Tommy Tabermann

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Saatoit etsiä tietoa huonosta runoudesta. Vaikka se ja tämä henkilö ovat käytännössä synonyymejä, kannattaa ne ihan vain loppusointujen vuoksi erottaa toisistaan.
Tommy Tabermann II

Tommy "the Kihara" Tabermann (s. 3. joulukuuta 1947 k. 1. heinäkuuta 2010) oli yksi Suomen yhdeksästä (salaisesta!) kansallisrujoilijasta ja vuodesta 2007 lähtien myös yksi Suomen eläintarhan kahdestasadasta apinasta.

Hän tuli tunnetuksi miehiä tappavista ja naisia hajuillaan houkuttelevista rakkausrunoistaan (tai oikeammin sanottuna runoista - ei runoistaan, hänhän kopioi suurimman osan tuotannostaan joltain muulta, mutta toki soveltaa tietoa yllättävästikin).

Saavutukset ![muokkaa]

Tommy Tabermann

Tabermann tuli tunnetuksi kuolemattomalla säkeellään, muita tappavalla lauseellaan, kynäilemällään kyhäelmällään:

Jumala=Rakkaus [math]\displaystyle{ \wedge{} }[/math] Rakkaus=Jumala

Harva kykenee käsittelemään tai ainakaan pohjimmiltaan ymmärtämään kyseistä asiaa. Moni tiedemies on seonnut siitä, Tommysta, ikuisuuden pohtimisesta, että myöskin muuten vaan.

Tabermann teki myös lehmäaiheisia rakkausrunoja maitopurkkeihin, mikä on sallittua vain suurimmille kansallisrunoilijoille, kuten hänelle, Eppu Nuotiolle, Heli Laaksoselle ja A. W. Yrjänälle.

Tommy Tabermann II[muokkaa]

Kuninkaan muotokuva
Suopeuden patsas

Tommy Tabermannin kaksoisolentopoika julistutti itsensä ja isänsä kuninkaiksi kansansa suurella kannatuksella.
Poika on kuvataiteilija, mutta myös muulla tavoin ennakkoluuloton ja kaikin puolin täydellinen kosmopoliitti, joka kylvää modernin eurooppalaisen kulttuurin siemenet. Hänen isänsä perustama ja itsensä hallitsema valtakunta käsittää koko maapallon, ja kolmas valtakunta on täyttävä koko Maan. (Mutta kuten rakkaus on Jumala, myös valtakunnat voivat olla päällekkäin - varsinkin Saksa kiinnostaa johdattaja Tommy Tabermannia ja hänen johdannaisiaan). Poika on myös onnistuneesti ottanut käyttöön isänsä lanseeraamat runot, soveltanut niitä kohdeyleisön markkinarakoon syvällisen perehtymisen avulla. Hän on isäänsä parempi kuitenkin myös runoilussa, koska hän on päässy ennätykseen laulamalla viisi naista suonsilmään, ei vain suohon - toiseksi paras tulos on kolme miestä suohon.

Hänen eräs ikuisesti viriili (ja isänsä tavoin kuolematon) runo yhdistää hänen valtakunta-aatteensa ja intohimon yhdyntäsanojen jatkuvaan analysoimiseen eli irroittamiseen ja jokaisesta asiasta innostumisen. Näin pääsee sisälle itse asiaan, jonka kautta taas muututaan paremmaksi ja siten haluttavammaksi ihmiseksi. Tämän ja kyseisen seuraavan runon voit lukea hänen Taide=Tiede -teoksestaan.

Kolmas [math]\displaystyle{ \wedge{} }[/math] (jalka [math]\displaystyle{ \vee{} }[/math] sukupolvi [math]\displaystyle{ \vee{} }[/math] maailma).

Lauseessa myös edetään kronologisessa, viivyttelevässä, kiinnostuttavassa ja hellässä järjestyksessä alhaalta jalkaa pitkin polven kautta kolmanteen osioon, itse suvunjatkamispolveuttajaan. Säe käsittää koko säkeistön, mikä kuvaa universaalia pan-rakkautta ja yhteen sulautumista. Myös ihailtu Kolmas valtakunta otetaan esille, kuten terävä, paksu ja musteesta täyteläinen kynä kolmatta Tabermann-sukupolvea luotaessa, ja samaistetaan sukupuolielimiin samalla tavoin kuin Jumalaa käytetään symbolina Lähde?!? (Lähde: Tommy Tabermannin oikeamielinen itsensä tulkinta. Ei kielitieteilijät, koska he tietävät vain anatomiasta)

Tiede=Taide[muokkaa]

Mitä vaikeampitajuista tai ainakin monikäsitteistä ja helpommin suoraan tunteisiin vaikuttavaa runous on (esim hajureseptoREIDEN kautta), sitä runomaisempaa se on. Tabermann kehittikin 1960-luvulla menetelmän, jossa rakkauskirjeitä lähettelemällä voittaa kansansuosion. Tuoksut vaikuttavat suoraan aivojen tunnekeskuksiin ja se onkin ihmisen alkukantaisimpia aisteja. Dadaismin kuvarunot heitettiinkin pian tämän uuden ulottuvuuden jälkeen alempien poliitikkojen käyttöön.

Niin ikään Tabermannin kehittämä matikkametalli yhdisti idean siitä, että matematiikka korvaa seksin tai täydentää sitä, varsinkin jos on muutoin pienet resurssit tai työkalut käytössä. Myös matikka-kalan silakkamainen tuoksu huumaa ihmisiä kuin edellämainittu 60-luvun suosikkituote. Monimutkaisuus vaikuttaa hermoratoihin siten, että se luo monien liian kovalla vauhdilla ylimentävien mutkien hajoamien avulla (ns. ylilinkitys) uusia reittejä ja verkottoituu hermostoon kuin web tai net rakkaudesta riippuvaisen ihmisen verkkokalvojen kautta aivoihin. Tällaisen opetusmenetelmän on ottanut käyttöön monet muutkin kieltenopettajat.

Tommy Tabermann tiensä päässä[muokkaa]

Tommy Tabermann kärsi pitkään hirveästä päänsärystä, jota ensin epäiltiin liian viininkittauksen aikaansaamaksi, mutta tutkimukset osoittautuivat pitkälle edenneeksi aivokasvaimeksi, joka todellisuudessa oli viinipullonkorkki. Tabermannia hoidettiin 24/7, mutta lopullinen tulos oli, että nenän kautta aivoihin työnnetty pullonkorkki oli niin jumissa, että kynäniekka sai vain vuoden elinaikaa. Tabermann nukkui pois omaistensa ja Jari Tervon seurassa Helsingin Terhokodissa, jonne hänet oli hänet oli viety vuorokautta aikasemmin saattohoitoon. Tommy Tabermann luultavasti nousee vielä henkiin, joten hänen kansanedustajapaikkaansa ei anneta seuraavalle ja Tommy raahataan tuolilleen heti seuraavassa istunnossa. Tabermannin toinen hyvä ystävä Peter Nyman masentui Tommyn kuolemasta niin pahasti, että otti Urpo Martikaisen paikan MTV3:n uutisissa tämän jäätyä eläkkeelle.

Katso myös[muokkaa]

Runous yleisesti. Eräiden arvioiden mukaan runous varsinkin tämän henkilön kohdalla olisi sitä, että runoilija luulee itsestään liikoja, mutta toisaalta luulo luo totuutta.

Tommy Tabermann III[muokkaa]

{Lisää uusi Tommy Tabermann tähän.}