Hiktionary:N

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Napa)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Help-books-aj.svg aj ash 01.svg
Tervetuloa Hiktionaryyn, Hikipedian kadonneeseen sisarprojektiin, jonka tavoitteena on määritellä kaikki se, mikä olisi parasta jättää määrittelemättä.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö *

N niin kuin nymfomania

Naakka

Corvus monedula, hyvin sosiaalinen sekä innovatiivinen varislintu, joka on samoilla adjektiiveilla itseään kuvailevien ihmisten tapaan sietämätön vitsaus.

Naali

Vulpes lagopus, pieni puurajan yläpuolella tavattava koiraeläin. Suomessa äärimmäisen uhanalainen, sillä kanta on lähes tuhottu huonojen sanaleikkien (Antti Naali, kriminaali, konditionaali jne.) valmistamiseen.

Naamio

Varuste, jonka käyttäminen ei todellakaan pelasta seksielämäänne, vaikka naistenlehdessä niin väitettiin. Tunnette itsenne vain entistäkin typerämmiksi. Keskustelkaa ongelmistanne ammatti-ihmisen kanssa.

Naapurin Pena

Naapurin Pena on yleinen ilmiö joka puolella Suomea, mutta eniten naapurin Penoja tavataan etelässä. Naapurin Pena on se mukava lihava miekkonen, joka asuu naapurissasi, katsoo jääkiekkoa ja syö lenkkimakkaraa. Pena voi olla myös se epämukava miekkonen, joka asuu naapurissasi, kiroilee, örisee ja kännää kavereidensa kanssa. Naapurin Penoista ei ole mitään hyötyä, paitsi heitä voi syyttää kaikesta (sitä ei kuitenkaan suositella kiukkuisten naapurin Penojen kanssa). Naapurin Penat ovat aina poikamiehiä. Jos naapurin Pena ei ole poikamies, hän ei ole aito naapurin Pena.

Nahka-asu

Nahka-asu on joidenkin opettajien käyttämä tuhma vaatekappale. Vaikka ne eivät ole kattavasti esillä populaarikulttuurissa, nahka-asut ovat oikeastaan aika sensuelleja kun
NE AAAAHHH HIEROVAT HAAROISTA MUKAVASTI TUNTUU NIIN HYVÄLTÄ!

Napa

Napa on se hassu aukko sinun mahassasi, jota on aina silloin tällöin kiva kaivaa. Navan kaivamiseen tarvitset riittävän pitkät sormet, joissa on tuntoaisti. Navan tärkein tehtävä on erittää orvaskedestä ja tekstiilikuiduista koostuvaa bakteerikasvualustaa, napanöyhtää. Napoja on kahta eri mallia. Toinen malli on se hassu kuoppa, jota sinäkin tykkäät kaivaa. Toinen malli on taas ulostyöntyvä, ja ihmiset jotka omaavat tämän navan, eivät voi koskaan kaivaa napaansa. Se on suuri menetys, mutta ainahan voi vaikka kaivaa kaverin napaa. Tosin pyydä ensin lupa, ettei kaverisi säikähdä!

Narri

Mieluummin narri kuin kuningas. Kuninkaat eivät edes yritä olla hauskoja...

Narunpätkä

Ihmiskuntaa on jo useiden vuosisatojen ajan vaivannut kysymys: "Kuinka pitkä on narunpätkä?" Vastauksen tähän mieltä mullistavaan antoi vuonna 2006 Ensio Itkonen kertomalla että "narunpätkä on tasan yhtä pitkä, kuin sen keskipisteestä toiseen päähän mitattu matka kaksinkertaisena."

Natriumglutamaatti

Natriumglutamaatti on on jalokaasu, joka toimii lenkkimakkaran valmistuksessa perusraaka-aineena. Se on myös elämää ylläpitävä välttämätön huume. Raamatussa kyseistä alkuainetta kuvataan sanalla manna. Ameriikka-nimisellä planeetalla aineesta käytetään nimitystä MSG, koska planeetan asukeilla ei ole "natriumglutamaatti"-sanan ääntämiseen tarvittavia epiteelejä. Keskiajalla alkemistit yrittivät valmistaa kullasta natriumglutamaattia, siinä tosin onnistumatta. Eräiden tietojen mukaan kuuluisa kemisti Adolf Hitler onnistui kuitenkin eristämään ihmisruumiista tämän kallisarvoisen alkuaineen itse kehittämässään jalokaasukammiossa.

Nauttinen hämärä

Tarkoittaa tiettyä valaistusta, jonka voimassaolon aikana voi nauttia, tai nautiskella erinäisistä asioista/asioita tai valmisteista/valmisteita. Itse valaistus on osa nautintoa. Toimenpide ei onnistu jos ollaan liiaksi hämärän rajamailla.

Navigare necesse est

Navigare necesse est (vivere non est necesse): (lat.) Purjehdus on välttämätöntä (– eläminen ei); pseudomietelause, jota toistelevat vain ja ainoastaan vapaa-ajan purjehtijat, jotka tekevät sitä huvikseen tai statussyistä – ts. ne, joille se ei missään tapauksessa ole välttämätöntä.

Nekrofilia

”Nekrofilia miellyttää, se hengen vie, mutta rakkaus on kypsää.”

~Tommi Liimatta

”Love without breath is just necrophilia!”

~Amerikkalaisten nekrofiilien käyttämä sananlasku

Nekrofilia on seksin harrastamisen vapaa muoto, jossa saa oman makunsa mukaan harrastaa seksiä missä asennossa tahansa ja mihin ruumiinaukkoon tahansa. Sairaalat sisältävät omat säilytystilansa, josta nekrofiilit voivat hakea seksikumppanin, joka ei varmasti anna rukkasia eikä valita, kuinka perversoitunut tämä on, jos hän haluaisi kokeilla mm. anaaliyhdyntää. Nekrofilia on eräs kauneimpia yhtymismuotoja, sillä se kertoo kauniilla kielellä ihmisen jälleensyntymisen ja sielun kulun tarinaa tuleville, eittämättä kieroutuneille jälkipolville.

Nekromania

on intohimoista suhtautumista kuolemaan ynnä ruumiisiin. Sitä esiintyy erityisesti saatananpalvojien ja psykopaattien keskuudessa. Pahimmillaan nekromania voi sisältää demonin. Nekromania johtaa kuolemaan 50 prosentilla potilaista. Nekromanian on todettu olevan Stepmanian sukulaissairaus, mutta Stepmanian hoitokeino (töpseli irti koneesta) ei toimi kuin miespuolisiin nekromaanikkoihin.

Neliökilometri

Neliökilometri on matka, joka aiheutetaan kiertämällä kortteli. Esim. jos kierrät kerran talon ympäri (oletuksena talon tulisi olla neliö), niin siitä tulee neliökilometri. Jos taas kierrät pyöreää taloa ympäri, olet todennäköisesti hullujenhuoneella, etkä saa yhtään geometristä kilometriä, koska ympyröistä niitä ei muodostu.

Nettiauto

Nettiauto tai chattiauto on palsta, jonne voidaan tyrkätä vanhat romut myyntiin. Nettiauton käyttäjät jakautuvat kahteen pääluokkaan: eritasoisiin autoliikkeisiin, joita on aina häkkiparakista lasipalatseihin asti. Yhteistä näille on CAPS LOCKILLA KIRJOITETTU TEKSTI SEKÄ SE ETTÄ JOKAINEN AUTO ON VANHAN PAPAN HELMI!!!1. Toinen luokka ovat yksityiset, liikkeiden ehdottamasta vaihtohyvityksestä loukkaantuneet auton omistajat, jotka kippaavat ylihintaiset romunsa myyntiin. Ilmoitukset nettiautossa muistuttavat lähinnä chattipalstaa: "VAIHDATKO MAZDA 929 -82 433tkm hyvät talvi renkaat?????".

Neulansilmän koon vaikutus kamelin läpikulkumahdollisuuksiin (Mark. 10:27)

Ratkaiseva.

Nick Nack

Nick Nack(aka. Se skäbä siinä bondileffassa) on Francisco Scaramangan avustaja. Nick Nackia näyttelee Hervé joka vastoin yleistä luuloa on oikeasti Georges Prosper Remin kadonnut kaksoisvelipuoli. Yhtä harvinaista tietoa on myös se, että Hervé:n jalat jouduttiin katkaisemaan roolia varten. Tästä kiitoksena hän sai lämmintä kättä ja Albert R. Parsakaali ylisti häntä sanoilla: "Kiitti, skäbä".

Nightcore

Sparks teki sitä jo 1970-luvulla.

Nihilistien jumala

”Älä usko minuun!”


Niili

Niili on maailman lyhin ja kapein joki. Niilin liete oli niin myrkyllistä, että kaikki jotka joivat siitä vettä kuolivat.

Niinku

Niinku on, niinku semmonen sana mitä voi, niinku toistaa jos ei niinku osaa tuottaa fiksun kuulosii lauseita.

Nike

1. Muinaiskreikkalainen voiton ja urheilujalkineiden jumalatar.

2. Oregonin Beavertonissa pääkonttoriaan pitävä maailman suurin urheiluvaatteiden valmistaja. Niken maine kärsi hetkellisesti, kun paljastettiin, että yrityksen lenkkareita valmistetaan lapsityövoimalla kehitysmaissa. Nike puuttui asiaan jämäkästi. Kaikki lapsityöntekijät irtisanottiin ja käytettiin uusien, entistä pehmeämpien, kenkien raaka-aineeksi.

Nimet

Nimet ovat ihmisille annettuja sanoja, jotka määrittävät sinut. Nimien selkeää tarkoitusta ei tiedetä, mutta tutkijat ovat päätelleet, että joku kusipää antanut joskus kivikaudella jollekulle nimen ja kaikki matkivat (niinkuin aina).

Niittymäki, Antero

Antero "Muuri" Niittymäki (aka. God)on suomalainen TPS:n kouluttama muurari.

Ura ja palkinnot

Antero on saanut muutamia palkintoja kättensä töistä, hänet mm. palkittiin parhaana jäisen alustan muurarina Torinossa 2006. Tällä hetkellä hänet on palkattu muuraamaan St. Pete Times Forumille Floridaan. Osallistui myös kansainväliseen Viihdettä Veteraaneille-tilaisuuteen 2010 Kanadassa. Siellä suomalaiset veteraanit eivät kuitenkaan päässeet nauttimaan Anteron kätten töistä. Suomalaiset eläkeläiset suuttuivat niin paljon että toivat kotiintuliaisiksi vain pronssimitalleita. Ruotsalaiset taas kimpaantuivat tästä niin paljon että jättäytyivät kokonaan mitalleitta.

Nipa Normaali

Nipa Normaali on TV-sarja, jota katsovat noin 6-vuotiaat nenäkkäät kaikkitietävät pennut. Sarjassa Nipa yrittää panna ihastustaan Jenniä huonolla menestyksellä. Sarjan katsojat ovat samaistuneet Nipaan, sillä Nipakin on nenäkäs kaikkitietävä penikka. Sarjaan ei ole tehty uusia jaksoja ainakaan viiteen vuoteen ja aivottomat kakarat jaksavat katsoa sitä silti ilman "Hei, tänhän mä oon jo nähnyt" -huomautusta.

Nirps

Nirpsauttaminen eli nirpiloiminen on tehokas tapa nirpsauttaa vaikka ystävää. Nirpsauttamisen juuret ovat englannin kielen verbissä "nirpilate" (you have been nirpilated). Nirpsautuksen merkitystä ei tulisi väheksyä vaan ennemminkin vaalia ja nirpsauttaa vaikka heti seuraavaa satunnaista ohikulkijaa.

Nirpsauttamisella on myös joitakin alahaaroja. Näistä vanhoillisnirpsauttajien lisäksi on myös uuden sukupolven nirpsauttajia, joiden tunnusmerkkejä ovat tehokkaampi ja johdonmukaisempi nirpsautus. Yliluonnollisia tapauksia tutkittaessa on myös huomattu niprsautuksen esiintyvän joissakin maagisissakin muodoissa - niprsalabim! Vain harvojen kädellisten eläimien on todettu osaavan käyttää nirpsahdusta työkaluna. Viitteitä on saatu muun muassa hiilinirpsautuskokeella, mutta tarkkaa lukua näistä kyvykkäistä eläimistä ei tiedetä.

Tätä nykyä nirpsahdusten ja sitä myöten nirpsahtaneiden määrän uskotaan kasvavan räjähdysmäisesti vuoden 2010 loppuun mennessä. Wikipedia (toisin kuin hikipedia) ei kuitenkaan tunnusta nirpsahtamista ilmiönä, vaikkakin viitteitä vihreän valon nirpsahduksesta yleisen nirpsautuksen tunnustamisen suuntaan onkin saatu nirpsahtaneiden keskuudesta, joita arvioidaan olevan tällä hetkellä noin 8% vähemmän kuin työttömiä. Lukuun ei ole laskettu akuutisti nirpsahtaneita, vaan kroonisen nirpsahduksen saaneet tai kroonisesti niitä antavat on laskettu mukaan tilastoon.

Noidannuoli

Noidannuoli on selkäsairaus, jonka voi aiheuttaa esim. noidan nuoli. Jos tunnet äkillistä ja pistävää kipua selässäsi, osta pihdit ja pyydä kaveriasi vetämään nuoli pois. Vielä nykypäivänäkin lääkärit kiistelevät siitä, missä asennossa nuoli pitäisi vetää pois. Sairaustapaukset ovat lisääntyneet huomattavasti noitavainojen loputtua.

Noitavainot

Noitavainot olivat eräs maailman typerimmistä villityksistä ja siitäkin vastasivat – kuinkas ollakaan – Ruotsi ja katolinen kirkko. Noitavainoissa pukeuduttiin trikoisiin, säikyteltiin ihmisiä, harrastettiin irtosuhteita eläinten kanssa ja puhuttiin paljon nuotioiden ääressä. LIsätietoa löydät Hikikirjaston kirjasta Noidanmetsästys huviksi ja hyödyksi.

Nokkahuilu

Puhallininstrumentti, jota käytetään kouluissa ohjaamaan oppilaita pois kilpaillulta ja todennäköisesti kannattamattomalta musiikkiuralta. Nokkahuilun ääni muistuttaa muovista hiiripöllöä.

Nokkaunet

Jos unia hallitsevat näyt sarveistupellisista leukaluista, on syytä keskustella asiasta terveysalan ammattilaisen kanssa.

Noli me tangere

Noli me tangere: (lat.) Nolasit minut Tangerissa (Joh. 20:17). Ylösnousseen Kristuksen sanat eräälle huoralle. Tanger-episodi ei ole kanonisessa Uudessa Testamentissa, mutta tämä viittaus siihen on säilynyt Johanneksen evankeliumissa.

Nomen est omen

Nomen est omen on latinaa ja tarkoittaa lausetta : "Mikään mies ei ole omena".

Noobtuber

Noobtuber on FPS-alakulttuurin jargonia ja tarkoittaa henkilöä, joka ampuu heitintulta tappavalla tarkkuudella ja nimensä mukaisesti "tuubittaa nuubit". Noobtuubaus oli todella suosittua varsinkin varhaisissa FPS-peleissä johtuen rakettiaseiden suuresta tehosta ja uusien pelaajien alikehittyneistä väistöreflekseistä. FPS-pelejä pelaavat, spatiaaliselta hahmotuskyvyltään vasta kehittymässä olevat ja ei-aivan-vielä sukukypsät lapset ovat omaksuneet sanan "Noobtuber" loukkaavana termina, koska ko. tuubittajat vääntävät näiden lapsien Sirpale/Kuolema -suhteet 0.25:n tuntumaan. Kaikkein huonoimmat pelaajat vääntävät Hikipediaan outoja artikkeleja tälläisistä asioista, toimintansa takana palava mutta harhainen usko siihen, että tämä parantaisi heidän SK-suhdettaan serverillä.

Norton AntiVirus

Köyhin markkinoilla olevan virustentorjuntaohjelma. On todettu, että Norton havaitsee 10% viruksista, joista 99%:a ei voi poistaa havaitsemisen jälkeen. Nortonin väitetään havaitsevan myös ad- ja spywaren, mutta tämä on suurimmalta osalta puppua. Norton ei havaitse 99%:a näistä haittaohjemista, ja havaittuja ohjelmia ei 100%:n varmuudella voi lainkaan poistaa. Nortonin palomuuri päästää läpi n. 90% haittaohjelmista, mutta estää hyödyllisten tiedostojen liikenteen ja useimpien hyvien nettisivujen toimimisen lähes täysin. Aseistamalla koneesi Nortonilla varmistat sen täydellisen toimintakyvyttömyyden viidessä tunnissa minuutissa.

Nostokurki

Nostokurki esiintyy usein sanan lintuinfluenssa yhteydessä. Tarkkaa tietoa ei ole kellään miten tämä liittyy mihinkään, mutta jo muinaset kreikkalaiset käyttivät sitä peniksen venyttimenä. Nostokurkia näkee myös usein auringonlaskun yhteydessä.

NPTDWSOCG

Not Possible To Do Without Skills Of Coding God, eli mahdotonta suorittaa ilman koodausjumalan taitoja, on tietotekniikan termi, jolla viitataan tehtävään, jonka suorittamiseen tarvitaan ylimaallisia kykyjä.

Nuikki

”Voiiii... VÄYRYNEN!!”

~Nuikki

Professori Nuikki on Lallin Silakka OY:n hallituksen varapuheenjohtaja sekä Lalli Leipäjuuston oikea käsi.

Nuorisorangaistus

Nuorisorangaistus on nuorille 15-17-vuotiaille kriminaaleille määrättävä "rangaistus", joka lienee vankeutta vähäisempi, mutta sakkoa kovempi. Tähän "rangaistus"-muotoon tuomittu nuori joutuu keskustelemaan kymmenen tuntia päivässä kukkahattutätien ja sosiaalitanttojen kanssa. Nimestään huolimatta nuorisorangaistus ei oikeastaan ole rangaistus, vaan jotain aivan muuta. Nuorisorangaistus levisi Suomeen vuonna 2000 mitä ilmeisimmin Portugalista. Ensimmäinen nuorisorangaistuksen saanut oli tietoliikenteen häirintään syyllistynyt Aki alko Antabus. Tyypillisen nuorisorangaistuksen kesto lienee yhtä suuri kuin noin vuosi tai siihen asti, kun nuoren katsotaan olevan tarpeeksi terve mieleltään.

Nurkkakunnallinen työmarkkinalaitos

Nurkkakunnallinen työmarkkinalaitos eli Nurkkakuntatyönantajat on Suomen työmarkkinajärjestöistä sulkeutunein, kyräilevin, lyhytnäköisin ja epäsosiaalisin. AKT:n jälkeen. Tietysti.

Nurmijärvi

Nurmijärvi on Suomen, ja maailman suurin metropoli-alue, joka koostuu helvetin monesta isosta kaupungista. Alueella asuu 390 367 000 ihmistä, vaikka Suomen väkiluku onkin vain 5 300 000. Ilmeisesti melko suuri osa alueen asukkaista on laittomia maahanmuuttajia. Kukapa ei Nurmijärvellä haluisi asua.

Nurmijärven suurin kaupunki on nimeltään Klaukkala City ja se tunnetaan Suomen Los Angelesina, New Yorkina, Tokiona, Pariisina, Lontoona, Berliininä, Soulina, Hongkongina, Shanghaina ja Moskovana. Koko maailma siis aikalailla pöyrii tämän maailman kahdeksannen ihmeen ympärillä. Vaikka tämä merkittävä kaupunki onkin aika helvetin merkittävä, niin siellä ei ole kuin Cittari, S-Market, Alepa ja Teboil.

Nurmikko

Nurmikko kasvaa pihojen tauksilla ja eduksilla. Se keksittiin 1800-luvulla ranskalaisten ja englantilaisten kartanoitten maille auttamaan herrasväkeä huomaamaan laiskuuttaan löhöävän huonomman palvelusväen. Suomen ulkopuolella hyvää palvelusväkeä oli jo tuolloin niin vaikea saada. 1900-luvulla nurmikko otettiin käyttöön Yhdysvalloissa, jotta saatettiin ottaa käyttöön ilmaisu: "Get off my lawn!" Tästä kulminoitui 60-luvun päätteeksi kriisiin, kun hipit riensivät Woodstockista massoina hillumaan kunnon ihmisten nurmikoilla ympäri maata. Tämä kriisi betonoi ilmaisun pysyväksi osaksi Yhdysvaltain kulttuuria, kuten kriisin alettua osa kunnon väestä alkoi siellä betonoida nurmikkojaan concreettisesti.

Suomessa nurmihippikriisiltä ollaan pääosin vältytty, koska siellä kanssaihmisten hätyyttelyn perinteet ovat pidemmät kuin Yhdysvalloissa ja siten ulottuvat kauhemmas historiaan kuin nurmikko. Suomessa vastaava sananparsi kuuluukiin: "Painukaa vittuun mun mailta!" Varomaton löhöilijä voi silti Suomessakin kesäisin jäädä nurmikoilla ruohonleikkurin alle. Vaan, ei se väärin ole. Liian vähän ihmiset nykyään löhöövät nurmikoilla. Kotonaan vain nukuksivat. Pitäisi vetää heidät ylös sieltä ja korvaan huutaa: Herätkää maailmaan jossa juodaan appelsiinimehua!

Nuuttipukki

Nuuttipukki on taas yksi vanhankansan uskomus. Mutta varohan vain, nuutinpäivänä Nuuttipukki on liikkeellä. Se tunkeutuu usein huono-onnisten koteihin. Nuuttipukki muistetaan myös siitä, kun se toimi eduskunnan puhemiehenä. Nuuttipukki on Joulupukin ja Keripukin risteymä.

Nyanssi

Nyanssi, s., pieni yksityiskohta; hienovarainen eroavaisuus; sävyero. Ilmiö kadonnut Internetin myötä.

Nykyaika

Nykyaika on kurjinta aikaa, jota ihmiskunnalla voi olla olemassa. Nykyaika voidaan verrata esihistoriaan, sillä nykyään ei enää tehdä mitään historiallista. Nykyaikana kaikki kovat ja karismaattiset merkkityypit ovat kuolleet, ja kaikki uskonnotkin ovat ihan perseestä.

  • Jos luet tätä nykyajasta käsin, kokeile jotain seuraavista:
    • tee itsemurha
    • ravistele historiaa eteenpäin ryhtymällä diktaattoriksi tai perustamalla oma raaka uskonlahko

>> Palaa toisiin aikoihin

Nyky-yhteiskunta

Lähinnä yleisönosastoissa esiintyvä merkityksetön täytesana.

Nyrkkeily

Urheilulaji, jossa tavoitteena on lyödä vastustajaa kasvoihin niin kovaa, että tämä menettää tajuntansa. Nyrkkeily on merkittävä Aivovammaliiton rekrytointikanava.

Näkkileipä

Näkkileipä (näkkäri, näkki, näki, krunts, narkkarin eväs) on kehnoa terveellisen leivän korviketta yhteiskunnan marginaalissa eläville hylkiöryhmille, kuten peruskoulujen oppilaille ja varusmiehille. Näkkileipä tehdään edellisen päivän tai viikon aterioiden tähteistä sekä kiinalaisista sanomalehdistä, jotka sitten paistetaan uunissa ja mahdollisesti työnnetään ruosteiseen leivänpaahtimeen.

Näkymättömyys

Näkymättömiä ovat ne oliot, joita ei voi nähdä, eli ajat, universumisielut, kaaokset ja ylemmät daedaariset oliot.

Näkymätön käsi

Näkymätön Käsi on maailman laajimmalle levinneimmän uskonnon, mammonanpalvonnan, Jumala.

Näkymättömälle Kädelle omistettuja temppeleitä kutsutaan pörsseiksi.

Nänni

Nänni voi olla joko tissin sentteri tai kohde, jota Uusis metsästää. Pidä siis visusti paita päällä.

Närhi

Garrulus glandarius, vir. pasknäär , humalaisen oloisesti lentävä keskikokoinen varislintu, yleisesti aliarvostettu.

Näytönhidastin

Näytönhidastimet ovat suosittuja nörttipiirien keskuudessa. Nykytietokoneiden liiallisen suorituskyvyn takia ammattilaiset ostavat atk-laitteistoihinsa näytön piirtonopeutta laskevia laskentateholtaan mitättömiä kortteja. Näytönhidastimien tehokkuuden hillitsemiseksi insinöörit ovat kehittäneet tietokoneiden emolevyille erityisen näytönhidastinten tehoa laskevan PCI-E-liitännän. Nykytrendien mukainen näytönhidastin piirtää grafiikkaa näytölle korkeintaan viiden FPS:n nopeudella.

Sisällysluettelo