Neito pulassa

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Thumb.png
 Tämä on lupaava sivu.
Taas tarvitaan XY-kromosomia pelastamaan.

”Ei taas...”

~ Princess Peach, Mario-peleistä tuttu, Koopan ilmaantuessa

”Ei taas...”

~ April O'Neil, Teinimutanttininjakilpikonnista tuttu, Silppurin ilmaantuessa

”Ei taas...”

~ Dana Scully, X-Filesista tuttu, ...jonkin "mikä-hitto-tuokin-taas-on" ilmaantuessa

”Jess, taas!!!”

~ piilomasokisti Harley Quinn, Batman-universumista tuttu, Kepakkomiehen ilmaantuessa


Neito pulassa on pulassa. Hän on aina pulassa. On suorastaan naurettavaa ajoittain miten pahasti hän on pulassa.

Hän saattaa olla eräänlainen superolio, sillä hän saattaa ilmaantua minne tahansa, olla kuka tahansa ja milloin tahansa. Siksi onkin melkoista ironiaa, että hän ei tunnu pystyvän tekemään mitään ollakseen olematta pulassa.

Kuten siis todettua, Neito pulassa on koko ajan pulassa.

Pulassa olemisen historiaa[muokkaa]

(K18: Käänny pois nyt jos et osaa käyttäytyä...) Kuten näkyy, ei Neito pulassa- asetelma ole minnekään kadonnut. Tässä pari viikkoa vanha kuva lukion penkkareista Kouvolasta.

Kauan sitten[muokkaa]

(Katso: Esihistoria)


Melkein kaikki kasvissyöjädinosaurukset ovat olleet neitoja pulassa, ainakin jos Tyrannosaurus rexiltä ...

Vähän vähemmän kauan sitten[muokkaa]

(Katso: Historia)


Israelin kansa joutui muinoin profeettojen aikaan pulaan oltuaan uskoton miehelleen. Jeremia-neito oli täysin pulassa Jahven ahdistelun piirissä.

Oikeastaan kaikki maat, jotka olivat olemassa muinaisen Rooman näkökentän alueella olivat neitoja pulassa. Sama pätee myös seuraaviin myöhempiin aikoihin:

 • Maat Islamin lähistöllä
 • Maat Barbaarien lähistöllä
 • Maat Britannian lähistöllä
 • Maat Euroopan lähistöllä... ja vähän kauempanakin
 • Maat Episodi I:sen lähistöllä
 • Maat "Iso rähinä" part deux... lähis... Oikeastaan missä tahansa Etelä-Amerikan syvimpiä osia lukuun ottamatta
 • Maat Kylmän sodan rajan takana (riippuu katsojasta kumman puolen...)
 • Maat, joiden päälle taivasalle sämpylän pihviksi ovat vaimot lähettäneet miehensä nukkumaan yönsä heidän sanottuaan tyhmästi

Pulassa olemisen arki[muokkaa]

Pulassa olevan Neidon tunnistaminen[muokkaa]

Kun Neito on pulassa, hänet tunnistaa kaikkein yleisimmin ja helpoimmin vieressä partaansa nauravasta pask... ilkimyksestä. Tavallisesti ilkimyksen voi vuorostaan tunnistaa ilkeästä naurusta, tummista vaatteista sekä naurettavan yksioikoisista motiiveista. (Kuten siitä voi päätellä, esimerkiksi verotoimiston työntekijät ovat kaikki aina etsimässä vain sitä seuraavaa neitoa saattaakseen tämän pulaan.)

Jos tällaista ilmiselvää maamerkkiä ei ole, voi yrittää selvittää, onko neito jonkin "Kuolemanloukun" läheisyydessä. Tällaisia maamerkkejä ovat esimerkiksi:

 • Kahleilla varustettu pöytä ja hitaasti laskeutuva iso terä
 • Kahleilla varustettu pöytä ja hitaasti tähtäystään muuttava lasersäde
 • Kahleilla varustettu seinä, jota tähdätään liian kuumilla lampuilla
 • Kahleilla varustettu junarata
 • Kahleilla varustettu kallionjyrkänne King Kongin maassa
 • Kahleilla varustettu oikeastaan mikä tahansa
 • Kaikki, mihin on kytketty brittiläinen agentti, takatukkainen supersankari tai kiljuva nainen/mies
 • Lada
 • Hammashoitajan tuoli
 • Osteopaatin pöytä
 • Naistenosaston sovituskoppi
 • Helvetin esikartano
 • Lemmikin reitti ruokakipolle
 • Teinin reitti herutusvaateosastolle
 • Miehen tie kohti jääkaappia
 • Naisen tie kohti vessaa

Jos kumpikaan edellisistä ei päde, on vielä syytä selvittää, onko neito jonkin ylitsepääsemättömän esteen luona (kuten soittamassa minkä tahansa asiakaspalvelun yhteydenottonumeroon). Neito voi olla joskus pulassa ilman välitöntä tai ilmeistä hengenvaaraa. Näissä tapauksissa hän saattaa joskus ottaa itseään niskasta kiinni ja pelastaa itse itsensä

Ei tosin usein. Neito pulassa on näet melkein aina pulassa.

Pulassa olevan neidon auttaminen[muokkaa]

On parasta harkita tarkkaan haluaako auttaa neitoa pulassa. Ensinnäkin se saattaa olla ihan v suhteellisen vaarallista omalle terveydelle. Usein pulassa olo ei rajoitu vain neidon välittömään olemukseen vaan myös ympäristöön.

Sen lisäksi tulee toinen, vielä paljon suurempi vaara. Neidon pelastaminen pulasta on nimittäin vaarallisempi huume kuin amfetamiini, heroiini, morfiini, suklaa ja itserakkaus yhteensä. Kun kuka tahansa pelastaa neidon pulasta kerran, neito leimautuu tähän henkilöön, ja pian tätä saa olla pelastamassa ihan koko ajan uudestaan. Se tuottaa sekä fyysistä että henkistä rasitusta, hitaasti mutta varmasti syntyviä rappeumia sekä rohtuneet huulet.

On syytä huomioida, että monet sortuvat silti riippuvuuteen sen aluksi tuottaman itsevarmuuden, voiman sekä kasvavan fyysisen kunnon tuoman mielihalujen kautta. (Edelliset syyt ovat itse asiassa luonnollisia itselleen valehtelun piirteitä riippuvuuden oikeuttamiseksi, sillä kaikki auttajat ovat itse asiassa vain sen yhden asian perässä. Pitää muistaa että pulasta autettu neito yleensä on todella kiitollinen...)

Pulassa olevan neidon auttaminen auttaa sitä paitsi tätä olemaan kohta uudelleen pulassa. Kukaan ei pidä "mahdollistajista". Neidot pulassa ovat muutenkin ihan tarpeeksi pulassa.

Pulassa olevan neidon normaali päivä[muokkaa]

Pulassa oleva neito löytää monenlaisia keinoja saada toteutettua itseään. Hänen pitää vain olla ahkera, opetella olemaan täysin uusavuton sekä kieltäytymään kaikesta harkinnasta ennen kuin toimii.

Kotia remontoitaessa kenestä tahansa voi milloin tahansa tulla neito pulassa. Asian testaaminen ei vaadi kuin remonttimaan.

Lähes minkä tahansa byrokratiaan liittyvän asian "pikainen hoitaminen kylillä pyörähtämällä" päättyi harvinaisen usein pulassa olevaan neitoon. Kun on käynyt tiskillä 1, saanut mukaansa kaavakkeen tiskille 2, etsii sitä sitten löytämättä sitä ja päätyen tiskille 3 pyytämään ohjeita tiskin 2 löytämiseen, jolloin saa itse asiassa uuden kaavakkeen avunpyynnön lähettämisestä tiskille 5, kun taas kaavakkeen täyttämiseen tarvittavat ohjeet saa tiskiltä kuussa... Ei kestä pitkään ennen kuin jo kiljuu apua.

Kuka ei olisi neito pulassa maksaessaan laskujaan?

Harva sen sijaan tulee ajatelleeksi, että melkein kaikki nykyaikaista lääkehoitoa saavat ovat neitoja pulassa. Epäusko syntyy siitä, ettei voi uskoa olevansa suuressa vaarassa paikassa, jossa on tarkoitus olla parhaassa mahdollisessa turvassa ammattilaisten ympäröimänä. Illuusio särkyy yleensä verratessa ensimmäistä saamaansa laskua omaan yleiseen olotilaansa.

Eli arjessa olevat neidot ovat usein pulassa.


Modernisoituva neito pulassa[muokkaa]

Pulassa oleva neito joutuu usein pulaan. Tämä asia ei ole muuttunut minnekään. Mutta jos ennen neidot kaapattiin lohikäärmeiden toimesta kuin passiiviset uhrit ja kohteet joiden ainut tarkoitus on motivoida miehiä, modernit neidot pulassa ovat aktiivisia toimijoita jotka uhriutuvat itse, ja mahdollisimman ahkerasti. Usein myös mitättömistä syistä.

Sen sijaan hänen luonteensa ja vaikuttimensa ovat saaneet samalla tavalla turpiinsa globalisoituvalta maailmalta kuin kaikki rasistit, sananvapautta oikeasti kannattavat sekä taloustieteilijöiden maineet.

Pulassa oleva neito saattaa nykyään esimerkiksi olla mies. On syytä ymmärtää, että edelläkävijöitä tämän tasa-arvoisen liikkeen toiminnalle on ollut jo monia, kuten MacGyver 80-luvulla, Fox Mulder 90-luvulla ja feministien vihaama suomalainen perus karvaperse 00[1]-luvulla.

Aikaisemmin Neidon pulassa pelasti usein Ritari kiiltävässä haarniskassaan, mutta hän erehtyi kerran nakkikioskireissulla kävelemään liian läheltä uus-feministien protestia ja hänet mätkittiin hengiltä rintaliiveillä...

Samoin pulassa oleva neito yhä useammin löytää kuin löytääkin omia voimavaroja saavuttaa uskomattomia tuloksia itse itsensä pelastamisen saralla. Monet neidot pulassa ovat esimerkiksi lopullisesti suuttuneet ikuiseen häpeäänsä ja pelastajaansa odottamatta itse pelastanut itsensä kuolemanloukustaan imuroimalla sen, maksamalla sen muilla kuin kavereilta pummatuilla irrallisilla summilla ja joskus (luoja paratkoon) menemällä sieltä ulos raittiiseen ilmaan puoleksi tunniksi. Tämä kehitys on tosin yhä surullisen kesken, mutta ei Roomaakaan rakennettu 900 vuodessa... Pitää myös ottaa huomioon, että jotkut Neidot pulassa tuntuvat jotenkin tappelevan omituisen vähän vaarojen välttämistä vastaan...

Eli neidot tulevat luultavasti olemaan yhä usein pulassa.

Tunnetuimmat pulassa olevat neidot kautta historian[muokkaa]

Yksi tämän hetken tunnetuimmista neidoista pulassa

He siis ovat kaikki koko ajan pulassa.

Neito pulassa viihteenä[muokkaa]

Neidosta pulassa voi tehdä myös viihdettä, jos osaa ajatella maailmaa oikealla tavalla. Valitaan vain sopiva tuttu joukosta seurattavaksi, jokin asianmukainen medialähde tai ihan vain yllä oleva sisältö ja otetaan paukku joka kerta, kun esiintyy termi "Neito pulassa", tai kun joku neito on pulassa.

(On tosin suhteellisen varmaa että siitä seuraa maksakirroosi melko pian. Sillä Neito pulassa on usein pulassa. Hän on todella usein pulassa.)

Viitteet[muokkaa]

 1. Ei voi tajuta miten hitossa ne koneet eivät menneet tuosta sekaisin kun Millenium ja Frank Black hyökkäsivät niiden kimppuun...
 2. Katsokaa itse naisen CV:tä jos ette muuten usko...
  http://www.imdb.com/title/tt0397065/?ref_=nv_sr_3 Pulassa
  http://www.imdb.com/title/tt0374563/?ref_=nm_flmg_act_11 Jo nimestäkin päättelee, pulassa.
  http://www.imdb.com/title/tt0285331/?ref_=nv_sr_1 Ei edes pysynyt laskuista enää, pulassa

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]