Mäntyniemi

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
epäesteettinen mukamajesteetillinen möhkäle sijaitsee lähellä sinilevä-infestoitunutta rantaa.

Mäntyniemi (ruots. Talludden) on Helsingin Meilahdessa sijaitseva presidentin virka-asunto, jonka kellarissa asustaa niin Tarja Halonen kuin Elviskin. Vuonna 1993 valmistuneen asunnon rakennutti eestiläinen Maja -yhtiö 70 vuotta myöhässä. Rakennuttamiseen kului sisäministeriön mukaan veronmaksajien rahoja "0 - 2 750 440 361.76 euroa".

Suunnittelu ja rakentaminen[muokkaa]

Entisen virka-asunnon, Tamminiemen, jäätyä pois käytöstä homeongelmien vuoksi, oli uudelle päämajalle "todella pikainen tarve", sillä Homo Presidente laji ei tiedettävästi pysty ylläpitämään elintoimintojaan ilman kolmatta pesäpaikkaa. Yleinen arkkitehtuuri-kilpailu järjestettiin pikaisesti, jonka jälkeen rakentaminen aloitettiin pikaisesti. 2,8 hehtaarin tontti tuli valtiolle erittäin kalliiksi, kun sen alkuperäinen omistaja, valtio, pisti paikalle suuren hintalapun. Varattomanvaltionministeri Alexander Stubb kommentoi ostotapahtumaa Suomen historian suurimmaksi epäonnistumiseksi, sillä valtio ei osannut "tinkiä".

Kritiikkiä[muokkaa]

”Kaikki meni päin Mänty(niemeä)”

~Tellervo

Mäntyniemi on saanut valmistumisen jälkeen paljon kritiikkiä. Presidentti Koiviston mukaan asunnon huonekalut olivat tahraisia ja epämukavempia, kuin mitä oltiin annettu ymmärtää. Suuri valitus tuli myös yksityisestä saunatilasta, sillä sinne mahtui vain 4 ihmistä. Maja -yhtiön mukaan Koivistot eivät kuitenkaan tainneet tietää, että tilakapasiteetti riippuu täysin siitä "kuinka isoja ihmisiä sinne tunkee". Virolainen filosofia ei kuitenkaan saanut tässä tapauksessa kannatusta yleisön tai presidenttiparin keskuudessa. Suuri haloo nousi myös hintalapusta, joka poltti hallituksen käämit, johtaen mm. Stubbin eroamiseen ja Brysseliin karkaamiseen.