Media

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Media on sanomalehdistä, radioista, Internetistä ja televisiosta koostuva suuri kokonaisuus.

Median merkittävyys[muokkaa]

Median asema on nykymaailmassa hyvin merkittävä. Media opettaa teini-ikäisiä tyttöjä sairastamaan anoreksiaa ja 70-vuotiaita mummoja leikkimään kuinka ollaan 16-vuotiaita. Pojille annetaan miehen malli aikaisessa elämänvaiheessa, miehenhän peniksen keskimääräinen pituushan on 25 cm ja jokaisella kunnon miehellä kunnon vatsalihakset viimeistään 12-vuotiaana.

Median osa-alueet[muokkaa]

Ilta-Sanomat on Suomen myydyin lööppilehti. Iltasanomat pyrkiikin juuri nimellään siihen, ettei tieto ole välttämättä totta, joku on vain sanonut niin. Kuvassa Iltasanomien tavallista uutistarjontaa.
Suomen lehdistö on yksi maailman vähiten rajoitetuista. ...ja sen näkee.

Lehdistö[muokkaa]

Suomen median suurimman levikin omaavia lehtiä ovat Helsingin sanomat, Ilta-Sanomat, Iltalehti, Pirkka, Seiska ja Hymy. Myöskin pornografia myy Suomessa oikein hyvin, esimerkiksi Jallusta on tullut legendaarinen kansansuosikki.

Iltalööppien ideana on löytää jostain päivittäin skandaaleja niin julkkisten kuin poliitikkojen elämästä. Lehdistölle tärkeintä on, että joka päivälle keksitään jokin uusi juoru, jutun todellisuus on eri asia ja voidaan todistaa jälkeen päin. Jos juttu paljastuukin huijaukseksi, lehti ei pukahda asiasta enää mitään.

Lööppilehtien uutisten aiheet koskevat useimmiten mm. Matti Vanhasen naissuhteita, Ilkka Kanervan naisasioita, Britney Spearsin sekoiluja sekä muita tärkeitä asioita Michael Jacksonin ihon vaalentumisesta Paris Hiltonin tuoreeseen poikaystävään.

Televisio[muokkaa]

Televisiosta tavallinen pulliainen voi katsella MTV3:sta, Subia, Nelosta ja Ylen ohjelmia. Myös Kutonen, Suomen ainoa musiikki-tv, joka ei soita musiikkia, on nähtävillä, jos omistaa digiboxin. Jim pyörittää mielenkiintoisia tee-se-itse -rakennusohjelmia.

Ylesradio[muokkaa]

Pääartikkeli: Yleisradio

Yleisradion ohjelmat perustuvat keskusteluun, esimerkkeinä ohjelmat Akuutti, Ajankohtainen kokkare kakkonen ja A-studio. Jokaisessa ohjelmassa keskustelussa on mukana ainakin Tommy Tabermann, joka on Ylen vakiokasvo.

Yle TV1:ltä tulee päivittäin Puoli yhdeksän uutiset, joka oli ennen Idolsin keksimistä katsotuin tv-ohjelma Suomessa. Puoli yhdeksän uutisia aiotaankin uudistaa enemmän tosi-tv-suuntaan, tulevaisuudessa Eeva Polttila tekee nähtävästi joukon stuntteja ennen kuin lukee uutisia.

Kuva antaneekin hyvän kuvan MTV3:n Salattujen elämien sisällöstä. Kuvassa eräs sarjan tärkeä hahmo, Ismo Laitela.

MTV3[muokkaa]

Pääartikkeli: MTV3

MTV3:n ohjelmat eivät ole yhtä tylsiä kuin Ylen. MTV3 on reilusti television katsojia lähempänä realistisuudellaan. Salatut Elämät lähestyy normaalia ihmistä normaaleilla hahmoilla, Pihlajakadun tapahtumat koskettavat raiskauksillaan, murhillaan, hautajaisillaan ja kaksoisvelien välisillä riitelyillä hyvin paljon peruspulliaista.

Idols on synnyttänyt Suomeen joukon uusia julkkiksia. Paras esimerkki on Ilkka Jääskeläinen, jonka ura kesti runsaat 3 päivää.

Radio[muokkaa]

Suomalaisia radioita ovat mm. Iskelmä, Radio Nova, NRJ ja The Voice.

Media muualla päin maailmaa[muokkaa]

Tyypillistä tv-ohjelmaa Saksassa.

Saksa[muokkaa]

Saksalainen media on valjastettu siivittämään maan valtiaan/hallitsijan/presidentin/kuninkaan suunnitelmia. Jos televisio olisi ollut olemassa lähes jokaisella toisen maailmansodan aikoihin, Hitler olisi esiintynyt julkisuudessa aikaisempaakin enemmän. Nykyisin saksalainen media palvoo Hitleriä maan kunniakansalaisena, ehkä jopa liiankin nostalgisesti.

Venäjä[muokkaa]

Venäjän media on valtion vallan alla täysin vapaa. Venäjän presidentti pääministeri Vladimir Putin sallii vain imartelevat, lipevät, Venäjän valtiota ylistävät ja mitäänsanomattomat kaikki mahdolliset lehtiartikkelit, sillä Venäjän media on KGB:n sensuurin vallan alla täysin sanavapaa. Venäjällä murhataan päivittäin toimittajia, jotka ovat eri mieltä Putinin tai Venäjän valtion kanssa Venäjällä kirjoittaminen on siis täysin vapaata, joten kaikki on hyvin.

Ruotsi[muokkaa]

Ruotsalaista tv-ohjelmaa.

Ruotsin lehdistön myydyin lehti on GAY-lehti. Televisiossa on hyvin paljon urheilu-aiheista ohjelmaa ja maasta löytyy paikallinen vastine suomalaiselle Urheilukanavalle. Radioiden tarjonta keskittyy amispoppiin sekä homojen suosimaan pop-musiikkiin.

Ruotsalainen televisio on täynnä mielenkiintoisia tosi-tv-ohjelmia. Eräs näistä on treffiohjelma, jossa ruotsalaismies etsii mieskumppania rinnalleen. Hän valitsee lähetettyjen kirjeiden ja kuvien perusteella kaksi kivoimman näköistä poikaa, jotka hän tapaa myöhemmin oikeilla treffeillä. Treffien jälkeen hän tekee valintansa, kumman ottaa. Ohjelmasta oli myös heteroversio, mutta se lopetettiin, koska kukaan ei halunnut ohjelmaan. Siitä tuli kuitenkin suuri menestys Yhdysvalloissa.

The United States Of America[muokkaa]

Näinhän se menee
Amerikkalainen media on erittäin isänmaallinen.

”Cool.”

~Amerikkalainen

Yhdysvaltain media loi vuosia sitten käsityksen, jonka nimi on American dream eli Amerikan unelma. Kiiltäviä urheiluautoja, kauniita naisia, menestyksekäs ura, iso talo, mukavia ystäviä, paljon vapaa-aikaa, mahdollisuuksia irrottautua arjesta ja todellinen onni.

Jos et usko amerikkalaiseen elämäntapaan, psykologille meno on hyvin kannattavaa.

”It's the American dream! You know?”

~Amerikkalainen.

Katso myös[muokkaa]