Taekwondo

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lizardsex.jpg Tämä artikkeli sisältää päällekkäistä tietoa ainakin artikkelin Tae Kwon Do kanssa, joten artikkelit pitäisi saattaa yhteen mahdollisimman nopeasti.
Keskustelusivulla voit kertoa paritusajatuksistasi tarkemmin.

Taek-won-do (suom. Hikisen jalan polku) on taistelulaji, jossa potkitaan ihmisiä mahdollisimman nopeasti toistuvasti päähän. Päävammojen lisäksi lajin suurimpia vaaroja on jalkasienen leviäminen kasvoihin. Se on hauska ja monipuolinen urheilumuoto ja hyvä kunnonkohottaja: jo pari ajatuksella tehtyä meditointisessiota parantaa kuntoasi roimasti. Laji on hyvin tehokas, ja taekwondon harrastaja voittaa yleensä otteluissa (jopa golfissa), mutta joskus myös häviää. Taekwondossa käytetään 256 värin vyöjärjestelmää, alkaen valkoisesta vyöstä (aloittelija) ja loppuen tietysti violettiin (Kaikkivaltias Jumala). Vyöarvoissa voi edetä antamalla suurmestarin voittaa golfissa.

Yleensä taekwondoharjoituksissa harjoitellaan kävelemään salia ympäri, mutta joskus myös istutaan ja venytellään sormia. Jokaisen treenin lopussa on pieni meditointitauko, jolloin saa unohdella edellisen tunnin asioita ja rauhoittua.

Historiaa[muokkaa]

Taekwondo on kehitetty Norjassa kiinalaisten shakki- ja golf-pelureiden toimesta. Alunperin lajia käytettiin pääasiassa kalastukseen, mutta se kehittyi ajan kuluessa hyvinkin tehokkaaksi mattojen tamppaustavaksi.

Lajin virallinen perustaja on pohjoiskorealainen Kim Jong. Hänellä on luonnollisesti lajin korkein vyö oranssi, joka on saatavilla ainoastaan lajin perustajalle.

Lajin osa-alueet[muokkaa]

  1. Tärkein taekwondon osa-alue on murkaus, jossa tavoitteena on käyttää KI-voimia kivien nostamiseen telepaattisesti. Pisteet tulevat suoraan senttien määrästä.
  2. Tärkeää on myös päästää epämääräinen ääni jokaisen lyönnin tai potkun aikana. Usein ääni muistuttaa silakoiden murinaa.
  3. Muita osa-alueita ovat mm. juokseminen, istuminen, tauko sekä välipala.
  4. Jos alat harrastaa Hikisen jalan potkua, sinulle annetaan poikkeavasti välipalaa.

Katso myös[muokkaa]