Pan

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suolaa, suolaa, enemmän suolaa.

~Pan

Pan on pukinsarvinen ja -sorkkainen hahmo. Hänen isäkseen on arvioitu milloin Zeusta ja milloin Hermestä. Hänen äidistään ei kannata tässä yhteydessä puhua, ei etenkään jos huomioidaan hänen kunnianarvoisan äitinsä ikä. Isättömänä äpäränä kasvaminen onkin lyönyt vahvasti leimansa Panin varsin vihervasemmistolaisiin elämänarvoihin. Pan on pukki, joka tunnetaan yleensä vain sukunimeltään. Mutta hänen etunimensä on Peter. Pan on ikuista lapsuutta elävä olento, joka osaa soittaa huilua ja naida ihmisiä ja vuohia onnellisten ajatusten, viinin ja keijupölyn voimalla. Pan kasvaa suureksi, mutta ei aikuiseksi.

Tällä kuvalla, lemmikkiapinansa Bubblesin kanssa, Pan päätyikin menestyksekkääksi muusikoksi. Hänen laaja tuotantonsa toi hänelle maineen loistavana pop-muusikkona. Mutta toisaalta hänen uraansa ovat varjostaneet musiikista poikkeavat kohut. Esimerkiksi hänen plastiikkakirurgian käyttönsä on herättänyt laajaa huvittuneisuutta. Moni on ajatellut tämän heijastavan hänen ongelmallista isäsuhdettaan. Ulkonäön muokkaus on kuitenkin tehnyt Panista varsin hirvittävän näköisen. Ja hänen läsnäolonsa onkin kuvattu tuottavan usein paniikkia. Pan on usein esiintynyt eksentrisenä hahmona, oman tiensä kulkijana ja elämäntapasankarina. Hän vetoaa ikuisen nuoruuden ihanuuteen, lapsuuteen ja seikkailuihin. Mutta Pan on myös tarina traagisesta ja pedofiilisestä rakkaudesta.

Kultanen-tapaus[muokkaa]

Keltainen lehdistö reposteli Kultanen-tapauksesta ja Pania verrattiinkin toistuvasti Saatanaan.

Pan on saanut hieman kyseenalaista mainetta. Puolijumalana hän on Zeusta seuraava, mutta media ei ole tästä huolimatta katsonut kovin hyvällä sitä, miten Pan harjoitti toimintaa, jota on totuttu näkemään lähinnä katolisen kirkon puolella. Paljon mediatilaa saanut murhenäytelmä alkoi, kun Pan houkutteli Kultasen perheen lapset Leenan ja tämän kaksi nuorempaa veljeä Jukan ja Mikon luokseen lupauksilla koiranpennuista ja keijupölystä. Lapset katosivat, kun he olivat menossa nukkumaan. Helsingin Myllypurosta kadonneet lapset löytyivät vasta pitkän kaappausajan jälkeen. Murhenäytelmä ja traagiset tapahtumat tapahtuivat Panin levy kesämökillä Neverland-ranchilla. Poliisi kertoi Panin jääkaapista löytyneen 300 suklaalevyä. Poliisi epäili, että Pan käytti suklaalevyjä lasten houkuttelemiseen lahjanvaihtotoimenpiteeseen, jota hän itse kutsui leikillisesti "suukoiksi".

Rikosvyyhti alkoi purkautua, kun paljastui että Pan oli kaapannut suurehkon joukon lapsia, joille hän oli antanut nimen "Kadonneet Pojat". Pan hallitsi auktoriteetillaan tätä joukkoa ja piti itseään poikien johtajana. Hänen suhteensa Leenaan oli kuitenkin kuvattu erityisen intiimiksi, joten liiallisia tulkintoja Panin homoseksuaalisuudesta ei voida vetää.

Katso myös[muokkaa]