Vartija

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Vartija on henkilö, joka on niin hullu, että hakee vartijaksi, mutta ei niin hullu, että vastaava hoitaja huomaisi tämän hulluuden ennen kuin neljän kuukauden harjoituskausi on ohi ja vakanssi taskussa.”

~Vartijoiden epävirallinen ohjekirja
Vartija valmiina palvelukseen.

Vartija on statisti (=ihminen joka ei tee mitään), jolla on tumma vaate, jossa lukee "VARTIJA", ja joka saa tämän vaatteen pitämisestä palkkaa. Yleensä pientä. (Jos palkka olisi suuri, kutsuttaisiin tätä konsultiksi tai Suojelijat-tv-sarjan näyttelijäksi.)

Vartijan työtä rajoittavat vankeinhoidon lainsäädäntö(esim. ihmisoikeuslait), määräykset ja ohjeet. Nämä ja monet muut rajoitukset johtavat siihen, että vartijat lähinnä istuvat tuoleilla näyttäen tylsistyneiltä ja juovat keskenään kahvia. Ja syövät donitseja. Vartijoiden vihollisia ovat vankiloiden sosiaalityöntekijät, jotka yrittävät saada vartijoita syömään donitsien sijasta porkkanoita. Vartijaksi pääsemiseksi on edullista ja kätevää, esimerkiksi jos on epäonnistunut armeijaurallaan eikä ole päässyt poliisikouluun.

Käytännössä vartija on henkilö, jolla on poliisin velvollisuudet, sotilaspoliisin älykkyys ja tavallisen ihmisen toimintavaltuudet. Näiden oikeuksien ja rajoitteiden velvoittamana vartija aina silloin tällöin ottaa paikallisilta huumehörhöiltä nokkiin jopa Sinunkin puolestasi. (Paitsi FPS:n vartijat, joilla on kaasu ja pamppu ja jotka laittavat kaikki mahdolliset tyypit nivelraudoilla nippuun ja nauttivat tästä).

Vartija, minimoidaanko hyödyt vai maksimoidaanko haitta?[muokkaa]

FPS:n (First Person Shooting) vartijat osoittavat, että yhteistyö on voimaa.

Jos kaupassa tölkkiautomaatti on jumissa tai jos maitoa ei löydy tai korit ovat loppuneet tai valikoima tai hinnasto ei ole mieleisesi, niin vartija on kaupassa juuri tätä varten. Olipa valituksesi tai pulmasi kaupassa mikä tahansa, koskien vaikka kyseisen kauppakeskuksen talouspolitiikkaa tai suhdetta ulkomaalaisiin tai lepopenkkien väärää sommittelua, niin kannattaa ottaa yhteys lähimpään vartijaan.

Varjopuolena tässä on, että aina joskus, kun vartijalla on erityisen tylsää ja aivohäiriö, hän tulee ja työntää päänsä ostoskassiisi. Se voi olla jokseenkin kiusallista.

Vartijaan kannattaa kuitenkin aina ottaa yhteys kaikissa kuviteltavissa ongelmatilanteissa, koska on erittäin nautinnollista huomata, että ymmärtää jostain ongelmatilanteesta jotakuta toista enemmän – etenkin kun se sidotaan vallantunteeseen, jonka saa, kun kohtaa ihmisen, jolla on itseä pienempi vaikutusmahdollisuus tilanteeseen. (Paitsi jos kyseessä ovat FPS:n vartijat, joilla on kaasu ja pamppu ja jotka laittavat epämiellyttävät tyypit nivelraudoilla nippuun ja nauttivat tästä.)

Vartijat historiassa[muokkaa]

Antiikin ajan vartija käsittelee huligaania ajanmukaisesti.

Vartijoilla on ollut runsaasti käyttöä historiassa: Oli aivan normaalia, että jokainen despootti otti ja palkkasi satoja vartijoita, jotta ne voisivat huudosta tulla yksi kerrallaan sankarin tai isännättömän samurain päihitettäväksi. Jokainen historian käännekohta onkin ollut pohjimmiltaan erilaisten tekosyiden keksimistä sille, että vartijoita saataisiin yksi kerrallaan jonossa tulemaan päihitettäväksi. Tämän historian vuoksi vartijoita on nykyisin valitettavan harvassa.

Kun hyökkäyksien määrä väheni ja ihmiset alkoivat keskittymään enemmän sotilaiden ja siviilejen tappamiseen vartijoiden sijasta, vartijoille täytyi saada jotain muuta työtä. Heistä tehtiin yövartijoita, joiden tehtävänä oli kävellä kaduilla öisin, lyödä kelloa ja huutaa:

”"Kello on kaksi yöllä ja kaikki on hyvin".”


Tästä toimesta luovuttiin, kun yövartijat saivat toistuvasti kuunnella sitä kuinka etenkin kaupungeissa ihmiset avasivat ikkunoita ja huusivat heille.

”"Hiljaa siellä! Etkö sinä tiedä mitä kello on?"”


Koska ihmiset kohtelevat nykyisin eläimiä ystävällisesti, ei vartijoita enää nykyisin kutsuta yksi kerrallaan jonossa päihitettäväksi, ja ja kun ihmiset ovat jo keksineet herätyskellonkin vaikeuttamaan elämäänsä, he eivät tarvitse enää yövartijoitakaan herättämään heitä tietyillä kellonlyömillä. Siksi vartijoiden annetaan lorvia vapaasti McDonald'sissa ja R-kioskilla kahvilla. R-Kioskit ja McDonaldsit eivät kuitenkaan huokuttele teetä juovia vartijoita ja näin teetä juovat vartijat syrjäytyvät yhteiskunnasta. Syrjäytyneistä vartijoista on tullut vakava yhteiskunnallinen ongelma, sillä he kyyläyksellään häiritsevät mm. kleptologien työharjoittelua esimerkiksi kauppakeskuksissa. Tämän vuoksi opetusministeri Henna Virkkunen ja muut satanistit ovat vaatineet perustettavaksi erityisiä yövartijavaltioita, joihin ylimääräiset vartijat voitaisiin karkoittaa eivätkä he näin hidastaisi kleptologien nopeaa valmistumista.

Nykyisin vartijan elämän suurimpia ongelmia onkin se, kirjoitetaanko heidän ammattiryhmänsä monikossa muodossa vartiat vai vartijat. Toinen vartijaa elinkaarensa aikana vaivaava asia on genetiviivimuoto: ovatko asiat vartijoiden, vartioiden, vartijoitten, vartioitten vai "vartijain". Tätä ei kannata kysyä vartijalta. (Ainakaan FPS:n vartijalta, koska niillä on kaasu ja pamppu ja ne laittavat kaikki vastustajansa nivelraudoilla nippuun ja nauttivat tästä.)

Väliaikaisilla vartijoilla ongelmia on enemmän, koska kukaan ei kutsu heitä vartijaradiolla kahville ja heidän oletetaan olevan virkaintoisia. Lisäksi heidän työnsä jatkuvuudesta määrää vastaava hoitaja joka päivä erikseen koko harjoittelukauden eli neljän kuukauden ajan. Tämä aika heidän on peiteltävä hulluuttaan täyspäiväisesti.

Mahdollisia työpaikkoja[muokkaa]