Vesuri

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Monituisiani ongelmiani olen ratkaissut vesurilla, juu, eikä yksikään ole tullut vielä valittamaan.”

~Jammu-setä

Vesuri, (Miehen paras ystävä, engl: Man's best friend) on monitoimityökalu, jota käytetään Suomessa niin puiden oksien karsimiseen, kuin naapurivihojen lopettamiseen. Lisäksi vesuri pääsi maailman vaarallisimpien aseiden listauksessa sijalle 3, heti tylppien heitättävien esineiden taakse.

Tämän vesurin historia juontaa...[muokkaa]

"Olet jo karsinut turhat oksat."

Vesurin historiasta ei ole saatavilla tarkkoja tietoja, mutta työkalun oletetaan syntyneen "Suuren Tukkilaisbuumin" ohessa jossain puolivälissä 1940-lukua. Vesurin tapaisia kantamuotoja on toki löydetty jo pronssikaudelta peräisin olevien muinaislöytöjen keskuudesta, mutta Maailman Historioitsijoiden Liitto (MHL) kommentoi löytöä "ei merkittävä", ja niin vesurin historia hävisi jopa Wikipediasta.

Onneksi konstit on monet[muokkaa]

Vesurin käyttötarkoitukset ovat lukemattomat: Öykkäröivän naapurin ojennus, kurittomien penskojen kuritus, kiusallisten tilanteiden välitön lopettaminen, jään rikkominen vaisuissa juhlissa ja päällekarkaajan uhan neutralisoiminen... Itse asiassa on harvoja asioita, joita vesurilla eivoi tehdä. Niin, no... masturbointi nyt tietenkin, mutta... Ei... Ei ajatella sitä enempää. Voisi sanoa, että vesurista löytyy ratkaisu useimpiin sosiaalisiin pulmiin, jos vain jaksaa hakata tarpeeksi eikä pelkää veren näkemistä.

Vesurin soveltuu ihmisläheisempien käyttötarkoituksien lisäksi myös metsätaloudellisiin sovellutuksiin. Ennallamainitun oksien karsimisen lisäksi myös monet kiistat metsäaluiden omistuksesta ovat loppuneet lyhyeen kiitos vesurin.

Haittapuolena voisi sanoa, että vesuri on kerännyt suosiota nuorisojengien tappeluissa. Tämä voi kuitenkin olla myös hyvästä, sillä Matti Vanhasen mukaan se vain ilmentää Suomalaisten nuorten kasvanutta kiinnostuneisuutta maa- ja metsätaloutta kohtaan.

Vesurin hankkiminen[muokkaa]

Vesurin hankkiminen on Suomen laissa kielletty alle 21-vuotialta. Sen luvattomasta hallussapidosta tai ostoyrityksestä rankaistaan kovasti, muttei sentään liian kovasti, jottei nuori työvoima joudu mätänemään vankiloissa. 21 vuotta täyttänyt voi hankkia vesurin asekaupasta, mutta hänellä täytyy olla lääkärintodistus terveestä psyykestä, DNA- ja virtsanäyte mukana eikä vapaamuurarien salaista käsimerkkiäkään kannata unohtaa, ellei halua vesurin hajoavan käsiin viikon päästä. Takuita ei tietenkään vesureille myönnetä.