Taiteellisuus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Internetissä tämä on taitellisuuden huippua

Taiteellisuus on ilmiö, jossa henkilö pyrkii lisäämään objektin taiteellisuusarvoa. Taiteellinen EI tarkoita samaa kuin käytännöllinen. Esimerkki käytännöllisen ja taiteellisen eroista on vaikkapa mainos; käytännöllinen mainos kertoo

  • mitä mainostaa
  • mistä mainostettua saa
  • kuka mainostettua tekee
  • etc. eli jne.

Taiteellinen mainos kertoo samat asiat, mutta täysin käsittämättömällä tavalla. Käytännöllinen myyjäismainos on selkeä, mustaa tekstiä valkealla pohjalla, kun taiteellinen vastine on pientä, valkeaa tekstiä keltaisella pohjalla, jossa on käytetty epäselvää fonttia, esimerkiksi jotain hyvin koukeroista.

Taiteellisuuteen pyritään usein, mutta harvoin päästään. Vähän kuten nettisivustojen ylläpitoon jäseneksi.

Tekotaiteellisuus[muokkaa]

Pääartikkeli: Tekotaide

Kaikki taiteellisuus on aina tekotaiteellisuutta, paitsi tekijänsä mielestä. Usein myös taiteelliset teokset ovat tekotaiteellisia, ja tämä toistuukin lähes aina.

Tekotaiteellisuus on yleisempää kuin taiteellisuus, ja taiteellisuuden laji (aito- vaiko tekotaiteellinen) usein korreloi suoraan tekijän ikään, tai kokemukseen.

Tekotaiteellisuutta esiintyy usein esimerkiksi IRC-Gallerian "taidekuvissa", joissa on jonkun Janna-Maarikan silmä lähikuvassa tai muuta vastaavaa. Usein nähty tekotaiteellisuuden muoto on kukka/kasvi/alusta, jolla on vesipisaroita.

Nykyrunous on usein myös tekotaiteellista, koska se on niin helppoa. Tyypillisen ilmauksen malli onkin väri + vuorokaudenaika, esimerkiksi vihreä yö. Samoin otsikoissa esiintyy usein tekotaiteellisuutta. Wargee ei ole taiteellinen otsikko.

Kuinka vältät tekotaiteelliseksi leimautumisen[muokkaa]

Paras tapa välttää tekotaiteelliseksi leimautuminen on pysyä kotona, katkaista internetyhteys, sulkea ikkunat ja vetää verhot eteen. Ovi tulee lukita, ja mahdolliset puhelimet on syytä rikkoa. Jos sattuu asumaan kerrostalossa, on syytä naulata postiluukku kiinni. Edellämainitut varotoimet suoritettuasi on sinun vain pysyttävä asunnossa.

Toinen hyvä tapa on ostaa kaupasta farkut, t-paita, yksinkertainen huppari ja lenkkarit. Jos puet nämä vaatekappaleet niihin ruumiinosiin, mihin ne ovat tarkoitetut, kukaan ei leimaa sinua tekotaiteelliseksi, eikä taiteelliseksikaan.

Ja tärkein asia: Vaikka olisit kuinka ympäripäissäsi taiteellinen tahansa, sinua silti pidetään outona, sinulle nauretaan selkäsi takana tai edessä, ja saat aina kuulla ivaa kaikista tekemisistäsi. Saat myös tekotaiteellisen leiman, jota pyrit karttamaan koska luet tätä kappaletta.

Taiteellinen pukeutuminen[muokkaa]

Usein koetaan erilainen ja outo pukeutuminen taiteelliseksi, paitsi kaikkien muiden mielestä. Siniset kengät punaisten sukkien ja joltain animehahmolta lainattu housukokonaisuus ja outo, puoliksi riekaleinen paita ei ole kovin hieno eikä käytännöllinen asu. Paitsi sinun mielestäsi, tietysti. Täytyyhän sen olla hieno jos joku Akihiro-Gah-Oiweriko pukeutuu niin jossakin Köysitö-animessa niin.