Tuli

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tulium
Fire.jpg
Kiehumispisteessä oleva tulium
Alkuaineen tiedot
Kemiallinen merkki: TU
Järjestysluku: 65
Sulamispiste: -213°C
Kiehumispiste: -214 °C
Tiheys: 0,81 g/cm³

Tuli on aina ollut olemassa, eikä ihminen siksi ole keksinyt tulta vielä tänäkään päivänä. Ihmiset ovat kuitenkin osanneet jo kauan sytyttää ja käyttää tulta. Aluksi, kun tulen ominaisuuksia keksittiin, jouduttiin testaamaan kaikenlaista. Testatusti on havaittu muun muassa seuraavia asioita:

  • Tuli polttaa paikkoja poroksi. Tämä on kätevää, jos mielesi tekee poroa, mutta takapihalla lojuu hirvi.
  • Sen päällä ei ole mukava nukkua.
  • Sitä ei voi naida, se ei valmista sinulle ruokaa tai tuo sinulle kaljaa.
  • Sitä ei voi syödä - sen syöminen on tuskallista eikä siinä ole kaloreita joita elävien elimistöt voisivat käyttää.
  • Tulta ei voi säilöä kovin hyvin, joten sitä ei voi myydä.
    • Johtopäätöksenä voidaan sanoa että tuli on täysin turha asia, jolla ei tule koskaan olemaan mitään käytännöllisiä sovelluksia. Ainut bonus tulessa on sen esteettiset ominaisuudet. Tulta voi tulevaisuudessa siis kenties käyttää taiteessa.

Tulen ominaisuuksien selvittäminen on kestänyt kauan koska tulen tutkimista on vaikeuttanut se että jos tulen jättää puun alle suojaan sateelta, niin puuta eikä tulta löydy sateen jälkeen. Ja jos tulta ei laita puun alle suojaan sateelta, tuli katoaa.

Tuli yleisesti[muokkaa]

Tuli ei ole energiaa, vaan on oma käsitteensä, niinkuin sähkö. Tulta esiintyy sytkissä, tupakassa, hiilessä, kaasussa, bensassa, sytytysnesteessä, tulitikuissa, tietokoneessa, joissain tapauksissa jopa huoltoasemoilla ja muissa vastaavissa tulituotteissa. Tulen sivutuotteita ovat lämpö ja valo. Tuli on hyvä taisteluase. Tuli aiheuttaa tuskaa.

Tulen värit[muokkaa]

Normituli[muokkaa]

Taikatuli[muokkaa]

???-tuli.[muokkaa]

  • Elävä tuli. Ei niin harvinaista kuin luulisi. Elävää tulta, jolla on oma tietoisuus. Syö sinut, jos menet liian lähelle. Paitsi pienimmät elävän tulen ilmentymät - ne tyytyvät posauttamaan sinut atomeiksi. Kismet-yhtiö manipuloi elävää tulta.


Malline:Alkuaineet