Nettislangi

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
WTF!?

OMGLOLWTF

~random netinkäyttäjä

Nettislangi perustuu äärimmäisen suureen lyhenteiden, yhdyssanavirheiden ja joskus myös kielioppivirheisiin puhujasta riippuen. Nettislangi on myös yksi Suomen virallisista kielistä.

Historia[muokkaa]

Nettislangi on saanut alkunsa 1800-luvun tienoilla, kun sen nimi oli nättislangi. Sen kehitti Fransua Kipco, ranskalais-saksalainen pakinakirjoittaja, havaittuaan että muistiinpanopaperiin mahtui enemmän tekstiä kun muutamia (ellei kaikkia) sanoja lyhenteli sieltä täältä. 1800-luvun loppupuolella hänen muistiinpanonsa päätyivät lehdistölle postitoimiston harmillisen virheen takia, ja sen jälkeen myös toimistoväki hyödynsi patentoimatonta nättislangia.

Nättislangissa oli eri lyhenteet mitä nykyisessä Nettislangissa. Tuolloin nättislangia käytettiin, koska oli pulaa kirjoituspaperista ja kirjoituksen piti mahtua pieneen tilaan paperin säästämiseksi.

Nättislangin tuho[muokkaa]

Nättislangi kuihtui väestön rikastumisen takia 1900-luvulla ettei sitä käyttänyt enää kuin muutama kielitieteilijä toisia kiduttaakseen jossain Jumalan selän takana Itä-Lapissa kun väestö oli tarpeeksi sivistynyt puhumaan suomea.

Nättislangin comeback[muokkaa]

Nättislangi alkaa tehdä paluuta 2000-luvun taitteessa kun ihmisten aika alkaa loppumaan uhkaavasti. Nättislangin nimi vaihtuu nettislangiksi Internetin takia ja vanhat lyhenteet poistuvat käytöstä ja saavat tilalleen uusia entistä typerämmiltä kuulostavia lyhenteitä. Nettislangi on levinnyt jopa puhekieleen nykyisin.

Katso myös[muokkaa]