Taivas

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.
Taivaan pääkonttorin sisäänkäynti Valhallan kaupunginosassa. Taustalla häämöttävä rakennus on tunnettu erityisesti 65 kilometriä pitkästä portaikostaan.

Oy Taivas Ab on yliluonnollisten henkiolentojen päätyöllistäjä maailmankaikkeudessa. Se on myös yksi maailmankaikkeuden vanhimmista yhä toimivista yrityksistä. Taivas on perustamisestaan lähtien tarjonnut kuolevaisille erilaisia palveluita uskonnon ylläpitämiseen ja levittämiseen. Yhtiön toimintastrategian mukaan Taivas "tarjoaa kokonaisvaltaisia henkimaailman ratkaisuja masennukseen, epätoivoon, kuolemaan sekä väärällä tavalla ajatteleviin ihmisiin ja muihin pulmiin, joita asiakaskuntamme kohtaa päivittäin." Taivas toimii pääasiassa Maapallolla, jossa sillä onkin vahva markkina-asema. Haarakonttoreita on lisäksi perustettu muutamalle planeetalle Andromedaan, mutta siellä Taivaan konsepti ei ole vielä vakuuttanut asiakaskuntaa Linnunradan päämarkkina-alueen veroisesti.

Taivas määrittelee itsensä kokonaisvaltaiseksi nihilismintorjuntataloksi, jonka päämääränä on "ihmiskunnan eksistentiaalisen ahdistuksen minimointi myyttisten kertomusten avulla (tuoton maksimoinnin lisäksi)". Toiminnan suuri menestys perustuu luottamukselliselle asiakassuhteelle, jossa idiooteillekaan ei naureta. Taivas korostaa, että asiakas on aina oikeassa – paitsi jos hän on ateisti (jota hän ei tosin koskaan ole). Ateisti saa Taivaan puolesta kärventyä Helvetissä (tästä luonnollisesti veloitetaan).

Historia[muokkaa]

Taivaan perustava kokous pidettiin noin 12 000 vuotta sitten puhekyvyn saavuttaneiden ihmisheimojen kesken. Ajatus perustamisesta syntyi, kun useat heimopäälliköt olivat todenneet, että elämän konsepti on melkoisen perseestä. Oy Taivas Ab perustettiin vastaamaan kysymykseen, voisiko elämä olla vähemmän perseestä.

Taivaan ensimmäinen johtaja oli Ukko Ylijumala. Hänen toimikaudellaan ihmiskunta oli melkoisen pieni ja tyhmä kokonaisuus, joten Ukko pystyi helposti tyydyttämään kaiken tarpeen yliluonnolliselle. Ei mennyt kuitenkaan kauan, kun ihminen alkoi muodostaa yhdyskuntia, joiden hengelliset tarpeet olivat jo huomattavasti vaativampia. Taivas laajensi toimintaansa, jotta yhtiö kykeni vastaamaan kasvavaan hengellisen neuvonnan, outojen rituaalien ja uskonnollisten johtajien hauskojen hattujen kysyntään. Uusien haasteiden edessä tietotaitoa lisättiin kaappaamalla ostamalla alkuperäiskansojen alan yrityksiä.

Yllättäen Ukko Ylijumala joutui luopumaan toimitusjohtajan paikastaan. Eron syynä olivat osakekaupat, joilla valkoihoinen kristitty väestö oli napannut yhtiön omistukseensa. Ukko Ylijumalan kannattajat joko tapettiin tai käännytettiin kristityiksi. Heidän luottomiehensä Jumala otti Taivaan juoksevat asiat hoitoonsa, ja Ukko siirtyi optioiden saattelemana eläkepäiville loma-asunnolleen Pohjois-Karjalaan.

Palvelut[muokkaa]

Sisällöntuotantopalvelujen ohella Taivas nettoaa sievoisia summia henkiolentojen lisenssimaksuilla, joita koriste-esinevalmistajat kiltisti pulittavat.

Enkeleiden, demonien, serafien ynnä muiden käytännön työläisten lisäksi Taivaalla on käsikirjoitusosasto, joka tarjoaa sopuhintaan näppäriä kirjoituksia sekä pikku ihmeitä. Lisämaksua vastaan kirjoituksille voidaan rakentaa erilaisia todisteita aina suurikokoisista fossiileista pieniin varpaankynsiin. Uskonnolliset johtajat voivat tilata erikseen neuvontaa Taivaan konsultilta, jonka antamat ohjeet toimitetaan kivitauluissa (valoefekteistä veloitetaan katsojamäärän mukaan). Asiakkaat voivat lisäksi pyytää kotikäyntejä tai korkeamman voiman puhuttelua, mikäli Taivaan asiakkuuden järkevyydestä syntyy epäilyä.

Erilaiset ryhmittymät voivat ostaa Taivaasta oman henkiolennon ryhmänsä kummiksi. Ryhmän minimikoko on noin 5 000 jäsentä (ei toimiteta yksityisasiakkaille), ja hintaan sisältyy olennon suorittama kuritustoiminta. Toimintatakuu ajasta ikuisuuteen. Takuuhuolto toimii, joten jos uskonto osoittaa hyytymisen merkkejä, Taivas tarjoaa ilmaiseksi Jumalan viha 2.1 -kampanjan puhaltamaan eloa hiillokseen. Myös kokonaisten planeettojen formatointi on mahdollista, mikäli asiakkaalla on siihen varaa ja mikäli muu populaatio ei ole oppinut rakentamaan arkkeja tai meteoriitintorjuntavälineitä. Profeetta T-Rex suosittelee erityisesti meteoriittivaihtoehtoa.

Asiakkaat[muokkaa]

Taivaan referenssilistoilta löytyy useita kuuluisia asiakasryhmiä. Yksi pitkäikäisimmistä asiakkaista ovat juutalaiset, jotka ostivat Taivaalta Valitun kansan erikoispaketin™. He maksoivat antamalla pois muun maailman kunnioituksen ja ovat olleet erittäin tyytyväisiä kauppaan. Muita tärkeitä asiakkaita ovat:

  • Mormonit, jotka tyytyivät varojen puutteessa kevennettyyn pakettiratkaisuun. Toimitukseen ei kuulunut kivitaulussa luovutettuja ohjeita, vaan ne oli kopioitava käsin määräajaksi luovutetuilta kultalevyiltä. Myöhemmin konkreettisen tuotteen puute on harmittanut tilaajaa, mutta toimitusjohtaja Jumala totesi asiaan: "Sitä saa, mitä tilaa."
  • Hindut maksoivat polyteismistaan hieman tavallista enemmän. He korostivat tilauksessaan laadun sijasta määrää ja saivat jumalikseen kolminaamaisen norsun, nelikätisen apinan ja tuhat muuta. Kauppaan ei oltu järin tyytyväisiä, mutta Taivaan edustajan mukaan he noudattivat vain tilaajan antamia ohjeita, vaikka ne hieman tyhmiltä vaikuttivatkin.
  • Kauppaa skientologien kanssa voidaan kutsua Taivaan maanantaikappaleeksi. Aina ei voi onnistua. Kun L. Ron Hubbard käveli toimistoon, parhaat jumaluusideat olivat jo käytössä, joten käsikirjoitustiimi veti hatusta Xenun, dianetiikan ja ne muut hupsut jutut, joita nyt humalassa yleensä hatusta vedetään, jos toisella on ylimääräistä rahaa. Yhtiön edustajat ovat luottamuksellisissa haastatteluissa todenneet, etteivät ymmärrä vieläkään, miten Hubbard suostui maksamaan moisesta roskasta. Markkinointipäällikkö Ra nauraa itsensä vieläkin tärviölle.

Taivaan vallat[muokkaa]

Yhteensä Taivaalla on 144 000 työntekijää, mutta kaikki paikat on valitettavasti jo täytetty. Mikäli et kuulu näihin, mutta haluaisit Taivaaseen, voit jättää yhtiöön avoimen hakemuksen. Työhaastatteluun pääsyä auttavat siivet tai jokin yliluonnollinen kyky. Yliluonnolliseksi ei kuitenkaan lasketa kykyä ampua seittiä ranteesta, sillä maailman pelastaminen ei kuulu Taivaan konseptiin, päinvastoin. Mormonisopimukseen kuuluu houkutteleva, joskin epämääräinen pykälä, jonka mukaan "mahdollisuus" asiakkaan pääsemisestä Jumalan tasoiseksi johtajaksi "on avoin".

Oy Taivas Ab:n hallituksessa istuu monia populaarikulttuurista tuttuja henkiolentoja (ei kuitenkaan Jari Sarasvuota). Tärkeimmät jäsenet ovat:

Jumala[muokkaa]

Pääartikkeli: Jumala

Jumala on Taivaan nykyinen toimitusjohtaja ja sekä hallituksen puheenjohtaja. Jumalan toimikaudella yhtiö on kasvanut räjähdysmäisesti ja onnistunut löytämään perinteisestä kristinuskon tuotteesta monia uusia sovellusmahdollisuuksia. Jumala todettiin hiljattain syyttömäksi talousrikossyytteistä, kun tuomari, syyttäjä, valamiehistö sekä kaikki oikeustoimiin osallistujat kuolivat mystisesti vain päivä oikeusprosessin alettua. Jumala on kommentoinut tapausta lyhyesti toteamalla: "Heidän aikansa koitti."

Huitzilopochtli kaupustelee kenkäharjoja, nopean soturikuolijan etuna paluu maan päälle kolibrina tai perhosena. Hankala selittää asteekkiuskonnon suosiota, jos et ollut siellä silloin.

Zeus[muokkaa]

Pääartikkeli: Zeus

Zeus on jäänyt yhtiöjärjestyksessä varjoon. Hänen salamoilla divaanilta tapahtuva johtamistapansa ei ole ollut alaisten suosiossa enää pitkään aikaan. Hänet muistetaan useista yhtiölle aiheuttamistaan skandaaleista, joiden taustalla olivat Zeuksen väitetyt seksuaaliset väärinkäytökset ihmisnaisia ja titaaneita kohtaan. Ja eläimiä myös. Nykyään Zeus anoo pääsyä eläkkeelle, jotta hän ehtisi viimein viettää laatuaikaa siskonsa Heran kanssa.

Odin[muokkaa]

Pääartikkeli: Odin

Odin on toinen Taivaan menneistä myyntitykeistä, joka oli mukana jo Ukko Ylijumalan aikaan. Tosin silloinkin hänet otettiin mukaan vain siksi, että sattui olemaan Ukon serkku. Odin tunnettiin erityisesti orjatyömäisestä johtamistavastaan sekä suuresta huvistaan haastaa kaikki asiakkaat tikanheittoon, jonka hän voitti aina. Vaikka Odin saattaa vaikuttaa tylyltä, hän on oikeasti ihan leppoisa tyyppi, joka pitää työpaikan iloista ilmapiiriä hyvin yllä. Odinin lempijekku on leikata yksi osa irti Pyhästä kolminaisuudesta (yleensä Pyhä henki) ja juosta se kainalossaan ympäri käytävää. Myös hänen kaksi lemmikkikorppiaan ovat tehokkaita yritysvakoilussa.

Lentävä spagettihirviö[muokkaa]

Pääartikkeli: Lentävä spagettihirviö

Lentävä spagettihirviö on Taivaan hallituksen ilopilleri. Hänet valittiin johtoon pian merirosvojen määrän pienennyttyä hälyttävästi 1800-luvulla. Hänen seuraajansa ovat yleensä rentoa ja mukavaa porukkaa, jotka seuraavat aikaansa ja viihtyvät tietoverkoissa. Virka-aikana Spagettihirviö laatii tutkimuksia älykästä suunnittelua vastaan sekä antaa asiakkaille neuvoja nuudelien keittoajoista. Häntä voidaan myös kiittää kaupunginosaansa pysytetystä oluttulivuoresta ja stripparitehtaasta, jotka lisäsivät asukkaiden määrää huomattavasti.

Allah[muokkaa]

Pääartikkeli: Allah

Allah on Taivaan lupaava uusi tulokas. Hän on yksi suosituimmista henkiolennoista, ja vetoaa erityisesti nuorisoon sekä ryhmiin, jotka mielellään räjäyttelevät jäseniään palasiksi. Allah viettää paljon aikaa toimistossa ja pompottaa alempia jumalia. Monet ovat eri mieltä hänen työetiikastaan, mutta harva yltää samanlaiseen suosioon.

Kilpailu[muokkaa]

Taivaan pahin kilpailija tulee yllättäen yritysmaailman ulkopuolelta. Lisenssimaksuihin ja luottamukselliseen asiakassuhteeseen luottava Taivas on koettu toisinaan kalliiksi vaihtoehdoksi. Sen kilpailijaksi on perustettu vapaa Wikitaivas. Wikitaivas on kaikille avoin jälleensyntymispalvelu, jonne kuka tahansa voi pelastua. Wikitaivasta ylläpitää Wikimedia-säätiö, ja sisältö on käytettävissä WikiJumala-lisenssillä.

Wikitaivaan käyttö on maksutonta, ja sitä pidetään Taivaassa yhtenä pahimmista keskusjohtoisen sanelu-uskonnon uhkakuvista. Lohtua tuovat kuitenkin wikiympäristön haitat. Wikitaivas kärsii samanlaisesta vandalismista kuin muutkin wikit: henkilöhistorioiden tyhjentelystä, omien jumalien mainostamisesta, sotkusta, spammeista ja agendojen kuten antisemitismin tai rasismin levittämisestä. Ylläpitäjät asettavat estoja vandaaleille ja palauttavat mielestään sielujen autuusarvoa heikentäneitä muokkauksia.

Katso myös[muokkaa]