(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ ̅_̅_̅()ڪے

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


VAROITUS! Lukeminen aiheuttaa syöpää!
Ja luit silti tänne asti? Jatkat omalla vastuullasi.

”Useat määräämäni lääkkeet aiheuttavat riippuvuutta ja sivuvaikutuksia, mutta tämä on täysin laillista ja saa sinut näyttämään 20 % seksikkäämmältä.”

~Dr. House tupakasta

”Mutta ei "miettijän ruoasta" eroon pääse, eikä kannata yrittääkään: maailmasta katoaisi värit, alkaisin purra kynsiä, enkä voisi enää uskottavasti kieltäytyä kapakkakutsuista.”

~Tommi Liimatta

”80 % tupakoivista ihmisistä kuolee.”

~Ruotsalaisen tutkimuksen tulos
Smart thing to do

Tupakka eli virginiantupakka eli rööki on asia, josta sinulle valehdellaan usein koulun terveystietotunnilla. Kyseessä on synteettisesti valmistettu savu, jota imetään paperin ja purujen läpi. Savu imetään ympäröivästä ilmasta, ja sitä kerääntyy tupakkakäärön tms. palavaan päähän. Ilman kulkiessa palavan tupakan lävitse aina keuhkoihin asti tapahtuu seuraavaa: tupakan päässä oleva pieni tulipalo desinfioi ilman haitalliset hiukkaset ja myrkyllinen savu tappaa lähes kaikki loput elävät organismit ilmasta. Filtteri taas vangitsee tulen ja savun läpi päässeet haitalliset hiukkaset. Tupakassa on lisäksi kaikenlaisia mukavia lisäaineita, kuten DDT:tä, asetonia ja vetysyanidia, jota amerikkalaiset vankila- ja saksalaiset rotusiivoojat ovat käyttäneet puhdistuksiinsa.

Tupakointitarvikkeita[muokkaa]

Tyypillinen sikarinpolttaja.

Tupakkaa polttaessasi voit käyttää paperia ja puruja, piippua ja puruja tai sitten ihan käärittyä sikaria, mutta sikarin polttaminen saa sinut näyttämään rahvaalta, joten osta vain normaaleja savukkeita, jotta vältyt ikävältä kategorioinnilta. Piipun polttaminen saa sinut taas näyttämään huumeiden käyttäjältä.

Tietoa tupakasta[muokkaa]

Tupakaksi (aikaisemmin savuke) kutsutaan täysin valmista kääröä, jossa on paperi, filtteri ja jotain metsästä löydettyä nöyhtää eli virginiantupakkaa. Tupakan tarkoitus on imeä haitallista savua eli häkää (hiilimonoksidi) ympäristöstä ja muuttaa se ihmiskehossa hapeksi. Tupakan sytyttämiseen tarvitaan tulta tai hyvä kipinä ja kova imemishalu. Tupakan pään täytyy palaa, jotta häkää saadaan imettyä ympäriltä. Huomaa myös, että tupakan filtteripään polttaminen ensiksi antaa melko tuhdin maun.

Suomessa tupakoitsijoita verotetaan heidän pyyteettömästä työstään ympäröivän ilman ja ilmakehän hyväksi. Leppoisia suomalaissavuttajia asia ei kuitenkaan haittaa, koska he sijoittavat mielellään rahojaan sairaaloiden syöpäosastoihin. Tällä tavalla he tulevat pelastaneeksi monta terveysintoilijaa.

Natsit vastustivat ankarasti tupakointia, huumeidenkäyttöä ja lihansyöntiä. Tee oma osuutesi fasisminvastaisessa työssä tupakoimalla, narkkaamalla ja syömällä rasvaista, hiiligrillattua lihaa!

Varoitus[muokkaa]

Tupakointi tällä sivulla on Suomen terveysviranomaisten käskystä kielletty. Mikäli sytytät tupakan selatessasi tätä sivua, mustamaija lähetetään noutamaan sinua hetimmiten, kiitoksia ymmärryksestä.

Terveysvalistus vs. tupakka[muokkaa]

Tältä tupakoitsija näyttää.

Tupakan terveysvaikutuksista on vähän näyttöä, sillä valtio ei halua tukea asiaa antamalla tutkimusrahoja tieteelle. Sitä vastoin valheelliset haittavaikutukset tiedetään hyvin ja niistä mainitaan myös koulujen opetussuunnitelmissa sekä televisiomainoksissa. Tupakkayhtiöiden tekemien riippumattomien tutkimusten mukaan näyttää, että valheellisia haittavaikutuksia on suurenneltu huomattavan monen valtion opetussuunnitelmissa. Mm. tupakan yhteisöllisyyttä luovan salaperäisen savuverhon vaikutusta lasten sosiaalisuuteen on usein vähätelty. Valtiovallan mielipidettä ei ole saanut käännetyksi edes 5 693 julkisuuden henkilön kirjoittama adressi tupakan haittojen kumoamiseksi, sillä ainoa haitta, jota tupakka voi aiheuttaa on kuolema, ja sehän kuuluu normaaliinkin ihmiselämään.

Vaaratonta tupakointi ei kuitenkaan ole; se saattaa saada sinut näyttämään tolkuttoman hyvältä vastakkaisesta sukupuolesta, ja alatkin olla ongelmissa jatkuvasti tulevien yhteydenottojen takia. Samanlainen vaikutus tunnetaan olevan insinöörin papereilla. Myös jonkinlainen yhteys tupakalla ja syövällä näyttää olevan: saattaa olla, että syöpään sairastuvat tuntevat tavanomaista suurempaa tarvetta tupakoida. Tupakoimisesi saattaa siksi olla merkki alkavasta syövästä, joten kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriisi.

Lista tupakan hyvistä vaikutuksista[muokkaa]

Tupakkaa mainostetaan monin keinoin, eräs suosituimmista keinoista on lisätä siihen jännitykseen, riskinottoon ja seikkailuun liittyviä mielikuvia.
 • Häkä poistuu ympäröivästä ilmasta.
 • Tupakoiva ihminen rentoutuu.
 • Tupakoinnista seuraa emfyseema eli keuhkolaajentuma, jolloin keuhkojen kokonaistilavuus suurenee.
 • Tupakka saa käyttäjänsä näyttämään tolkuttoman hyvältä, ja jopa 10 % seksikkäämmältä.
 • Penis pienenee, ja polttaja (parhaimmassa tapauksessa myös puoliso) tulee hedelmättömäksi, joten ehkäisystä ei enää tarvitse lainkaan huolehtia!
 • Polttaja ei tarvitse enää muita hajusteita.
 • Nälkä häviää, ja tupakoitsija laihtuu. Sivuvaikutukset: varaudu ostamaan pienempiä vaatteita.
 • Tervatut keuhkot eivät vuoda.
 • Tervatut keuhkot voit kuolemasi jälkeen myydä venetervaajalle.
 • 20 % mahdollisuus elää ikuisesti.
 • Kuolema.
 • Hampaat muuttuvat mustiksi.
 • Saat käheen coolin äänen.
 • Parhaimmassa tapauksessa saat tupakkayskän, jota voit halutessasi käyttää puhelimessa peruaksesi "turhat menosi".

Eri tupakkalajeja[muokkaa]

Erilaiset tupakat sopivat erilaisiin tyyleihiin.

Katso myös[muokkaa]