Sairaankuljettaja

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sairaankuljettaja (kyytiapina, lanssari, perustason sairaankuljettaja) on sairaalan ulkopuolella "työskentelevä" hoitaja, jonka kontolle on jätetty ne potilaat, joita kukaan muu ei halua hoitaa. Potilasmateriaalin suurimmat yksittäiset ryhmät ovat paskassaan uivat juopot, narkkarit, muka-kipeät vanhukset ja heidän omaisensa.

Työnkuva[muokkaa]

Työ on helppoa. Sairaankuljettaja ajaa värikkäällä pakettiautolla kohteeseen samalla kun vieressä istuva työkaveri tykittää molemmille opiaatteja. Kohteessa huudetaan ensin potilaalle, sitten omaisille ja sen jälkeen potilas viedään lääkäriin. On myös mahdollisuus jättää potilas kotiin, jos hänellä ei ole sairaankuljetusta vaativaa vaivaa, mutta historia ei tähän mennessä tunne yhtään kyytiapinaa, joka olisi viitsinyt tutkia potilaan, joten on helpompi vain kuljettaa. Joskus kyytiapinalle sattuu potilas, joka on kipeä. Tällöin tärkein tehtävä on kutsua paikalle helikoptereita ja maastureita, joissa on luultavasti lääkäri sisällä. Lääkäri hoitaa sitten potilaan ja kyytiapinat saavat keikan jälkeen naureskella idioottilääkärille, potilaalle ja omaisille. Nämä ovat parhaita keikkoja, koska kyytiapina on erittäin yhteisöllinen eläin ja on tärkeää kehua muille lauman jäsenille sankariteoistaan. Tarinat sankariteoista ovat hyviä apuja kesätyttöjen painamiseen.

Kyytiapinan virkaa toimittaa useimmiten lähihoitaja.

Pro-lanssarit l. Ensihoitajat[muokkaa]

Kyytiapinoiden joukossa on satunnaisia onnistujia, jotka eivät koita vain saada ratkaistuksi itsetunto-ongelmiaan heijastinvaatteilla, vaan ymmärtävät jotain ensihoidosta ja erotuksena normaaliin sairaankuljettajaan yleensä myös osaavat ajaa ambulanssin talliin kaatamatta tallia tai ambulanssia. Näistä tulee yleensä ensiöhoitajia (hoitotason sairaankuljettaja, pesservisseri, homo) ja ne koittavat vaatia kyytiapinoita ajoittain irtaantumaan rutiineistaan. Useimmiten kuitenkin kyytiapinaporukka saa ajettua ensiöhoitajan toiselle työmaalle ja jatkettua laadukasta potilastyöskentelyään rauhassa. Huolimatta eroistaan, sekä sairaankuljettajat, että ensihoitajat kilvoittelevat keskinäisestä paremmuudestaan sillä kuka on saanut painaa eniten kesätyttöjä ja kuinka monta kertaa kuokka on vilahtanut. Ensihoitajista suuri osa on nykypäivänä mielikuvituksettomasti ensihoitajia myös koulutusnimikkeeltään. Myös jokunen sairaanhoitaja on saanut helvetillisellä vinkumisella (tai reittä pitkin) hoitotason luvat ensihoidon vastuulääkäriltä.

Katso myös[muokkaa]