Portsari

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Portsari on juuri sanonut sisäänpyrkivälle asiakkaalleen: Meillä on solmiopakko. Mutta tuo on rätti, eikä solmio. Tilannetta ei auta se, että portsarilla itsellään on krakan sijasta rusetti.

”Ei asu täällä”

”Väärät lenkkarit”

”Sovitaanko että sinä oot vahtimestari ja minä oon maailmanmestari?”

~Matti Nykänen

Portsari on iso mies tai apina,[1] jonka habitaattia ovat ravintoloiden ovenpielustat.[2] Hän seisoo oven edessä ja näyttää pahalta. Lisäksi portsari näyttää pahalta ja käskee ihmisten jonottaa. Oli ihmisiä menossa ravintolaan sitten kuinka monta tahansa.

Portsarin tarkoituksena ei ole tehdä ravintolaillasta miellyttävää. He eivät yritä saada asiakkaita tulemaan ravintoloihin.[3] He estävät asiakkaita tulemasta sisään.[4] Vaikka ravintola olisi menossa konkurssiin, portsari ei lauhdu. Hän ei yritä saada lisää edes niitä selviä asiakkaita. Hän ainoastaan estää mielestään epämiellyttäviä asiakkaita pääsemästä sisään.[5]

Portsari asettaa alaälykkyysrajan ravintoloihin pääsemiseksi. Pääset sisälle vain jos olet ovelampi kuin portsari.[6] Tämä tarkoittaa sitä, että jos portsari sanoo että sinulla on väärät kengät[7] sinulla onkin repussasi uudet. Ja taskussasi on myös solmio, kauluspaita ja rusetti. Tosin ongelmana on se, että portsari päättää että olet "liian humalassa". Jos nimittäin vastustat millään lailla tätä päätöstä, oli se totta tai ei, alat automaattisesti "käyttäytymään häiritsevästi". Ja tämä tarkoittaa sitä että et pääse sisään ravintolaan. Portsarilla on myös oikeus evätä sisäänpääsysi jos tunnet "vääriä" ihmisiä ja olet joskus näyttäytynyt julkisesti näiden "väärien" henkilöiden seurassa.

Eikä siinä vielä kaikki. Olennaisinta on muistaa antaa portsarille rahaa.[8] Tätä kutsutaan "narikkamaksuksi", jota kerätään sillä varjolla että haluat jättää takkisi tai alushoususi vaatenaulakkoon kenen tahansa varastettavaksi.[9] Tämä kerätään vaikka sinulla ei olisi takkia.[10] Japanista on tullut myös tänne suomeen villitys portsareille, että porsarit harrastaisivat judoa, jolloin heitettävät olisi helpompi heitää ja rahaakin siinä helpommin tulisi. Tämä ei kuitenkaan paljoa auta, sillä muutkin ihmiset ovat alkaneet oppia sitä ja nykyään asiakkaat voivat heittää itse itsensä ulos, joten portsarit ovat sukupuuttoon kuoleva laji ihan parin kuukauden kuluessa.

Katso myös

Viitteet

  1. Tarkempi lajimääritys on mahdollisesti evoluution vuoksi useimmiten mahdotonta ilman tarkkaa geneettistä tutkimusta : Yleensä jos biopsian tekemistä seuraa se, että makaat verissäsi kadulla, on portsari apina (Simiiformes), muutoin ihminen (Homo neanderthalensis). Ääneen kannattaa kuitenkin lausua näin saatu lajimääritelmä ristiin.
  2. On mahdollista että heidän pääsynsä ravintolaan on estetty. Ja siksi he ovat niin vihaisia ja väkivaltaisia.
  3. Paitsi ulkomailla.
  4. Mikä asiakaspalveluun keskittyvä yritys muka voi oikeasti maksaa palkkaa ihmiselle, jonka tehtävänä on vähentää asiakkaita? Siis VR:än lisäksi.
  5. Tarvittaessa voimakeinoin. Tosin laiskuuttaan hän yrittää ensin vain näyttää pahalta ja tämän jälkeen vittuilla, ennen kuin tulee pampusta.
  6. Mikä ei onneksi useimmiten ole kovin vaikeaa. Ilmeisesti kaikki ne paikat jotka ovat löytäneet ovelampia portsareita ovat menneet konkurssiin. Ihmekkös tuo.
  7. eli "keravalenkkarit" ; Minulle tuntematon kenkämerkki.
  8. eli "apinalle banaani"
  9. Kummallista kyllä ovella sisäänpääsyn esteenä voi olla kauhea takki, mutta se takki kuitenkin jää joka tapauksessa sinne narikkaan...
  10. Joten ne alushousut kannattaa oikeasti muistaa pakata mukaan.