Molotov (drinkki)

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Artikkelin aiheesta on pätkä tekstiä myös Hiktionaryssa, mutta se on todennäköisesti tätä artikkelia huonompi.
Drunkard.jpg Tämä artikkeli on juoppojen ja spurgujen suosittelema!
Jos haiset pahalle ja olet karvainen, tulet rakastamaan tätä artikkelia!
Sonta... Taisi tulla lyötyä itseään eilen illalla Molotovilla. Missäs mun lahjasäkki on?[1].

Molotovin coctail on Meksikosta vaikutteita saanut venäläinen runsaasti alkoholia sisältävä juomasekoitus. Molotovista saa termi ravintolapaukku kerralla uuden merkityksen, vaikkei paukussa viskiä käytetäkään. Juomasekoitusta ei suositella heikkohermoisille, sydänvikaisille, tiineille naaraille eikä varsinkaan alaikäisille.

Molotivin cocktail on Mannerheimin ristin ritari numero 1939.


Miten se nautitaan?[muokkaa]

Molotov on nestettä, joten perinteisesti se on nautittu suun kautta. Molotov on tapana sytyttää tulitikulla ja kaataa kerralla kurkusta alas äärimmäisimmän vaikutuksen aikaansaamiseksi. Liekkien uskotaan kansanperinteessä auttavan periaatteessa myrkyllisen nesteen pääsyä vatsalaukkuun sekä tekevän cocktailin nauttijasta puolijumalan. (Muutamat yliopistot ovatkin kiinnostuneet asiasta, sillä vain suomalaisessa kansanperinteessä havaitaan uskomuksia siitä, että kurkkunsa polttaminen karrelle olisi merkki mieskunnosta.)

Suomalaisissa humalaisissa seurapeleissä saatetaan toisinaan yrittää nauttia nestettä kasvojen ihon läpi, housujen reisikankaan läpi suodatettuna tai osmoosilla peräaukon kautta. Muutamissa tapauksissa on pyritty toistamaan sodan aikaisia tapahtumia rikkomalla pullo juojan kalloon, jotta neste imeytyisi päähän suoraan kalloon tulleiden naarmujen läpi.

Mitään mittavaa tutkimustulosta näiden keinojen onnistumisprosentista ei ole, mutta Sote-uudistuksen virheiden peittelemisen vuoksi pidetään tällä hetkellä isoa meteliä siitä, miten monta pulloa vuosittain poistetaan kirurgisesti suomalaisista perseistä.

Ainesosat[muokkaa]

Hikipedian restauroima versio Molotovin cocktailin kanssa suoritetusta seurapelistä. Hikipedian budjetin vuoksi on syytä mainita, että kuvassa tulisi olla talvi, pullojen kuuluisi olla suoria ja valoisuusaste on aivan liian korkea.

Drinkki

Perinteisessä drinkkimuodossa Molotoviin tulee seuraavia aineksia:


Kolmevarttinen

Koska kyseessä on kuitenkin vahvasti Suomeen rantautunut herkku, ei useimmat paikalliset nautiskelijat halua ostaa alkoholia drinkkimuodossaan. Tästä syystä juomasta on olemassa myös vähintään yhtä tunnettu verrokki, Kolmevarttinen, leka tai järkikielellä ilmaistuna pullo. Tässä tapauksessa ainekset ovat näppituntumalla 7,5 desilitraa:

 • Kaliumkloraatti[2]
 • Etanoli
 • Terva
 • Bensiini
 • Sisu


Klassikko

Testatuin sekoitus tästä yhdistelmästä oli:

 • Kaliumkloraatti, 60%
 • Tervaa, 32%
 • Nouleeta[3], 8%
 • Sisua, 10%[4]

Moderni nautintoaine[muokkaa]

Vaikka massakäytön määrä on vuosien mittaan vähentynyt selvästi, drinkin jo keräämä maine on pitänyt huolta siitä, että se tunnetaan ympäri maailmaa. Suosiossa drinkki kilpailee samassa kastissa skottilaisen sekoitetun viskin sekä bensiinin kanssa. Joidenkin mittapuiden mukaan se on ”suosituin pullotettu neste, jota voi käyttää nauttimiseen”.[5] Suomi-100 toimikunnat ympäri maita ja mantuja ovatkin vaatineet juhlaerän pullottamista kauppoihin, koska ”kohta tälläkään pellen teemapäivällä ei pääse enää rahastamaan. Nyt ne idiootit on imettävä kuiviin eikä 2018![6]

Molotovit ovat suosittuja drinkkejä erityisesti Lähi-idässä sekä Balkanin niemimaalla.

Suurimmat ongelmat drinkin suosiossa ovat sen eittämättömät terveysvaikutukset. Drinkin osana oleva terva on tupakin suosion laskun uhri, samoin kuin bensan kulutuksen rajoittamiseen painostavat kampanjat. Muutamat kulttuurivaikuttajat ovat myös kyseenalaistaneet sen, että hengenvaarallista drinkkiä ihannoidaan maailmalla missään muodossa. (On kuultu uutisia, että heidän ikkunoistaan olisi heitetty sisälle Molotovin cocktaileja.)

Juomapeli[muokkaa]

Sota-aikana Molotovin cocktaileja käytettiin myös maamiinoina... jättämällä niitä maahan öisin ja tutkien aamulla millaista jälkeä niiden luokse löytäneille oli käynyt.

Jos pelkkä Molotovin litkiminen itsessään tuntuu tyhjältä ja väitteet alkoholismista loukkaavilta, niin juomasta saa sosiaalisen seurapelin sekä sivistyksen merkin ilman mitään lisähintaa tai vaivaa.

Osallistujat ottavat eteen paperin sekä jonkin piirustusvälineen, vetävät saunassa tunnin Molotovia, lähtevät sitten tunniksi ulos hankeen. Ajan umpeuduttua suunnataan takaisin saunapaikalle meluamalla itse ja siirtymällä kohti muualta kuuluvaa melua. Jos joukkio ei ole liian humalassa ja löytää takaisin saunalle, tässä vaiheessa lasketaan jokaisen kohdalla montako neuvostoliittolaista tankkia humalainen on tuhonnut tunnissa. (Jos ryhmä on liian humalassa löytääkseen saunalle, ryhmä laskee tulokset siellä missä on ja lähettää vähiten suoriutuneen toivioretkelle etsimään saunaa.)

Jokaisen osallistujan tulos jaetaan lopuksi vielä kahdella, koska sen tietää miten rehellisiä kännipäät ovat. (Jos alin tulos olisi siten vähemmän kuin yksi, tämän surkean velvollisuutena on hukuttautua lähimpään vesistöön.)

Viitteet[muokkaa]

 1. Tajuatteko? Molotov = vasara? Eikö? Haistakaa-
 2. Kyseessä on herkästi syttyvä, epävakaa ainerakenne, joten suomalaiset oppivat nopeasti juomaan sitä vasta ollessaan korsuissaan hyvin rauhallisina
 3. Eräs sodan tarkemmin varjelluista sotasalaisuuksista Simo Häyhän silmienvärin sekä Mannerheimin osoitteen lisäksi olikin mainitun aineen tarkka koostumus sekä oikea kirjoitusasu. Vastavakoilujoukot levittivät pitkään piloillaan väitettä, että aineen pääosaa saatiin helpoimmin uuttamalla sitä metsänkeijujen hiustalista, kunnes pääesikunta vaati tiedon levittämisen välitöntä lopettamista, syynä se, että ”viholliselle levitetty arkaluontoinen tieto voi vakavimmillaan vaarantaa Molotovin cocktailien massavalmistuksen!”
 4. Useat kansainväliset tahot ovat huomauttaneet, että tällainen 110% seos on sula mahdottomuus. Yleisimmin suomalaiset tahot vastaavat tähän esittelemällä Talvisodan aikaisia vertailuja Suomen ja Neuvostoliiton armeijoiden koista ja sitten piereskelevät kohti huomauttelijoita
 5. Lähde: Helsingin laitakaupungin sadeojasta herätetty pulliainen etiketitön pullo kainaloissaan
 6. Suomi-100 kampanjan markkinointipäällikkö

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

 • Karjalassa sijaitsevan suon pohja
 • Sotamuseon tankin illmanottoaukko
 • Tampereen ensiavun yöpäivystysaula
Lemony snicket food.gif Tämä ruokaan liittyvä artikkeli on aivan mauton.
Mausta siitä parempaa lisäämällä suolaa.