yrittivätkin vedota siihen, että esto ”masentaa ja ahdistaa”. Heitä ”itkettää ja yö menee piloille”, kun pitäisi kokonaiset kolme päivää olla ilman Wikipediaa – tämän vääryyden korjaamista veljekset ”anovat, pyytävät ja rukoilevat”[71]. Huvittava kitinä ei kuitenkaan tähän vielä loppunut, vaan uusi IP tuli keskustelusivulle kirjoittamaan liikuttavan ja selvästi puolustetun itsensä kirjoittaman puolustuspuheen. Ainoa, jonka mukaan nupukka ei ollut välttämättä itse kirjoittanut tätä tekstiä, oli D100a[72], mutta D100a onkin vähän daiju. Ejs-80 poisti eston, kun sitä oli kulunut noin kaksi päivää[67], ja jälleen CCB oli saanut tahtonsa läpi häiriköimällä!
 • 17. syyskuuta 2009: Höyhens antoi[67] CCB:lle kahden tunnin eston ”ylikierroksilla olosta” eli vittumaisesta vänkäämisestä Otrfanin kanssa. Höyhensin ei olisi tarvinnut sitä tehdä CCB:n juuri oltua kymmenen minuuttia hiljaa. Silti hän antoi tämän epäilemättä loukkaantumista ja suretusta aiheuttavan symbolieston. Hän on hyvä mies.
 • 24. lokakuuta 2009: Höyhens antoi kolmen päivän eston ”ihan tilanteen rauhoittamiseksi” eli eripuran lietsomisesta Aulis Eskolan ylläpitäjyyden varmistusäänestyksessä.[67][73][74] Kun Nironen poisti eston kesken kaiken[67] (traditio osoitti jo tämän menetelmän konsensuksen mukaiseksi ja konsensus oikeaksi), CCB antoi hänelle kuvan halaavista perhosista. Olisi itkenytkin, mutta kyynelkanavat eivät toimineet[75].
 • 10. joulukuuta 2009: Harrivin langettama päivän esto {{3RR}}-muokkaussotasäännön rikkomisesta.[67]
 • 22. joulukuuta 2010: Sai vandaali-IP:lleen kahden tunnin eston; meni selittämään eston antaneelle Jisikselle tehneensä koetta IP-käyttäjän kohtelusta (tätä ja Otrfania virkavirheistä aiheettomasti syytellen)[76]; sai eston käyttäjätunnukselleenkin.[67] Yllätyksellisesti oli vuorossa valitus–jankkaus-episodi Otrfanin kanssa. Se päättyi aika hyvään sopimukseen.

Lomia ja lopetuksia

CCB on lukuisia kertoja lopettanut, koska ”häntä vihataan Wikipediassa”, ja lähtenyt wikilomille, koska ”silmät on kaputt”. Alle on yritetty kaivella eräitä tällaisia poistumistapahtumia muokkaushistorioiden kätköistä.

 • 1. maaliskuuta 2009 kello 20.222. maaliskuuta 2009 kello 20.02: ”Lopetti” ensimmäisen kerran Wikipedian muokkauksen, koska häntä oli epäilty (aiheestakin) samaksi henkilöksi kuin Mr. Pacific + erinäisestä muusta urpoilusta saatujen valitusten takia, melodramaattisen kirsikankukkasoopan ja muun vastaavan säestämänä.[77][78] Melko tarkalleen 24 tuntia myöhemmin hän kuitenkin ilmaantui ruikuttamaan sukkanukkensa Neuvoja-apulaisen keskustelusivulle ”huonosta ilmapiiristä” ja ”sukkanukkehäiriköksi leimaantumisesta”.[79] Sen jälkeen muokkaukset jatkuivatkin taas samaa tahtia.
 • 13. huhtikuuta 2009 kello 13.1116. huhtikuuta 2009 kello 13.27: Poistui ovet paukkuen tokaistuaan ”Vihoviimeinen muokkaus. Kiitos Ville Siliämaalle käyttäjäsivun poistosta, sekä Juusomorolle, D100a:lle, Barosaurus Lentukselle ym. kannustuksesta. Otrfanille, ML:lle, Vaudelle ym. %@!X+ haistatukset!!”[80] Palasi kolme päivää ja 16 minuuttia myöhemmin häntä koipien välissä[81] ja ruinasi Agonylta poistetun käyttäjäsivunsa takaisin. Koko tempaus saattoi olla vain juoni käyttäjäsivun muokkaushistorian piilottamiseksi.[82]
 • 11. kesäkuuta 2009 kello 17.2617. kesäkuuta 2009 kello 21.11: ”se on moro nyt (vähäksi aikaa)”[12]. Lähti wikilomalle ”kunnes näkö parani”[12]. Sähköpostia sopi silti lähetellä Lähde?. Hieman aktiivisuutta ilmeni sukkanukke Helovirralla[83] ja parilla IP-osoitteella Lähde?.
 • 6. lokakuuta 2010 kello 12.22 alkoi todellinen muokkauslakko ”OLEN MUOKKAUSLAKOSSA TÄMÄN TAKIA.”[12] Siis tuon ylempää löytyvän vuoropuhelun Jisiksen kanssa takia. Epäilemättä toimiva kiristyskeino, mitä sitten tavoiteltiinkin. Nälkälakko toimisi vielä paremmin, ihan vinkkinä. CCB teki 9. ja 10. päivä samaa kuuta kaksi muokkautta kumpaisenakin, ja palasikin ahkerampaan muokkaamiseen vasta 11.10.

Saavutukset

Sen sijaan, oletko CCB oikeasti sitä mieltä, ettet halua sinua ehdotettavan? Minusta sopisit ylläpitäjäksi hyvin, takanasi on pitkä ja lähes moitteeton muokkaushistoria, harvat päreenpolttamiset olet hallinnut hyvin ja jälkeenpäin olet myös perääntynyt, jos olet todennut käyttäytyneesi sopimattomasti, silti sinulla on mielipiteitä ja kannatat wikirakkautta, jota ylläpitäjistöön tarvitaan.

~Iivarius[84]

Käyttäjä ei ole erityisen aktiivinen juuri niissä tehtävissä, joihin täällä tarvittaisiin ylläpitäjiä, eli vandalismin torjunnassa. Käyttäjälle ei näin ollen olisi mitään hyötyä ylläpitäjän oikeuksista.

~IA

[2]. Avaruusestoista on haittaa haittaa ja työtä muillekin kuin varsinaiselle eston kohteelle ja ylläpitäjille, joten niillä uhkailu on pahuksen typerää.

~Otrfan

Historian painolasti on liian suuri. On totta, että viimeaikoina CCB on käyttäytynyt hyvin, mutta silti mielestäni on parempi odotella vielä muutama vuosi. Jos meno jatkuu samanlaisena niin olen valmis kannattamaan tulevaisuudessa. Hieno käyttäjä joka tapauksessa, toivottavasti ei muistella pahalla. :)

~-DragonMaster-[88]

CCB itse keskeyttääkin ylläpitäjä-äänestyksensä sen aloituspäivänä koska ”ahdistaa ja surettaa liikaa”[89]. Päivän ajaksi hän vaihtaa oman käyttäjäsivunsa esittelytekstiksikin tällaisia suorastaan psalmimaisia sanankäänteitä:

Minä yritin teidän kanssanne. Minä yritin ihan tosissani. Te olette aina vihanneet minua. Oma perheenikin vihaa minua. Miksi ihmiset vihaavat minua niin? Olen pitkän aikaa ollut kiltisti, ja ensimmäistä kertaa kuvittelin että ihmiset olisivat minun puolellani. Jaksoin uskoa niin, mutta kun välityslautakunta- ja ylläpitäjyysäänestys koitti, joudin taas roskasakin joukkoon, ihmiset käänsivät päänsä minusta pois. En löydä hyvyyttä itsestäni, mutta uskoin että muut löytäisivät ja olen etsinyt teiltä oikeutusta itselleni. Mutta te tuotatte pettymyksen joka kerta. Te olette sanelleet, mikä minä edelleen olen ja se on epäreilua.

~Crimson Cherry Blossom[90]

Lisää vakiokäyttäjiä, joiden enemmistö tai ainakin huomattava lohko on vuoteen 2011 mennessä lakannut huolehtimasta ja oppineet rakastamaan veljeksiä, rientää lohduttelemaan. Ote seuranneesta lässytyskokouksesta: ”Kommentteja oli tullut vasta muutama, ja itkin illalla vaimoni sylissä niin paljon että hän oikeasti huolestui, niin paljon se vaikutti itsetuntoon.”

Sukulaistunnuksia

Minua ja poikiani ei ole tehty samasta puusta vaikka olen kovin likeinen niille!

~Helovirta[91]

 • ArttuSWikipedian käyttäjät A-E#ArttuS – vanhanuori vandaali, joka ehti nousta maailmanmaineeseen lyhyellä wikiurallaan, jota kesti marraskuun puolivälistä 2007 elokuun puoliväliin 2008. CCB:n ja ArttuS:n yhteys on herättänyt runsaasti spekulaatioita wikipopulaatiopiireissä kautta maan (ks. esim.). Liekö sitten syynä se, että Crimson Cherry Blossom on myös allekirjoittanut ArttuS:nä[92].
 • Mr. Pacific – Wikipediassa häiriköinyt ja runkkailuistaan kertomalla floodannut käyttäjä, joka ainakin vanhan tuttumme Harriv:n mukaan kirjoitteli täysin samasta osoitteesta kuin CCB.[93] Mitään estoa tai vastaavaa tästä ei luonnollisestikaan seurannut[67], ja tapaus pyyhkäistiin maton alle nopeahkosti.
 • Neuvoja-apulainen – todennäköinen sukkanukke, joka rekisteröitiin mystisesti CCB:n ensimmäisen ”lopettamisen” aikoihin ja jonka keskustelusivulle CCB ilmaantui kitisemään huomiota. Apulaisen todellista henkilöllisyyttä yritettiin selvittää kahdellakin osoitepaljastuksella[94][95], mutta valitettavasti sukkanukkea ei koskaan saatu paljastettua. Neuvoja ei kuitenkaan enää kenellekään herunut.
 • Orange Blossom Special – epäilyttävä, CCB:n itsensä tervetulleeksi toivottama[96] käyttäjä, joka paitsi nimellään myös käyttäjäsivullaan osoittaa kunnioitusta esikuvalleen: Hopeanuoli, delfiinit ja Japani mainittu[97]. Hänen käyttäjäsivullaan on maininta ”Pidän myöskin delffiineistä ja olen kerran päässyt näkemään ja koskettamaan niitä luonnossa, kun olimme lomalla Yhdysvalloissa”[97], tästähän CCB:kin kertoi[98].
 • Pj-98 sekä pm-78 –Tunnus, joka todettiin CCB:n sukkanukeksi[99] ja aiheutti CCB:n ensimmäisen eston, kolmen päivän mittaisen[67]. Seuraavana päivän Agony kuitenkin ilmoitti osoitepaljastuksen erehtyneen[67].
 • Tatu VornanenRaakalaismainen henkilökohtaisten hyökkäysten tehtailija joka ”kyykytti” Crimson CherryBlossomia syyskesällä 2008[12]; monta Vornasen selvää sukkanukkea kävi latelemassa CCB:stä faktoja tiskiin: [5][6][7]. CCB ei tosin itse ollut tuolloin paikalla[101]; onko Vornanen joku vain tuolloin koneelle päässyt perheenjäsen tai koulutoveri – tai vain tuolloin esiin päässyt sivupersoona – joka on oppinut ilmaisemaan aggressiota samassa opissa kuin nupukka ja tahtoi tehdä CCB:n wikiskitsoiluista lopun? Sittemmin tehtiin osoitepaljastus, jonka myötä Agony totesi yhteyden olevan olemassa[102]. Tämän shokkipaljastuksen jälkeen alkoi epämääräinen puheiden peruutteluoperaatio, ja se hatara raja, joka erottaa käyttäjätunnuksen toisesta, hämärtyi entisestään. Tatu Vornanen esiintyy myös muissa CCB-universumin kolkissa ja saattaa hyvinkin näytellä vielä tärkeää osaa Suuressa Loppumekastuksessa. Vornanen on kotoisin samalta koneelta kuin CCB[103].
 • Helovirta, ”CCB:n äidin mies”[104], liekö sitten tarkoitus ollut esittää isää vai -puolta[105], mutta epäilyttävän hyvää pataa olivat vaikka samaksi lihaksi Helovirta ja CCB keskenään. Muokkasi paljolti koira-artikkeleita[106]. Ei osannut oikein kirjoittaa[107]. Ei tykännyt ML:stä[108], kuten ei kukaan tykkää; ML on ihan yksin eikä kukaan tykkää ja tämäkin lukee tässä vain että tässä lukisi jotain. Otrfanista sen sijaan sentään tykkää aika moni. Vakiokäyttäjistä ainoastaan CCB:n (ja luultavasti D100a:n, mutta hän onkin henkisesti järkkynyt pukari) on raportoitu vihaavan Otrfania, ja niin vihaa Helovirtakin:

”Nuorimies[109], tiedätkö että on hyvin totta mitä CCB on sinusta minulle henkilökohtaisetsi kertonut?”

~Helovirta[110]

”Olet juuri sellainen, kun mainitsi monina kertoina. Veljet ovat nyt lomalla,kun toisen näkönsä on melki olematon mutta suosittelen että säkin jäät-ja erittäin pitkälle sellaiselle. Tuliko tämä nyt selväksi?”

~Helovirta[111]

”Kun katson käyttäjäsivuasi ja ajattelen kaikkea mitä jätkät on sinusta sanonut, näen punaista..pinaisempaa kuin ccb:n allekirjoitus..”

~Helovirta[112]

Vandalismi


Palaa sivulle ”Wikipedian käyttäjät A-E”.

Viitteet

 1. http://fi.beepedia.wikia.com/wiki/Tiedosto:Crimson_Cherry_Blossom.PNG?oldid=7970
 2. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Toiminnot:Muokkaukset/Crimson_Cherry_Blossom&dir=prev&target=Crimson+Cherry+Blossom
 3. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Toiminnot%3AKeskitetty+varmennus&target=Crimson_Cherry_Blossom
 4. http://fi.wikipedia.org/wiki/Toiminnot:Muokkaukset/Crimson_Cherry_Blossom
 5. Lähdesivu poistettu – mutta Pirkanmaa-maininta oli, uskokaa pois!
 6. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu:Honda_Monkey&diff=prev&oldid=3377599
 7. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&diff=prev&oldid=6701256
 8. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&diff=7093298&oldid=7093282
 9. Crimson Cherry Blossomin iipeitä. Tässä vielä yksi. (Epäilevä verratkoon osoitteiden alkuja hänen Hikipediassa käyttämiinsä, ks. pienemmän koiran kuvateksti tässä artikkelissa.)
 10. Nimi on englanninkielinen käännös Hopeanuolen "maailman vahvimman koiran", Benizakuran, nimestä. CCB on tiettävästi Suomen ainoa aikuisikään ehtinyt ihminen, joka jumaloi Hopeanuolta.
 11. 11,0 11,1 https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&oldid=10997726
 12. 12,0 12,1 12,2 12,3 12,4 12,5 Lähde kadonnut, luultavasti käyttäjäsivun vanhoissa versioissa, jotka on poistettu.
 13. 13,0 13,1 http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&diff=6426065&oldid=6426049
 14. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&diff=prev&oldid=9182385
 15. CCB on vahvistanut Hikipedian-tunnuksensa kuuluvan hänelle.[1]
 16. http://commons.uncyclomedia.org/wiki/Image_talk:CCB-piski.jpg
 17. Keskustelu_tiedostosta:CCB-piski.jpg
 18. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Roquai/Arkisto#Suositeltu_k.C3.A4ytt.C3.A4j.C3.A4
 19. Käyttäjä:Meteori/arkisto:keskustelu/8#Kuvan_poisto
 20. http://hiki.pedia.ws/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:MasterBlaster&oldid=393019#CCB-piski-kuvan_poisto
 21. Keskustelu käyttäjästä:87.95.52.65
 22. Todennäköisesti kuvan poisto on niin tärkeä CCB:lle siksi, että se voisi saada hänen oman imagonsa rakoilemaan. Sen nähtyään joku ehkä tunnistaisi koiran ja saapuisi CCB:n keskustelusivulle Wikipediassa sanomaan jotain ajattelematonta kuten Hei, Eino! Et sä mikään sokee oo, mitä vittuu sä selität?! Mennääks pelaa korista runkkari?
 23. http://hiki.pedia.ws/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Pullam%C3%B6ss%C3%B6/Narkisto#Kutsu
 24. http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Yll%C3%A4pit%C3%A4j%C3%A4t/Bluto
 25. Käyvät tällaisiakin todella kiintoisia keskusteluja. Lukekoon, kenen synapsit kestävät.
 26. Verstaan Suurmestarin panos Hikipedian CCB-artikkelille: [2][3]
 27. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&diff=6676477&oldid=6676015
 28. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Str4nd&oldid=13584994#Kiitos
 29. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:OM&diff=6276093&oldid=6275980
 30. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Lintu_ja_Lapsi/arkisto1#Kiitokset
 31. Usein Blossomin hyvyys nousee eroottisen lähentelyn rajoille, varsinkin jos kyse on hänen salaiselle ”Suositeltujen käyttäjien” listalleen sijoittuneista henkilöistä, jotka tulevat virtuaalihieronnan jälkeen suostuvaisiksi poistamaan CCB:n omia koiramokia lisensseistä ja käytännöistä riippumatta.
 32. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom/Arkisto_3#Palkintoa
 33. 24, jos lasketaan työn sankari -mitali, jonka saa automaattisesti tietyn muokkausmäärän ohitettuaan.
 34. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Juusomoro&curid=455339&diff=5490672&oldid=5490649&rcid=5624335
 35. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Lab-oratory&diff=prev&oldid=5490591
 36. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?limit=5000&tagfilter=&title=Toiminnot%3AMuokkaukset&contribs=user&target=Crimson+Cherry+Blossom&namespace=0&tagfilter=&year=2014&month=-1
 37. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Hopeanuoli_%28manga_ja_anime%29&diff=5260822&oldid=5205691
 38. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Hopeanuoli_%28manga_ja_anime%29&diff=6862902&oldid=6838464
 39. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Hopeanuoli_%28manga_ja_anime%29&diff=6934255&oldid=6908560
 40. Vrt. Idan ja B14 Hikipediassa.
 41. 41,0 41,1 http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom/Arkisto2#Virallinen_lopetus
 42. Tunnetasolla subjektiivisesti hänen sepittämänsä veljekset eivät sokeudestaan huolimatta itseään sellaisiksi edes koe.
 43. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:Otrfan&diff=6328174&oldid=6323044
 44. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Otrfan&diff=6701227&oldid=6701074
 45. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Otrfan&diff=next&oldid=6701265
 46. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Ehdokkaat_hyviksi_artikkeleiksi/K%C3%A4rs%C3%A4m%C3%A4ki_(Turku)&diff=6549594&oldid=6549089
 47. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Neuvonta/Arkisto_8#Miksi_aurinkolasit_niin_monella_henkil.C3.B6ll.C3.A4.3F
 48. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Albval&diff=prev&oldid=7727827
 49. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Ulrika&diff=7078712&oldid=7078668
 50. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&diff=prev&oldid=6378199
 51. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&diff=next&oldid=6378382
 52. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&diff=next&oldid=6378411
 53. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Otrfan/Arkisto2#Kymysys
 54. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Nawulf&diff=10086264&oldid=10086092
 55. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Nawulf/Arkisto#Henkil.C3.B6kohtainen_hy.C3.B6kk.C3.A4ys_poistettu
 56. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Pxos&diff=prev&oldid=10753826
 57. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Bluto&oldid=13747282#R.I.P_Joe_Frazier
 58. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Jisis/Arkisto_3#Miksi_poistit_keskustelun_alun.3F
 59. http://hiki.pedia.ws/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:CrimsonCherryBlossom&oldid=319403
 60. Keskustelu tiedostosta:CCB-piski.jpg
 61. Keskustelu_käyttäjästä:Crimson_CherryBlossom#Nyt_on_jotenkin_silleen...
 62. Keskustelu käyttäjästä:Käyttäjän tekemät muokkaukset kumottiin
 63. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom/Arkisto5#Hmm
 64. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Bluto&diff=prev&oldid=9963769
 65. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?limit=500&tagfilter=&title=Toiminnot%3AMuokkaukset&contribs=user&target=Crimson+Cherry+Blossom&namespace=&tagfilter=&year=2009&month=6
 66. http://hiki.pedia.ws/index.php?title=Toiminnot:Muokkaukset&offset=20090619220513&limit=500&tagfilter=&contribs=user&target=MasterBlaster&namespace=
 67. 67,00 67,01 67,02 67,03 67,04 67,05 67,06 67,07 67,08 67,09 67,10 67,11 67,12 https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Toiminnot:Loki/block&page=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4%3ACrimson+Cherry+Blossom
 68. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Riisipuuro&diff=6378607&oldid=6368118
 69. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom/Arkisto2#Yhdysmerkit
 70. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&diff=6436730&oldid=6436665
 71. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom/Arkisto2#Esto
 72. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom/Arkisto2#CCB:n_puolesta
 73. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&diff=next&oldid=7499204#ihan_tilanteen_rauhoittamiseksi
 74. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Yll%C3%A4pit%C3%A4j%C3%A4t/Aulis_Eskola_3
 75. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Nironen&diff=prev&oldid=7507597
 76. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Jisis&diff=prev&oldid=9551622
 77. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&diff=prev&oldid=6346283
 78. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&diff=next&oldid=6346283
 79. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Neuvoja-apulainen&diff=6351045&oldid=6350944
 80. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&diff=prev&oldid=6564379
 81. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&diff=prev&oldid=6579431
 82. Lähde kadonnut: Agonyn oletettavasti käsin (siis luomalla sivun, ei palauta-toiminnolla) tekemä palautus on ulottumattomissamme, sillä käyttäjäsivu on sittemminkin pyydetty poistettavaksi ja luotu uudelleen.
 83. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?limit=50&tagfilter=&title=Toiminnot%3AMuokkaukset&contribs=user&target=Helovirta&namespace=&tagfilter=&year=2009&month=6
 84. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&oldid=13737591#Rakas_yst.C3.A4v.C3.A4
 85. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Toiminnot%3ALoki&type=rights&user=&page=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4%3ACrimson+Cherry+Blossom&year=&month=-1&tagfilter=&hide_review_log=1&hide_thanks_log=1
 86. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:V%C3%A4lityslautakunta&diff=next&oldid=10742110
 87. http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Ylläpitäjät/Crimson_Cherry_Blossom
 88. http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Yll%C3%A4pit%C3%A4j%C3%A4t/Crimson_Cherry_Blossom#Vastustan
 89. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Yll%C3%A4pit%C3%A4j%C3%A4t/Crimson_Cherry_Blossom&diff=10786234&oldid=10786183
 90. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom&diff=prev&oldid=10787807
 91. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Otrfan&diff=prev&oldid=7502228
 92. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4%3AJP-89&diff=5169523&oldid=5169510
 93. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_Cherry_Blossom/Arkisto2#Mr._Pacific
 94. http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Osoitepaljastuspyynn%C3%B6t/2009/Crimson_CherryBlossom_2
 95. http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Osoitepaljastuspyynn%C3%B6t/2009/Crimson_CherryBlossom_3
 96. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Orange_Blossom_Special
 97. 97,0 97,1 https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4:Orange_Blossom_Special&oldid=6727581
 98. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:OM&diff=6276093&oldid=6275980
 99. https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Osoitepaljastuspyynn%C3%B6t/2008/Arkisto2#MP-87_.26_JP-89
 100. http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Simpson_SherryBosom – lähde on sama kuin tunnuksen nimen linkki, eli turhaan klikkasit itsesi tänne alas
 101. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Crimson_CherryBlossom&diff=prev&oldid=5410258
 102. http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Osoitepaljastuspyynn%C3%B6t/2008/Arkisto2#MP-87_.26_JP-89
 103. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Osoitepaljastuspyynn%C3%B6t/2009/Crimson_CherryBlossom&diff=6345868&oldid=6344614
 104. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Roquai&diff=6836931&oldid=6836923
 105. Isäpuolta tämän mukaan.
 106. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?limit=100&tagfilter=&title=Toiminnot%3AMuokkaukset&contribs=user&target=Helovirta&namespace=0&tagfilter=&year=2013&month=-1
 107. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Otrfan&diff=prev&oldid=7502395
 108. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:ML&diff=prev&oldid=7253027
 109. Otrfan on '60-luvulla syntynyt ja kertoo siitä julkisesti.
 110. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Otrfan&diff=prev&oldid=6877886
 111. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Otrfan&diff=next&oldid=6877893
 112. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Otrfan&diff=prev&oldid=6877920
 113. http://hiki.pedia.ws/wiki/Toiminnot:Muokkaukset/87.95.60.92
 114. http://fi.wikipedia.org/wiki/Toiminnot:Muokkaukset/87.95.60.92
 115. https://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4:Harriv/Arkisto5#No_moi