Ninja

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.
Taiteilijan kuvaus ninjoista. Oikeasti hän maalasi hedelmäasetelmaa ja huomasi ninjat vasta, kun hän katsoi valmista taulua. Kuten sanottu, kuvassa on satoja ninjoja. Vain alkeiskurssitason ninjat (10 kpl) ovat näkyvissä.

”Ja vitut.. Kyl ahmanraivo nyt heittotähtien viskomisen voittaa!”

~Entinen mies

Ninjaksi (ääntyy siis nindza, tampio!!!) voidaan yleisesti kutsua henkilöä, joka pukeutuu mustiin ihonmyötäisiin pukuihin tai otsapantaan ja joka samalla omaa mystisiä voimia kuten käsilläseisonnan, moottoripyörällä ajon tai harvinaisissa tapauksissa myös voltin. Ninjoille ominaisia ovat erinäiset pakkoliikkeet, joita seuraa liuta härskejä huudahduksia ja irvistyksiä. Ninjat ovat vuosisatojen aikana levinneet ympäri maailmaa, tosin Japani on yhä ninjarikkain maa. Suomen tunnetuin ninja on teininoita Ninja Sarasalo. Kansainvälisistä ninjoista kuuluisimpia ovat varmaankin Teinimutanttininjakilpikonnat. Teinimutanttininjakilpikonnat eivät ole kotoisin Japanista, ja siksi niiden suosio maailmalla onkin niin suuri. Naruto tulee hyvänä kakkosena.

Ninja voi käyttää mitä tahansa aseena, paitsi tuliaseita. Yleisimpiä aseita ovat heittotähdet, veitset, syömäpuikot, alumiinitikkaat, köydet, purukumi ja marsut. Toki ninja voi myös ampua, mutta heistä luotien heittely on visuaalisesti näyttävämpää. Ninjat ovat tunnettuja myös siitä, että he potkivat ihmisiä naamaan. Ninja voi itse asiassa tehdä miltei mitä tahansa, jos hän keskittyy siihen muutaman sekunnin.

Ninjojen suosikki

Yleisesti ninjojen liikkeet ovat sulavia ja liikkeiden kuten käsilläseisonnan ja kärrynpyörän on tarkoitus hämätä vastustajaa. Myös maassa pyöriminen on ninjoille yleistä. Kaikkien noiden liikkeiden takana on kuitenkin strateginen tarkoitus.

Ninjat käyttävät aseiden lisäksi myrkkyjä, ja harva on selvinnyt kertomaan kokemuksistaan, kun on syönyt ninjan myrkyttämää ruokaa. Ruuan lisäksi myrkkyä voi kätkeä vaikka tikkoihin, joilla voi heitellä vastustajaa salaa varjoista. Juuri nuo varjot ovat tärkeitä ninjoille. Jos näet varjon, voit olla lähes varma, että jossain varjon syövereissä vaanii ninja punomassa juoniaan pääsi menoksi.

Mitä tehdä jos ninja on perässäsi.[muokkaa]

Amerikkalainen samuraikukko päihittää 3-vuotiaan alkeistason ninjan.

Ninjan ääntelyä Tuo ääninäyte voi auttaa hengissä pysymiseen pari minuuttia enemmän!

 1. Älä panikoi. Ninjat aistivat sen ja voivat seurata liikkeitäsi.
 2. Älä kysy "kuka siellä" tai vastaavaa, koska vastaus on heittotähti otsaan tai takaapäin tuleva ninjamiekan sivallus, joka dekapitoi sinut.
 3. Ole hyvin hiljaa ja kuuntele todella tarkasti: Jos et kuule yhtään mitään jossain on takuulla ninja joka on niin hiljaa kuin pystyy (siis todella hiljaa)
 4. Älä käytä autoa. Ninja voi heittää heittotähden auton seinän läpi ja laittaa sirpaleita reitillesi. Sitä paitsi ninja tietää, minne olet menossa.
 5. Mikäli lähettyvillä on rakennus, saatat olemattoman aivokapasiteettisi vuoksi yrittää piiloutua/suojautua rakennuksen sisälle. Älä toimi näin, sillä ninjat pääsevät sisälle rakennukseen helposti ninjapotkulla seinän läpi (ninjat eivät koskaan kulje ovista) ja paikallistavat sinut vaivatta hengityksesi aiheuttamia ilmavirtoja seuraamalla.
 6. Älä ammu. Ninjat väistelevät luoteja ja käyttävät esineitä kuten roskapöntön kantta tai syömäpuikkoja siten, että luodit palautuvat lähettäjälle.
 7. Palkkaa samurai. Sekään ei voi auttaa.
 8. Mitä hemmettiä? Jos ninja on perässäsi, et tiedä sitä. Tiedät, että ninjat ovat perässäsi, lähinnä silloin, kun edessäsi seisoo mustiin kääriytynyt heppu, josta näkyy pelkästään silmät. (Hänet erottaa profeetta Muhammedista siten, että profeetta Muhammedista näkyy naama mutta ei silmiä. Ninjan erottaminen arabinaisista on vaikeampaa; ninjojen puvut kuitenkin ovat yleensä ruumista myötäileviä ja arabinaisten ei.)
 9. Olisiko harakirin paikka?
 10. Ota hyvä asento, rentoudu ja vedä syvään henkeä, sillä se on viimeinen hengenvetosi.
 11. Tai oikeastaan ei kannata yrittää mitään, kuolet kumminkin.

Historiaa ja muuta löpinää[muokkaa]

Vaikka voisit muuta luulla, ninjat ovat aika härskejä ja ilkeitä tyyppejä, jotka tekevät melkein mitä tahansa rahasta. Mutta jos sinulla on rahaa, ninjat ovat parhaita ystäviäsi, sillä voit palkata heidät esimerkiksi

Lisäksi ninjat ovat aina uskollisia tehtävälleen ja osaavat kiinni jäädessään taittaa niskansa pelkällä pään liikkeellä, mikä tekee mm. syanidin tarpeettomaksi. Kyseinen tekniikka on tosin jokseenkin vaikea harjoitella, joten aloittelijatason ninjat eivät normaalisti hallitse sitä.

Muinaisessa japanissa oli kahdentyyppisiä palkkasotureja, ninjoja ja ronineja. Heidät erotti siitä, että roninien asut olivat tyylikkäämpiä, ja he eivät tehneet aivan mitä tahansa rahasta. Tosin, jos roninilta puuttui hampaita, niin ninjoista poiketen he käyttivät rahansa tekohampaisiin. Ne tehtiin riisistä ja ne kestivät kolme päivää.

Ninjojen kulta-aika päättyi 1630-lukuun ja Shimabaran kapinaan. Ninjat eivät osanneet latinaa eivätkä tunteneet kristittyjen rituaaleja, joten he olivat helppoa saalista papeille, elleivät ehtineet tehdä itsemurhaa sitä ennen. Ninjat ovat myös tunnetusti kovempia jätkiä kuin merirosvot, koska he tappelivat lähes aina nyrkein ja hampain kuolemaan asti tai Hullujen japanilaisten alkaessa telkasta.

Erilaisia ninjoja[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]