Sumopaini

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sumopainia. Kunnioita näitä läskejä taiteilijoita!

”Paino on voimaa ja ylipaino ylivoimaa!”

~Ikivanha japanilainen sananlasku

Sumopaini on muinainen japanilainen taide- ja liikuntamuoto, jossa ylipainoiset ihmiset tönivät toisiaan ympyrässä. Koska Japanissa on erilainen kulttuuri kuin Euroopassa, heillä otetaan vakavana kulttuurisena ilmiönä se, kun sairaalloisen ylipainoiset miehet tönivät toisiaan vaippahousuissa.[1]

Sumopaini sai alkunsa, kun muinainen McDonald's tuli Japaniin.[2] Tämän seurauksena maahan tuli eurooppalais-amerikkalainen turmelus ja sairaalloisen ylilihavia ihmisiä alkoi olemaan maassa.[3]

Koska japanilaiset pitivät liikuntaa terveellisenä,[4] ja koska ylipainoiset eivät muutoin halunneet liikkua, heille keksittiin oma erikoislaji, sumopaini. Tällä ajateltiin korjata syntyneet vahingot. Tavoitteena oli saada liikalihavat laihtumaan runsalla liikunnalla. Mutta koska liikunta ei aidosti laihduta, vaan päin vastoin liikunta tekee entistä nälkäisemmiksi, sumopainijoista tuli entistä painavampia.

Paikalliset ihmiset sitten tulivat katselemaan tätä heidän lyllerrystään.[5] Aluksi tämä tehtiin vain hupimielessä, mutta kun sumopainijoista tulikin taitavia painijoita, ja heillä oli rasvan lisäksi myös lihaksia joilla käyttää sitä taitoa, heitä kohdeltiin hyvin.[6] Heille annettiin paikkoja junissa ja vankkureissa ja veneissä.[7] Näin sumopainista tuli arvostettua urheilua. Kasvaneen ammattiylpeytensä seurauksena sumopainijat alkoivat myös ajaa jalkakarvansa, jotta heitä ei sekotettaisi feministeihin. Käytäntö on säilynyt nykypäivään asti.

Viitteet[muokkaa]

  1. Toisaalta voiko heitä syyttää, kun eurooppalaisilla on jääkiekko, jossa tyypit laittavat paljon tavaraa päälleen ja seuraavat jotain muovilätkää ja tönivät sitä tikuilla?
  2. Kyllähän japanilaiset yrittivät eristää itsensä, jotta vaaralliset vaikutteet eivät pääsisi turmelemaan maan hienoa kulttuuria, jossa ihmiset leikkasivat toistensa päitä isoilla katanamiekoilla ja törkkivät parannusmielellä itseään neuloilla. Mutta minkäs teet...
  3. Tosin osa on sitä mieltä, että eurooppalais-amerikkalainen kulttuuri antoi mahdollisuuden lihoa. Että aikaisemmat japanilaiset vain olivat niin alkukantaisia, että heille se ei olisi ollut edes mahdollista.
  4. Tosin katanamiekkaliikunta oli maassa ollut melko epäterveellistä, ja se oli johtanut muun muassa lukuisiin amputaatioihin, joten on vaikea sanoa miksi he yhä uskoivat liikunnan terveellisyyteen.
  5. Sinäkin varmaan teit sitä koulussa. Katsoit kun läski yritti punnertaa. Tunnusta!
  6. Eikä ihme: Vaihtoehtonahan on saada turpaan!
  7. Itse asiasa jopa useita vierekkäisiä paikkoja.
Drinkingbeer.jpg Tämän tynkäartikkelin edellinen kirjoittaja myöntää olleensa humalassa.
Korjaa känninen toilailu pyyhkimällä artikkeli siistimmäksi.