Museomies

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Museomies on yleensä vanhempi mieshenkilö, joka harrastaa vanhojen ajoneuvojen entisöintiä. Tärkeintä entisöinnissä on säästäminen, joskin ajoneuvon kattoverhoilun entisöintiin on syytä panostaa myös rahallisesti.

Hyvän museoaihion määritelmään kuuluu luonnollisesti edullinen hankintahinta, joskaan kattoverhoilun ollessa huonokuntoinen ajoneuvo on entisöinnin ulottumattomissa. Tämä siis riippumatta muun ajoneuvon kunnosta.

Museomies kommunikoi vain toisten museomiesten kanssa, siis museomiehen ymmärtämiseen tarvitaan syvempi tuntemus "entisöinnin" saloihin. Museomiehen tunnistaa varmimmin pussihousuista, hieman harmaantuneista hiuksista ja siitä, että hän alituiseen tinkii kaikkien tavaroiden hinnasta. Museomiehelle aika on rajaton luonnovara, ja sitä kuuluu käyttää leväperäisesti, jos tällä menettelyllä saavutetaan pienikin rahallinen säästö. Jos siis satut kaupassa asioidessasi törmäämään kassalla ~2 tuntia leivän hinnasta tinkivään herrasmieheen, on varmasti kyseessä museomies.

Museomiehen suusta useimmiten kuulema fraasi on "Säästäminen on aina tärkeintä."

Museomies useimmiten liikkuu museoautolla, jolla luonnollisesti ajetaan ympäri vuoden keleistä ja säädöksistä piittaamatta.