Vastaus elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen muuhun sellaiseen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vastaus elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen muuhun sellaiseen on Friedrich Hayekin sci-fi-kirjassaan Linnunradan käsikirja uusliberalisteille esittämä ratkaisu kaikkeen.

Markkinamekanismi ratkaisuna kaikkeen[muokkaa]

Markkinamekanismi on ratkaisu kaikkeen. Rahan luovuttaja ja vastaanottaja - yleensä vaihdossa myös tavara vaihtaa omistajaa, jos ei niin kyseessä on kansankielellä ryöstö, virallisemmin finanssitransaktio (katso myös pankkiiri ja pörssihuijari) - ottavat yhteyden markkinoilla Näkymätön Käsi-jumalaan, joka erehtymättömällä viisaudellaan ilmaisee hintatason joka kaikkien seuraavien kannalta on paras mahdollinen: työntekijän, kuluttajan, ihmiskunnan, ympäristön, ilmaston, lasten, lastenlasten, lastenlastenlasten.

Näkymätön Käsi ei koskaan ole ilmaissut liian suuria hintoja, eikä liian pieniä hintoja, vaan hinta on aina just jetsulleen sama kuin arvo. Ja jos hinta on eri kuin arvo, on se vaan seurausta kommunististen systeemien kuten kunta ja valtio pelkästä olemassaolosta. Näkymätön Käsi ei erehdy, vaan muut erehtyvät.

Katkerat vasemmiston kannattajat arvostelevat touhua, mutta oikeisto tietää että kyseessä on vain perivasemmistolainen kateus.

Näkymätön Käsi on jumala, joka on luonut kaiken spontaanissa järjestyksessä yhdenkään ihmiskäden koskematta. Yksikään ihminen ei ole ollut luomassa demokratiaa, työehtosopimuksia yms.

Katso myös[muokkaa]

Bully.jpg Tämä artikkeli on tynkä, joten isommat kiusaavat sitä.
Pidä pienemmän puolta laajentamalla artikkelia.