Todistettavasti syyllinen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Syyllinen puu.

Todistettavasti syyllinen on asia, jossa voidaan todistaa olevan syyt. Ennen kuin asia on todistettavasti syyllinen on jurylle ja tuomarille todistettava syyllisyys, erilaisista todisteista ja todistajista on tällöin apua.

”Syytön kunnes toisin todistetaan.”

~Huono sitaatti?

Puun syyt[muokkaa]

Puu on vanhin asia, jossa tiedetään olevan syyt. Puun syitä on kunnioitettu kautta aikojen, koska niissä on uskottu olevan henkiä, jotka pitävät talot pystyssä ja niistä on Pohjoismaalaisilla kansoilla monia vanhoja lauluja ja runoja, Suomessa yksikään vanhoista runoista ei päässyt Kalevalaan, koska ne olivat liian härskejä. Puuta pidettiin ainoana syyllisenä asiana viime vuosisadalle asti, kunnes monien julkisuuden henkilöiden erilaisia syyllisyyksiä alettiin puida mediassa.

Puun syiden kuuluisi määrätä puukappaleen pitkittäis- ja poikittaissuunnat, mutta jotkut idiootit sahaavat puun väärään suuntaan ja omassa ”helvetin suuressa viisaudessaan” sanovat syiden kulkevan huonekalussa tai muussa kappaleessa poikittain.

Jään syyt[muokkaa]

Paljon jäätä.

Jään syyt (myös jäätikön vuosirenkaat) ovat yksi kiistellyimmistä tutkimuskohteista, koska jään toisella muodolla, vedellä, ei syitä ole, ja jääkiteistä muodostuvan lumen eräänlaisia syitä ei ole tutkittu tarpeeksi vaan lumi on suoraan päätetty syyttömäksi. Monia tiedemiehiä on pidätetty, tuomittu, ja vainottu, koska he ovat yrittäneet muuttaa lumen rakennetta selvästi syylliseksi.

Monet intiaaniheimot ja eskimot sanovat jään syiden johtuvan siitä, että vedessä asustava henki haluaa liikkua vapaasti ja muodonmuutoksen kahlitsemana tekee hämäyksenä jään pintaan vauhtiraidat.

Lihassyyt[muokkaa]

Lihassyytkin ovat 1900-luvulla järkyttäneet ihmisiä, jotka ovat tottuneet asemaansa puita ylempinä olentoina, eivätkä he omasta mielestään ”ole mitään puuta”. Lihassyyt muodostuvat samoin kuin puussa, lihassolut ovat pitkiä putkia, jotka saavat pinnan näkymään viivaisena, kun pinta vaihtelee ”…-lihassolu-väli-lihassolu-väli-lihassolu-väli-…”, tosin lihassolut aiheuttavat lihasten supistumisen lyhenemällä hermoimpulssin vaikutuksesta, kun taas puun pituus muuttuu vain lämpötilan tai kosteuden muuttuessa, tai mikäli syyt murhataan julmasti katkaisemalla.

Tekosyyt[muokkaa]

Koska puun pintaa pidetään yleisesti kauniina, jäljitellään sitä muoviesineiden pintaan tehtävissä kuvioissa, sekä myös erilaisilla maaleilla, mutta tekosyiden käyttöä ylipäätään missään pidetään moraalittomana. Tekosyy, samoin kuin oikea syy, langettaa varjon, mutta tekosyyn varjolla tehdään enemmän pahoja.

TV-sarja[muokkaa]

Jos sinulla on lisättävää, älä pliis tee sarjasta omaa artikkeliaan.


Todistettavasti syyllinen
Cold case.jpg
Formaatti Rikossarja, draama
Kestoaika Pisin aika minkä labrarotta on sarjaa pystynyt katsomaan on tällä hetkellä 10 minuuttia alusta ja lopusta (ihmiskokeita ei ole vielä laillistettu)
Tekijä Meredith Stiehm
Pääosissa Kathryn Morris
Alkuperämaa Usa.gifUSA
Jaksoja 23 taikka yksi tuotantokausi

Alkuperäiseltä nimeltään Cold Case (=kylmä kotelo) oleva sarja kertoo poliisiyksiköstä, joka ratkoo vanhoja syyllisyyksiä, minkä suomenkielinen nimi haluaa tuoda esiin, koska alkuperäinen nimi viittaa vain kylmyyteen, eikä sitä voi välttämättä yhdistää suoraan edes jäähän. Sarjan (väitetty) suosio perustuu pääosin ”näppärään” käsikirjoitukseen, koska poliisitoimintaan perehtyneiden mukaan poliisi ei ikinä toimisi kuten sarjassa näkyvä yksikkö ja koko idea on sinällään absurdi.

Hahmot[muokkaa]

  • Lilly Rush (Kathryn Morris)
  • Nick Vera (Jeremy Ratchford)
  • Will Jeffries (Thom Barry)
  • Scotty Valens (Danny Pino)
  • Kat Miller (Tracie Thoms)
  • John Stillman (John Finn, nimestään huolimatta ei kuitenkaan suomalainen :( )

Katso myös[muokkaa]