Vankila

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Moni asiakas on todennut jälkeenpäin, että erityisesti henkilökunnan organisoimat seuraleikit olivat erittäin mieleenpainuvia kokemuksia. Niiden suoma läheisyys ja turvan sekä yhteenkuuluvuuden tunne on todettu ainutlaatuiseksi ja myös runsasta medianäkyvyyttä saavuttaneeksi valtiksi.

”Mene vankilaan. Mene suoraan vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta.”

~Monopoli

Vankila on useissa eri maissa käytössä oleva lomahotelliketju. Vankilaan pääsee lomalle vain, jos syyllistyy johonkin rikokseen, ja oikeus tuomitsee siitä vankilaan. Nykyään tosin yhä useammat tuomitaan ehdolliseen tai yhteiskuntapalveluun, sillä vankilat ovat melkoisen täynnä. Jotkin onnekaat pääsevät tuohon arvostettuun lomahotelliin elinkautiselle, vaikka käytännössä kaikki elinkautiselle lomalle tuomitut viskataankin ulos 12 vuoden lomailun jälkeen.

Vankilasta on myös olemassa eri variaatioita kuten avovankila. Avovankilassa pitää käydä vankilan ulkopuolella töissä tai sitten työskennellä esimerkiksi vankilan keittiössä. Avovankilaan pääsee tekemällä talousrikoksen tai ryhtymällä totaalikieltäytyjäksi. Avovankilassa liikkuminen on siis hieman vapaampaa ja vierailevia läheisiä pitää sietää enemmän. Vieläpä palkasta, jonka saat ollessasi avovankilassa, peritään asumiskulut.

Vankilaan pääseminen[muokkaa]

Vankilaan pääsemisessa on monta mutkaa ja yrityksessä riskinsä. Ensimmäinen askel vankilaan pääsemisessä on rikos. Mikäli teet liian lievän rikoksen et välttämättä pääse vankilaan, vaan joudut maksamaan sakkoja. Mikäli taas teet esim. kolmoismurhan Yhdysvalloissa, saatat saada kuolemantuomion. Rikoksen tyyppi ja tekopaikka ovat siis tärkeitä. Toinen askel vankilaan pääsemisessa on kiinnijääminen. Mitä järkeä on ryöstää pankki, jos et kuitenkaan pääse sen takia vankilaan? Muista siis kompuroida "vahingossa" tai jäädä kiinni pakoauton "käynnistysvaikeuksien" takia. Poliisit näyttelevät hyvin suurta osaa kiinnijäämisessä, joten älä uneksikaan vahingoittavasi heitä, ellet sitten hae rikoksellesi lisäpontea "pidätyksen väkivaltaisesta vastustamisesta". Viimeinen askel vankilaan hakemisessa on oikeudenkäynti. Oikeudenkäynnissä syyttäjä yrittää saada sinulle lupaa mennä vankilaan, kun taas puolustusasianajaja tekee kaikkensa pistääkseen sinut maksamaan sakkoja. Lopuksi tuomari langettaa sinulle rangaistuksen riippuen tekosi laadusta ja syyttäjästä ja puolustusasianajajastasi. Edgiksen tai Phoenix Wrightin ilmestyminen kuvaan on aina pahasta, sillä Phoenix pystyy todistamaan sinut kaikkia todisteitasi ja omaa lausuntoasi vastaan syyttömäksi, kun taas Edgis hommaa sinulle elinikäisen tuomion kidutuskammiossa. Mutta mikäli kaikki menee hyvin, saatat olla vankilassa leikkimässä suklaajunaa jo muutaman päivän kuluttua.

Miksi mennä vankilaan:[muokkaa]

  • Vankila on täysin valtion kustantama.
  • Vankilassa ei tarvitse maksaa TV-lupamaksua.
  • Ruoka, katto ja peti ovat taatut.
  • Jos onnistut pääsemään tuohon lepokotiin, voit olla varma, että luksuksesta ei ole puutetta. Päiväsi voit viettää vaikkapa katsoen televisiota, maalaten, lukien, katsellen elokuvia tai vaikka pelaten biljardia.
  • Voit aina liittyä hämäriin piireihin. Hämärissä porukoissa on aina joku, joka toimii "välittäjänä". Tämä "välittäjä" voi toimittaa sinulle lähes mitä vain, kunhan vain maksat siitä hänelle jotenkin (raha, tupakka, perse).
  • Avuliaat palvelijat (heitä kutsutaan myös vartijoiksi), jotka pientä tippiä vastaan järjestävät sinulle kaikenlaista.
  • Vankilassa lomailleilla ihmisillä on uskomattomat mahdollisuudet työelämässä. Linnakundeja pidetään jalosyntyisinä vapaaherroina, rälssimiehinä, jotka kannattaa palkata. Vankilasta saat hyvät lisän ansioluetteloosi.
  • Voit myös urheilla ja kiusata vankilan asiakkaita (vankeja).

Katso myös[muokkaa]