Steven Seagal

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Steven Seagal, (s. 1952 Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen muka-aasialainen ö-luokan näyttelijä, paskan tuottaja ja ajoittainen käsikirjoittaja, joka on tunnettu niin sanotuista toimintaelokuvistaan, moni-ilmeisyydestään sekä uskomattomasta notkeudestaan. Seagalilla on 7 danin arvoasteikko aikidossa.

Yksityiselämä[muokkaa]

Seagal on tunnettu myös eläinten koskettelusta ja ympäristöntuhoamisesta. Hän on myös lihansyöjä. 1999 Seagalille myönnettiin American Pervert Award -palkinto ansiokkaasta eläintenkosketteluelämäntyöstään.

Seagal uusimman elokuvansa Kuolettavan makkaran videojulkaisun kansilehtisessä.

Historia[muokkaa]

Hän toimi ennen näyttelijänuraansa vessaharjana Japanissa. Muutettuaan Los Angelesiin viihdetuottajat huomasivat hänen kykynsä vessanpuhdistusalalla.

Elokuvaura[muokkaa]

Kun Seagal esiintyi ensimmäisessä elokuvassaan vuonna 1988, hän oli vain ihminen. Nykyään Seagal on ylijumala kaikissa maailman kulttuureissa. Tämä tapahtui kun hän esiintyi itse käsikirjoittamassaan, ohjaamassaan ja tuottamassaan "Belly of the Beast" -elokuvassa, jossa huomattiin ettei edes voodoo tepsi Seagalin moni-ilmeisyyteen. Elokuva pääsi jossain maissa erehdyksessä jopa teatterilevitykseen.

Hänen elokuvansa noudattavat aina samaa kaavaa, joka on: tapa, kuulustele ja ihmettele miksi ei kuulu vastausta. Jokaisessa Seagal-elokuvassa hänellä on vaimo tai tytär joka kidnapataan ja/tai tapetaan. Kun Seagal saa tästä tiedon hän kaivaa itsestään esiin sen puolen jonka hän on jättänyt taakseen (eli siis joko ex-navy seal tai ex-poliisi)

Ja kaikkihan tietävät, että hänen vartalonsa ei ole tarpeeksi hyvä elokuviensa kansiin, joten hän leikkaa päänsä muiden vartaloiden päälle.

Triviaa[muokkaa]

  • Seagal osaa liitää. (Belly of the Beast)
  • Pystyy katkaisemaan kohti lentävän nuolen millintarkasti kahtia miekalla, jonka hän kaivaa seinällä roikkuvasta hevonpaskasta irti millisekunnin murto-osassa. (Belly of the Beast)
  • Saa junavaunun liikkeelle yhdellä potkulla ja liikkuu turvallisesti yli 50m ampumalla samaan aikaan afgaaneja, jotka tulittavat samalla häntä konepistooleilla. (Belly of the Beast)
  • Steven Seagal on niin kova jätkä, että pyyhkii perseensä a-luokan hiekkapaperilla. (Vanha itämainen sanonta)
  • Pystyy tiputtautumaan yli 20m korkeudelta ilman mitään ääntä.
  • Edes 7.62mm luodit eivät satuta Seagalia. (Under Siege)
  • Steven Seagal osaa hymyillä. (The Keeper)

Katso myös[muokkaa]