Travian

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zeichen 101.png VAROITUS!! Tämä on kiistanalainen sivu.
Jo 86 käyttäjää on bännätty täällä törttöilyn takia. Heistä kahdeksan on viety epäinhimillisessä kunnossa sairaalaan.
Mikäli ilmestyit tänne juuri ja mielesi tekee hieman hölmöillä, siirry suosiolla hiekkalaatikolle.
Mikäli haluat kokeilla diplomaattista lähestymistapaa, tee se keskustelusivulla.
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.

”Homofarmaaja perkele!”

~vihainen pelaaja

”Liity minuun tai pelaamisesi tällä serverillä ei ole enää kivaa”

~pelaaja

”Ei nyt, kulta. Mä päivitän resursseja!”

~pelaaja
Travianin käytöllä on nopeita ja elämälle todella epäsuotuisia vaikutuksia.

”Lähetä mulle resursseja tai farmaan sun kylää”

~teutoni

Travian on datanomien harrastama "urheilulaji", eli erittäin voimakasta riippuvuutta aiheuttava, todella nopeatempoinen selainpeli. Pelin tarkoituksena on pitää oma kylä hengissä ja kerätä resursseja viljelemällä joko sen peltokenttiä tai muiden pelaajien kyliä. Lopulta, kolmensadan vuorokauden[1] kuluttua, pelaaja pääsee tuhoamaan juuri aloittaneen ja epäonnisen Aleksin (7 v.) kylän päärakennuksen, parakin ja kätköt katapulteilla.

Pelin tarkoitus

Lukuisat vyöt, hillittömät miekkamäärät ja kirkuvan väriset vaatereuhkat kielivät Final Fantasyn vaikuttaneen Travianin hahmosuunnitteluun.

Monien muiden selainmoninpelien tavoin Travian pyrkii aiheuttamaan voimakkaan riippuvuuden peliin ja tekemään virtuaalielämästä todellisuutta tärkeämmän. Tällöin pelaaja pyrkii kaikin tavoin parantamaan omaa menestystään pelissä. Yksinkertaisin keino on ostaa kultaa, jolla saa lisättyä tuotantoa tai hyökkäys/puolustus-bonusta. Lähes kaikki palvelimien top 100-pelaajat ovat käyttäneet kymmeniä tai satoja euroja virtuaalipippelinsä kasvattamiseen. Näin saavutetaan pelin varsinainen tarkoitus, eli kustannetaan pelin kehittäneiden saksalaisten nörttien Ferrari-hankintoja. Siinä ohella pitäisi rakennella armeijoita ja (kaiken)maailmanihmeitä, mutta nämä toimet tuppaavat jäämään taka-alalle juuri aloittaneiden pelaajien kylien murskaamisella huvittelemisen noustessa pääosaan.

Pelimekaniikka

Noin 100 tunnin pelaamisen jälkeen kyläsi voi näyttää tältä, siis jos kukaan ei ole tuhonnut sitä maan tasalle.

Pelaaminen tapahtuu klikkaamalla kuvaa noin 40 minuutin välein välein, tai 5 minuutin, jos osaa asettaa koneen internal timerunin ja serverin cachetime requestit haxisti. [2] Näennäisestä yksipuolisuudestaan huolimatta peli on valtavan monimutkainen ja pitkäjänteisyyttä vaativa taitopeli.

Pelattavia kansoja on kolme: roomalaiset, gallialaiset ja teutonit. Ihmisten pelattavissa olevista kansoista roomalaiset ovat törkeimmin ylivoimaisia verrattuna muihin kansoihin, mutta myös kaksi muuta kansaa ovat mukavan ylivoimaisia muihin kansoihin nähden. Teutonit ovat niitä, jotka tulevat kylänsä perustamista seuraavana päivänä kylääsi parinkymmenen nuijamiehen voimalla. Gallialaiset taas ovat ne, jotka imaisevat kaikki hyökkäävät joukkosi keihäisiin ja ansoihin. Ja jäljelle jääneet roomalaiset ovat ne, jotka aloitettuaan nousevat yhdessä viikossa kuukausia kasvattamasi kylän suuruiseksi. Huomaa, että sinä et itse kykene suorittamaan ainuttakaan ennaltamainituista tempuista, vaan en on varattu yksinomaan jokaiselle muulle pelaajalle. Tietokone ohjastaa neljättä kansaa, ei-pelattavia "neitejä". Heillä on 1337-armeijat, jotka hämmentävät suuresti pelin pariin ensi kertaa pääseviä aloittelijoita. Tämä myös herrakansana tunnettu arjalainen rotu on kivasti ylivoimainen muihin kolmeen kansaan verrattuna.

Aloittaessaan pelin uusi pelaaja saa pari vittuiluviestiä ylläpidolta, hämmentävän tutoriaalin, turpaan ylläpidolta, sekä viimeisen varoituksen multihunttereilta. Nykyään pelaaja saa suorittaa resursseja vastaan myös todella jännittäviä tehtäviä, jotka vetävät vertoja World of Warcraftin sudentappojuoksentelulle. Seuraavaksi pelaajan täytyy ruveta rakentamaan kyläänsä, sekä sen ulkopuolella nököttäviä resurssikenttiä. Jahka tämä on tehty[3], tehdään liitto pelimaailman toisella puolella asustavan "kaverin" kanssa, jotta hän tulisi auttamaan sinua, kun jokin häijy suurvalta ryövää aarteitasi. Tämä on varsin realistinen uhkakuva, sillä aina kun olet saanut haalittua mukavasti resursseja kasaan, sinua kymmenen kertaa isompi naapurisi saapuu ryöstämään ne. Ja hieno liittosi tarkoittaa käytännössä sitä, että "kaverisi" pelastusmatkassa kestää pari päivää, jossa vihollinen on ehtinyt jo kaluta sinut puille paljaille, tai vaihtoehtoisesti tämä "kaverisi" lähettää avustuksia jotka tuovat joskus samalla hevosia/muita loisia syömään ruokasi ja nämä ns. avustukset loisineen kuolevat viljan loputtua ja jättävät sinun kyläsi taas kerran vihollisen armoille. Useimmiten kaverisi jättää sinut oman onnensa nojaan, ja hyppää kovemman kaverin kelkkaan pippeli pystyssä.

Kyläsi kasvettua voit ruveta rakentamaan joukkojasi. Heti rakennettuasi ne se samainen suurvalta tulee ja pistää kyläsi tasaiseksi pannukakuksi katapulteilla. Game Over, aloita alusta. Muista, että aina on olemassa isompi pelaaja, joka odottaa kuuden ruudun päässä tilaisuutta hyökätä kimppuusi.

Liittoumat

Liittoumat ovat pelin suuri huijaus. Liittoumat ovat pelaajien keskinäisiä liittoja, jotka velvoittavat heitä auttamaan toisiaan.

Liittoumien johtajat keräävät pelaajiltaan järjettömiä veroja. Kun joku hyökkäilee kylääsi, kukaan liittoumasi pelaajista ei auta sinua. Siis kaikki liittouman säännöt ovat turhia. Lisäksi suuremman liittouman hyökätessä sinua vastaan pienellä liittoumallasi ei ole mitään merkitystä.

Em. teksti koskee tosin ainoastaan niitä pieniä paskaliittoumia, joiden kuvauksissa lukee jotain tyyliin "Joo me laitettii tää liittouma pystyy ku haluttii olla sille kovii niinku, ei tarvii ees olla aktiivinen jos haluaa liittyy, kuha on mukava :):):)". Oikeasti loppupeleissä tietyn serverin "voittaa"[4] aina yksi suurien liittoutumien koalitio. Nämä suuret liittoutumat vaativat jäseniltään likipitäen jatkuvaa läsnäoloa travianissa, jatkuvaa läsnäoloa liittouman irc-kanavalla sekä rekisteröitymistä liittouman omille ulkoisille foorumeille. Näissä totalitaristisesti johdetuissa liittoumissa myös toimivat täydellisesti koordinoidut yhteishyökkäykset ja puolustukset, niin kutsutut "hyökit" ja "pakitukset".

Tälläisessä suuressa liittoumassa pärjääminen vaatii kuitenkin niin paljon oman ajan tuhlaamista, että se on yleensä varattu koulusta lintsaaville luuserilapsille, työttömille, sekä "opiskelijoille", jotka käyvät kerran viikossa kahden tunnin pitsinpakerruskurssilla. Karu totuus on kuitenkin se, että jos et kuulu tälläiseen liittoumaan, loppupelin aikana kyläsi muuttuu näiden liittoumien katapulttien harjoitusalueeksi. Valitsitpa niin tai näin, lopussa kyläsi on suurien liittoumien vallassa.

Joukot

Oheisessa luettelossa mainitaan kaikki Travianin joukot.

Teutonit

 • Nuijapää
 • Tikkarimies
 • Kivessoturi
 • Tirkistelijä
 • Aladdiini
 • Pekoniritari
 • Muulinmurtaja
 • Katopultti
 • Häirikkö
 • Uutisasukas

Gallialaiset

 • Timangi
 • Hiekkasoturi
 • Tunnustaja
 • Iltateen salama
 • Droidiratsastaja
 • Heilduaani
 • Myytinmurtaja
 • Keittokone
 • Uutisankka

Roomalaiset

 • Leegolainen
 • Predatoriaani
 • Iguaani
 • Equites Legacy
 • Equites Psoriasis
 • Equites Geisha
 • Huulin-murhaaja
 • Tuli... kato, poltti.
 • Sentteri
 • Aapis-usuttaja

Tilastot

Travianissa on erillinen tilastosivu, jossa voi seurata pärjäämistään serverillä. Pelin tilastojen kärjessä olevia pelaajia on syytä epäillä huijaamisesta. Heillä on todennäköisesti käytössään serverillä 20 tiliä, joilta he vuoron perään lähettävät resursseja päätililleen. Pelin "paras" rehellisillä keinoilla pelaaja löytyy yleensä sijan 50 tienoilta.

Tyypillisesti top 10 -joukossa olevan pelaajan tilillä on monta käyttäjää, esim. 3. Päivä on jaettu esimerkiksi kolmeen vuoroon, ja jokainen pelaa omalla vuorollaan. Näin tilillä on koko ajan joku pelaamassa ja päivittämässä kylää. Täten vain n. 2 tuntia päivässä pelaavilla yksinäisillä pelaajilla ei ole mitän mahdollisuuksia pärjätä.

Travian-vieroituslaitokset

Jostain syystä vain harvoja Travianin pelaajia ollaan onnistuttu haastattelemaan.

Travian jakaa mielipiteet rankasti. Kerran kokeilu saattaa aiheuttaa koukkuun jäämisen ja riippuvaisuudesta on vaikea päästä irti. Jotkut riippuvuudesta irti päässeet kertovat Travianin olevan jopa RuneScapea tehokkaampi riippuvuuden aiheuttaja, mutta tämän todistaminen on vaikeaa, sillä ex-käyttäjiä ei tahdo löytää mistään. Huhutaan myös, että jopa Hikipedian huippuylläpitäjä on jo joutunut pelin noidankehään (jonka kylää muuten kohta ryöstän pultitan valtaan, ruahhaa).

Travianin riippuvuutta aiheuttavan pelimaailman takia monet maat, Suomi mukaan lukien, ovat rakennuttaneet vieroituslaitoksia, joissa Travianiin juuttuneita nolife-nörttejä sosiaalisesti ja fyysisesti rajoittuneita syrjäytyneitä yritetään vieroittaa ja joissa sopeutetaan heitä todelliseen maailmaan ystävällisesti ja rauhallisesti (apuvälineenä joskin käytetään niin kutsuttu piinapenkkiä ja jo Jeesuksen ajoilta tuttua ruoskaa).

Nyt olemme saanneet hälyttäviä uutisia asiantuntijoilta ja WHO:lta, jotka varmistavat epäilyksemme travianin vaarallisuudesta:

Monien asiantuntijoiden mielestä Travian on yksi maailman isoimmista terveysriskeistä. Se on WHO:n raportissa ennen kokaiinia. Travianin käyttö on rakenteeltaan samantapainen kuin heroiini tai kokaiini; se tuo käyttäjälleen hyvän olon tunteen, mutta käytön jälkeen käyttäjä vajoaa syvään masennukseen, josta syntyy riippuvuus. Käyttäjälle tulee mieli käyttää Traviania koko ajan ja muu elämä jää usein taakse. Tavallisimpia oireita ovat näkökyvyn heikkeneminen, unen- ja vapaa-ajan puute, paha haju, sosiaalisten taitojen heikkeneminen sekä ylipainoisuus.

Vinkkejä

Jos nyt kuitenkin haluat pelata Traviania, sinun tulee olla varuillasi tai jättikokoinen vierustoverisi murskaa sinut kuin jonkin asian, joka murskaantuu hyvin helposti. Asiantuntijamme ovat koonneet seuraavat vinkit juuri Sinun iloksesi:

 • Muuta kaikki kyläsi samannimiseksi, tai hyvin paljon toisiaan muistuttavaksi. Kun se serverin sijalla 13 oleva korsto sitten yrittää ryövätä rakkaat resurssisi, hän ei joko tiedä mihin kylään hyökätä, tai sitten jopa saattaa hyökätä vallan väärään kylään.
 • Toinen voimakas mielenilmaisu hyökkäyksen kohteeksi joutumista vastaan on muuttaa kyläsi/kyliesi nimeksi jotakin tyyliin "JOKA ON SINUN, HOMOFARMAAJAN RUNKUTUSMESTA!". Kun se sijalla 13 oleva kusipää sitten taas tulee kylään, hän saa ilokseen viestin, jossa lukee "Joukkosi ovat hyökänneet kylään JOKA ON SINUN, HOMOFARMAAJAN RUNKUTUSMESTA!". Mikään ei voisi lannistaa hyökkääjän intoa enempää.[5]
  • Toinen hyvä kandidaatti on "mutta eksyivät matkalla"
 • Kolmas, mutta aivan yhtä toimiva keino on sisällyttää kyläsi nimeen kaikenlaisia eksoottisia merkkejä, joita hyökkääjän selain/käyttöjärjestelmä ei tue. Tämä estää tehokkaasti kyläsi nimen kirjoittamisen "hyökkäyksen kohde"-ruutuun. Huono puoli on se, että pidemmän päälle vastustajat oppivat hyökkäämään suoraan kylääsi sen nimestä välittämättä. Travianin pelaajien pääosaan (6-11 vuotiaat) tämä kuitenkin toimii loistavasti

Foorumi

Travianilla on myös foorumi, jonne nörtit kirjoittavat kouluaineitaan ja runojaan. Nörtit kilpailevat siitä kenen tarinat ovat pisimpiä ja kuka kirjoittaa eniten runoja yrittäen samalla kasvattaa virtuaalipippelinsä kokoa muitten nörttien silmissä.

Travianin foorumin ylläpitäjät ovat nörttejä, joista kukaan ei pidä ja jotka pätevät internetissä suojassa pilkkanauruilta ja potkuilta nivusiin. Moderaattorit ovat ylläpitäjien arkkityyppejä.

Moderaattorien keskuudessa vallitsee kilpailu siitä kenen virtuaaliset sukuelimet ovat kaikkein suurimmat. Jotkut moderaattorit pääsevät admineiksi. Adminiksi päässeen moderaattorin virtuaaliset sukuelimet kasvavat kolossaalisiin mittasuhteisiin ja he alkavat virheellisesti uskoa olevansa jotain.

Yli-admin on uskomattoman suuret (useita kymmeniä, jopa satoja sivustoja, peittävät) virtuaaliset sukuelimet omistava admin, joka uskomattoman dataamismääränsä, pitkien World of Warcraft ja/tai Counter Strike vuosien jälkeen ja siirryttyään käyttämään ainoastaan foliohattua on kivunnut kaikkien nörttien yläpuolelle, kokenut valaistuksen ja siirtänyt koko elämänsä nettiin.

Muuta

Internet-sivustoja
Hauskat: Sieni.us - Habbo - Weebls Stuff - Suomi24 - YouTube - Korsoraattori - Skientologiankirkko.fi - Taitopelit - Kuvalaudat
Tylsät: Runescape - Travian - Ilmainen sanakirja - Google - Riemurasia - Adressit.com - Huuto.net - Pulju.net - Punk in Finland - Naurunappula
Epäilyttävät: Facebook - Vauva.fi - Alastonsuomi - IRC-Galleria - 4chan - Outlook - Demi - eBay - Hommaforum - Vunet - Reddit - Twitter - Encyclopedia Dramatica - TV Tropes
Wikisivustot eli vapaat ohjelmistot: Wikipedia ja sen sisarprojektit - Hikipedia - Se toinen Hikipedia - MediaWiki - Haaparantawiki


Viitteet

 1. Datanomi-ajanlaskun mukaan: "900 kulutetun kokislitran"
 2. Haksaaminen onkin yleistä, sillä nopeatempoisuuden vuoksi normaalin n00bin on vaikea osua oikeaan näppäimeen oikeassa ajassa pelin maksimaalisen tuloskeräyksen tavoitetta häiritsemättä.
 3. Ja lähetystö asianmukaisesti rakennettu!
 4. Travianin yhteydessä on aina hieman vaikea puhua voittamisesta.
 5. Tai sitten hän julistaa sodan liittoumaasi vastaan ja käy kylässä tunnin välein. Mutta tämän viitteen takia et voi väittää, ettemme olisi varoittaneet.