Pallo

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näin pallot valmistetaan.

Pallo on ympyrä, joka on hommannut itselleen kolmannen ulottuvuuden. Se on täydellinen muodostuma, jossa on joskus lommo. Palloon voi tulla myös reikä, ja se ei ole mukavaa kenestäkään. Pallo suhisee reiästä. Joissakin palloissa voi olla yksi tai useampikin reikä valmiina, jolloin toista ei tarvitse tulla. Pallo saattaa olla myös pallopeli.

Palloja on monenlaisia, niin isoja kuin pieniäkin. Myös karvaiset pallot ovat esim. naisten suosiossa ja miehen mieleen jota kutsutaan nimellä Jari Sillanpää. Isomman pallon osuttua pienempiin palloihin saadaan ketjureaktio, jonka tuloksena on sana auts. Myös palloja on pehmeitä, joista suurin osa miehistä pitää. Pehmeitä palloja esiintyy yleensä naisilla. Pehmeillä palloilla on monenlaista käyttöä. Niitä voi imeä, puristella, hieroa, piiskata, nuolla, ja niiden väliin voi myös työntää mailan.

Pallon yli voi myös ajaa jyrällä. Pallo voi joskus myös likaantua, jolloin se pitää pestä. Yleensä pallon voi tiputtaa reikään tai viemäriin, jolloin se on siellä ikuisesti, eikä kukaan saa sitä pois enää sieltä. Pallon kanssa kannattaa olla varovainen, sillä toisinaan voit huomaamatta olla palloilemassa toisten kiusana. Silloin he vievät pallon pois ja heittää sen lihamyllyyn, tai vastaavanlaiseen radikaaliseen tuhokoneeseen.

Pallopeli[muokkaa]

Yksi suosituimmista, mutta myös kalleimmista urheilulajeista ja pallopeleistä lienee polttopallo, jossa pelivälineitä kuluu melkoisessa tahdissa...

Pallopeli on peli, jota pelataan pyöreillä esineillä. Pallopelit ovat nisäkkäiden keskuudessa hyvinkin suosittuja täysin iästä riippumatta. Alla on lueteltuna joitakin pallopelejä:

Katso myös[muokkaa]