Radioaktiivisuus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Radioaktiivista ainetta ovat esimerkiksi säteilevät plutonium-pötköt. Niitä käytetään elintarvikkeina jonkin verran ympäri maailmaa, mutta niiden kelpaavuudesta siihen tehtävään on erimielisyyksiä. Kiinassa suuremman suosion on saavuttanut melaniinia sisälktävät maitotuotteet. Homer Simpson on tutkinut radioaktiivisten aineiden ravintokäyttöä ja tullut siihen tulokseen, että ne ovat ruoaksi kelpaavia ja sisältävät terveellisiä ravinteita.

Radioaktiivisuuden keksi William Wön Chös kaataessaan toffeeta myrkylliseen liemeen. Hän kuoli pian radioaktiivisuuden keksimisen jälkeen tuntemattomaan syyhyn, eikä ehtinyt testaamaan radioaktiivisten asioiden ominaisuuksia. Radioaktiivisen aineen on todettu olevan hyvin terveellistä syövälle, sillä jopa 40 % radioaktiivisten aineitten käyttöä testaavista amerikkalaisista parani syövästään. Noin yhdellä prosentilla koehenkilöistä oli syöpä.

Radio cassette player.jpg Tämä radioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit aktivoida artikkelin laittamalla radion päälle.