Pekka Ruuska

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pekka "Pekka Ruuska" Ruuska (11. lokakuuta 19582012) on ilmeisesti suomalainen raskaansarjan gospelmuusikko. Hän on tullut tutuksi lähinnä virsikirjan sivuilta sekä karaokebaareista. Hengellisten tuotostensa lisäksi hänet tunnetaan palavasta himostaan kristillisfundamentalistiseen nanofysiikkaan sekä värikkäästä hyveiden täyttämästä yksityiselämästään. Harrastuksensa Pekka on monesti Kirkon & Kaupungin syvähaastatteluissa paljastanut liikkuvan pääasiallisesti akselilla golf, masturbaatio sekä laskettelu, mikä onkin kirvoittanut innokasta supinaa varsinkin herätysliikkeiden nuoremmassa polvessa ja Pekka onkin monissa herätystapahtumissa saanut suorastaan rocktähtimäisen vastaanoton.

Elämä[muokkaa]

Pekka syntyi köyhissä oloissa sateiseen ja kurjaan ruuhkasuomeen, kehäteiden halkomaan betonikohtuun. Tämä kirvoitti pienen ja päähänpotkitun lapsen eräänlaiseen jatkuvaan mietoon psykoosiin ja näin hän hurahti uskoon. Koulu ei juuri sujunut ja Pekka viettikin kaikki musiikin ja ruotsintunnit piirrelen vihkoon vapahtajan kuvia ja hokemalla puoliääneen psalmeja. Kanssaoppilaita tämä lähinnä pelotti ja yleiseksi huviksi koulun käytävillä muodostuikin rento mutta raisu leikki "potki Ruuskaa päähän". Sittemmin korkein hallinto-oikeus on rajoittanut leikin sallituksi vain muutamana viikkona vuodessa, yleisimmin alkusyksystä. Peruskoulun jälkeen Pekka keskittyi seuraamaan Herran hänelle antamaa kutsumusta ja 16 vuoden iässä perusti suurperheen ja tarttui kitaraan. Tästä lähin levyjen ja lapsien julkaisutahti on ollut maallikon silmille hämmentävää ja pelonsekaista katseltavaa.

Työmetodit[muokkaa]

Muusikkona Ruuska on niittänyt mainetta huomattavan tuotteliaana lauluntekijänä. Tähän mennessä julkaistuista albumeista ei valitettavasti kukaan ole pystynyt tekemään tarkkaa selkoa, mutta huhun mukaan muusikkopiireissä on jo jonkin aikaa kiertänyt kolehti ilmatieteenlaitoksen supertietokoneen vuokraamista kyseistä laskutoimitusta varten. Pekka on tuttu kasvo pienehkössä suomalaisessa CD-painossa jossa on vihitty jo vuoden 1992 alkupuolella käyttöön hänen nimikkopainolinjansa jonka Pekka on itse omin mansikkakätösinsä avulla hienovirittänyt tarpeisiinsa. Hengellisistä pohjapiirroksista on saatu pieni vilahdus linjaston tehokkuudesta ja työtahdista:

  • Kotistudiossaan Kauhavalla Pekka tarttuu akustiseen kitaraansa ja pysäyttämättömänä tajunnanvirtana suoraan Jeesuksesta hän suoltaa putkeen albumillisen virheetöntä ja syvältä riipaisevaa hengellistä musiikkia
  • Audio siirtyy valokuitua pitkin (ripustettu noin viidenkymmenen metrin välein pystytettyjen ruostumattomasta teräksestä valmistettujen puhelinpylväiden kokoisten tolppien päälle) Kauhavalta Espoon Saunalahteen. Hankkeen rahoittamiseksi Pekka heitti neljän keikan kesäkiertueen.
  • Audio painautuu suoraan lasimasterille.
  • Linjasto alkaa suoltaa CD-levyjä pihalle noin 3000 levyn tuntitahtia kolmessa vuorossa siihen asti että Pekka nauhoittaa uuden levyn, yleensä noin 2-9 vuorokauden kuluttua.

Kuolema[muokkaa]

Pekka loppuu samassa rysäyksessä kuin muukin sivistynyt maailma vuonna 2012. Pekan kokoelma-albumi "The Very Jesus of Pekka Ruuska" (18 CD box-set, mukana palanen Jeesuksen ristiä sekä parhaillaan istuvan Paavin hammas) julkaistaan postuumisti 2014. Neljän kappaleen painos myy loppuun muutamassa vuodessa.

Mainittavia huippukohtia uran varrelta[muokkaa]

  • Satakunta Rukoilee, Huutaa ja Kaatuilee - herätysjuhlat 1991. Menon yltyessä artistiteltta sortuu osittain.
  • Levyraati 12. marraskuuta 1994, "Rafaelin Enkeli" saa tylyn tuomion. "Ahdistavaa paskaa", eräs vieraista toteaa. Pekka myhäilee.
  • 'Herra, sun luokses kai tulla saan.' Syksyllä 1997 Pekka ajautuu vaikeaan maanis-depressiivis-skitsofreeniseen sumuun, alkoholisoituu neljäksi päiväksi ja tekee synkän albumin jonka ilmoittaa viimeisekseen. Myöhemmin albumi on ollut suuri suunnannäyttäjä ja primus motor gootti- sekä emotional rock - muusikoille.
  • 16. elokuuta 2001 Pekka julkaisee tiettävästi 780. studioalbuminsa "Herra, Herra Herra."