Protu

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.

Protu eli Prometheus-leirin tuki ry on järjestö, joka tukee ja järjestää erinäisiä kirkonvastaisia toimenpiteitä, kuten ateistisia Prometheus-aikuistumisleirejä.

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
 • ... ei liene sattumaa, että protu-aktiivien Kotkanpesä-sivuston nimi on yhdistettäväissä Adolf Hitlerin kesälukaaliin?
 • ...tiettävästi osa järjestön jäsenistä on entisiä tai nykyisiä alkoholiongelmaisia. Kuinka muuten leirin aikuisten kokkien saunaoluiden juomisesta syntyisi niin valtava kohu?
 • ...Protun hallitus on ilmoittautunut närkästyksensä siitä, että järjestön käytänteitä ollaan paljastettu myös ulkopuolisille?

Organisaatio

Järjestö toimii vapaaehtoisvoimin, lukuun ottamatta muutamaa toimistotalon kellariin lukittua pienipalkkaista työntekijää. Ohjaajatiimille ei myöskään makseta palkkaa, vaan he ovat puhtaasti omasta tahdostaan kiusaamassa viattomia pikku leiriläisiä. Toisaalta tästäkin on poikkeuksia: Protu vaikuttaa herkästi nuorten vielä niin avoimiin mieliin tehden näistä järjestön uskollisia vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka sitten levittävät sanomaa yhä uusiin viattomiin nuoriin. Parhaiten opit omaksuneista "protu-aktiiveista" kootaan leirien aivopesutiimit, joiden tehtävänä on hoitaa järjestölle mahdollisiman monta uutta ilmaistyöntekijää. Tiimiin liittämättömillekin riittää tehtävää mm. Protun propagandakoneiston pyörityksessä ja erilaisissa jaostoissa.

Aivopesuleirit

Järjestön rahoittamat Prometheus-leirit ovat virheellisen käsityksen mukaan hauskoja ja unohtumattomia kokemuksia. Todellisuudessa leireillä kuitenkin keskustellaan henkeviä, pakotetaan leiriläiset leikkimään kamalia läheisyysleikkejä sekä vastaamaan noloihin kysymyksiin omasta elämästään. Niillä saa myös tupakoida ilman huoltajan lupaa, sillä järjestö on löytänyt lakipykälistä jonkun porsaanreiän, jonka mukaan moisessa ei ole mitään laitonta[1]. Eikö jo järki sano, ettei moinen ole hyväksyttävää? Ilmeisesti kyseessä onkin vain keino, jolla leireille saadaan houkuteltua yhä useampia nuoria.

Kulttitoimita

Kuten jo tarkkasilmäisempi lukija on varmasti jo huomannut, ei Prometheus-leirien nimi ole suinkaan päästä vedetty. Prometheus on nimittäin antiikin Kreikan taruston pakanajumaluus, jättiläistitaani, joka varkauden jumalana ryösti tulen muilta epäjumalilta[2]! Tällaisten vanhojen pakanakulttien uudelleenherätys on yleistä ateistien keskuudessa, joten kaikessa hirveydessään moinen toiminta ei ole kovinkaan ihmeellistä. Leirin päätteeksi pidetään myös eräänlainen "aikuistumisriitti", jossa riitin suorittaneen nuoren kaulaan asetetaan Prometheus-kultin pyhä riipus ja päähän laitetaan kasveista näperretty seppele. Kyseessä on mitä ilmeisimmin uudelleen herätettyä epäpyhää symboliikkaa.

Korostettu seksuaalisuus

Protun logo herättää epäilyttäviä assosiaatioita.

Prometheus-leirien päiväohjelma tihkuu erotiikkaa! Hyvin usein tiimiläiset painostavat lapset erilaisiin kehitysvaiheelleen sopimattomiin aktiviteetteihin. Eräskin varsin usein Prometheus-leireillä harrastettu "leirileikki" on nimeltään "pusupaini"! Nimensä mukaisesti siinä on perimmäisenä tarkoituksena päästä pussaamaan jotakuta kanssakisaajista, usein raivokkaan taistelun jälkeen. Näistä taisteluista kertonee jotain se, että peliä kutsutaan tietyissä piireissä myös "raiskausleikiksi"! Ihan kuin peli ei jo valmiiksi olisi epämoraalinen, on siinä vielä mahdollisuus joutua suukottamaan samaa sukupuolta olevaa ihmistä[3][4]!

Seksuaalispainotteisuudesta kertonee jotain sekin, että sen käsittelylle on varattu leiriviikosta lähes kokonainen päivä! Tuona päivänä leiriläisiltä tivataan heidän seksihistoriaansa, piirretään niistä erilaisia tilastoja, leikitään salaperäistä "kuppaleikkiä" ja päivän päätteeksi luetaan vielä pornoa iltasaduksi[3]. Lähes poikkeuksetta myös homojärjestö SETA:n edustaja käy leirillä käännyttämässä nuoria homoiksi[2]. SETA on tiettävästi myös Protun virallinen tukija.

Eikä tässä vielä kaikki! Illalla, päivän henkisesti raskaan tai jopa traumatisoivan ohjelman jälkeen lapset eivät pääse peseytymään ja purkamaan tuntojaan muiden samaa sukupuolta olevien ikäistensä kanssa, vaan joutuvat yhteissaunaan, jossa myös irstaat ohjaajat saunovat[5]. Luoja yksin tietää, mitä moinen alastomien ihmisvartaloiden katselu aiheuttaa kasvavien nuorien psyykeelle. Lapset laitetaan myös nukkumaan yhteismajoituksessa, siis vailla mitään yksityisyyttä ja aivan suojatta sairaiden tirkistelijöiden katseilta ja kourinnalta! Onpa jopa kerrottu, että Prometheus-leireillä olisi harrastettu esiaviollista seksiä, joskus jopa niin, että toisena osapuolena on ollut leiriläinen, toisena jopa täysi-ikäinen tiimin jäsen[6]. Lienee itsestään selvää, ettei tiimiläisen valta-asema voi olla vaikuttamatta tähän.

Poliittinen käännytys

Ei taida protu-leirien poliittinen sitoutumattomuuskaan olla mitään muuta kuin pelkkää sanahelinää. Prometheus-leirin tuki ry saa rahallista tukea vasemmistolaiselta sivistysjärjestöltä nimeltä Demokraattinen sivistysliitto (DSL), joka tukee sivistystyötä "rauhan, kansainvälisyyden, humanismin, demokratian sekä marxismin ja sosialismin aatteiden pohjalta"[7]. Tämäkö on sitä paljonpuhuttua poliittista sitoutumattomuutta? On lisäksi yleisesti tiedetty[8], että Sosialistinen sivistysliitto on poliittisesti lähellä äärivasemmistoa, esimerkkinä vaikkapa Suomen kommunistinen puolue, joka on myös DSL:n jäsen. Muita DSL:n yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Suomen rauhanpuolustajina tunnettu pasifistikööri, eli hipit.

Vasemmistoliittoon kuuluvat tiimiläiset iskostavat nuoren päähän yhteiskuntakriittisiä ajatuksia esimerkiksi byrokratiasimulaatiolla ja opettavat lainvastaisen kansalaisaktivismin tekniikkaa esimerkiksi poliittisesti epäkorrektisti nimetyllä "Nazi-Polizei" -leikillä. Onpa sitä kannutettu laulamaan yhteislaulussa myös sellaisia vasemmistolais-taistolais-kommunisti-neukkuviisuja kuin vaikkapa "Kenen joukoissa seisot", joka tunnetusti kannustaa vallankumoukselliseen toimintaan[3]!

Pahinta kaikista kuitenkin on, että "tiimi" on parin viikonlopun aikana koulutettu aivopesemään lapsiparat järjestön uskollisiksi orjiksi. Lapset eivät yleensä ole lainkaan tietoisia ympäröivästä maailmasta leirin jälkeen ja uskovat vielä pitäneensä leirillä hauskaa. Leiriltä poistuessaan nuori on usein kaikkea muuta kuin aikuistunut, vaan hänestä on tullut vegaani rastapää, joka kuvittelee Greenpeaceen ja vasemmistonuoriin liittymällä parantavansa rumaa maailmaa.

Päihteiden käyttö

Ihan kuin tilanne ei muutenkin olisi tarpeeksi hirveä, on Prometheus-leirien päihdesuhde kieroutunut. Terveen ja nuorten mielelle ymmärrettävän valistuksen sijasta pyöritään huumekeskustelussa ns. harmaalla alueella. Nuorten mahdollista huumemyönteisyyttä ei, kuten asiantuntijat suosittelevat, torpata suoriltaan ja oikaista, vaan asiasta "keskustellaan" ja "argumentoidaan". Tämä antaa nuorille sellaisen kuvan, että päihteidenkäytön vääryys olisi suhteellinen asia. On myös yleistä tietoa, että järjestön toiminnassa on mukana esimerkiksi kannabiksen käyttäjiä.

Yhteenveto

Protu mädättää Suomen nuorison ilman, että kukaan puuttuu asiaan[2]. Leirit on kaikeksi onneksi ainakin toistaiseksi kohdistettu enimmäkseen ET-oppilaille, eli siis jo valmiiksi langenneille, mutta valitettavasti niille yritetään yhä useammin houkutella myös terveitä kristittyjäkin.

Muu toiminta

Järjestö on mukana leirien ja koulutusviikonloppujen lisäksi mm. Nufit-paskanjauhantatapahtumassa sekä yleisessä irstailutilaisuudessa, jota myös puistotapahtumaksi kutsutaan. Järjestön ylläpitämässä kahvila Soihdussa Helsingissä tarjoillaan vain vegaanirehuja, joita aivopestyt "protut" myyvät ilman palkkaa. Asiakkaina toimivat myös muut protulaiset, jotka kuuliaisesti kiikuttavat rahansa järjestön pohjattomiin taskuihin (vrt. skientologia).[9]

Viitteet

 1. Petra Thurén: Prometheus-leirien käytännöt ihmetyttävät (Keskisuomainen 5.7. 2008)
 2. 2,0 2,1 2,2 Prometheusleirit mädättävät nuorison (Niilo Paasivirta 5.7. 2008)
 3. 3,0 3,1 3,2 Karmivia totuuksia Prometheus-leireistä, valaistunut ex-protu paljastaa! (Protu.fi)
 4. Kuvamateriaalia epämoraalisista protuhuvituksista: Prometheusleiri, Leo vs. Teemu part 1 (Youtube 5.8. 2007), Prometheusleiri, Leo vs. Teemu part 2 (Youtube 5.8. 2007) sekä mitä saastaisinta perversioiden toteutusta, joka onkin osuvasti nimetty nimellä protun esittelyvideo (Youtube 14.6. 2007). Ei suositella herkästi järkyttyville.
 5. Laura Vähäsarja: Lapsiasiavaltuutettu: Prometheus-leirien sekasauna ongelmallinen käytäntö (Kotimaa 4.8. 2008)
 6. Aatu Komsi: Protu-leireillä harrastetaan seksiä! (Protu-lehti, 2003, nro 5/03)
 7. Anna Amnell: Prometheus-leirit. Poliittinen tausta (Blogisisko 13.7. 2009)
 8. Wikipedia: Demokraattinen sivistysliitto
 9. Tiettävästi kahvilatoiminta on, luojan kiitos, päätetty lopettaa. Taustalla oli jonkinlainen korruptio- tai petosskandaalin, kuinkas muutenkaan. Sitäpaitsi eiväthän ne hipit osaa edes laskea.