Mainoslomittaja

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mainoslomittajan työ on jatkuvaa itsensä peliin laittamista.

Mainoslomittajan ammatti on Suomessa verrattain uusi. Ammatin tarkoituksena on ollut mahdollisuus järjestää hyvin ansaittu loma mainostoimittajille. Mainoslomittajan ammatin on tehnyt mahdolliseksi pääasiassa Kokoomuspuolueen mainostoimistoille järjestämä ns. mainostaloustuki.

Suomalaiset mainostoimistot saivat jo vuonna 2005 mainostaloustukea enemmän kuin maanviljelijät maataloustukea, joten tuki on kansantaloudellisesti erittäin merkittävä. Maksumiehinä toimivat tavalliset suomalaiset palkansaajat sekä eläkeläiset. Suuryritysten vuorineuvokset ja jetset-liikemiehet ovat vapautetut tuen maksamisesta, koska sillä ei olisi itse tukeen ja sen määrään vähäisintäkään merkitystä. Touhukkaana mainostaloustukiaisten puuhamirrinä toimii pääasiallisesti Henna Virkkunen.

Mainoslomittajan työsarka on varsin vaihteleva lähinnä siitä riippuen, minkälaiseen toimistoon hän kulloinkin lomittajaksi sattuu. Tavoitelluimpia lomitustehtäviä varsinkin miespuolisille mainoslomittajille on pornoelokuvien mainosjulisteita tekevien toimistojen tuntilistoille pääseminen. Näistä paikoista sananmukaisesti kilpaillaan verisesti. Arkisempia tehtäviä on tarjolla runsaasti, mutta tehtävien luonteesta johtuen mainoslomittajien käyttäminen on perusteltua; muutoin ei palkkakulujen pitäminen kurissa olisi mielekkäästi mahdollista.

Mainoslomittajan ammatti on mahdollistanut vuokratyövoiman yleistämisen muillekin aloille. Näin tuottavuus -ja tehokkuusvaatimuksia on voitu numeroiden valossa tarkastella aivan uusista ulottuvuuksista. Mainoslomittaja on usein uusi ja tuore kasvo ja hänestä on mahdollista repiä kaikki mahdollinen ennätysajassa irti. Näin menetellen on mahdollista saada ennätysajassa uusi ja vieläkin tuoreempi kasvo lomittamaan edellisen väsähdettyä tehtäväänsä. Mainosmaailma pysyy näin tuoreena ja raikkaana ja mikä parasta - se kykenee uudistumaan sangen ripeästi.