Potkaista tyhjää

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tyhjän potkaiseminen on kansainvälisesti suosittu laji, jota etenkin mummot tahtomattaan harrastavat osteoporoosin vahvistamilla jaloillaan. Tiedemiehet saatikka vihreät pienet tiedemiehet eivät ole toistaiseksi saaneet selvitettyä, mitä tyhjään potkaistaessa käytännössä tapahtuu. On arveltu sen avaavan portin toiseen ulottuvuuteen, jossa on tyhjyyttä. Toisen, joskin vahvistamattoman, teorian mukaan Tyhjä on Saatanan toinen nimi, mutta sitä ei näe, koska se on tyhjää. Joka tapauksessa Saatanaa potkaisemalla hän suuttuu (luonnollisesti) ja vie potkaisijan sielun. Tällöin potkaisija tavallisesti kuolee, mutta varsinkin mummojen kohdalle se usein sekoitetaan nukkumiseen, joka on itse asiassa paljon epämukavampaa.

Hyötykäyttö[muokkaa]

Tyhjän potkaiseminen ei ole harrastuksena lainkaan hullumpi. Tehokkaimmin se toimii kiristysvälineenä, jolloin harrastajan ei välttämättä tarvitse edes suorittaa toimintoa, vaan hän voi saavuttaa haluamansa päämäärän pelkästään kertomalla potkaisevansa pian tyhjää. Tyhjän potkaisua hyödynnetään varsin yleisesti esimerkiksi seuraavissa tapauksissa:

  • Materialististen tarpeiden tyydytys – Pian tapahtuva tyhjän potkaisu on varsin yleinen keino köyhien ja kerjäläisten keskuudessa, kun nämä yrittävät saada ohikulkijoilta rahaa/viinaa/ruokaa/apua/pillereitä. Keino ei tosin ikinä toimi, paitsi juuri silloin kun köyhä todella potkaisee tyhjää. Tosin tämän jälkeen kukaan ei anna hänelle enää yhtään mitään
  • Mielihyvän ilmaus – Tyhjää voi potkaista silkkaa hilpeyttään. Usein tätä harrastavat erilaiset lahkot ja henkilökultin ajamat harrastajaryhmät, jotka suorittavat potkaisemisen yleensä suurella porukalla yhtäaikaisesti. Tavallisimpia paikkoja ovat täyteen ahdetut paikat kuten torit, metrojunat ja kauppakeskukset. Potkuja saatetaan säestää sariinilla tai kotitekoisella pyrotekniikalla.
  • Ruumiinvammojen vakavuuden ilmaiseminen – Tyhjän potkaiseminen on kätevä uhkaus, mikäli henkilöllä on vakavia ulkoisia tai sisäisiä haavoja, irtonaisia ruumiinjäseniä tai esimerkiksi vierasesineitä henkitorvessa eikä lääkäri vaikuta uskovan potilasta.
  • Huomion kerjääminen – Tavallisesti nettifoorumeilla tai kerrostalojen katolta tapahtuva oman pian tapahtuvan potkaisun mainostaminen on pelkkää säälipisteiden ja huomion kerjäämistä. Tällaisia henkilöitä ei kannata turhaan rohkaista potkimaan tyhjää, sillä epäonnistuneen yrityksen jälkeen he ovat seuraavassa yrityksessään entistä rasittavampia.

Haitat[muokkaa]

Tyhjän potkaisemisen yksi haittapuoli on silloin tällöin tapahtuva uudelleensyntymä. Tämä tosin riippuu harrastajan edustamasta uskontokunnasta, eikä ongelmaa näyttäisi esiintyvän kuin sellaisilla buddhalaisilla, joilla on liikaa huonoa karmaa tunnollaan. Joissakin ateistipiireissä on potkijoilla havaittu erilaisia urheiluvammoja kuten tajunnan sammumista ja sydämen pysähtymisiä. Suomen Lääkäriliiton mukaan tyhjän potkaiseminen on kuitenkin hyvä ja terveellinen harrastus, kunhan huolehtii riittävästä venyttelystä yritysten jälkeen.

Katso myös[muokkaa]