MI6

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Top Secret.png
Tämä artikkeli tai osio sisältää huippusalaiseksi luokiteltua tietoa, ja sen tuhoaminen ja levittely voivat johtaa vakaviin seurauksiin!

MI6 eli Majesteettinen IhmeKuusikko on Iso-Britannian salainen tiedustelupalvelu, jonka perusti Ian Fleming 1960-luvun alussa vastaamaan Iso-Britannian ulkomaiden ja ulkoavaruuden tiedustelusta. Sen kuuluisin agentti on ei niin salainen agentti 007 eli James Bond, joka tunnetaan myös tosi-tv-sarjastaan ja tietokirjoista, jotka ovat kaikki Sean Conneryn käsialaa. MI6 jakautuu kolmeen osastoon: 0-osasto, 00-osasto ja teknisten vempaimien osasto.

0-osasto

0-osastossa on kaikkiaan kymmenen agenttia, jotka työskentelevät eri puolilla maailmaa. Yhden nollan agentit eivät saa työsuhdeautoja tai vehkeitä vaan ne pitää ostaa itse Erikoisvempaimien ja autojen kaupasta. 0-osaston agentti voi saada ylennyksen vasta, kun on menettänyt neitsyytensä. Useimmat 0-osaston agentit menettävät neitsyytensä alempien tahojen thaimaalaisille neitsyille.

00-osasto

Tuplanolla agentteja on vain yhdeksän. 00-agentin tehtäviin kuuluu CIA:n naisagenttien kanssa vehtailu, superpahisten naiskätyrien kanssa vehtailu ja MI6:n pomon sihteerin kanssa vehtailu. 00-agentiksi pääsee kun on ensin suorittanut "lupa tappaa" -kortin.

Erikoisten vempaimien osasto

Tällä osastolla työskentelevät Q:n lisäksi kaikki Lontoon ammattiopiston datanomit ja sähköalan ammattilaiset. Q on teknisten vehkeiden suunnittelija ja pitää myös kyläkauppaa Lontoon lähellä olevassa pikkukaupungissa. Q onkin ehkäpä maailman tunnetuin amis ja ideoi laitteensa usein suosikkisarjastaan Ihmemies MacGyveristä.

Katso myös