Sanja Taarela

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuinka vaikeaa on hivenen sähköillä, ns. hyvää energiaa, omaan puoluekulttuurisen ympäristöönsä ja samalla sähköistää jaloa kulttuuria...

Sanja Taarela on se masentunut aviovaimo, jonka viimeisin avioeroa hakenut ohjaajapuoliso Salli Oorela uhkasi vetää itse muuntajakoppi Heinäluomaa nokkaan. Tämä oli eittämättä Sanja Taarelan uran kohokohta, sillä hänet huomattiin. Syy, miksi moinen meikkipelle jälleen esiintyy omana artikkelinaan Hikipediassa, on kyseisen henkilön muuksi muuttumaton muuntautumiskyky.

Vieno Tanjanen[muokkaa]

Aluksi oli Vieno Tanjanen. Vieno tuli tunnetuksi nänneistään, josta syystä hänen lempinimensä olikin hivenen aikaa Vieno Nänninen. Hän edusti uutta tissikulttuuria, johon kuului kyky ajatella asioita Lähde?. Vapailla markkinoilla liihotellut Tanjanen törmäsi jossakin vaiheessa kirjailija Korpelaan; se oli raskautta ensi silmäyksellä. Koska Vieno halusi säilyttää omaleimaisuutensa, hän halusi vihkinimekseen Kanpelan. Avioliitto alkoi rakoilla sivusuuntaisesti kuitenkin varsin pian, sillä eduskuntaan päässyt nymfomaani kiinnitti sekä Niinistön että Vanhasen huomion itseensä. Tarja leikki Saulin kanssa kotia jonkin ajanjakson, joskin piipahti myös Vanhasen kanssa hotellihuoneessa.

Salli Oorelan aika[muokkaa]

Tässä vaiheessa Tarja Kanpela vietti aikaa kulttuuriministerinä. Tässä tehtävässään hän nautti suurta arvostusta Lähde?. Raskas työ ja aivolliset velvollisuudet kuitenkin rasittivat Tarja Kanpelaa ja hän päätti hakea lohtua ohjaaja Salli Oorelasta. Häilyvästä luonteestaan johtuen uskottavuuttaan menettänyt Tarja avautui television ajankohtaisohjelmassa. Hän pyysi tällöin sekä toimittajalta että kansalta kahta asiaa; että hänet jätettäisiin rauhaan että samalla osoitettaisiin huomiota.

Salli Oorelan jälkeen[muokkaa]

Salli Oorela ja Sanja Taarela osoittivat luovaa ajattelukykyä Lähde? matkustamalla moottoripyörällä Suomen Keskustan puoluekokoukseen. Myöhemmin on käynyt ilmi, että Matti Vanhanen olisi etukäteensä toivonut Sanja Taarelan ilmestymistä paikalle yksin. Miksi näin, voidaan vain arvailla. Ennen itsenäisyyspäivää vuonna 2007 Sanja Taarela ilmoitti hakevansa miehestään Salli Oorelasta avioeroa, koska ei enää rivikansanedustajana ole saanut mielestään ansaitsemaansa huomiota julkisuudelta. Iltapäivälehdistö kaivoi tapansa mukaan vanhat kuvat Taarelasta ja tekivät niistä asiaa Lähde? ennen itsenäisyyspäivää 2007 ilmestyneissä numeroissa.

Sanja Taarelan suhde mediaan[muokkaa]

Sanja Taarela haluaisi pois mediajulkisuudesta, mihin hän pyrkii loogisesti hakeutumalla jatkuvasti mediajulkisuuteen. Sanja Taarela ei ole onnistunut tavoitteessaan, vaikka on aktiivisesti yrittänyt mallin, missin, ministerin ja sittemmin hyvän julkkisäidin myötä saamansa huomion avulla etäännyttämään itseään vuoroin mediasta ja vuoroin kansasta. Sanja Taarela on soveltanut tätä logiikkaa myös taistelussa piratismia vastaan, käyttämällä mm. aidon käsityökäsilaukun virolaista jäljennöstä.

Sanja Taarela kannattaa piraattilakien koventamista, jotta Suomen tietovesiliikenteellä häiriköivät pullonpohjalasi-uusmerirosvot saataisiin kiikkiin. Taarela olisi kernaasti kriminalisoinnut ämpärien sekä minäpottien hallussapidon, mistä varsinkin rutiköyhät Teosto ja levy-yhtiöt kiittelivät, mutta Suomen kaljamahapuolue, Porkkanajengi ja lauma hikisiä neopiraatteja oli valmis teilaamaan hänet.

Sanja Taarela on myös huolissaan saatanallisen internetin vaaroista ja niiden kohdistumisesta lapsiin, ja on ehdottanut, että internet joko lakkautettaisiin kokonaan, tai siellä julkaistava materiaali kävisi ensin sen eettistä ja soveliasta sisältöä pohtivan neuvoston läpi, tai vaihtoehtoisesti lakkautettaisiin kokonaan; vaivattomat maksutoiminnot internetissä, nopea uutisten saanti ja Hikipedia olisi pikkuhinta, jos näin estettäisiin lapsipornon, huumeiden ja Wikipedian levittäminen. Ei ole niin oudoksuttavaa, että Matti Vanhanen teki näin samoilla aallonpituuksilla itsensä kanssa liikkuvasta ex-missistä kulttuuriministerin.

Katso myös[muokkaa]