Manga

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Adult neon trans.gif Tämä artikkeli on luokiteltu K18-materiaalia sisältäväksi,
joten jos olet alaikäinen, tulet oppimaan jotain uutta!
Japanilaiset piirtävät usein mangaa tärkeiksi kokemistaan asioista. Poikkeuksellisesti lonkerot puuttuvat tästä kuvasta.

Manga on japanilainen taidemuoto, jossa ihmisille piirretään luonnottoman suuret tissitsilmät. Mangan ehkä tunnetuimpia tyylisuuntia on Hentai, joka on maailman ylivertaisesti eniten tuotettu sarjakuvalaji. Manga sekoitetaan usein virheellisesti animeen, kuten myös tässä artikkelissa.

Mangan tunnuspiirteitä ovat suhteettomien suurien silmien lisäksi älyttömän pitkät jalat ja lyhyet hameet (etenkin tytöillä), tyhjästä ilmestyvät puiset nuijat, oudot pisarat pitkin henkilöiden ruumiita, lonkerot sekä monokromaattisuus. Mangan hahmoihin on vaikeata samastua, sillä he ovat lähes yhtä yli-inhimillisiä kuin animessa. Siksipä moni mangan lukija onkin vaipunut epätoivoon, sillä he ovat alkaneet mangan myötä elätellä turhia toiveita "täydellisestä" seksiorjasta.

Tämä piirtosuunta on luonut maailmaan paljon erimielisiä vastustusjärjestöjä, jotka väittävät mangan olevan rasistista jumalanpilkkaa ja lapsien vääräoppisuutta lisäävää propagandaa, jolla Japani yrittäisi päästä takaisin suurvallaksi (joka se ei tiettävästi ole koskaan ollutkaan).

Mangan tahdissa runkkaaminen on yleistynyt. Lähes jokainen, joka omistaa tietokoneen, on harrastanut sooloseksiä mangan tahdissa. Manga on lukemisen kannalta vammaisesti toteutettu, sillä sen lukeminen aloitetaan takakannesta oikealta alhaalta, vaikka kuvat sentään katsotaankin oikeinpäin.

Mangoja[muokkaa]

"Yhdistetyn lonkeroteorian" tasapainovakioiden pohjalta tämän kuvan lonkeromäärän pitäisi tasapainottaa ylemmän kuvan puutteet.

Nimi ja lyhyt synopsis.

Berserk
Tarina jättimäistä miekkaa heiluttelevasta soturista, Guts (suom. Suolet) -nimisestä miehestä, joka tappaa pääsääntöisesti kaiken vastaantulevan elävän ja elottoman aineksen. Demonien kirous yllään Guts joutuu säännöllisin väliajoin taistelemaan enenevissä määrin fallossymboleita muistuttavia animepahiksia sekä viittä demonikuningasta (engl. GodHand) vastaan. Yksityiskohtaiset kuvaukset naisten, lasten ja vanhusten suolten levittämisestä ympäri Berserkin maailmaa ryydittävät juonta 11[1] pokkaria kestävien yaoi-henkisten flashbackien ohella.
Dragonball
Pääartikkeli: Dragonball
Joukko punkkareita taistelee lohikäärmeen kiveksien hallinnasta ja mittelee mittavimman hiuspehkon haltijan tittelistä. Paitsi ne kaksi tyyppiä, jotka ovat kaljuja. Pääosassa on köyhä puunhakkaaja, Goku, jolle henki antaa mystiset voimat. Käyttäen näitä voimia hän peittoaa kotikyläänsä uhkaavat rosvot ja lähtee kylästä etsimään syötävää. Matkalla hän tapaa muita kaltaisiaan ja sen jälkeen koko sarja onkin koomisen näköistä nyrkkirysyä.
Fullmetal Alchemist
Pääartikkeli: Fullmetal Alchemist
FMA kertoo kahdesta veljeksestä, jotka tavoittelevat Viisasten Kiveä korjatakseen aikaisemmat töppäilynsä. Vanhempi veli Edward on maaninen kääpiöpsykopaatti ja pikkuveli on apaattinen jättiläishaarniska. Manga on muutoin melkein samanlainen kuin samanniminen anime, mutta mangassa on enemmän verta, muutama uusi hahmo sekä hauskoja "Omake"-nimellä kulkevia vitsistrippejä. Edwardilla on niin paljon fanityttöjä, että hän on jo harkinnut sensuuria, jota ei aikaisemmin ole juurikaan harjoitettu. Tämä viittaa siis siihen, että sarjassa Edward harrastaa brutaalia paljastelua ja esittelee lääkeitä popsimalla hankittuja muskeleitansa.
Fullmoon wo Sagashite
FwS on pelkkää sarkooman haihattelua, joka siis löytyy nuorelta tytöltä nimeltä Mitsuki. Se tietenkin haluaa alkaa laulajaksi, mutta se ei ole mahdollista, sen sairauden takia. Siispä tietysti dramaattisesti paikalle lentää kuolemanjumalat, Takuto sekä Meroko, joiden pitäisi estää tyyppiä joka yrittää estää Mitin kuoleman, mutta osoittautuvat kelvottomiksi palikkaaivoiksi, naisten naurattajiksi ja moneksi muuksikin. Lähes jokainen ruutu on reunustettu saippuakulpilla, eikä kirsikankukka-rankkasateeltakaan vältytä.
Valentinen veljekset Kohta Hiranon Hellsing-sarjakuvasta. Fanit epäilevät Hiranon siirtävän epäterveellisen mieltymyksensä lentäviin pikkutyttöihin kynältä paperille, mutta kaikesta todistusaineistosta huolimatta kyseinen retku ei ole vielä tunnustanut.
Hellsing
Pääartikkeli: Hellsing
Velmu vampyyri nimeltä Alucard (oikeasti Vlad Tepes) aiheuttaa häiriökäytöksellään ongelmia Isossa-Britanniassa, kansainvälisillä vesillä sekä aina Etelä-Amerikassa saakka. Tämän ohessa lukijat voivat seurata mukana kulkevan poliisitytön rintavarustuksen kasvua tai naureskella ihmisjääkaapin[2], hovimestarin ja palkkasoturikapteenin tuomille koomisille helpotuksille. Manga huipentuu Lontoossa käytävään taisteluun, jossa vauvoja syövät natsizombivampyyrit ottavat yhteen omantuntonsa kanssa ja häviävät.
Hokuto no Ken
Pääartikkeli: Hokuto no Ken
Isot muskelimiehet taistelevat post-apokalyptisessa maastossa ylivertaisuudesta eriskummallisilla taistelulajeilla, jotka löyhästi kaukoidän painepisteoppeihin perustuen räjäyttävät vastapuolen kappaleiksi. Tuloksena verta roiskuu ympäriinsä ämpärikaupalla. Kehystarinana toimii päähenkilön suvussa kulkeva veljesviha, jonka takia lukija saa nähdä raavaita miehiä itkemässä ja halailemassa ruumiita.
Peach Fuzz
Sarja kertoo elukkakuumeen valtaamasta uke-tytöstä, jolle hankitaan fretti. Elukka osoittautuu kuitenkin psykopaatti-pedoksi ja nyt vastuuttoman pikku-lemmikinomistajan tavoitteena on opettaa elukalleen mielenhallintaa.
Tokyo Mew Mew
Teinityttö joutuu kuin ihmeen kaupalla pieneen huoneeseen neljän ystävänsä kanssa ja he kaikki tulevat ammutuiksi megajättipyssyllä. Tämän seurauksena he pystyvät muuntautumaan oudonnäköisiksi ihmiseläimiksi, joilla on hännät (yksi per nenä) ja korvat (kaksi per nenä). Päähenkiöt on nerokkaasti nimetty Mansikaksi, Mintuksi, Salaatiksi, Vanukkaaksi ja Granaattiomeanpuuksi. Suurenmoista! He rökittävät alienpahiksia kimaltelevilla esineillä ja punastelevat kuka kenellekin. Mansikka on ihan pihkassa täydelliseen kiiltokuvanörttipoikaan joka tykkää roskien keräämisestä, muuttuu itsekin supersankariksi ja käy jossain vaiheessa sarjaa korvien pienennysleikkauksessa. Täysin hatusta kiskotun oloinen juoni, jos sitä edes juoneksi on sopivaa kutsua, päättyy iloiseen ja kimaltelevaan supersankaritunnelmaan, koko Tokion henkiinherättämiseen ja yhteen harakiriin.
Ranma ½
Pääartikkeli: Ranma ½
Ranma on ihan tavallinen yliluonnolisen voimakas japanilainen poika, joka menee Kiinaan harjoittelemaan Budo-lajeja vaimitäneoli.
Ranma tippuu lampeen, joka muuttaa hänet niin, että jatkossa tippuessaan kylmään veteen hänestä tulee tyttö (jolla on isot tissit) ja kuumaan veteen mennessään hän muuttuu taas jätkäksi. Kun Ranma suutelee naista naismuodossaan, pidetään sitä erittäin erittäin paheksuttavana, mikä selittääkin sarjan suosion japanilaisten keskuudessa.
Zettai Kareshi
Zettai Kareshi eli "absolutisti-poikaystävä" on syvääluotaava tarina ihmisen ja koneen rakkaussuhteesta. Perinteisen shoujomanga-kaavan mukaan aiemmin ihmishylkynä eläneen naispäähenkilön (Riiko Izawa) elämään ilmestyy yhtäkkiä kaksi eri tavoilla täydellistä ja hänen rakkauttaan havittelevaa mieshenkilöä. Sen jälkeen punastellaan, tykytellään ja miltei harrastetaan yhdyntää toistuvalla syötöllä glitterin ja ruusujen keskellä. Tragikoomisessa lopussa Riikon tilaamasta ihmisdildosta loppuvat paristot ja aikamatkailua harrastava hassulla aksentilla puhuva cosplaymies jää ansaan menneisyyteen sekä perustaa nakkikioskin japanilaisen vastineen.

Katso myös[muokkaa]


  1. Ainoa paisuttelematon luku Hikipedian historiassa.
  2. Toim. huom: en. "Human refrigerator"