Supersäieteoria

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
supersäieteoriaa ei pidä sekoittaa stringiteoriaan (super string theory), joka koskee naisten uima-asujen ja ilmastonmuutoksen välistä yhteyttä?

Supersäieteoria eli supersymmetrinen säieteoria on teoria, joka selittää luonnon ja ihmisten perusvuorovaikutukset yhdellä fysikaalisella teorialla. Supersäieteoria mallintaa maailman supersymmetristen säikeiden värähtelyinä. Tämän teorian mukaan värähdykset tapahtuisivat useassa eri foorumissa ja blogissa ja muodostaisivat kokonaisuuden, joka selittää kaiken.

Supersäieteorian eri muunnelmat ovat eräitä ehdokkaita fyysikoiden etsiessä kaikki foorumikommentit ja meemi-ilmiöt selittävää niin sanottua kaiken teoriaa, mutta ne ovat saaneet osakseen myös laajaa arvostelua, eniten sen vuoksi, että niiden antamat tulokset ovat lokeroivaa roskaa ja stereotypioita. Toisaalta teoria sopii hyvin havaintoihin. Esimerkiksi Godwinin lain ennustama keskustelujen paisuminen natsikorttia kohden sopii yhteen havaintojen kanssa. Samoin supersäieteoria onnistuu yhdistämään kvanttifysiikan yllättävyyttä korostavat puolet suhteellisuusteorian yllättävyyteen tavalla, joka sopii hyvin siihen, mitä tapahtumahorinasontista tiedetään.

Supersäieteoriassa esitellään paljon erilaisia lakeja ja sääntöjä. Siksi se on vaikea käsittää, mutta on hyvin selitysvoimainen siinä mielessä, että jokaiseen kommenttiin ja säikeseen voidaan soveltaa jotain nyrkkisääntöä. Joka tapauksessa tiedetään, että supersäieteoria sijaitsee Adolf Hitlerin säteen päässä parodiahorisontista. Kaiken kaikkiaan supersäieteoriasta ei luovuta pääasiassa, koska parempaakaan ei ole.