Mozilla Firefox

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Firefox käy todellisuudessa hyvinkin kovaa ja raakaa kilpailua IE:n kanssa.
Muotitietoisten valinta numero 1!
Firefox -selain on alkanut myös saavuttaa suosiota nuorison keskuudessa logonvaihdon jälkeen. ”En oo nähny hotimpaa kettutyttöä, toteaa eräs nuorimies.

Internet Explorer on ainoa oikea valinta, koska se tulee Windowsin mukana.”

~Microsoft

”Minun on pakko pitää Firefoxista, koska muuten en ole cool niin kuin muut.”

~Heikki 14v

”Hiljaa hyvä tulee.”

~Firefoxin kehitystiimi, kun kysyttiin Firefoxin hitaudesta

”Opera on paras!!!!!1111 FF SUXORXZ, omgplz”

~Henkilö, joka luulee, että selain, jota kukaan ei käytä/tutki, on turvallisempi

”Tulikettu kun hyökkäs, niin ikkunat kaatus.”

~Tuliketun uhrin jokapäiväinen ongelma.

Historia

Noin 95 biljoonaa vuotta sitten täysin selittämättömästä syystä avaruus räjähti ja synnytti ziljoonia erilaisia alkuaineita. Vuosimiljardien vieriessä alkuaineet kasautuivat aluksi nyrkin kokoisiksi klönteiksi, sitten vähän suuremmiksi, ja lopulta avaruudessa kelli suurin piirtein Maan kokoinen pallo. Joku älypää nimesi sen Maaksi. Siitä jälleen vuosimiljardien kuluessa alkoi Maan päällä muodostua elämää. Ensin merissä oli pieniä öttiäisiä, jotka hiljalleen nousivat maalle. Tätä jatkui taas miljardeja vuosia. Joku älypää kutsuu tätä evoluutioksi. Evoluution sähläyksen aikaansaannoksena syntyi myös Tulikettu, Firefox. Evoluutio totesi, että tulikettu oli sopimaton maan päälle, joten se zippasi ketun ja pisti lerpulla koneeseensa. Internet Explorerin evoluutio pani suoraan Microsoft-tietokoneisiin, koska totesi molempien olevan aikaansa edellä. Sittemmin tuliketun löytäneet luolamiehet rupesivat levittämään huhua sen trendikkyydestä ja onnistuivatkin homo no life -rotuisen ihmislajin mukaansatempaamisessa.

Miksi Firefox on huono?

No siitä syystä, ettei sille saa niin paljoa upeita työkaluvalikoita kuin IE:lle. Spy-/Adwareakin tulee aivan liian vähän. Popupit on estetty, joten mitä iloa tällaisesta selaimesta voi olla? Flash-komponentteja selailevat ihmiset saavat puolestaan nauttia jo orgasmin tyyppisestä kaatumisnautinnosta. Ja kaiken muun lisäksi yhtään virusta ei pääse koneelle, joka tarkoittaa sitä että juuri ostamasi F-Secure (tunnetaan virusimurina) on turha. Kaiken tämän lisäksi Mozilla turvautuu vielä likaisiin temppuihin mollatakseen Internet Exploreria ja Netscapea piilottamalla toimintoja kuten about:mozilla selaimiinsa, joka herjaa näitä selaimia symbolisesti. Microsoft tai AOL ei ikinä vaipuisi näin alas.

Versio 3.0

Sinun Mozilla Firefox -selaimesi ei luultavasti ikinä voi näyttää tältä!

Uusin Firefoxin versio 3.0 ei vieläkään sisällä Active(se)X-ominaisuuksia, ja pornon näkeminen jää vieläkin vähemmälle kuin ennen. Uusi "pissing"-protection estää pääsysi nigerialaiskusetussivuille, joten selaamisen jännitys on vieläkin matalampi kuin version 1.x kanssa. Voimme vain toivoa, että Firefoxin tiimi herää ja älyää lisätä nämä mahtavat työkalupalkit, spywaret, adwaret ja activeäksät Firefoxiin, sillä muuten Firefoxilla selaamista ei voi edes harkita.

Suuri muistinkäyttö ja hymiötestissä epäonnistuminen

On valitettu, että Firefox käyttää todella paljon muistia. Valittajat ovat yleensä vannoutuneita 386-koneiden käyttäjiä, joiden rautaa pitää kunnioittaa. Firefox ei läpäise myöskään acid2-hymiötestiä [1], joten kaikki Windows Live Messengerin käyttäjät vihaavat Firefoxia. IE:n alustaa käyttävä Windows Live Messenger:hän läpäisee acid2-testin tilanteessa kuin tilanteessa.

Katso myös

Aiheesta muualla