Nuuska

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nuuskaa

Nuuska on Suomen Jääkiekkoliiton mukaan harmiton ja laillinen tupakkapitoinen aine. Nuuskaa käyttävät kaikki jääkiekkoilijat, koska nykyisin Jääkiekkoliittoon kuuluminen velvoittaa nuuskan käyttöön. Jos pelaaja jää kiinni siitä, että esiintyy TV-haastattelussa ilman nuuskaa, hänet voidaan karkottaa Liiton piiristä saman tien. Nuuskan käytön haittana Suomessa on, että sitä myydään vain pimeästi 6-7 eurolla pikkukioskeissa ja myös Ruotsiin menevillä laivoilla, missä hinnat ovat huomattavasti halvempia. Nuuska on myös jääkiekkopelaajille ehdoton "päihde", koska sen avulla he voittivat Maailmanmestaruuden. Se on todistettua, koska vuonna 2010 kukaan suomalaispelaaja ei käyttänyt nuuskaa ja Suomi ei pärjännyt Maailmanmestaruuskisoissa. Saat myös naisia paljon helpommin käyttämällä nuuskaa.

Koostumus ja käyttötarkoitus

Nuuska saa sinut näyttämään seksikkäältä

Nuuskaa valmistetaan isoissa tynnyreissä paljain jaloin poljettaen, jotta nuuskamassasta saataisiin sopivan möyheää. Jokaisessa nuuskameijerissä on oma maistajansa, jonka tehtävä on arvioida nuuskan kitkeryyden ja happamuuden perusteella, tarvitseeko suolaa lisätä, tai pyytää jotakuta möyhentäjistä pesemään jalkansa. Toisaalta esimerkiksi Suomen nuuskatehtaalla, Leafilla, säästettiin kuluissa, kun suolan sijaan velvoitettiin vain möyhentäjiä olemaan pesemättä jalkojaan. Tällöin Leafin tuotteeseen tuli lievästi happaman kitkerä jälkimaku ja tuotteeseen lisättiin harhaanjohtavasti viittaus Ahvenanmaalle. Ahvenanmaalaiset nostivat Halosen asiasta ja Leaf siirsi sekä vastuun että tuotannon ulkomaalaisten käsiin. Suomalaisten käyttämä pilakuva N'Ubuntusta tosin on säilynyt nuuskapurkkien etiketissä yhtiön myymisestä huolimatta. Adressi etiketin muuttamiseksi on jo aloitettu, sillä kuva N'Ubuntusta halventaa nuuskaajia

Tee Sitä Itse

Nuuskaa on helppoa valmistaa myös kotiolosuhteissa. Nuuska koostuu vain vedestä, jauhetuista savukkeista ja mausteista. Ohjeet ohessa.

Tarvitset asunnon, jossa on keittiö; keittiön, jossa on hana; hanan, josta tulee vettä; vettä, joka on puhdasta; kattilan, jossa keittää vettä; taidon vedenkeittämiseen; kolme askia valitsemaasi tupakkaa; valitsemiasi mausteita; fysiikan oppikirjan sekä opetusvideon siementämisestä.

 1. Ota vähintään kahden litran kattila, täytä se 2/3 vedellä ja lämmitä kiehuvaksi.
 2. Ota kolme savukepakettia, poista niistä savukkeet ja napsauta filtteri irti savukkeista kokonaismitaltaan jonka ja .
 3. Kun olet kuorinut savukkeet ja lisännyt mausteita määrältään , voit , jonka ja on = kuin .
 4. Muista myös josta ei saa ylittää koska muutoin .
 5. Odota 2min ja kattilaasi ilmestyy minimivesimäärään viitaten ainakin kolme valmista purkkia irtonuuskaa.

Pussinuuskan valmistuksen ohjeita ei ole vielä löydetty, nuuskan käyttäjät epäilevät, että tehtaat huijaavat ja pussittavat nuuskan itse sen sijaan, että heillä olisi pussinuuskaan jokin resepti.

Triviaa

 • Ruotsalaiset luulevat nuuskan keksineen alkujaan eräs Tove Janssonin hahmo työnnettyään jäniksen papanoita huuleensa.
 • Nuuska on kaikkein suosituinta tällä hetkellä Ruotsissa, mutta gallupin tekijät eivät ole varmoja, ymmärsivätkö ruotsalaiset gallupin liittyneen savuttomaan tupakkaan vai väkivaltapornoon (ruots. snuff). Epäilykset heräsivät, kun yhdeksän kymmenestä ruotsalaisesta sanoi masturboivansa nuuskaa katsellessaan ja haluavat isona samanlaiseen kohteluun. Tutkinnat jatkuvat yhä, ja YK on suunnitellut pidättävänsä Ruotsin.
 • Alunperin nuuskaa nimitettiin lortiksi (suom. kakka). Kenraali Rape Göteborg tarjosi lorttia lähinnä vitsinä silloiselle Ruotsin kuningattarelle joka kärsi kurkkukivusta. Nautiskellen Göteborgin lorttia kuningattaren kurkkukipu lähti, josta haltioissaan kysyi mitä mies oli tehnyt. Göteborg vastasi viime päivien ruoan sisältäneen pelkästään vettä ja kurkkupastilleja. Kuningatar antoi Kenraalille palkkion ja kunnianimen Ettan (suom. ensimmäinen) ensimmäisestä konkreettisesta avusta joka tehosi kurkkukipuun. Kenraali Ettan Rape Göteborg käytti palkkion tuotekehitykseen, jossa hän tutki voisiko tupakkakasvin nikotiinista nauttia myös ilman kasvin polttamista. Parin vuoden päästä syntyi nuuskan esiaste, jota kenraali Göteborg nimitti lortiksi, sillä se muistutti samaa tavaraa jota kuningatar oli syönyt paria vuotta aikaisemmin.
 • Kuningatar kokeili lortin hieromista myös hänen kasvoihinsa kosmeettisilla motiiveilla, ja se tehosi. Monet sanoivat kuningattaren kaunistuneen valtavasti, mutta sitten lort kuivui ja varisi pois.
 • Göteborg testasi parasta käyttötapaa lortille, ja imaistuaan sitä nenäänsä lort sai uuden nimen näsa snus (suom. vetää nenään), jonka lyhyempi versio snus vakiintui käytössä. Göteborg oli ollut tyytyväinen myös muihin käyttötapoihin, mutta päätteli nuuskan myyvän paremmin snus:n nimellä, jolloin ställ kuk, krama ur arsehål tai inom ögonlock unohtuivat.
 • Huulien alle asetettava nuuska syrjäytti pian nenänuuskan. Tarkkaa syytä ei tiedetä, mutta YK:n tuomioistuin on saanut Ruotsin pidätystä suunnitellessaan tietoa että se saattaa liittyä kuningattaren koprofiilisiin mieltymyksiin, ja rouvan tahtoon jonka mukaan muidenkin kansalaisten tulisi saada nauttia ulosteen mausta hoidettaessa kurkkukipua.

Pussinuuska

Niille, jotka haluavat syylävapaata nuuskaa (ks. edellinen kappale nuuskamassan möyhentäjistä) on kehitetty aivan erityinen tapa nauttia paskan mausta ilman fekolibakteerien vaaraa. Monet kilpailevat yhtiöt ovat alkaneet pussittaa nuuskaa ja kertovat sen olevan turvallisempi vaihtoehto irtonaiselle nuuskamassalle, sillä riski löytää juuri omasta pussistaan möyhentäjän varpaankynsi on ahvenanmaalaisen nuuskafirman toimitusjohtajan mielestä: ”Varvastako se sinulle kuuluu suomalainen journalisti, lähde mantereelle täältä!

Pussinuuskaa myydään kilon pusseissa, mutta tavaratalojen eineshyllyssä nuuskaa voi kauhoa laarista myös haluamansa määrän. Valmistaja kehottaa myös kuorimaan pussinuuskat ja valmistamaan niistä vaikka pyttipannua. Ohjeet etiketin takana, sen N'Ubuntupojan niskassa.

Nuuskamerkkejä

Nuuskaa (maksettu mainos)
 • Ettan
 • Tvåttan
 • Trettan
 • Fyrttan
 • Femttan
 • Fittan
 • Sextan
 • Shuttan
 • Åttan
 • Niottan
 • Tiottan
 • Elvtan
 • Tolvttan
 • Snusmumriken (erityisesti lapsille suositeltu)

Katso myös