Ra

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuva RA:sta, joka taistelua ja kansan tukea symbolisoiva was -sauva toisessa ja hyvinvointia ja edistystä kuvaava setelinipusta rakennettu scourge -mallinen ruoska toisessa kädessään käy päivittäistä taisteluaan köyhyyden voimia vastaan.

Ra on muinaisen Egyptin kaupan ja hyvinvoinnin jumala. Tämä johtuu siitä että egyptiläiset pitivät kultaa, kaupankäyntiä ja aarteita hyvin tärkeässä roolissa koko maan hyvinvoinnin kannalta.

Ra kuvattiin yleensä egyptiläisessä taiteessa ankkapäisenä hahmona, jonka pään yläpuolella oli silinterihattu. Hänet kuvattiin usein kantamassa kävelykeppiä (pyhää was-sauvaa). Pyramidit olivat eräänlaisia monumentteja, joilla yritettiin mukailla Ra-jumalan asuinsijaa, rahasäiliötä.

Ra -myytissä ytimessä on hyvän ja pahan välinen taistelu. Ra:n sukulaiset auttavat häntä usein taistelussaan, jotka käydään usein vieraissa paikoissa. Vihollisena nähtiin esimerkiksi paha jumala Kroisos Pennonen joka voisi ahmaista rahasäiliön ja saattaa ikuisen pimeyden, köyhyyden ja pörssiromahduksen maan päälle. Mikäli Ra oli voitokas, nousi aurinko ja pörssikurssit seuraavanakin päivänä.

Ran tunnus (joko muodossa $ tai RA) koettiin usein lähes itsenäisenä jumaluutena, joka pystyi toimimaan oman tahtonsa mukaan. Yleensä Ran tunnus yhdistettiin joko onnenlanttiin sen lempeämmässä muodossa tai massiivisiin rahavirtoihin sen raivoisassa muodossa. Ra lähettää myyteissä usein varallisuutensa kohti ihmiskuntaa, jotta nämä osaisivat kuluttaa omaksi edukseen.

Katso myös[muokkaa]

P religion.60px.png Tämä uskontoa käsittelevä תּוֹרָה on kerettiläinen tynkä.
Liity valon lapsiin ja levitä sanaa laajentamalla tätä artikkelia. Aamen. ॐ मणि पद्मे हूँ.