Mönjä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

” Mönjä on lyijystä valmistettava yhdiste, joka on väriltään kirkkaanpunaisesta oranssinpunaiseen. Kemiallisesti merkittynä se on 2PbO•PbO2 eli Pb3O4.”

~Wikipedian törkeästi yleistävä artikkeli
Kaurapuuro – sitä sinäkin olet.

Mönjää ei pystytä määrittelemään tarkasti, sillä on arvioitu, että erityyppisiä mönjiä on olemassa yli miljardi. Tiedetään kuitenkin, että maailmankaikkeuden painosta yli 80 prosenttia on jonkinsorttista mönjää tai siitä jalostuneita ainesosia. Yleisimpiä näistä jalosteista ovat vesi, vety, puuro ja erinäiset muut mineraalit.

Mönjien yleisyyden tähden on päätelty, että niillä olisi jotain tekemistä maailman synnyn kanssa. Tästä on syntynyt teoria nimeltä Suuri Alkumönjäys, joka tällä hetkellä on vielä melko tuntematon. Sitä koetetaan piilotella monelta taholta, sillä sen uskotaan mullistavan tiedemaailman. Toisin kuin alkuräjähdysteoriassa, Suuressa Alkumönjäyksessä uskotaan olleen aluksi vain yhtä mönjää tai sen jalostetta, mitä todennäköisimmin puuromönjää, joka jostain selittämättömästä syystä alkoi kloonautua hyvin nopealla tahdilla. Tästä syntyi seuraava mutaatio, ydinjätemönjä. Edellisen säteily aiheutti lisää mutaatioita ja lopulta tästä syklistä syntyi maailmankaikkeus niin kuin sen nykyään tunnemme. Joten loppujen lopuksi kaikki on puuroa.

Mönjä meissä jokaisessa[muokkaa]

Ihmisestä noin 75 % on mönjää eikä vettä niin kuin mönjättömien tyhjiö-ihmisten sensuroimissa koulukirjoissa väitetään. Ihmisen luonne riippuu siitä, kuinka paljon hänestä on tuota alkuperäistä puuromönjää. Kivoilla ihmisillä sitä on paljon, ei-niin-kivoilla ei-niin-paljoa. Muita arvostettuja mönjiä ovat myös jo mainittu ydinjätemönjä sekä kolmas jaloste, elohopeamönjä. Näitä molempia saa syömällä terveellistä Itämeren silakkaa. Erittäin inhottavissa ihmisissä on taas runsaasti mönjän alempia jalosteita. Näihin kuuluu muun muassa ektoplasma. Joskus harvoin käy myös niin, että ihmiselle ole riittänyt lainkaan mönjää. Tällöin on kyseessä inh ainutlaatuinen henkilö, yleensä dikt demokraattinen hallitsija tai sarjamurh muuten vaan hieno tyyppi. Esimerkki tällaisesta ihmisestä on George W. Bush.

Mönjien syrjintä[muokkaa]

Mönjien vastaisen toiminnan johtohahmo

Mönjien tärkeydestä huolimatta ihmisiin juurrutetaan pienestä pitäen ajatus, että mönjä on paha asia. Mönjiä myös halvennetaan monella muulla tapaa, kuten kutsumalla kouluruokalan puuroa puuroksi, vaikka kyllähän sen nyt näkee sokea otsallaankin, että se on puhdasta ektoplasmaa. Myös viihdekulttuuri on hypännyt mukaan tähän syrjintään. Tästä esimerkkinä käy nimeltä mainitsemattoman amerikkalaisen kuminaaman tähdittämä hirmutekele Flubber- Maailman Mahtavin Mönjä.

Nykyään ihmisiä myös opetetaan olemaan kuuntelematta sisäistä mönjäänsä. Tälle psyykkiselle oireelle on diagnostisoitu myös lääketieteellinen termi, perfektomus antimönjium eli täydellisyyden tavoittelu oma mönjänsä kieltämällä. Taudin olemassaoloa kritisoidaan kuitenkin laajasti. Vasta Suomi on pistänyt päätöksenteon vireille sairauden tunnustamisen puolesta, sillä hoitokeinoksi on ehdotettu hyvää mönjää sisältäviä suomalaisia silakkakapseleita ja maamme puhdasta pohjavettä. Pullotuspaikaksi on kaavailtu Nokiaa.

Mönjiin liittyvät salaiset projektit[muokkaa]

Viimeinen otettu kuva Pläsh-tutkimusryhmästä lähtemässä suolle kesäkuussa 2005. Etsinnät jatkuvat edelleen.

Tietämättömyys mönjistä ei johdu siitä ettei niitä olisi tutkittu. Mönjiä tutkitaan paljon, mutta erinäiset salaliitot pyrkivät pitämään nämä osittain hyvinkin julmat ja epäeettiset tutkimukset visusti salassa. Tiedepiireissä liikkuvien huhujen mukaan myös USA suunnittelisi mönjäpohjaista rakettipolttoainetta. Teollisuusvakoilijan Suomen Hallitukselle urkkimien tietojen mukaan raaka-aineena aiotaan käyttää ”pub-peräistä materiaalia”.

Suomen Hallituksella on ollut myös omia mönjiin liittyviä projekteja. Edellinen tutkimus keskeytyi tutkimusryhmän kadottua suolle Savossa vuonna 2005.