Vero

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Unnews crooked teeth.jpg Buahhahahahaa!
Tämä sivu haluaa imeä vertasi!
Tämä artikkeli käsittelee valtion harrastamaa rahastusta. Sinulla oli todennäköisesti mielessäsi Saatana tullessasi tänne. Muunlaisesta rahastuksesta, katso mainoksia.

”Jollainhan minunkin on elettävä!”

~Jyrki Katainen

Vero on rahaa. Tarkemmin sanottuna rahaa, joka viedään sinulta pois ja otetaan valtion huostaan käytetääväksi sellaisiin koko kansan hyödykkeisiin kuten kansanedustajien palkkoihin ja heidän matkoihinsa Nokian Eedeniin tai Ideaparkiin. Verojen avulla eduskuntatalo pysyy pystyssä ja kansanedustajille taataan mahdollisuus leipään ja sirkushuveihin. Verojen maksaminen hyödyttää siis koko kansaa sataprosenttisesti aivan täysin kokonaan! Verot hakee verokarhu, valtion eläintieteellisessä tutkimuslaitoksessa jalostettu karhulaji. Verotus on paras keino plutokraattisten poliitikkojen rahansaantiin sitten kleptomanian.

Määräytyminen[muokkaa]

Verojen määrä riippuu siitä, kuinka paljon kyseessä oleva henkilö (tästedes KOH) ansaitsee kuukaudessa. Mikäli KOH:n tulot kuukaudessa alittavat köyhyysrajan, verot ovat 99% tuloista plus äidin kultahampaat, telkkari ja elinikäiset säästöt. Mikäli KOH:n tulot sensijaan ovat yli rikkausrajan, veroja peritään 1%. Mikäli KOH:n omaisuuden arvo lisäksi ylittää sikarikkaan rajan, KOH saa lisäksi verohelpotuksia ja EU:n maatalous- ja veneiden kromipuleeraustukia sekä Kelan TV-kaukosäätimen kultaustukea. Jos KOH on määritelmän mukaan törkeän rikas, hänellä on lupa, oikeus ja velvollisuus anoa ja saada verovapautta haluamakseen ajaksi (Suomessa ei tosin tällä hetkellä asu ketään törkeän rikasta). Lisäksi yrittäjyys (vaaditaan hyvätuloisen rajan ylittämistä) oikeuttaa lisällisiin verohelpotuksiin. Täysin oikeudenmukaista, siis! Niin, kansalaiset, menkäähän kiltisti maksamaan veronne!

Progressiivinen verotus[muokkaa]

Progressiivista veroa eli ns. proge-veroa peritään progressiivista rockia soittavilta yhtyeiltä. Vero määräytyy suoraan kitarasoolojen ajallisen keston mukaisesti. Se peritään levymyynnin ja kappaleen radiosoiton tuottamista tuloista. Esimerkiksi minuutin soolosta aiheutuu 23,5% vero. Vastaavasti 10 minuutin soolosta peritty vero on 89% tuotosta. Kiistellyn proge-veron ajoivat läpi ns. uuden aallon kannattajat 70- ja 80-luvun taitteessa. Eniten proge-veroa Suomessa maksaa Tasavallan presidentti, kun taas maailman korkeinta veroa maksaa brittiläinen monarkki King Crimson.

Katso myös[muokkaa]