Vihreä Lyhty

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.
Vihreä Lyhty sekä hänen Voimasormuksensa. ... hetkinen...

Vihreä Lyhty on nimike galaksien välisen fasististen poliisien organisaation yksilöille. Näistä tuntemattomin ja ensimmäinen oli Alan Scott. Jokainen Vihreä Lyhty omistaa maskuliinisen voimasormuksen, jolla pystyvät tahdottomuuden ja lihastensa avulla luomaan käytännössä mitä tahansa. Koska kuitenkin mielikuvitus on rajoittava tekijä, enimmäkseen nämä kuluttavat aikaansa luomalla rivoja kuvia ja tuottamalla radioaktiivista säteilyä provosoidakseen ydinvoiman vastustajia.

On suorastaan käsittämätöntä ja vaarallista, että nämä universumin voimakkaimmat aseet on luovutettu mokomille typeryksille. Sormuksen voima selitettiin ennen puhtaana hokkus pokkuksena, mutta nykyään se selitetään hämmentävänä tylsistyneiden mielien luomana kieroutuneena teknologiana, jonka yhteiskunnalista hyötyä ei ole vielä selvittänyt edes MacGyver, joka uskoo menettävänsä työnsä mokoman laitteen vuoksi.

Tunnetuin Vihreänä Lyhtynä toimiva maanasukas oli testipilottinsa uraan lopen kyllästynyt Hal Jordan, joka tunnetaan nykyisin valtavasta, jopa James T. Kirkin egoa suuremmasta egostaan. Hän kulutti aikansa notkumalla epäilyttävistä syistä Vihreä Nuoli nimisen hiipparin seurassa, kuluttaen aikansa valittamalla siitä kuinka paljon chili saa tämän pieremään. Muita tunnettuja Vihreitä Lyhtyjä ovat John Stewart, Kyle Rayner, Repe Sorsa ja Guy Gardner, joista ainoastaan viimeiseksi mainittu tuntuu olevan täysjärkinen. John Stewart taas on ainoa tummaihoinen Vihreä Lyhty, mikä tuo tähän muutenkin epäilyttävään kuvioon mukaan myös rasismin. Voimasormukset ovat luoneet Universumin Vartijat.

Voimat ja heikkoudet[muokkaa]

Uskomatonta kyllä, mutta ei tarvitse Hikipediaa saadakseen Vihreiden Lyhtyjen heikkouden kuulostamaan typerältä ja hauskalta. Se on nimittäin keltainen. Kyllä, keltainen väri. Teräsmiehellä on kryptoniitti. Marssilaisella Metsästäjällä on tuli. Vihreän Lyhdyn heikkous on... keltainen väri. Sehän on koko maailmankaikkeuden typerin heikkous. Voi vain kuvitella mitä tapahtuisi jos Vihreä Lyhty pudotettaisiin Kiinaan. Lisäksi voimasormus tulee ladata, jolloinka pitää lausua myötähäpeää tuottava, vogonien runoutta hirveämpi runon pätkä. Kuinka noloa.

Eri Vihreät Lyhdyt ovat saaneet aikaiseksi sormuksella seuraavaa:

 • Vihreäksi kiinteäksi energiaksi jolla voi ammuskella kaikkea paitsi keltaista.
 • Lentäminen. Valoakin nopeammin. Ellei se ole keltaista valoa.
 • Teleporttailu lyhyillä etäisyyksillä.
 • Lailla kiellettyjä törkeän isoja plasmamötiköitä.
 • Käsiraudat. Erittäin suosittu pariskuntien keskuudessa.
 • Sormukset voivat toimia tietokoneena. Yksi teininörtti mokasi kerran pahan taistelutilanteen, kuultuaan että hänelle oli annettu lisää peliaikaa World of Warcraftiin.
 • Aikamatkustus. Tätä varten tarvitaan useampi sormus. Hienoa, lisää sekavia aikamatkustus menetelmiä.
 • Telepatia ja Suomi-Klingon-Suomi sanakirja.
 • Pystyy jäljittelemään kryptoniittia. Kätevää, jos satut vihaamaan Teräsmiestä.
 • Näkymättömyys. Tietenkin vain, kun ei taiteta keltaista valoa.
 • Tuottamaan koko Pixarin tuotannon parissa minuutissa.

Muut Lyhdyt[muokkaa]

Jokaisella eri Lyhdyllä on oma symbolinsa.

Keltaiset Lyhdyt a.k.a. Sinestro Joukot[muokkaa]

Kuten varmasti voi arvata, on Vihreillä Lyhdyillä vihollisorganisaatio nimeltään Keltaiset Lyhdyt. Näiden voima pohjautuu pelkoon. Heidän johtajansa Sinestro oli aikoinaan Vihreissä Lyhdyissä, mutta erosi heistä erimielisyyksien vuoksi. Hän oli vakaasti siinä uskossa, että vastustajat on helpompi voittaa juoksemalla paniikin- ja pelonomaisesti karkuun. Hän kohtasi Parallax nimisen entiteetin, joka kulutti aikaansa notkumalla kavereidensa luona parasiitin lailla. Yhdessä nämä kaksi pelkuria saivat vision omasta galaksien välisestä rikoksentorjunta yksiköstä. Sinestro teki Parallaxista Keltaisten Lyhtyjen energian lähteen vangitsemalla tämän isoon, todella isoon, lyhtyyn. Aikojen saatessa Parallax rupesi luonnollisesti muuttumaan yhä epäpuhtaammaksi ja haisevammaksi. Keltaisten Lyhtyjen vala kuuluu seuraavasti:

”Keltainen toukokuu mikset sä jo tuu. Oon turhaan odottanut tuulta lempeää. Nyt sisään suureen unelmaan tahdon sukeltaa. Ja toivon ettei aika tää tuu koskaan loppumaan.”


Oranssit Lyhdyt a.k.a. Oranssit Agentit[muokkaa]

Oranssit Lyhdyt käyttävät voimanaan ahneutta. Oranssien Lyhtyjen johtaja on itsekeskeinen, ahne ja tärkeilevä Larfleeze, joka tunnetaan lauseestaan "En tiedä mitä se on, mutta haluan sitä". Tämä lause on johtanut hänet useisiin kiusallisiin tilanteisiin. Miljoonia vuosia sitten Larfleeze oli ollut jo pitkään yksin, kun hän eräänä päivänä havaitsi, että pornoelokuvissa olevia asentoja olisi mukava kokeilla jonkun kanssa. Hän ryhtyi galaksien väliseksi varkaaksi, ja päätti opetella alan parhaaksi. Eräänä päiväänä Larfleeze onnistui saamaan käsiinsä kartan, joka johti hänet arvokkaan aarteen luokse. Kyseinen aarre oli pieni talon röttelö, joka sisälsi Oranssien Lyhtyjen energian lähteen. Larfleeze otti yhteyttä tarvittaviin virkamiehiin ja osti kyseisen talon itselleen. Larfleeze huijasi lauman muita kriminaaleja mukaan touhuihinsa, luvaten heille, että nämä saavat vielä jonakin päivänä potkaista Universumin Vartijoita persuksille. Oranssien Lyhtyjen vala kuuluu seuraavasti:

”Anna mulle autosi sun, noi bootsit onko mun, farkkusi voisin pitää. Anna mulle CD:si pois, Se rakkautta ois.”


Mustat Lyhdyt[muokkaa]

Olipa kerran tyhmä ja alikehittynyt mies nimeltä Musta Käsi. Koskaan ei selvinnyt miksi hänellä oli Musta Käsi, mutta hänen suurin salaisuutensa oli se, että hän oli nekrofiliasta kärsivä seksiaddikti. Eräänä päivänä hän kyllästyi siihen, että hänen mieluisimmat seksikumppaninsa olivat hiukan vähäeleisiä, eivätkä siis liikkuneet seksin aikana ollenkaan. Masentuneena hän viimeisenä keinona otti yhteyden kuoleman jumala Nekroniin, ja pyysi apua. Nekron tarjosi hänelle voimat herättää isolla kasalla mustia voimasormuksia ihmisiä henkiin zombien kaltaisina olentona. Avukseen Musta Käsi sai Scar nimisen korruptoituneen Universumin Vartijan, jonka kanssa he päättivät potkia Universumin Vartijoita heidän byrokraattisille perseille, harrastaa seksiä elävien kuolleiden kanssa ja pistää koko planeetta sekaisin. Mustien Lyhtyjen vala kuuluu seuraavasti:

”Nouskaa ja nostakaa kätenne, te olette vahvoja, noin! Nouskaa ja näyttäkää itsenne, te olette kauniita, noin! Nouskaa ja nostakaa, te olette vahvoja, noin! Nouskaa ja näyttäkää itsenne, te olette kauniita, noin!”


Siniset Lyhdyt[muokkaa]

Sinisten Lyhtyjen voimanlähde on toivottomuus. Siniset Lyhdyt syntyivät Keltaisten Lyhtyjen Sodan aikaan kahden Universumin Vartijan, Ganthetin ja Saydin perverssistä mielestä, heidän huomatessaan, että sekavat ennustukset ovat käymässä toteen ja jääkaapista on alkoholijuomat loppu. He saivat selville, että ennustuksessä luki myös seuraavaa hölynpölyä: "Kun valtava keltainen lyijykynä on saapunut, on yhä väläys toivoa jossakin, kuin majakkana varoittamassa homoseksuaaleja lähestymästä Päivi Räsästä. Sininen valo seisoo Ismo Laitelan naaman päällä seuraavassa jaksossa.". Kenelläkään ei ollut oikeastaan harmainta aavistusta mitä tämä tarkoitti, mutta keltaiseen lyijykynään suhtauduttiin hyvin vakavasti, ja luotiin Sininen Sormus, jota käyttävät Siniset Lyhdyt, joilla ei ollut Keltaisen Värin...ei kun siis...keltaisen värin heikkoutta. Kun Universumin Vartijoilta kysytään miksi ihmeessä he eivät luoneet alunperinkin Sinisiä, keltaisen värin heikkoutta omaamattomia, Lyhtyjä, he jostain syystä punastuvat ja alkavat katselemaan ympäriinsä, etsien välinettä jolla tappaa itsensä. Sinisten Lyhtyjen vala kuuluu seuraavasti:

”Kestääkö usko, kestääkö päivääkään? Säilyykö toivo elossa kauaa enää? Uuden maailman ensimmäisen aamun loisto on kuoleva kohtuun. Koita nyt ammentaa siitä sun päiviisi toivoo. Riittääkö usko. Säilyykö toivo.”


Valkoiset Lyhdyt[muokkaa]

Valkoisten Lyhtyjen voimanlähde on elämä. Eli jos henkilöllä X ei ole elämää, hän ei tee mitään Valkoisen Lyhdyn sormuksella. Valkoisilla Lyhdyillä on kaikkein lyhyin historia. Ne ovat itseasiassa täysin värittömiä. Ensimmäinen Valkoinen Lyhty syntyi kun Sinestro päätti potkia Mustat Lyhdyt hiivattiin muuttumalla itse elämäksi. Hän kuitenkin havaitsi nopeasti että ei ole itse älyllinen elämä, ja lopetti moisen touhun lyhyeen. Itse elämä päätti tuon jälkeen ahdistella Deadman-nimistä supersankaria, käskemällä häntä hankkimaan elämän. Hän myös pyysi tätä etsimään Keanu Reevesin, sillä maailma kaipasi pelastusta. Tai oikeastaan se kaipasi valittua, mutta Keanu Reeves ja valittu ovat sama asia. Oikeastaan koko juttu ei ole vähääkään kiinnostava. Yleisesti suositellaankin katsomaan mieluummin Väri-trilogia, koska siinäkin on enemmän väriä kuin Valkoisissa Lyhdyissä. Valkoisilla Lyhdyillä ei ole edes valaa jota vannoa.

Punaiset Lyhdyt[muokkaa]

Punaisten Lyhtyjen voimanlähde on viha. Sen vuoksi useimmat misantroopikot ja mutsiaan vihaavat teinit ovatkin Punaisia Lyhtyjä. Punaisia Lyhtyjä on jo vuosia yritetty toivottomasti saada vihanhallintakursseille. Heidän suustaan vuotaa hapon ja veren sekoitusta eikä Punaisen Lyhdyn voimasormusta saa pois kirveelläkään. Eli hyvin paska diili. Örisevät ja pahanilkiset Punaiset Lyhdyt ovatkin loistavia ryyppykavereita. Kun sellainen on mukana, ei yksikään ovimikko uskalla olla päästämättä sisään. Ensimmäinen maininta Punaisista Lyhdyistä tapahtui jälleen yhdessä Universumin Vartijoiden typeristä ennustuksista. Ennustus kuului seuraavasti: "Vihan voimat jyllää perkeleesti kun Punaiset Lyhdyt tulee ja ryyppää sun rahat, ja kaivaa nenästään verta kuin mikäkin rääkyvä röttelö". Punaisilla Lyhdyillä on valtava vihasuhde Universumin Vartijoihin. Heidän johtajansa Atrocitus on luvannut ison palkkion sille joka toimittaa hänelle Krona-nimisen Universumin Vartijan. Joten jos tätä näkyy kulmilla, se on parasta ottaa talteen. Tämä on itseasiassa syy miksi koko Punaiset Lyhdyt on perustettu, ihan vain Vartijoiden kiusaksi. He vihaavat myös röyhkeää ja ylimielistä Sinestroa. Eli oikeastaan on ihan ymmärrettävää että he ovat kokoajan vihaisia. Ja asuvathan he sentään sektorilla 666. Punaisten Lyhtyjen vala kuuluu seuraavasti:

”Melankolia on muodista poissa, Markon naminamikarkeloissa. Liity meihin, kelkkaan hyppää, negatiivisemman ajattelun ryhmään. Huumorin kukka on kielletty kukka. Hymyhuulet on perinyt jo hukka. Itkua vääntää herra ja renki, lystinpidosta lähtee henki.”


Indigo Lyhdyt a.k.a. Indigo Klaani[muokkaa]

Indigo Lyhtyjen voimanlähde on myötätunto. Indigo Lyhdyt ovat pääasiassa toogaan pukeutuneita, keppi kädessä kulkevia rasittavia salaperäisiä besserwissereitä. He kuluttavat aikaansa lähinnä kertomalla idiooteille kuinka hoitaa homma paremmin. He tuntevat valtavaa myötätuntoa heikompiosaisia kohtaan ja yrittävät opettaa kalalle polkupyörän käyttöä. Auta armias jos kala kaatuu polkupyörällä, Indigo Lyhty huokailee ja ravistaa päätään ja saapuu välittömästi pitämään luentoa aiheesta. Indigo Lyhtyjen vala kuuluu seuraavasti:

”Hei hei mitä kuuluu. Sä kysyt ja kaikki on ok. No hyvä sun on puhuu. Kun sä et tiedä miltä musta tuntuu.”


Violetit Lyhdyt[muokkaa]

Violettien Lyhtyjen voimanlähde on rakkaus. He ovat kummallisia ja raivostuttavia hihhuleita jotka halaavat puita. Ja he ovat kumma kyllä aina naisia. Sillä "Kuka tahansa voi liittyä Violetteihin Lyhtyihin, mutta useimmat miehet eivät ole sen arvoisia". Kauan sitten kun Universumin Vartijat loivat Vihreät Lyhdyt, joukko feministejä lähti Lenita Airiston johdolla menemään, koska Vartijat olivat tunteettomia kusipäitä. He päättivät perustaa oman kerhon nimeltä Violetit Lyhdyt. Ja potkaista Lenita Airiston helvettiin. Siitä lähtien joukolta onkin puuttunut se vähäinenkin järki mikä heillä oli. He ovat esimerkiksi täysin vakuuttuneita että violetti on rakkauden väri. Violettien Lyhtyjen vala kuuluu seuraavasti:

”Nähdä surujen sillalta sain, kaupungin katolla tähtiä tuhansittain. Yksi lähti ja laskeutui. Se lensi halki taivaan ja radaltaan harhautui. Sille esitin kysymyksen, Kuka keksi rakkauden.”