Peikko

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Peikko, tai internetiksi trolli, on örkkien sukuun kuuluva, ympäri maapalloa levinnyt ihmisiä häiritsevä, äärimmäisen nokkela olento.

Internetissä toimivien aktivistitrollien oma versio Guy Fawkes -maskista.

Tunnistaminen[muokkaa]

Käytännössä joka kerta peikon kanssa toiminnan tunnistaa vasta sitten, kun tajuaa langenneensa hänen asettamaan syöttiinsä ja tämä on jo paennut hihitellen paikalta. Tämän takia yksikään ihminen ei ole koskaan todistettavasti nähnyt peikkoa, ainakaan ilman valepukua. Ne kulkevat keskuudessamme. Parhain ystäväsikin voi olla suljettujen ovien takana internet-trolli. On kuitenkin olemassa ihmisiä jotka vannovat nähneensä peikkoja oikeassa elämässä. He ovat dokumentoineet kohtaamisensa, mutta joutuneet julkaisemaan ne "fantasiakirjallisuutena" todisteiden puutteessa välttääksen julkisen pilkan. Näin joutui tekemään myös modernin ajan kuuluisin ja parjatuin peikkotutkija, Jessikka Aro. Monet näistä lähteistä kuitenkin ottavat tarpeettoman negatiivisen kannan peikkoihin, usein ilman muuta syytä kuin "trollatuksi" tulleiden närkästys.

Virallinen kuvaus[muokkaa]

Kuten monista roolipelien opaskirjoista voit lukea, peikko on lihava, ruma, röyhkeä, saa 2d8 kestävyyspistettä enemmän kuin ihmiset ja aloittaa nahkahaarniskan kanssa. Peikot eivät osaa taikoa. Kuvausten mukaan peikot viihtyvät yksinäisissä oloissa metsissä, kylmissä ympäristöissä sekä siltojen alla. Ihmisten erehtyessä lähelle heidät pelotellaan pois. Siltapeikot saattavat kuulemma jopa kiristää ohikulkijoilta rahaa, sillä he tietävät että seuraavalla kerralla viimeistään heidän uhrinsa sitten valitsee reitin josta ei tarvitse maksaa ja peikko saa täten olla rauhassa. He kuitenkin myös ylläpitävät siltoja sekä kiristysrahoillaan tuovat panoksensa paikalliseen elinkeinoelämään ja verotuloihin, joten pelkkää haittaa heistä ei ole. Gallupien mukaan siltapeikot äänestävät yleensä Keskustaa.

Moni epäilee vapaapainijoiden olevan peikkoja (ja/tai örkkejä). Todennäköistä on, että ainakin maskia pitävien painijoiden seasta niitä löytyy.

Taiteilijan näkemys.

Alalajit ja evoluutio[muokkaa]

Suurin osa näistä kuvauksista on kuitenkin vanhentuneita ja kirjoitettu ennen modernia internetin aikakautta. Vanhantyylisten metsänpeikkojen, jääpeikkojen ja siltapeikkojen rinnalle on viimeisen vuosikymmenen aikana jalostunut internet-trolleja sekä ryssätrolleja, joita kumpiakin todennäköisesti tapaat sosiaalisessa mediassa päivittäin. Koko rodun introverttiset taipumukset huomioonottaen, ei ole ihme että kumpikin moderni rotu operoi mieluiten itsemurhayksiöistä käsin. Salaliittoteorioiden mukaan on myös olemassa köyhdytetystä uraanista jalostettuja NATO-trolleja, joiden pääasiallinen tehtävä on toimia ryssätrollejen vastapainona.

Ryssätrollit[muokkaa]

Ryssillä, siellä missä neliosaisen valmistusprosessin läpikäynyt talvinen vilja tislataan moneen otteeseen ennen Laatokan vesiin sekoittamista, ja tämän jälkeen filteröidään hiilen läpi nelinkertaisesti, on myös tämän aggressiivisesti leviävän mutaation alkulähde, Vladimir Putinin ja Vladimir Sauronin yhteinen trollitehdas. Julkisivuna toimiva vodkatehdas on toimii myös bensa-asemana väsymättömille ryssätrolleille. [1] Nämä peikot ovat syyllisiä käytännössä kaikkeen negatiiviseen, mitä sinulle tapahtuu. [2] He osaavat myös hakkeroida minkä tahansa sähköllä toimivan asian, mukaan lukien ihmisaivot. [3] Monissa maissa se riiteistä pyhin, vaalit, onkin kärsinyt jatkuvista ryssätrollien hyökkäyksistä. [4]

Epäiltyjä peikkoja[muokkaa]

Epäiltyjä trolleja[muokkaa]

Jos lukijan tiedonjano on edelleen tyydytystä vailla, voi tämän linkin takaa löytää lisää tietoja trolleista ja 'trollaamisesta'.
Rodut
Aave - Demoni - Elementaali - Enkeli - Epäkuollut - Haltia - Hiisi - Hirviö - Hobitti - Ihminen - Isojalka - Jumala - Kääpiö - Leivänpaahdin - Lohikäärme - Luuranko - Maajussi - Menninkäinen - Mummo - Mutantti - Muumi - n00b - Peikko - Piru - Puliukko - Teini Ikäiset Mutantti Ninja Kilpi Konnat - Vetehinen - WoWittaja - Örkki
  1. Entäs Gondorin trollitehdas! Ja onko sjulla todisteita?
  2. Lähde? Ja mjites tuo Eurostoliitto? Pelkkää hyvää vai?
  3. No entäs kiinalaisten eläinkokeet? Da, da, eipä tjaida näyttöä löytyä muutenkaan...
  4. Lähteitä pjöytään? Entäs Ukrainan sekaantumiset?