Motto

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Motto on jonkinlaisen, etupäässä ihmislajia edustavan yksilön tai sellaisista koostuvan joukon eli toisinsanoen väen, toiminnan päämäärän saavuttamiseksi tarvittavia ihanteita.

Motto on siis puhuttu taikka kirjoitettu lyhyt puhe tai kirjoitus. Tämän moton kuultuaan sen lukija tai kuulija ymmärtää sen ihanteen jonka tämä yksilö, tai sellaisista koostuvan joukko, on tavoitteekseen valinnut.

Esimerkkejä[muokkaa]

  • En katso taakseni
Tämän moton käyttäjä on ihanteekseen valinnut sen, ettei hän vilkaise taaksen, vaan katsoo aina eteen, sivusuunnalle tai viistoon. Tämä motto sopii hyvin kuorma-auton kuljettajalle, sillä koska taakse ei tavallisesti näe, sinne katsominen lisää vain onnettomuusriskiä.
  • Olen valmis
Tämän moton käyttäjä lienee nuoruudessaan ollut mukana partioliikkeen toiminnassa, kenties jopa johtavassa asemassa. Motto herättänee käyttäjässään kaipuun kipinävartioihin, osmonsolmuihin tai muuhun bondagetoimintaan.
  • Kaikki on suhteellista
Tämän moton käyttäjää on todennäköisesti painostettu kotona tai kiusattu koulussa matematiikalla. Aiheuttaa, ironista kyllä, suhteellisudentajun heikentymistä myöhemmällä iällä. Jos kaikkea suhteuttaa, muuttuu suhteuttaminen suhteettomaksi, jolloin elämän suhteissa on jotain vikaa. Todennäköisesti myös ihmissuhteissä.
Typing monkey.jpg Kuten sinäkin, tämä artikkeli on vajaa.
Laajentamalla artikkelia pystyt kasvattamaan sen älykkyysosamäärää
.