Schrödingerin maahanmuuttaja

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Schrödingerin maahanmuuttajat tungeksivat maahamme ja tähän kuvaan tuhatmäärin.

Schrödingerin maahanmuuttaja on kuuluisa fysiikan ajatuskoe. Ajatuskoe demonstroi kvanttifyysisten tapahtumien vaikutusta makrotasolla. Ajatuskokeessa otetaan kokoelma maahanmuuttajia joita ei tarkkailla (tarpeeksi). Näin ollen maahanmuuttajista ei tiedetä mitään. Tämän epätietoisuuden vuoksi maahanmuuttajien aaltofunktio ei romahda, ja maahanmuuttaja on superpositiotilassa, missä hän samanaikaisesti sekä vie suomalaisilta työt että elelee työttömyystuilla Suomen kansalaisten piikkiin. Kun laatikko sitten avataan, niin maahanmuuttajan aaltofunktio romahtaa ja selviää että maahanmuuttaja joko loisii tai vie työpaikan. Tämän huomion kautta romahtaa myös maahanmuuttokriitikon mielenterveys.

Fysiikan kannalta mysteeri onkin se, miksi sama ei päde kantasuomalaisiin, eli miksi jokainen suomalainen ei joko vie työtä toisilta tai elä sosiaalituilla. Tämä on suuri fysikaalinen mysteeri, jota tarvitaan sen selittämiseen, miksi meillä ylipäätään on mitään yrityselämää.

Katso myös[muokkaa]

P physics.60px.png Tämä tiedettä käsittelevä artikkeli on turhan mikroskooppinen. Hydrolysoimalla liuoksen saat mahdollisesti sen laajenemaan.