Veljen ja apinan sukulaisuus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Veli.

Usein selitetään, että veljellä on 50% samoja geenejä kuin itsellä. Tämän vuoksi esimerkiksi lähisukulaiset voisivat pelastaa toisiaan. Näin kertovat supertieteelliset lähteet, kuten Valitut Palat vuodelta 1978. Altruismiteorian mukaan minun pitäisi uhrata henkeni kahden tai useamman veljen ja yli kahdeksan serkun puolesta.

Mutta sitten evoluution ystävät kertovat, että ihminen on lähisukua simpanssin kanssa, yli 98% on samoja geenejä. Eli hyvin läheistä sukua olemme näiden hännättömien apinoiden kanssa. Itse asiassa tiede ja prosentit sanovat, että simpanssi olisi siis läheisempää sukua kuin oma veli! Tämä selittää kyllä monta asiaa.

Altruismiteorian kannalta kävisi siis niin, että jos siis veljeni ja simpanssi roikkuisivat kuolemanvaarassa kielekkeeltä ja minä sattuisin paikalle pakotettuna valitsemaan, kumman pelastaisin jos voimani riittäisivät vain toisen ylös kiskomiseen, niin tajuaisin, että simpanissllahan on 98-prosenttisesti samat geenit kuin minulla kun veljellä olisi vain 50%. Tästä kun laskee todennäköisyden geenieni kopioiden säilymiselle, niin apinahan se ylös nousisi.