Taikatyttö

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Rose... wand... floating... superior... crystal... eternal... beautiful... flower... GENOCIDE!”

~tyypillinen taikatytön hyökkäysloitsu
Kaksi taikatyttöä.
Anime icon mid.jpg
Osa artikkelisarjasta
Anime ja Manga

Taikatyttö (魔法少女, mahasohjō) on ammattinimike, jota käytetään henkilöstä, jonka toimenkuvaan kuuluvat normaalin koulutytön esittäminen, maailman ja ihmissivistyksen turvaaminen ulottuvuus- ja avaruushirviöiltä salaisen identiteetin alaisena taistellen, ilmeisen eroottissävytteinen muodonmuutosvaihe ennen taistelua, itkeminen, viholliselle joka käänteessä (huonosti) piilovittuileminen ja eri hyökkäystaktiikoiden jatkuva unohtelu. Taikatyttöjen käyttö on kielletty kaikkialla muualla paitsi Japanissa[1], missä taikatytöt muodostavat maan kosmisen turvallisuuden selkärangan.[2]

Kuinka tulla taikatytöksi[muokkaa]

 • Askel 1.

Ole tyttö. [3]

 • Askel 2.

Ole hyvännäköinen.

 • Askel 3

Asu Japanissa/muuta Japaniin.

 • Askel 4.

Odota kutsua Taikatyttöjen koulutusohjelmaan. Odotusaikaa voi lyhentää hankkimalla typerän näköisen/värisen kampauksen ja/tai anorektisen näköisen vartalon.

Miten taikatytöt toimivat[muokkaa]

Saavuttuaan koulutukseen taikatyttökokelas saa mukaansa esineen, jossa piilevät kaikki hänen "taika"voimansa. Esine on normaalisti riipus, sormus, rannekoru tai jotakin muuta feminiinistä. Sitä, miksi taikatyttöohjelma haluaa sitoa alaistensa voimat pieniin ja helposti hukkuviin esineisiin ei tiedetä. Todellisuudessa esine sisältää hyperkondensoitua radioaktiivista materiaalia, josta taikatyttö voi tarpeen mukaan ampua sitä eri muodoissa vihollisten (ja miksei ikävien liittolaistenkin) päälle lausumalla tiettyjä loitsuja, so. salasanoja. Radioaktiivisen materiaalin läheisyydessä työskentely aiheuttaa taikatytölle parinkymmenen vuoden sisällä syövän, minkä vuoksi taikatyttöjä tarvitaan alati lisää. Joissakin säteily aiheuttaa mutaatioita, jotka saavat silmät ja rinnanympäryksen kasvamaan luonnottoman suuriksi ja jalat (erityisesti sääret) kasvamaan epänormaalin pitkiksi. Tämä heijastuu myös taikatyttöjen fiktiiviisiin versioihin, kts. seur. kappale.

Taikatyttöjen suojeluprojekti, Ltd.[muokkaa]

Tämä kuva esittää tosiasiassa Maya Himeitä, ikä 14 (nyt 36). Nykyään hän on alempi pankkivirkailija Fukushimassa ja haluaisi mieluiten unohtaa teini-iän pikku sivutyönsä.

”...ja sitä paitsi, eihän kukaan kieltänyt pientä rahan käärimistä?”

~projektijohtaja

Japanin sisäministeriö on antanut määräyksen, jonka mukaan jokaisesta taikatytöstä/taikatyttöryhmästä on tehtävä fiktiivisiä elementtejä sisältävä televisiosarja. Syitä tähän on kaksi:

 • Mikäli taikatyttö nähdään tosielämässä, oletetaan että kyseessä on vain sarjan hahmoa cosplayaava tavallinen kansalainen. Jos kuitenkin silminnäkijä sattuu uskomaan salaliittoteorioihin tulee hänen todistuksestaan naurettava: "Kyllä se siellä hyppi talon katolla, sama likka kuin siinä lastensarjassa!"
 • Televisiosarjan mainos- ja oheistuotetuloilla voidaan paikata taikatyttöohjelmasta koituvia kuluja.

Paitsi televisiosarjoja, saattaa Taikatyttöjen suojeluprojekti, Ltd. joskus tuottaa tytöistään myös mangoja (ei niitä hedelmiä, toope!) tai videopelejä.

Analyysi alan hyvistä ja huonoista puolista[muokkaa]

Syitä ryhtyä taikatytöksi[muokkaa]

Syitä olla ryhtymättä taikatytöksi[muokkaa]

 • joutuu katsomaan animaatioversiota itsestään joka lauantaiaamu lastenohjelmien joukossa
 • joutuu luultavasti seurustelemaan äärimmäisen tylsän - joskin komean - mieshenkilön kanssa[5], joka saattaa olla itseä huomattavasti vanhempi
 • kuolee syöpään
 • muut taikatytöt ja näiden kanssa toimeen tuleminen tekevät elämästä täyttä helvettiä
 • joutuu olemaan tekemisissä lonkeroiden kanssa (jos ei satu pitämään sellaisesta)
 • saattaa hävitä jollekulle Cthulhun kavereista taistelussa

Joitakin taikatytöistä tehtyjä sarjoja[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

 1. tämä ei tosin ole estänyt italialaisia luomasta omaa taikatyttöbrändiään
 2. Vähän kuin japanilainen Tähtiportti-ohjelma, näin ollen.
 3. voit olla myös alle 20-vuotias mieshenkilö, jos hameen, peruukin ja muiden naisten hepeneiden käyttö julkisella paikalla harva se päivä ei vaivaa sinua.
 4. Usagi Tsukino on tästä erinomainen todiste
 5. ellei satu olemaan lesbo